arkadaşlar bu hastalığı araştırırken gördüm ki çok konu açılmış ama hiç kimse gelişmeleri nasıl bir süreç izlediklerini yazmamış (bebekler için olan süreçten bahsediyorum)
ben bu zamana kadar okuduklarımla bir yere varamadım maalesef
ben süreci yazmak istiyorum belki birine faydası dokunur
oğlum 3 aylıkken poposunda apse (kırmızı bir sislik) oluştu ve büyümeye başladı
önce antibiyotikli krem kullandık doktor geçmezse ve büyümeye devam ederse hemen getirin dedi.
kremin maalesef faydası olmadı o apse büyüdü
cerrah müdahele edip apseyi boşalttı.
Söylediği şey bebeklerin cildi hassas olduğu için bazen pişikten dolayı oranın mikrop kapıp apseleşebileceğiydi bu iyi olan senaryodu bir de bagırsağa bağlanması gereken kanalın bağırsak dışında cilde doğru açılıp, ciltle arasında bir köprü oluşturup ilthiaba ve akıntıya neden olmasıydı bunun tek çüzümü ameliyattı.
ilk müdahaleyi yapıp apseyi boşalttıktan sonra doktorumuz 3 gunde bir kontrole cağırdı. Her gitmemizde o kesi yerinin ağzını açıyordu söylediği o boşalltığı yerin içten dışa dogru düzelmesini, kapanmasını sağlamayı amacladığıydı eger once yaranın agız kısmı kapanırsa içerdeki boşluğa iltihap birikip yine şişlik oluşturacaktı. bu arada ben evde temizliğine çok dikkat ediyordum batikonla temizleyip antibiyotikli merhemini kullanıyorduk iltihap akmaya devam ediyordu bazen yaranın ağzı kapanıyor ve içerdeki ltihabı görüyordum akıntı devam ettikçe orası açılıyor ve iltihap dışarı akıyordu ben pek müdahale etmemiştim yanlış birşey yapmamak adına ama doktorun söylediği şey orayı pamukla vs sıyırarak akmasını sağlamamdı. ıslak mendil kullanmayın dedi çünkü ıslak mendil oranın kurumasına engel oluyormuş devamlı nemli bir ten pisikleri tetikliyormuş ki ben o zamana kadar sadece unibabynin saf su pamuk mendlini kullanmıştım.
maalesef o akıntı uzunca bir süre devam etti doktor 6. aya kadar bekleyelim geçmezse ameliyat dedi
ne kadar üzüldüğümü tahmin edersiniz içi yanmak diye bir tabir vardır ya anlamını yaşayınca anladım oğluma baktıkça resmen içim yanıyordu, altını dualarla açıyordum
5. aya geldik ama akıntısı devam ettii konrolümüzde doktorumuz ek gıdaya başladığımızda kakasının daha katı olacağı ve bununda o kanalın ağzına macun gibi sıvanıp düzelmesine katkıda bulunacağıydı çünkü oğlum sadece anne sütü alıyordu ve kakası su gibiydi dolayısıyla o kanalın içine dolan sıvı kaka kanalın kapanmasına engel oluyordu
hemen ek gıdaya başladık kakası katılaştıkça akıntısı azaldı 3-4 gün hiç olmadı dünyanın en mutlu insanı bendim daha sonra kabız oldu oğlum çok ıkındı ve o kadar ıkınmaının üstüne o yarası yine şişti ve akıntı oldu daha sonra yavaş yavaş kesildi şu anda oğlum 12 gün sonra 8 aylık olacak
ve yaklaşık 2 aydır akıntısı yok
ama bu hatalığın tedavisi uzuuun bir süreç atlatmış değiliz takip ediyorz. hala şişliği var ama bu yaranın iyileşmesinden dolayıda olabilir, inşşlh öyledir onu umut ediyoruz.
hala aklım orda Rabbim kimseyi evladıysa sınamasın Cümlesine iyiylik versin inşşlh çook zormuş evlat çoookkk ömrümden ömür giiti bu süreçte ama yinede binlerce şükür hep şükür ettim Rabbim dermansız dert vermesin diye.
bu arada doktorumuz ÖZGÜR YÜCEL ÇOCUK CERRAHI AVCILAR HOSPİTAL
kesinlikle tavsiye ediyorumm işinde çok iyi ve ilgili bir cerrah