Çocuk Hastalıkları bebeği yada bi yakını anal fistül ameliyatı olan var mı? Lütfen bir bakar mısınız?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

luvitan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
111
0
96
Ankara
Bebeğim 6 aylık. Bundan 15 gün önce makatında bir şişlik kızarıklık nedeniyle doktora götürdük. Apse oluşmuş boşalttılar. İLaç ve oturma banyoları ile iyişleşmesini sağlamaya çalıştık. Şimdi tekrar oluştu. Yine boşalttılar. Yine ilaç ve oturma banyolarına başladık. Ama ameliyat olma ihtimali yüksek. Acaba bu konuda bilgisi olan var mı? Bebeği yada bi yakını bu tür ameliyatı anla fistül ameliyatını olan var mı? Ameliyat olunca kesin iyi olunuyor mu tekrar eder mi? Ya da ameliyatın riskleri neler bilan varsa lütfen cevap bekliyourm bebeğim daha çok küçük((

canım ben 27 yaşıdayım bende hamileyken 4 aylık hamileyken bende olmuştu.içini boşaltı doktor.ve ameliyat önerdi .ama ben 1 buçuk sene oldu daha olmadım.arada o boşaltığy ye şişiyo sora içinden lltihap patlıyo iyileşiyo ama aralarda devamlı oluyo ve bunu kabızlık çok etkiliyo kabız tutmamaya bak amleiyat olana kadar.ama ben içini boşlatana kadar neler çektim ilk .çok ağrı yapıyodu.ufacık bebek .ama inan onlar bizden daha dayanıklılar.geçmiş olsun bebeğine

Sanada çok geçmiş olsun nasıl moralim bozuk anlatamam her gün ağlıyorum çok üzgünüm kabızlık sorunumuz hiç omadı ama bu oluştu işte. Her gün banyoalrını yaptırıyoruz eşimle ilaçlarını kullanıyoruz inşallah iyi olacak bebeğim inşallah
benim merak ettiğim ameliyat kesin çözüm oluyor mu riskleri var mı bilemiyoruz, hiç kimsede yok bize fikir verecek

canım muhetemelen ameliyat çözüm olur işallah.sen genede iyice araştır.benimde şu an oğlum 14 aylık bakıcak kimse olmadığı için olamıyrum amliyat aslında olsam iyi olucak .bunun için bir genel cerreha git dalında iyi bir uzmana onlar çok iyi anlıyo.allah şifa versin

Herkese slmlar;

Bende çok kısa süre önce doğum yaptım.Doğum öncesinde hemoroit problemim vardı,doğum sonrası dahada fazlalaştı.Geçen hafta çok ktü durumdaydım.Bir türlü cesaretimi toplayıp dr a gidemedim.Ama en sonunda 24 Nisana randevu aldım.Ankarada operasyona giricem.Bir çok tanıdığım bu gideceğim yerde operasyona girdi ve sorun yaşamıyorlar.Umarım bende yaşamam.Luvitan operasyon sonrası muhakkak seni bilgilendiricem.Ama duyduğum kadarıyla çok basit ve kısa süren bi operasyonmuş.Bu arada çok geçmiş olsun...

geçmiş olsun canım ben 3 sene önce ameliyat oldum ve bu zama kadar bi problemim olmadı. Bebeğin çok küçükmüş canı çok yanıyordur ameliyat olması gerekiyorsa iyice araştıırp yaptırın o acıya büyük insan zor dayanıyor çünkü..

Merhaba Zeyon;

Yazdığını okudum ve biraz korktum açıkcası...Bende bu haftasonu operasyona giricem.Sen hemoroit operasyonumu geçirdin?Öyleyse nerde oldun?Acısı çokmu fazlaydı?Benim lazerle olucak,senin nasıldı?Çok soru sordum sanırım,kusura bakma.Korktuğum için sende bunu yazınca iyice tedirgin oldum.Beni bilgilendirirsen sevinirim.Teşekkürler...

