• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği uyumayan anneler çadırı :)

Şuan kucağımda iken bu satırları yazıyorum:)))
Sabah 4-5 uzun zamandır…
Oeliricem 😀😌
Ay ben saat 4 olsa da uyusa da uyusam diye düşünürdüm o gün 4ten de geç uyurdu bi gün sabah erken hastaneye gidicez kontrol için 7de uyumuştu 1-2 saatim kalmıştı uyumak için onda da ağlamaktan uyuyamamıştım 😂 buraya bile uyku problemleri ile ilgili konu açmak için kayıt olmuştum bu başlıkta en çok ben dert yancam sbsjsjd ben ama şunu kabullendim uyku bebeğin doğasıyla ilgili bunu artık kabullendim spesifik bir rahatsızlık vs yoksa. Sizinkinin düzelme ihtimali var bu arada ben kendi bebeğim için söylüyorum.

İnşallah 😂 Bende normalde bebeklerimin son uykusunu 10 da bitirip 11 12 ye kadar yorup uyutuyordum bugün deli cesareti son uykularından hiç uyandırmadım 9 9.5 gibi uyudular ya tam uyuyacaklardı ya da zabaha kadar aram sam sam olacaktım şans güldü uyuyorlar henüz karınlarını da doyurdum uyurken bundan sonrasını Allah bilir 😂😂😂

Beni bir çok anne kınar ama maalesef yaşları büyüdü 7 yaşında annesiyle uyuyan var. Siz zaten biliyorsunuz bi cesaret yapın ağlat ağlaya vazgeçecek 3-4 güne yani siz dinlenirseniz ona da faydanız çok olur . Akıl vermek gibi değil insan bazen bi cesaret arıyor
Akıl tabi ki vereceksiniz de neyi yapmamız gerektiğini anlamadım.
Yatağını falan mı ayıralım yani…
Eğer buysa benim için çok zor.
Çünkü memede uyuyor.
Emzikte almadı hiç.

İnşallah 😂 Bende normalde bebeklerimin son uykusunu 10 da bitirip 11 12 ye kadar yorup uyutuyordum bugün deli cesareti son uykularından hiç uyandırmadım 9 9.5 gibi uyudular ya tam uyuyacaklardı ya da zabaha kadar aram sam sam olacaktım şans güldü uyuyorlar henüz karınlarını da doyurdum uyurken bundan sonrasını Allah bilir 😂😂😂
Detay belirteyim benim ki ikiz bazen biri uyuyor diğeri kalkıyor sonra diğeri uyanıp diğeri kalkıyor……. bu cümleye üç nokta az kalır bir döngüdeyiz mental olarak çöküşte olsam da iyi ki var aşkitolarım

Akıl tabi ki vereceksiniz de neyi yapmamız gerektiğini anlamadım.
Yatağını falan mı ayıralım yani…
Eğer buysa benim için çok zor.
Çünkü memede uyuyor.
Emzikte almadı hiç.
Evet ben bir yaşınd odasını dahi ayrdım gece de 7-8 kere kalkıyordu zamanla bu sayı düştü . Şu an hiç kalkmaz nadiren kalkarsa anne diye seslenir . Bi rutin oluşturup her gün aynı şeyleri yaptım şimdi uykuya diyince odasına gidiyor benimki de hiç uyumazdı uyudu diyelim çıt olur kalkar. Bu günlere nasıl hayatta kaldım bilmiyorum 😂

Ay ben saat 4 olsa da uyusa da uyusam diye düğünürdüm o gün 4ten de geç uyurdu bi gün sabah erken hastaneye gidicez kontrol için 7de uyumuştu 1-2 saatim kalmıştı uyumak için onda da ağlamaktan uyuyamamıştım 😂 buraya bile uyku problemleri ile ilgili konu açmak için kayıt olmuştum bu başlıkta en çok ben dert yancam sbsjsjd ben ama şunu kabullendim uyku bebeğin doğasıyla ilgili bunu artık kabullendim spesifik bir rahatsızlık vs yoksa. Sizinkinin düzelme ihtimali var bu arada ben kendi bebeğim için söylüyorum.
Sabah 6-7 gördüğümüz oldu vallahi ama 4-5 arasında karar kıldı.
Bir gece saat 11 de uyuduk sabah 8’e kadar.
O gece ve sabah uyandığımda ki mutluluğum hala aklımda 😀😀😀
Nasıl bir perişanlık içindeyim siz düşünün 😀
Artık ben de kabul ettim.
Gerçekten doğasıyla alakalı olabilir diyorum.
Hamilelik döneminde de sabaha kadar oturur öğlene kadar yatardım ben. Artık onunla bile bağdaştırıyorum 😀

