- Konu Sahibi kalemkitap2
-
Cocuklarin zekasini kucumsememek gerek , bir davranisi bir kez yapmak aliskanlik olusmasina sebep olabiliryor . Asi , bebeginin gaz problemi yoksa kucuk oldugu icin duzene koymak kolay olur .
Eger banyoyu seviyorsa her gece kisa bir dus yaptirarak veya uyku saatlerini hep ayni saate getirerek ve uykudan onca mumkun oldugunca ayni seyleri yaparak bir duzen olusturabilirsin . Yatagina turuncu , mavi oyuncaklar koy , bebekler bu renkleri gorebiliyormus sadece , onlarla oynat sonra uzaktan izle cok asiri aglamadikca hemen yanina kosma , bebegine cok mudahale etme . Yani onu biraz rahat birak , cok kucaga alinan bebeklerin omuz agrilari da cok oldugundan uykuya dalmakta zorlanabilirler .
Rahatlatici caylarin da cok faydasi oluyor .
Gerci evin icinde baska insanlarin olusu bu duzeni olusturmana biraz engel olur ama biraz planli biraz da kurnaz olursan yapabilirsin .
oğlum 5 hatta 6 aylık olana kadar kendi uyuyordu,sonra aniden huy değiştirdi sadece meme emerek uyuyo! sallamayı çook denedim ama komik buluyo,aslında alışmaması ii oldu ama memede uyuması da pek hoş değil.süt bitince ne yapıcaz bakalım?
öyle yatağına yatıp kendi uyuyan çocuklara bayılıyorum ama etrafımda da pek öyle bebek yok doorusu:)
hala bir düzenimiz yok...
bebeğinin küçük olduğunu yazmışsın. benim oğlum 15 aylık ama hala bir düzenimiz yok. ancak bende sallıyordum doğduğundan beri fakat artık sallamadan uyutuyorum. bunun için iyice uykusunun gelmesini beklemek lazım. hatta uykusuzuluktan düşene kadar beklerdim ben ilk zamanlar. sonra kendiliğinden alışıyor herhangi bir ragatsızlığı yoksa ( diş çıkarma vs... gibi) sana da başarılar dilerim
benim pamuk prensesimde beni yatağıma götür dermi aceba allahım. cümle kurmaya başladı ya bunumu öğretsem aceba.guzelim daha alti aylikmis .. gec degil emzirdikten sonra yatagina koy kendi kendine uyumaya alissin..ilk basta aglar ama bakti ki sen onu almiyorsun kendi kendine uyur..benimkini yatagina koymustum sen uyu benim isim var dedim..agladi agladi sonra sesi kesildi merak ettim yanina gittim baktim misil misil uyuyor..sonra hep kendisi soylemeye basladi benim uykum geldi yataima yatir beni diye..seninkide once aglayacak sakin dayanamayip kucagina alma sen kaybedersin..o senin sinirlerini zorlayacak..onlar ne akilli ..kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?