Sanada çok geçmiş olsun canım, hemoroit ve anal fistüs sanırım biraz birbirine benziyor, genel cerrahlar bu işlemi yapıyor diye biliyorum, ben Ankaradayım ve dalında bu konuda bir uzman arıyorum, acaba nerede kime ameliyat yaptıracaksın bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim. Tanıdığım bildiğim iyi nir doktor yok. Umarım herşey yolunda gider. Aslında benimde gebeliğimde oluşan hemorit problemim var. Benimde ayrıca dr a gitmem gerekiyor. Ama öncelikle bebişim iyi olsun şimdi onun için uğraşıyorum.

merhaba zeyon,
yanlış analamadıysam anal fistüs ameliyatı oldun. Acaba nerede kim yaptı ameliyatını, dr araştırması yapıyorum şimdi, yardımcı olursan çok sevinirim. Bebeğim çok küçük ilk apsenin içini boşalltıklarında hasraneyi ayağa kaldırdı yıktı ortalığı, anne yüreği dayanamıyorum gerçekten onun böyle olmasına. Aslında birazda olsun içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Ameliyat sonrasını merak ediyordum sıkıntın olmamış inşallah hiç bir zaman sendede oolmaz bebişimdede olmaz.

ilginiz için teşekkür ederim

Ankara Dr Mevlut Topbaş a gelicem.Netten arama motoruna ismini yazman yeterli,bütün bilgileri çıkıyor.Dalında gerçekten çok başarılı bir doktormuş.Bir çok tanıdığım tanımadığım kişi orda operasyonu girdi ve hiçbirinin problemi kalmadı.Darısı bana inşallah.Bu arada sende de madem varmış aman ihmal emte ben 4-5 seneyi aşkındır ihmallikten çekindiğimden gidemedim.

sen yanlış anlamışsın canım ben ameliyattan sonra acı çekmedim öncesiden bahsediyordum. Ameliyat sonrasında acı falan yok merak etme geçmiş olsun..

luvitan; evet anal fissür ameliyatı oldum bebeğinin acısını anlayabiliyorum bir anne olarak tabi senin üzüntünü de.. Ben ıst.da ısviçre Hastanesinde oldum ama doktor dışadan geldi şimdi adını hatırlıyamıyorum çok uzun zaman geçti ama istersen bulurum. Çocuk proktoloğu var mı peki? Ameliyat için gerçekten endişelenme sonrasında sadece tamponu çıkartırken canın acıyor ama inan bebeğinin şimdi çektiği acı yanında hiçbirşey. Umarım en kısa zamanda doktorunu bulursun bebeğin de çabucak iyileşir. Şimdi kakasını yaparken ağlıyor mu yoksa ara sıra mı oluyor?

Son düzenleme:

Merhabalar zeyon,
cahilliğimi bağışayın proktoloğ nedir hiç duymamıştım şimdi netten baktım. rektum ve makat hastalıklarını inceleyen uzmanmış, gittiğim çocuk hastanesinde çocuk cerrahi bölümünde bakıyorlar bebişime. Çocuk proktoloğunada bi bakıyım var mı yok mu?

Biliyomusun işin enteresan yanı bebeğim kakasını her gün düzenli olarak 2 - 3 kere yapar. Hiç acı çekme belirtisi yok ağlamaz inlemez,hoşnuzsuz olmaz. Bazen kakasını yaptığını anlamıyorum bile kötü kokusu olmaz. Kaka sesi duymadıysam ve bi huzursuzluğu varsa hıı diyorum belki kakasını yaptı o rahatsız etmiştir diyorum ve hoop karşımda kirli bezi. Yani acı çekmiyor kaka yaparken. Başlangıçta poposunu temizlerken yüz ifadesi değşiyordu. Hafif mızmızlanıyordu. İki gece durmayınca artık bunda bi iş var dedim ve apseyle karşılaştık. Şimdi kullandığı antibiyotikten midir yoksa kremden midir bilmiyorum kaka yaparken rahat.
10 günümüz var oturma banyolarının bitmesine. Eğer seni sıkıtıya sokmayacaksa dr un adınıda bulursan sevinirim.Nasıl içimi rahatlatıyorsunuz anlatamam çok sağolun çokk

slm luvitan,
aslında bebeğinin kakasını yaparken acı çekmemesi çok güzel bu hastalık çünkü normal otururken bile can yakıyor. Krem gerçekten rahatlatıyor belki kullandığı ilaçlardan iyileşir ameliyata gerek bile kalmaz. Doktorun adını bulunca mesaj atıcam sana mutlaka. Sana tavsiye edilen doktor var mı peki sanırım Ankara da yaşıyorsun ve oturma banyosu bittikten sonra mı ameliyat olması gerekirmiş?