Evet ben bir yaşınd odasını dahi ayrdım gece de 7-8 kere kalkıyordu zamanla bu sayı düştü . Şu an hiç kalkmaz nadiren kalkarsa anne diye seslenir . Bi rutin oluşturup her gün aynı şeyleri yaptım şimdi uykuya diyince odasına gidiyor benimki de hiç uyumazdı uyudu diyelim çıt olur kalkar. Bu günlere nasıl hayatta kaldım bilmiyorum 😂
Ben de odasını en azından yatağını ayırmak için 6.aydan sonrasını planlıyorum.
Şuan bir rutin oluşturamıyorum çünkü.
Sanırım rutin için erken bir dönemdeyiz.
Gerçekten şanslısınız 😊

Detay belirteyim benim ki ikiz bazen biri uyuyor diğeri kalkıyor sonra diğeri uyanıp diğeri kalkıyor……. bu cümleye üç nokta az kalır bir döngüdeyiz mental olarak çöküşte olsam da iyi ki var aşkitolarım
😀
Allah yardımcınız olsun sağlık sıhhat versin,akıl sağlığınızı korumayı nasip etsin inşallah 😀😀

Ben de odasını en azından yatağını ayırmak için 6.aydan sonrasını planlıyorum.
Şuan bir rutin oluşturamıyorum çünkü.
Sanırım rutin için erken bir dönemdeyiz.
Gerçekten şanslısınız 😊
Sizin çok erken ben sadece mesela her ay için bi uyku düzeni yazdım deftere şu saatte öğleye 2. Uyku akşam. Uyusa da uyumasa da o saatte yatağının olduğu odaya götürüp aynı ninniyi açıp odayı karattım . Uyumasa da bir saat denerdim. Uyumadı mı diğer uyku saatine kadar uyutmazdım. Akşam 9 da uyutmaya başlardım gece 12 olurdu . 1 yaşında öncesinde hikaye okumaya başladık sonra diş fırçalama hikaye ama hep aynı saat ve bir gün delilsiz uyudu😂

Hrrgun uyuyan cocugum üç gündür
Hiç bir düzeni bozmamıs olmamıza ragmen
Birden asagı uyumuyor
Gunduz uykusuna da
Gece uykusuna da direniyor
Noldu bılmem
Ama ben pert oldum
Büyüme atak dönemi yada aşılardan huzursuzluğu vardır. Bebeğim 3 aylık zaman zaman bizede oldu ama geçiyor. Sadece atak dönemlerinde uyumuyor diye salladım normalde kendi kendine uyurdu yatağında şimdi sallanmaya alıştı öyle uyuyor maalesef. Gündüz uykusunun geldiğini anladığınız an hemen yatırın yoksa çok direniyor ben 1 saat yatırıyorum 1 saat uyanık kalıyor sizin bebeğinize göre de değişir tabi bu süre. Benimki böyle sevdi. Gözünü ovuşturuyor, kolları bacakları durmuyor huzursuzlanıyor hemen yatırıyorum uyuyuveriyor artık. Şimdi tek sıkıntım gece uykusunu da gündüz uykusu gibi sanıyor 1 saat sonra uyanıyor yine döndürmek zor oluyor bazen dönerse 12 saat uyuyor beslenme için kalkıp uyuyor hemen. Düzene girer umarım sizinkide benimkide.

✋🏻
2,5 yaş bebesi. Gece en az 1 kez (şansım varsa) uyanır uykuya dalmakta zorlanır kucağımda uyuyor başka türlüsü yasak mazallah. Bazen 2-3 saati buluyor uyutup yatabilmem. Sabah olmuş oluyor zaten 😒 uyku nasıl bir şeydi unuttum
Kolaylıklar diliyorum inşallah bırakır uyanmalarını🙏🏻 keşke şöyle yapmadaydım dediğiniz şeyler var mı uyuturken böyle alıştırmasaydım vs gibi

Her ay yeni bi güncelleme geliyor valla 😬 bizimki gece uyuyor gündüz kavga gürültü ağlama kıyamet uyursa belki 1 saat uykuda hapşırıyor öksürüyor falan uyanıyor kendi kendine tam delirmelik hiçbir iş yapamıyorum. Gece uyuyor diye gece yapıyorum işlerimi sonra da ben uykusuz kalıyorum valla napcam şaşırdım ben de 😂

Sabah 6-7 gördüğümüz oldu vallahi ama 4-5 arasında karar kıldı.
Bir gece saat 11 de uyuduk sabah 8’e kadar.
O gece ve sabah uyandığımda ki mutluluğum hala aklımda 😀😀😀
Nasıl bir perişanlık içindeyim siz düşünün 😀
Artık ben de kabul ettim.
Gerçekten doğasıyla alakalı olabilir diyorum.
Hamilelik döneminde de sabaha kadar oturur öğlene kadar yatardım ben. Artık onunla bile bağdaştırıyorum 😀
Bende hamileliğimde aynıydım ama bebeğim öyle değil sadece uykuya dalarken sıkıntı yaşıyor bi dalsa 12 saat uyuyor 3 defa filan beslenmek için mıkırdanıyor hemen duyuyorum sesini karnını doyurup gazını çıkartıp yatıyorum devam ediyor tabi emziğiyle birlikte çok yardımcı oluyor bana canım dostum 😂

Back