Bebek Beslenmesi bebeği sallayarak uyutmak zararlı...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kalemkitap2

Kapsama Alanı Dışında !
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2006
1.977
6
156
Diğer
biliyorum zararlı ama sallanmadan uyuması için çooook uykusu gelmesi, bayağı yorulması ve yıkanması gerekiyor bizim kızın.
babannesi ilk doğduğunda hep kucağında uyuttu alıştı.sonra mecburen salıncak aldık pilli orda uyumassa sallanan koltuk orda da uyumassa arabayla dolaşıyoruz ne yapıcam bilmiyorum?
siz bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz?

ben küçüklüğünde ta bebekken alıştırmıştım.karnını doyurduktan sonra hep yatağına bıraktım çok fazla kucağımıza almadık ve hep yatağında uyudu.şimdi 4.5 yaşında hala öyle devam ediyor.uykusu gelince odasına gidip kendi kendine uyyor.ama bazen bebekken uyumadığında eline sevdiği oyuncaklardan veriyordum onlarla uyurdu.tabi buna baştan alışması lazım ve ne kadar zor olursa olsun kimsenin karışmasına izin vermemek gerekiyor.senin işin biraz zor ama dediğim gibi sevdiği oyuncakları vermeyi dene yada masal oku ve sonra uyuması gerektiğini filan anlat .ama bilirim zor :1yes2: :1yes2:

işin zor ALLAH kolaylık versin bende kızımı sallamaya alıştırmadım yatağına bırakıyordum uyuyordu ama oğlumu ayagımda yada beşikte sallardım hep zararlı diyorlar sallamaya ama eskiden hep sallanırdı sanırım kimsede sallanma yüzünden bir rahatsızlık yok

Oglumu asla uyumasi icin sallamaya alistirmadim, uyku saati gelince yatagina birakiyordum uyuyordu bazilari alistiriyor ozellikle misafirlige gidince cocugu ayaklarinda sallarken bir yandan cayini icip nakisini isliyor bunu uygun bulmuyorum cocuk yataginda rahat bir sekilde uyumali bence, aliskanlik haline getirince vazgecirmekte zor oluyor, o yuzden ilk bastan yataginda tek uyumaya alistirmak en dogrusu

sağol lente deneyeceğim sonuçları yazarım:) allahtan evde yanlızım kayınvalidemle otursam hiç birşey yapamazdım...

oğlum 5 hatta 6 aylık olana kadar kendi uyuyordu,sonra aniden huy değiştirdi sadece meme emerek uyuyo! sallamayı çook denedim ama komik buluyo,aslında alışmaması ii oldu ama memede uyuması da pek hoş değil.süt bitince ne yapıcaz bakalım?
öyle yatağına yatıp kendi uyuyan çocuklara bayılıyorum ama etrafımda da pek öyle bebek yok doorusu:)

sonradan zorlana bilirsin.bizim kadar olmasada şimdi kocam sallıyor öyle ayakta falan sallansa hep sallarım ama sandalyede falan uyuyor

hala bir düzenimiz yok...

bebeğinin küçük olduğunu yazmışsın. benim oğlum 15 aylık ama hala bir düzenimiz yok. ancak bende sallıyordum doğduğundan beri fakat artık sallamadan uyutuyorum. bunun için iyice uykusunun gelmesini beklemek lazım. hatta uykusuzuluktan düşene kadar beklerdim ben ilk zamanlar. sonra kendiliğinden alışıyor herhangi bir ragatsızlığı yoksa ( diş çıkarma vs... gibi) sana da başarılar dilerim

sağol cnm bende artık öyle yapıyorum ama gözleri kapalı hala inatla ağladığı zamanlar oluyor...havalar güzelleşti he gece yıkamaı düşünüyorum yıkanınca yoruluyor...