Merhaba zeyon,

Bana tavsiye edilen bir doktor yok, arkadaşın önerdiği M. Topbaş alanında uzmanmış, makat rahatsızlıklarına bakıyormuş, Ankarada. Bende Ankarada yaşıyorum. Oturma banyoları bittikten sonra çocuk cerrahi ameliyat yapma ihtimali çok yüksek demişti. 10 gün sonra oturma banyoları bitecek bu arada ciddi bi sorun olmazsa 10 gün sonra götüreceğim dokrora ne karar verecekler bilmiyorum. Ankarada yaşıyoruz ama İstanbula gelmek zorunda kalırsak geleceğiz başka çare yok.
Anal fistül deyince doktorlar nette biraz baktım konuya. Kötü şeylerde yazıyor, ameliyat olsa bile geçmeyeceği, sürekli şişllik iltihap hatta kanserleşebileceği, kaka kaçırma vs. bunları okuyunca korktum açıkçası.Doktor araştırmaya başladım. Üzüntüden iki günde sütüm çekildi. Tanıdığım kimse olmadığı için de konuyu burda açma ihtiyacı hissettim.
Zor bir hastalık olduğu belli. Sağlık o kadar önemli ki. Bide el kadar bebeye dayadık antibiyotikleri oturma banyoları filan derken çocuk hırpalanıyor elimde. Antibiyotikleri vermek ayrı bir işkence onun için . Yutmuyor sıpa ağzında topluyor arada bi püskürtüyor gülsem mi ağlasam mı...
Haberlerinizi bekliyorum... Görüşmek üzere..

canım nette yazılanlara pek aldırma haklısın annesin üzülüyorsun ama kendini telkin etmeye çalış.Benim oğlumda saılık olmuştu küvezde yattı sona idrar yolu enfeksiyonu geçirdi ufak gibi görünseler de benim psikolijimi resmen bozmuştu daha yeni toparlıyorum kendimi.Önce biz iyi olucaz ki bebeklerimize faydamız dokunsun. Bu arada doktorun adını buldum aynı zamanda halamın da doktoru ama çocuk cerrahları farklı o yüzden çok da tavsiye edemem yani..Ümit Çelembi ismi..
Aklıma geldi ben bi sene Kayseride yaşadım oradaki komşum çocuk cerrahıydı bugün bi şekilde irtibata geçmeye çalışıcam en azından belki Ankarada bildiği bir doktor vardır. Sana haber vericem mutlaka..

Haklısın aslında bende bişey duyuyum hemen nette neler yazmışlar kimler napmış hemen bakmaya çalışırım. Sizede geçmiş olsun, biraz soğukkanlı olmakta fayda var. Doktor adı için teşekkür ederim. Yetişkinlere bakanlar bebeklere bakma taraftarı değil sanırım. Doktor sitesinde öyle yazıyor proflar:) yine net.. bende Ankarada araştırıyorum. Bugün bi arkadadışın bu ameliyatı olduğunu öğrendim. Geçen yıl bu zamanlarda olmuş özel bi hastanede. Ameliyattan sonra bı sıkıntı yaşamadım diyor. Ne güzel demi.. ohh diyorum biraz. Kendine iyi bak hoşçakal

geçmiş olsun benim bebeğim de 6 buçuk aylık .2 aylıkken farkettik poposunun kenarında sivilce gibi bişey vardı sonra sertleşti kaybolur gibi oldu ama kaybolmadı dra götürdük sıcak su banyosun parmak masajı verdi ama hiç bir faydası olmadı:!!neyse profa götürdük ameliyat dedi ve 1 ay önce ameliyat oldu ne yazıkki yine tekrarladı farklı bir yerdedün dra gittik ameliyat dedi ama başka şehirlere gidicez bebeğim ayda bir ameliyat olamaz yazık yani zaten yeterince bunaldıkaraştırcaz bakalım ne olcak allah beterinden korusun inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…