bebeğim 6 aylık. Bundan 15 gün önce makatında bir şişlik kızarıklık nedeniyle doktora götürdük. Apse oluşmuş boşalttılar. Ilaç ve oturma banyoları ile iyişleşmesini sağlamaya çalıştık. şimdi tekrar oluştu. Yine boşalttılar. Yine ilaç ve oturma banyolarına başladık. Ama ameliyat olma ihtimali yüksek. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Bebeği yada bi yakını bu tür ameliyatı anla fistül ameliyatını olan var mı? Ameliyat olunca kesin iyi olunuyor mu tekrar eder mi? Ya da ameliyatın riskleri neler bilan varsa lütfen cevap bekliyourm bebeğim daha çok küçük((
siteye yeni üye olduğum için özelden mesaj yazamıyorum.ama gerçekten birilerinin yol göstermesine ve bu hastalığın iyileşebileceğini söylemesine ihtiyacım var. doktora gittik ama apseye hiç müdahale etmedi ama moralimi bozmaya yetecek şeyler söyledi. internette yazanlara bakılırsa ömür törpüsü bir hastalık gibi görünüyor. oğlum daha 4 aylık; çok üzülüyorum ve bu sorunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. bu sorunu yaşamış anneler beni anlayabilir; lütfen bilgisi ve tecrübesi olanlar bir şeyler söylesin ya da site yönetimi özelden yazabilmeme olanak sağlasın...
Merhaba benim 2,5 aylık bir oğlum var. 42 günlükken poposunda bir sertlik farkettim. Aynı gün çocuk cerrahına gittik ve hemen tedaviye başladık. Yoğun 14 günlük tedavi sonucu cerahat, fistül oluşmadan atlattık çok şükür. Halen koruyucu tedavi amacıyla sıcak su banyolarına devam ediyoruz.Herkese selam bu konu hala güncelmi. Lütfen cewap yazın. Bebeği fistül olan anneler neler yaptılar. Ameliyat şartmıdır. Yoksa kendiliğinden geçiyormu.
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Benim 2. 5 aylık bebeiğmde aniden çıktı. Bende hemen götürdüm doktora fistül dedi. Sürekli tekrarlar dedi doktor. Antibiyotik kullandık geçer gibi oldu bırakınca yine çıktı. Şimdşye kafar altı doktora götğtdün hepsi ameliyat diyor.Doktor ameliyat sonrası tekrarlar diyor. Me yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl bir tedavi uyguladınız. Bu arada istanbuldamısınz. Doktorunuz kim.Merhaba benim 2,5 aylık bir oğlum var. 42 günlükken poposunda bir sertlik farkettim. Aynı gün çocuk cerrahına gittik ve hemen tedaviye başladık. Yoğun 14 günlük tedavi sonucu cerahat, fistül oluşmadan atlattık çok şükür. Halen koruyucu tedavi amacıyla sıcak su banyolarına devam ediyoruz.
Bu süreçte iki profosöre gittim. Eğer fistül oluşması halinde ameliyat şart dedi iki profta. Ama internette okuduğum kadarıyla kendiliğinden geçen vakalar varmış.
Çok geçmiş olsun. Kuzucuğa acil şifalar olsun inşallah. Ben İstanbuldayım. İlk önce daha öncedende tanıdığım Medical park Prof Dr. Salih Somıncuya götürdük. Tedaviye o başlattı. Salih bey apseye drenaj yapmadı. Hemen antibiyotik tedavisi başlattı. Birde her bezini değiştirmem de bactroban krem sürmemi istedi. Sabah akşam 10 dakika baticonlu sıcak suya oturttum. Dediği tedaviyi harfiyen uyguladım. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde %80 azalmıştı apse. Ama tamamen bitmesi gerektiğini söyledi. Tedaviyi 5 gün daha uzattı. Aynı şeyleri yapmaya devam ettim. Sonra medical parkta sigorta ile ilgili sorunlar çıkıncs 5 gün sonra üsküdar acıbadem de prof dr. Selim Aksöyek'e götürdük. Selim Bey apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Bizim erken davranmamızın ve Salih hocanın uyguladığı tedavinin işe yaradığını ifade etti. Durumla ilgili Salih hocaya da telefonla bilgi verdik. Gidemediğimiz halde telefondanda olsa bizimle ilgilenmeye devam etti sağolsun. İki doktorun söylediği tekrarlama riskinin devam ettiğiydi. Batikonlu değil ama sıcak su banyolarına devam ediyorum. Ama günde bire veya iki günde bire düşürdüm artık. Bir ayı geçti. Çok şükür apse tekrar etmedi. Darısı başınıza inşallahMerhaba. Çok geçmiş olsun. Benim 2. 5 aylık bebeğimde aniden çıktı. Bende hemen götürdüm doktora fistül dedi. Sürekli tekrarlar dedi doktor. Antibiyotik kullandık geçer gibi 8oldu bırakınca yine çıktı. Şimdşye kafar altı doktora götğtdün hepsi ameliyat diyor.Doktor ameliyat sonrası tekrarlar diyor. Me yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl bir tedavi uyguladınız. Bu arada istanbuldamısınz. Doktorunuz kim.
