• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeği şuanda 6 aylık olan anneler gelin burada toplanalım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

_nisa_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
687
3
118
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar
Kızım şuanda tam 6 aylık 2 gün önce dr.gittik aşılarını yaptırdık ek gıdalara geçebileceğimizi söyledi dr.ve bi sürü ilaç verdi ilaçları içirmekte çok zorlanıyorum aynı durumda olan arkadaşlar var mı siz hangi ilaçları kullandınız ? kızım önlüğü takar takmaz kendini atıyor istemiyor ne ilaç ne meyve suyu nede muhallebi çok üzgünüm ek gıdalara geçemiyoruz

Meraba canım. Bizde 3 gün sonra altı ay olcaz. Ek gıdaya maalesef bende başlayamadım tam olarak. 6 aylık olana kadar sadece anne sütü alsın dediler bende 5,5 aylıkken denemelere başladım ama nafile. Meyve suyunu falan kesinlikle reddediyo. Sadece çok az yoğurt yiyo o kadar. Bilmiyorum sonumuz ne olacak. Üstelik önümüzdeki ay çalışmaya başlıycam ve benim oğlum biberonuda redediyo. Kendi sütümü bile veremiyorum biberonla. Allah hepimize kolaylıklar versin :(

ayyy canım benim bende bilmiyorum çok zor dönemler Allah hepimize kolaylık ve bebişlerimize sağlık versin kızım diş çıkarmaya başladı ve zayıfladı ayda 1 kilo alırken 2 ayda 1 kilo almış çok üzülüyorum dr.gitmeden önce arada meyve suyu tattırıyodum yoğurt felan red etmiyordu dr.geldik ne zaman ilaca başladık şimdi anlıyor herhalde önlüğü takar takmaz atıyor kendini ilaç zannediyor sanırım şimdi meyve suyundandan içmiyor memede az emiyor ne yapıcam hiç bilmiyorum senin içinde çok zor kim bakıcak bebişine

Canım benim bebişe babaannesi bakacak ama nasıl olacak bende bilmiyorum. Biran önce biberona alışması lazım yada ek gıdaya yoksa aç kalacak. Offffffffff offfffffff

Canım benim bebişe babaannesi bakacak ama nasıl olacak bende bilmiyorum. Biran önce biberona alışması lazım yada ek gıdaya yoksa aç kalacak. Offffffffff offfffffff

yalancı memede mi tutmuyor ben sezaryanla doğum yaptığım için bir müddet mama vermiştim biberonla ve yalancı memeye alıştırmıştım çünkü evde tek başınayım yardımcı kimsem yok 2.haftadan sonra hep kendim ilgilendim bebişimle çoğu kişi mama verme yalancı memeye alıştırma dedi ama iyiki dinlememişim yoksa bende senin gibi uğraşıcaktım biberona alışması için ek gıda için multitabsın damlalığını kullanıyorum ilaçları için felan denemeye çalışıyorum kaşığı ağzına sokmak daha zor sende dene bi istersen çoğu arkadaş şırınga deniyormuş napalım öle öle alıştırıcaz

Arkadaşlar bizden başka yokmu bebişi 6 aylık olup ek gıdayı vermekte zorlanan veya kolay yöntemler bulan lütfen paylaşalım

Yok yalancı memede almadı. Multitaps damlalık demişsin nasıl bişey o ilaç vermek için mi kullanılıyo. Acaba biberona alışmazsa ki öyle görünüyo onunla sütümü verebilir miyim acaba? Haydin 6 aylık bebişleri olanlar nerelerdesiniz?

Yok yalancı memede almadı. Multitaps damlalık demişsin nasıl bişey o ilaç vermek için mi kullanılıyo. Acaba biberona alışmazsa ki öyle görünüyo onunla sütümü verebilir miyim acaba? Haydin 6 aylık bebişleri olanlar nerelerdesiniz?

