• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeği yada bi yakını anal fistül ameliyatı olan var mı? Lütfen bir bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Seninle bütün gelişmeleri paylaşır

ı
bebeğim 6 aylık. Bundan 15 gün önce makatında bir şişlik kızarıklık nedeniyle doktora götürdük. Apse oluşmuş boşalttılar. Ilaç ve oturma banyoları ile iyişleşmesini sağlamaya çalıştık. şimdi tekrar oluştu. Yine boşalttılar. Yine ilaç ve oturma banyolarına başladık. Ama ameliyat olma ihtimali yüksek. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Bebeği yada bi yakını bu tür ameliyatı anla fistül ameliyatını olan var mı? Ameliyat olunca kesin iyi olunuyor mu tekrar eder mi? Ya da ameliyatın riskleri neler bilan varsa lütfen cevap bekliyourm bebeğim daha çok küçük:(((

selam adım hulya oğlum iki hafta önce fistül ameliyatı yapyırdım istersen iletişim haline geçip seni gelişmelerden haperdar ederim senin inan senin için üye oldum

bebeğim 8 aylık 11 ekimde perianal fistül ameliyatı olacak. bugüne kadar 2 kez boşaltıldı içi, çok acı çekti. ameliyattan çok korkuyorum psikolojim fena bozuldu. lütfen bana da anlatın perianal fistül ameliyatı nasıl yapılıyor, iyileşme süreci nedir, tekrarlıyor mu, riskleri neler? bu arada çapa tıp fakültesinde olacak ameliyatını. yardımlarınızı bekliyorum...

canım ya çok geçmiş olsun, ben hamile kalmadan önce oldum. genel cerrah doktorunun iyi olması burada çok önemli, onun dışında bir zorluğu yok, 15 dakikaklık bir operasyon. sonrasında tekrarlama oranı çok düşük. ama hemen operasyon düşünme derim, yırtık oluşması için henüz çok küçük. bir kaç farklı doktora göster özellikle genel cerrah doktorlarına. tekrar çok geçmiş olsun.

Benim de yeni altı aylık olan bir oğlum var yaklaşık iki ay önce farkettim bende makatının yanında şişlik olduğunu doktora götürdük önce kist olabilir dedi apse olsa çocuk duramaz ağrı yapar dedi.ben şişliğin üstünü ellediğimde oğlum hiç tepki vermiyodu.sonra bikaç gün bekleyin şişme kızarıklık olursa gelin dedi doktor.sonraki günlerde şişme olmadı yavaş yavaş küçülmeye başladı.ama ben zaman zaman elimle bakınca derinde yine şişlik hissediyodum.iki gündür yine şişmeye başladı sanki uç vercek gibi.canımo kadar sıkıldı ki iki gündür ağlıyorum.internette araştırıken sizin yazdığınızı okudum.naptınız oldu mu bebiş ameliyat şimdi nasıl durumu.bide bazen ameliyat sonrası da tekrar ediyomuş sizin nasıl oldu.çok acil yazarsanız çok sevinicem.çok kötüyüm çünkü

arkadaşlar ben bu hastalığı 3 yıl çektim. Allah kimsenin başına vermesin. çok zor. derdimin çaresini ankarada bi doktor var. mevlüt t. kocatepe camisinin karşısında. Allah ondan razı olsun. beni kurtardı. aslında ilk başlangıcı anal fissürdü. ankaraya gitmedim konyada yaşadığım için burda çok tavsiye edilen bir doktora gittim. fissür maalesef fistüle çevirdi. yanlış ameliyat etmiş beni konyadaki doktor. 3 yıl boyunca süründüm resmen.sayısız ameliyat oldum. Allaha sonsuz şükür şimdi iyiyim. başka arkadaşlarımda da oldu. onlarda gitmedikleri hastane kalmadı. en son benim ısrarlarımla bu doktora gittiler ve onlar da şifa buldular. bu işin 1 numarası bu doktor. istersen mesaj olarak atarım adını zaten çok ünlü.

merhaba, ilk kez yazdığım için acemiyim. üyelerden birkaçına özel soru yazmak istiyorum ama açıkçası beceremedim. luvitan, mihriba ve pinarafet adlı üyeler çocuklarının anal fistül sorununu nasıl çözdüler. benim de bebeğimin buna benzer bir sorunu var ve doktor arayışındayım

siteye yeni üye olduğum için özelden mesaj yazamıyorum.ama gerçekten birilerinin yol göstermesine ve bu hastalığın iyileşebileceğini söylemesine ihtiyacım var. doktora gittik ama apseye hiç müdahale etmedi ama moralimi bozmaya yetecek şeyler söyledi. internette yazanlara bakılırsa ömür törpüsü bir hastalık gibi görünüyor. oğlum daha 4 aylık; çok üzülüyorum ve bu sorunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. bu sorunu yaşamış anneler beni anlayabilir; lütfen bilgisi ve tecrübesi olanlar bir şeyler söylesin ya da site yönetimi özelden yazabilmeme olanak sağlasın...