Çok geçmiş olsun. Kuzucuğa acil şifalar olsun inşallah. Ben İstanbuldayım. İlk önce daha öncedende tanıdığım Medical park Prof Dr. Salih Somıncuya götürdük. Tedaviye o başlattı. Salih bey apseye drenaj yapmadı. Hemen antibiyotik tedavisi başlattı. Birde her bezini değiştirmem de bactroban krem sürmemi istedi. Sabah akşam 10 dakika baticonlu sıcak suya oturttum. Dediği tedaviyi harfiyen uyguladım. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde %80 azalmıştı apse. Ama tamamen bitmesi gerektiğini söyledi. Tedaviyi 5 gün daha uzattı. Aynı şeyleri yapmaya devam ettim. Sonra medical parkta sigorta ile ilgili sorunlar çıkıncs 5 gün sonra üsküdar acıbadem de prof dr. Selim Aksöyek'e götürdük. Selim Bey apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Bizim erken davranmamızın ve Salih hocanın uyguladığı tedavinin işe yaradığını ifade etti. Durumla ilgili Salih hocaya da telefonla bilgi verdik. Gidemediğimiz halde telefondanda olsa bizimle ilgilenmeye devam etti sağolsun. İki doktorun söylediği tekrarlama riskinin devam ettiğiydi. Batikonlu değil ama sıcak su banyolarına devam ediyorum. Ama günde bire veya iki günde bire düşürdüm artık. Bir ayı geçti. Çok şükür apse tekrar etmedi. Darısı başınıza inşallah[/QUO
İnşallh tekrarlamaz. Bizim gittiğimiz doktorlar doğuştan oluyor fistül diyor. Sonradan oluşmaz diyorlar. Tek çaresi ameliyatmış. Ben yawruma anestezi verme taraftarı değilim.ama hergünde bebeğimin canı acıyomu diyerk geçiriyorum. O şişliğin ucu acılmıştı bugün yavaş yavaş içini kendim boşalmaya çalışıyorum.sıcak suya oturtuyotum ara ara. Sonra krem sürüyorum. Doktorlar beni korkuttuğu için krndim böyle çözüm buldum. Batikan dediğiniz şey eczanede varmı. Onu suya mı koyuyosunuz. Onuda yapim belki işe yarar.ama ameliyat şimdlik yaptırmıcsm sanırım.
Bunuda denicem. Ama siziin gittiğiniz doktorada göstermeyi düşünğyorum. Bş süre kendim tedavi etcem artık. Allah yardım etsin bize. Ameliyat çözüm olsa düşünürdüm bşraz büyüyünce ama tekrar eder diyorlar. Bende sürekli araştırıyorum bu konuyu. İyileşen bebekler varmış. Ümitle kendi bebeğiminde iyileşmesini beklicem artık.H Hayalet89 bende ameliyat konusunda seninle aynı fikirdeyim. Eğer benim oğlumda da fistül gelişseydi bende en azından bir yaşına kadar ameliyat düşünmeyecektim. Hatta sana bunu yazdım fakat seni yanlış yönlendirmekten çekindiğim için sonra sildim. Sonuçta bebeklerin hücre yenilenmesi hızlı olduğundan belki de kendi kendine iyileşebilirler. Kaç tane çocuk cerrahının bu yönde görüşünü okudum internette ve iyileşen örnekleri okudum.
Bu arada fistülün doğuştan olduğunu bilmiyordum. Benim oğlumda perianal apse gelişti. Doktorun bana söylediği eğer apseyi iyileştiremezsek fistül oluşur; o zaman ameliyat gerekir demişti.
Evet batikon eczanede satılıyor. Ancak eczanelerde küçük bir şişe şeklinde bulunuyor. Biz onun 2,5 litreliğini getirttik. Çünkü o küçük şişe bir iki kullanımlık oluyor. Suyun içine döküyordum. Göz kararı; suyun rengini alacak kadar. Çok abartınca da çocuğun kolunu bacağını boyuyor. Sadece yara açıkken kullan. Yara kapalı iken sadece sıcak su... Sürekli kullanmak ileriye dönük troid sorununa sebep olurmuş. İnternette okumuştum. Birde bizim doktorun dediğine göre alerjiye sebep olabilirmiş ama bize birşey yapmadı.
Acil şifalar olsun kuzucuğa. İnşallah ameliyata hiç gerek kalmaz.Bunuda denicem. Ama siziin gittiğiniz doktorada göstermeyi düşünğyorum. Bş süre kendim tedavi etcem artık. Allah yardım etsin bize. Ameliyat çözüm olsa düşünürdüm bşraz büyüyünce ama tekrar eder diyorlar. Bende sürekli araştırıyorum bu konuyu. İyileşen bebekler varmış. Ümitle kendi bebeğiminde iyileşmesini beklicem artık.
selam adım hulya oğlum iki hafta önce fistül ameliyatı yapyırdım istersen iletişim haline geçip seni gelişmelerden haperdar ederim senin inan senin için üye oldum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?