bayanlar annem benıı kucukken cok sallarmıs babamla olsun ya da ayagında otekı turlu uyumazmısım kesınlıkle.ve sımdı ınanır mısınız yataga gırdıgımde uyku pozısyonumu aldıktan sonra kendı kendımı sallıyorum:)artık esımde alıstı bana sarılıp o da sallanıyor:))

anne babalar farklı ama yaşananlar aynı. bizimki kucakta şekerlemesini yapıyor. tam yatıracağım. gözünü açıyor. ne yapalım ufak ufakta olsa sallıyorum. benimde daha kurtulmak istediğim çok huyu var. sabır sabır bekliyorum.

guzelim daha alti aylikmis .. gec degil emzirdikten sonra yatagina koy kendi kendine uyumaya alissin..ilk basta aglar ama bakti ki sen onu almiyorsun kendi kendine uyur..benimkini yatagina koymustum sen uyu benim isim var dedim..agladi agladi sonra sesi kesildi merak ettim yanina gittim baktim misil misil uyuyor..sonra hep kendisi soylemeye basladi benim uykum geldi yataima yatir beni diye..seninkide once aglayacak sakin dayanamayip kucagina alma sen kaybedersin..o senin sinirlerini zorlayacak..onlar ne akilli ..kolay gelsin

benim pamuk prensesimde beni yatağıma götür dermi aceba allahım. cümle kurmaya başladı ya bunumu öğretsem aceba.

benim kızlarımın ikisi de sallanmadı.bazen uymakta zorluk çektiklerinde sallamaya yeltenince bile huzursuz olurlardı nedense:uhm: şikayetçi değilim ama insan bazen özeniyor,hani misafirlikte şöyle bebek ayağında,elinde de çayı,ooohh:Roflol: hem öyle yatağa yatırınca uyuyuveren çocuğa da nazar değerdi tabii
ayrıca şöyle bir şey de okumuştum; sallanırken çocuktaki denge merkezi daha çabuk gelişiyormuş:1yes2: (acaba benimkiler sallanmadıklarından mı bu kadar çok düşüyorlar:uhm: :Roflol: :Roflol:)onun için,sallayan arkadaşlar,üzülmeyin,vardır büyüklerimizin bi bildiği:1yes2:

Benim oğlumda 18 ayı bitti, bu zamana kadar sallayarak uyutuyordum. Ama 10 gün öncesine kadar 2-3 gün boyunca 2-3 saat salladığım halde zor uyuttum. En son yine 3 saatlik bir sallamadan sonra, aldım yatak odasına götürdüm. Işıkları kapadım ve yanına uzandım. 1 saat sonra kendiliğinden uyudu. 2. gün yine aynı şekilde 40 dk. uyudu. 3. gün de 30 dk 'da kendiliğinden uykuya daldı.
Ama tabi öğlenleri yine sallıyorum. (

Tabi ben ağlamasına dayanamayacağım için tek bırakmadım ve yanına yatmayı tercih ettim.

Asi senin kızın şu an küçük bence, şimdiden sallmayı kes en azından dene bir bakalım, çünkü biraz daha büyüdüğünde gerçekten zor oluyor. Eninde sonunda sallamayı kesicen zaten, o nedenle şimdiden allıştırmaya bak derim. Loş bir odada yanına uzan sende dene bakalım ne kadar sürede uyuyacak veya uyuyacakmı.

kızlar sizden aldığım fikirlerle 2 gündür yatağında
önce sallamayı azalttım derin uykuya geçmeden yatağına bıraktım...
sonra sallamadan yanına yattım birkaç gün poposuna pışpışla uyuttum..
2gecedirde yatağına bırakıyorum uyuyor...:içelim: ama çook uykusnun gelmesini bekliyorum en geç 10da uyuyor 2 gündür:sm_cool:
sabahları nasıl neşeli oluyor uykusunu alınca:)))

Aaaaa çok sevindim asicim.:)) İyi ki denemişsin. Geç uyumasına gelince ; ilk başlarda ancak alışacaktır zaten. Ve ayakta sallamaktan iyidir. Maşallah diyelim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…