siteye yeni üye olduğum için özelden mesaj yazamıyorum.ama gerçekten birilerinin yol göstermesine ve bu hastalığın iyileşebileceğini söylemesine ihtiyacım var. doktora gittik ama apseye hiç müdahale etmedi ama moralimi bozmaya yetecek şeyler söyledi. internette yazanlara bakılırsa ömür törpüsü bir hastalık gibi görünüyor. oğlum daha 4 aylık; çok üzülüyorum ve bu sorunu nasıl halledeceğimi bilmiyorum. bu sorunu yaşamış anneler beni anlayabilir; lütfen bilgisi ve tecrübesi olanlar bir şeyler söylesin ya da site yönetimi özelden yazabilmeme olanak sağlasın...

bizde aynı dertten muzdribiz benm oglum da 4 aylık
gecen ay cocuk cerrahımız apseyi bosalttı ama hala iltihap akıyo
ameliyat olması gerekcek diye çook korkuyorum
inşlh ameliyata gerek kalmadan düzelirler
siz şimdi nasılsınız nasıl ilerlerdi tedavi süreciniz

arkadaşlar bu hastalığı araştırırken gördüm ki çok konu açılmış ama hiç kimse gelişmeleri nasıl bir süreç izlediklerini yazmamış (bebekler için olan süreçten bahsediyorum)
ben bu zamana kadar okuduklarımla bir yere varamadım maalesef
ben süreci yazmak istiyorum belki birine faydası dokunur

oğlum 3 aylıkken poposunda apse (kırmızı bir sislik) oluştu ve büyümeye başladı :(
önce antibiyotikli krem kullandık doktor geçmezse ve büyümeye devam ederse hemen getirin dedi.
kremin maalesef faydası olmadı o apse büyüdü :( cerrah müdahele edip apseyi boşalttı.
Söylediği şey bebeklerin cildi hassas olduğu için bazen pişikten dolayı oranın mikrop kapıp apseleşebileceğiydi bu iyi olan senaryodu bir de bagırsağa bağlanması gereken kanalın bağırsak dışında cilde doğru açılıp, ciltle arasında bir köprü oluşturup ilthiaba ve akıntıya neden olmasıydı bunun tek çüzümü ameliyattı.
ilk müdahaleyi yapıp apseyi boşalttıktan sonra doktorumuz 3 gunde bir kontrole cağırdı. Her gitmemizde o kesi yerinin ağzını açıyordu söylediği o boşalltığı yerin içten dışa dogru düzelmesini, kapanmasını sağlamayı amacladığıydı eger once yaranın agız kısmı kapanırsa içerdeki boşluğa iltihap birikip yine şişlik oluşturacaktı. bu arada ben evde temizliğine çok dikkat ediyordum batikonla temizleyip antibiyotikli merhemini kullanıyorduk iltihap akmaya devam ediyordu bazen yaranın ağzı kapanıyor ve içerdeki ltihabı görüyordum akıntı devam ettikçe orası açılıyor ve iltihap dışarı akıyordu ben pek müdahale etmemiştim yanlış birşey yapmamak adına ama doktorun söylediği şey orayı pamukla vs sıyırarak akmasını sağlamamdı. ıslak mendil kullanmayın dedi çünkü ıslak mendil oranın kurumasına engel oluyormuş devamlı nemli bir ten pisikleri tetikliyormuş ki ben o zamana kadar sadece unibabynin saf su pamuk mendlini kullanmıştım.
maalesef o akıntı uzunca bir süre devam etti doktor 6. aya kadar bekleyelim geçmezse ameliyat dedi
ne kadar üzüldüğümü tahmin edersiniz içi yanmak diye bir tabir vardır ya anlamını yaşayınca anladım oğluma baktıkça resmen içim yanıyordu, altını dualarla açıyordum
5. aya geldik ama akıntısı devam ettii konrolümüzde doktorumuz ek gıdaya başladığımızda kakasının daha katı olacağı ve bununda o kanalın ağzına macun gibi sıvanıp düzelmesine katkıda bulunacağıydı çünkü oğlum sadece anne sütü alıyordu ve kakası su gibiydi dolayısıyla o kanalın içine dolan sıvı kaka kanalın kapanmasına engel oluyordu
hemen ek gıdaya başladık kakası katılaştıkça akıntısı azaldı 3-4 gün hiç olmadı dünyanın en mutlu insanı bendim daha sonra kabız oldu oğlum çok ıkındı ve o kadar ıkınmaının üstüne o yarası yine şişti ve akıntı oldu daha sonra yavaş yavaş kesildi şu anda oğlum 12 gün sonra 8 aylık olacak:nazar: ve yaklaşık 2 aydır akıntısı yok:nazar: ama bu hatalığın tedavisi uzuuun bir süreç atlatmış değiliz takip ediyorz. hala şişliği var ama bu yaranın iyileşmesinden dolayıda olabilir, inşşlh öyledir onu umut ediyoruz.
hala aklım orda Rabbim kimseyi evladıysa sınamasın Cümlesine iyiylik versin inşşlh çook zormuş evlat çoookkk ömrümden ömür giiti bu süreçte ama yinede binlerce şükür hep şükür ettim Rabbim dermansız dert vermesin diye.