Canım bak resmini ekledim ilaçlarını anca bunla zorla sokuyorum ağzına napim kaşıkla yarısı çıkıyo heryere dökülüyo şırıngada aynı işlevi görür sanırım

resmi eklemeyi becerebilsem bide :)))

Eklentiler

• $Görüntü040.jpg
    $Görüntü040.jpg
    6,2 KB · Görüntüleme: 64
Kızlar meyve suları ile başlayın. Önc elma mesela.. Vermeden önce en az 2,5 'lik aç olsun... 3 gün aynı saatlerde elma verin. Sonra armut mesela.. Sonra havuç...Aç olmadan veirseni almak istemeyecektir. Ve kaşıkla verin... Sonra saat 4-5 gibi yoğurt verin. 1-2 kaşıkla başlayın ve 1 hafta sonra biraz daha artırın. Asla şeker gibi tatlandırıcılar eklemeyin. Bu ikisine alıştıktan sonra sebze üresine geçersiniz.

Kızlar meyve suları ile başlayın. Önc elma mesela.. Vermeden önce en az 2,5 'lik aç olsun... 3 gün aynı saatlerde elma verin. Sonra armut mesela.. Sonra havuç...Aç olmadan veirseni almak istemeyecektir. Ve kaşıkla verin... Sonra saat 4-5 gibi yoğurt verin. 1-2 kaşıkla başlayın ve 1 hafta sonra biraz daha artırın. Asla şeker gibi tatlandırıcılar eklemeyin. Bu ikisine alıştıktan sonra sebze üresine geçersiniz.

ben kızıma daha önce hepsinden tattırmıştım red etmiyordu ama ilaçlara başladıktan sonra önlüğünü takar takmaz kafasını çeviriyor kendini atıyor kucağımdan hiçbişey istemiyor ilaç içirmek hele işkence şimdi sebze püresi denedim azar azar onu biraz yedi ama bende anlamadım yaaaa ne kadar zor muhallebiyi niye sevmediğini hiç anlamadım

kızlar benim oğlumda 6 ay bir haftalık biz başladık ek gıdalara hiç bir sorun yok çok şükür yoğurt meyva çorba yediriyorum.sadece kahvaltımızda yumurta yok çünkü oğlum atopik dermatit yumurta ve fındık alerjisi var

meraba! benim kızımda 6,5 aylık ek gıdalara geçtik çok zorlanmıyorum ama meyve suyuyla pek arası yok.elma armut havuç suyu.havucu haşlayıp (buharda)cam rendede rendeliyorum üzerine biraz zeytinyağı döküp yediriyorum bayılıyo ancak yarısını yiyo. dr.labne verebilirsin dedi denedim bıraksam hepsini yicek.yemediği bir besini sevdiği diğer besinle ortak veriyorum.mesela meyve suyuyla pek arası yoksa biraz labne ardından meyve suyunu veriyorum o zaman bitiriyo yoksa tek başına bi kaç kaşıktan sonra içmiyo.bir de silikon kaşık kullanıyorunm.bazen kaşığı ağzına alıp çiğniyo oyun oynuyo yani o zaman eğlenceli hale getiriyoruz öğünleri.ben mevsim sebze meyvelerini kendim hazırlıyorum ama mevsimi olmayan meyve sebzeleri milupanın organik kavanozlarindan alıyorum. bu güzel bi topik oldu bi de neyi nekadar verdiğimizi yazsak güzel olacak

Tamamen aç oldukları zaman fazla yemek istemiyolar sanki benimki öyle. Önce biraz emziriyorum ardından ek gıdalara başlıyorum daha keyifli yiyo.birde ek gıda verdikten sonra emziriyo musunuz?

