- 18 Ocak 2014
- 145
- 28
Bebiş emdikten sonra sağıyorum süt yok bebiş aç ağlıyor mama veriyom bitiriyor dediğiniz gibi her seferinde diyorum yetecek doyacak bugün mama vermiycem diye ama olmuyor geçen gün de bi hemşire 1 aylık bebeğe sütün yetmiyor mu diye sordu o zaman anladım esas sorunu büyüdükçe daha çok mama vermem gerekecek nasıl istiyorum süt çoğalsın bebeğim doysun süt saklama poşetleri almıştım onları doldurabileyimBir sorum var. sütünün az oldugunu nerden biliyorsun? Cocuk kaka yapiyorsa cis yapiyorsa doyuyor demektir. Bak o henuz cok yeni dunyamizda. Cene kaslari kuvvetli degil. Malum 9 ay gobekten beslendi :). Dolayisiyla doymadan yoruldugu icin memeyi birakir ilk baslarda. Cene kaslari gelistikce doyumluk emer. Sut basta azar azar gelir foşur foşur gelmesini bekleme. Bebegine yetecek kadar gelir. O buyudukce sutunun hem kivami degisir bebeginin ihtiyacina gore, hem de miktarı. Tavsiyem o senin yaka ignen olacak ne zaman meme isterse o zaman ver. Ayrica sag gogsunu emzirdin diyelim, sonraki emmede yine sagla basla sonra sola gec. Cunku memedeki sut iki asamalidir. İlk gelen sut bizim yemeklerimizle kiyaslarsak corba gibidir. Doyuruculugu az baslangic yemegidir. Daha sonra kivamli sutun gelir ki doyurucudur. O yuzden en son emzirdigin memeden basla bir sure sonra digerine gec. Sutunu en cok azaltan sey ise sutunun olmadigina inanman. İnanmasan da sutum var de. Bebegime yetiyor de. Buna kendini inandir. Ayrica kilo konusuna takilma. Dr'lar insani psikopat yapiyor, 800 gram iyi almis masallah. Yeme konusunda doktora asla guvenme ve inanma. Doktorlar saglik icindir. Yeme ve kilo tecrubeye bakar. Annene ve kayinvalidene guven