bu arada doktorumuz ÖZGÜR YÜCEL ÇOCUK CERRAHI AVCILAR HOSPİTAL
kesinlikle tavsiye ediyorumm işinde çok iyi ve ilgili bir cerrah

Herkese selam bu konu hala güncelmi. Lütfen cewap yazın. Bebeği fistül olan anneler neler yaptılar. Ameliyat şartmıdır. Yoksa kendiliğinden geçiyormu.

Herkese selam bu konu hala güncelmi. Lütfen cewap yazın. Bebeği fistül olan anneler neler yaptılar. Ameliyat şartmıdır. Yoksa kendiliğinden geçiyormu.
Merhaba benim 2,5 aylık bir oğlum var. 42 günlükken poposunda bir sertlik farkettim. Aynı gün çocuk cerrahına gittik ve hemen tedaviye başladık. Yoğun 14 günlük tedavi sonucu cerahat, fistül oluşmadan atlattık çok şükür. Halen koruyucu tedavi amacıyla sıcak su banyolarına devam ediyoruz.
Bu süreçte iki profosöre gittim. Eğer fistül oluşması halinde ameliyat şart dedi iki profta. Ama internette okuduğum kadarıyla kendiliğinden geçen vakalar varmış.

Merhaba benim 2,5 aylık bir oğlum var. 42 günlükken poposunda bir sertlik farkettim. Aynı gün çocuk cerrahına gittik ve hemen tedaviye başladık. Yoğun 14 günlük tedavi sonucu cerahat, fistül oluşmadan atlattık çok şükür. Halen koruyucu tedavi amacıyla sıcak su banyolarına devam ediyoruz.
Bu süreçte iki profosöre gittim. Eğer fistül oluşması halinde ameliyat şart dedi iki profta. Ama internette okuduğum kadarıyla kendiliğinden geçen vakalar varmış.
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Benim 2. 5 aylık bebeiğmde aniden çıktı. Bende hemen götürdüm doktora fistül dedi. Sürekli tekrarlar dedi doktor. Antibiyotik kullandık geçer gibi oldu bırakınca yine çıktı. Şimdşye kafar altı doktora götğtdün hepsi ameliyat diyor.Doktor ameliyat sonrası tekrarlar diyor. Me yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl bir tedavi uyguladınız. Bu arada istanbuldamısınz. Doktorunuz kim.

Merhaba. Çok geçmiş olsun. Benim 2. 5 aylık bebeğimde aniden çıktı. Bende hemen götürdüm doktora fistül dedi. Sürekli tekrarlar dedi doktor. Antibiyotik kullandık geçer gibi 8oldu bırakınca yine çıktı. Şimdşye kafar altı doktora götğtdün hepsi ameliyat diyor.Doktor ameliyat sonrası tekrarlar diyor. Me yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl bir tedavi uyguladınız. Bu arada istanbuldamısınz. Doktorunuz kim.
Çok geçmiş olsun. Kuzucuğa acil şifalar olsun inşallah. Ben İstanbuldayım. İlk önce daha öncedende tanıdığım Medical park Prof Dr. Salih Somıncuya götürdük. Tedaviye o başlattı. Salih bey apseye drenaj yapmadı. Hemen antibiyotik tedavisi başlattı. Birde her bezini değiştirmem de bactroban krem sürmemi istedi. Sabah akşam 10 dakika baticonlu sıcak suya oturttum. Dediği tedaviyi harfiyen uyguladım. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde %80 azalmıştı apse. Ama tamamen bitmesi gerektiğini söyledi. Tedaviyi 5 gün daha uzattı. Aynı şeyleri yapmaya devam ettim. Sonra medical parkta sigorta ile ilgili sorunlar çıkıncs 5 gün sonra üsküdar acıbadem de prof dr. Selim Aksöyek'e götürdük. Selim Bey apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Bizim erken davranmamızın ve Salih hocanın uyguladığı tedavinin işe yaradığını ifade etti. Durumla ilgili Salih hocaya da telefonla bilgi verdik. Gidemediğimiz halde telefondanda olsa bizimle ilgilenmeye devam etti sağolsun. İki doktorun söylediği tekrarlama riskinin devam ettiğiydi. Batikonlu değil ama sıcak su banyolarına devam ediyorum. Ama günde bire veya iki günde bire düşürdüm artık. Bir ayı geçti. Çok şükür apse tekrar etmedi. Darısı başınıza inşallah