benim oğlumda 6 aylık ek gıdaya geçtik bizde.
meyve sularını reddediyor. sebze pürelerini yiyor.
yoğurdu modundaysa yer :)
doktor bir oturuşta 100 gr yemeli diyor ama malesef yiyemiyor.
iki posta halinde veriyorum
günümün büyük bölümü yiyeceklerini hazırlamakla ve yedirmekle geçiyor.
fakat oğlum benim hazırladıklarımdansa kavanoz mamalarını tercih ediyor.
mesela ben brokoli patates püresi hazırlıyorum onu yemiyor ama milupanınkini yiyor.
yine de biberon maması istiyor
bazen diş sıkıntısından yiyemiyor ve ağlıyor ben de biberon maması yapmak zorunda kalıyorum

merhaba kızlar benim kızımda 1hafta sonra 6 aylık olacak.kızımı emziriyorum.doktorum 4 aylık olduğunda ek gıdalara geçmemi aksi takdirde 6 aylıktan sonra geçtiğimde bebeğimin red edeceğini söyledi.büyüyünce süte alışıyormuş başka tatlara alışamıyormuş.4.aydan itibaren azar azar herseyı yedırdım.kızım çok sevdı.bız yemek yerken bıle çıldırıyor.kahvaltısında tuzsuz beyaz peynir yumurtanın sarısını kullanıyorum.sebze çorbaları,yoğurt,meyve püreleri de severek yiyor.çok şükür zorlanmadım bu konuda.kızımın işhatı yerınde ama çok kılolu bır bebek değil.hatta zayıf olduğunu söyleyenler bıle oluyor.bu da canımı sıkıyor.1 hafta sonra tartılcaz bakalım.5 aylıkken 7.400du.yerınde durmuyo,yuvarlanarak sürunerek butun odayı gezıyor cadı

ayrıca benim oğlum kahvaltıyı reddetti.
bebe bisküvisi, labne peyniri çok az biberon maması ile hazırlıyorum. şimdilik yumurta koymadım ama bir hafta içinde başlıycam koymaya. tadını bakıyorum süper fakat oğlum sevmedi. umarım zamanla alışır.

benim oğlumda 6 aylık ek gıdaya geçtik bizde.
meyve sularını reddediyor. sebze pürelerini yiyor.
yoğurdu modundaysa yer :)
doktor bir oturuşta 100 gr yemeli diyor ama malesef yiyemiyor.
iki posta halinde veriyorum
günümün büyük bölümü yiyeceklerini hazırlamakla ve yedirmekle geçiyor.
fakat oğlum benim hazırladıklarımdansa kavanoz mamalarını tercih ediyor.
mesela ben brokoli patates püresi hazırlıyorum onu yemiyor ama milupanınkini yiyor.
yine de biberon maması istiyor
bazen diş sıkıntısından yiyemiyor ve ağlıyor ben de biberon maması yapmak zorunda kalıyorum

peki kaç aylığa kadar 100 gr. acaba kilosuna göre mi hesaplıyolar.ben bi şey daha merak ediyorum kahvaltıda pekmez verenler ne kadar veriyosunuz ?

Merhaba Arkadaşlar
Kızım şuanda tam 6 aylık 2 gün önce dr.gittik aşılarını yaptırdık ek gıdalara geçebileceğimizi söyledi dr.ve bi sürü ilaç verdi ilaçları içirmekte çok zorlanıyorum aynı durumda olan arkadaşlar var mı siz hangi ilaçları kullandınız ? kızım önlüğü takar takmaz kendini atıyor istemiyor ne ilaç ne meyve suyu nede muhallebi çok üzgünüm ek gıdalara geçemiyoruz

canım neden ilaç veriyorsun ki... hastalığı falan mı var?...

ek gıdalar için ekim anneleri topiğine bakabilirsin.

arkadaşlar bişey merak ettim çocuklarınız 6 aylıkken oturabiliyorlar mı yada oturmak üzereler mi,bir de arkadaşın biri odanın içinde sürünerek geziyo demiş benim oğlan yattığı yerde duruyo öylece,birazda kilolu ondan mı acaba yoksa ben mi alıştırmalıyım

Back