Çok geçmiş olsun. Kuzucuğa acil şifalar olsun inşallah. Ben İstanbuldayım. İlk önce daha öncedende tanıdığım Medical park Prof Dr. Salih Somıncuya götürdük. Tedaviye o başlattı. Salih bey apseye drenaj yapmadı. Hemen antibiyotik tedavisi başlattı. Birde her bezini değiştirmem de bactroban krem sürmemi istedi. Sabah akşam 10 dakika baticonlu sıcak suya oturttum. Dediği tedaviyi harfiyen uyguladım. 10 gün sonra kontrole gittiğimizde %80 azalmıştı apse. Ama tamamen bitmesi gerektiğini söyledi. Tedaviyi 5 gün daha uzattı. Aynı şeyleri yapmaya devam ettim. Sonra medical parkta sigorta ile ilgili sorunlar çıkıncs 5 gün sonra üsküdar acıbadem de prof dr. Selim Aksöyek'e götürdük. Selim Bey apsenin tamamen yok olduğunu söyledi. Bizim erken davranmamızın ve Salih hocanın uyguladığı tedavinin işe yaradığını ifade etti. Durumla ilgili Salih hocaya da telefonla bilgi verdik. Gidemediğimiz halde telefondanda olsa bizimle ilgilenmeye devam etti sağolsun. İki doktorun söylediği tekrarlama riskinin devam ettiğiydi. Batikonlu değil ama sıcak su banyolarına devam ediyorum. Ama günde bire veya iki günde bire düşürdüm artık. Bir ayı geçti. Çok şükür apse tekrar etmedi. Darısı başınıza inşallah[/QUO
İnşallh tekrarlamaz. Bizim gittiğimiz doktorlar doğuştan oluyor fistül diyor. Sonradan oluşmaz diyorlar. Tek çaresi ameliyatmış. Ben yawruma anestezi verme taraftarı değilim.ama hergünde bebeğimin canı acıyomu diyerk geçiriyorum. O şişliğin ucu acılmıştı bugün yavaş yavaş içini kendim boşalmaya çalışıyorum.sıcak suya oturtuyotum ara ara. Sonra krem sürüyorum. Doktorlar beni korkuttuğu için krndim böyle çözüm buldum. Batikan dediğiniz şey eczanede varmı. Onu suya mı koyuyosunuz. Onuda yapim belki işe yarar.ama ameliyat şimdlik yaptırmıcsm sanırım.

H Hayalet89 bende ameliyat konusunda seninle aynı fikirdeyim. Eğer benim oğlumda da fistül gelişseydi bende en azından bir yaşına kadar ameliyat düşünmeyecektim. Hatta sana bunu yazdım fakat seni yanlış yönlendirmekten çekindiğim için sonra sildim. Sonuçta bebeklerin hücre yenilenmesi hızlı olduğundan belki de kendi kendine iyileşebilirler. Kaç tane çocuk cerrahının bu yönde görüşünü okudum internette ve iyileşen örnekleri okudum.
Bu arada fistülün doğuştan olduğunu bilmiyordum. Benim oğlumda perianal apse gelişti. Doktorun bana söylediği eğer apseyi iyileştiremezsek fistül oluşur; o zaman ameliyat gerekir demişti.
Evet batikon eczanede satılıyor. Ancak eczanelerde küçük bir şişe şeklinde bulunuyor. Biz onun 2,5 litreliğini getirttik. Çünkü o küçük şişe bir iki kullanımlık oluyor. Suyun içine döküyordum. Göz kararı; suyun rengini alacak kadar. Çok abartınca da çocuğun kolunu bacağını boyuyor. Sadece yara açıkken kullan. Yara kapalı iken sadece sıcak su... Sürekli kullanmak ileriye dönük troid sorununa sebep olurmuş. İnternette okumuştum. Birde bizim doktorun dediğine göre alerjiye sebep olabilirmiş ama bize birşey yapmadı.

H Hayalet89 bende ameliyat konusunda seninle aynı fikirdeyim. Eğer benim oğlumda da fistül gelişseydi bende en azından bir yaşına kadar ameliyat düşünmeyecektim. Hatta sana bunu yazdım fakat seni yanlış yönlendirmekten çekindiğim için sonra sildim. Sonuçta bebeklerin hücre yenilenmesi hızlı olduğundan belki de kendi kendine iyileşebilirler. Kaç tane çocuk cerrahının bu yönde görüşünü okudum internette ve iyileşen örnekleri okudum.
Bu arada fistülün doğuştan olduğunu bilmiyordum. Benim oğlumda perianal apse gelişti. Doktorun bana söylediği eğer apseyi iyileştiremezsek fistül oluşur; o zaman ameliyat gerekir demişti.
Evet batikon eczanede satılıyor. Ancak eczanelerde küçük bir şişe şeklinde bulunuyor. Biz onun 2,5 litreliğini getirttik. Çünkü o küçük şişe bir iki kullanımlık oluyor. Suyun içine döküyordum. Göz kararı; suyun rengini alacak kadar. Çok abartınca da çocuğun kolunu bacağını boyuyor. Sadece yara açıkken kullan. Yara kapalı iken sadece sıcak su... Sürekli kullanmak ileriye dönük troid sorununa sebep olurmuş. İnternette okumuştum. Birde bizim doktorun dediğine göre alerjiye sebep olabilirmiş ama bize birşey yapmadı.
Bunuda denicem. Ama siziin gittiğiniz doktorada göstermeyi düşünğyorum. Bş süre kendim tedavi etcem artık. Allah yardım etsin bize. Ameliyat çözüm olsa düşünürdüm bşraz büyüyünce ama tekrar eder diyorlar. Bende sürekli araştırıyorum bu konuyu. İyileşen bebekler varmış. Ümitle kendi bebeğiminde iyileşmesini beklicem artık.

Bunuda denicem. Ama siziin gittiğiniz doktorada göstermeyi düşünğyorum. Bş süre kendim tedavi etcem artık. Allah yardım etsin bize. Ameliyat çözüm olsa düşünürdüm bşraz büyüyünce ama tekrar eder diyorlar. Bende sürekli araştırıyorum bu konuyu. İyileşen bebekler varmış. Ümitle kendi bebeğiminde iyileşmesini beklicem artık.
Acil şifalar olsun kuzucuğa. İnşallah ameliyata hiç gerek kalmaz.
Selim Bey özellikle oturma banyosunun bebekler için çok faydalı olduğunu söylemişti. Bebekler dışkılama ve gaz çıkarma sırasında kaka kaslarını zorlamalarından dolayı apse oluşumuna sebep oluyormuş. Sıcak su o bölgedeki kasları gevşettiğinden kaslara zarar vermeden dışkılama ve gaz çıkarmayı sağlıyormuş. Mümkünse hergün sabah akşam oturma banyosu faydalı olabilir. Ben hala devam ediyorum.
Ayrıca birçok okuduğum yerde havuz suyu, soğuk olmayan deniz suyunun da faydaları varmış.

merhaba konu hala aktiftir umarım. benim oğlumda da fistül gelişti 2 aylıkken apse boşaltıldı ama arada bir sivilce gibi şişip kendisi boşalıyor.doktor birbuçuk yaşına kadar geçmezse ameliyat ederiz dedi bebeklerin hücre yenilemesi daha düzgün olduğundan dolayı kendiliğinden iyileşebilirmiş fakat birbuçuk yaşına girmesine 1 ay kaldı ve benim hiç umudum kalmadı yine de 2 yaşını beklemeyi düşünüyorum. her patlamada baticonla pansuman yapıyorum. bebeği böyle olup iyuileşen var mı lütfen çok çaresiz durumdayım.internette sodyum bikarbonat içip kuruduğunu yazanlar var ama küçük çocuğa denenebilirmi bilemiyorum. ameliyata doğru gidiyoruz sanıurım ama tekrarlama korkusuyla sıcak bakmıyorum.lütfen bu konuda bilgisi olan varsa bana yardımcı olursa çok minnettar olurum

Back