- 18 Kasım 2013
- 4.659
- 3.970
- 133
- 32
- Konu Sahibi NightStalker
-
Canım geçmiş olsun inşallah. sonuç hatalı olabilir inşallah sonucun temiz çıkar. Pku tanıdığım yok ama bildiğim kadarıyla proteini sindiren bir enzim eksikliği oluyor o yüzden proteinli beslenmiyorlar et süt yumurta gibi yüksek proteinli şeyler yasak. Kan değerlerini sürekli takip edip anne sütünü kontrolü verebiliyorlar tabi inşallah bunların hiç birine gerek kalmaz sağlıklı sonuçlar alırsınız canım
Canım bende genetik bi hastalık olarak biliyorum eşinde sende yada ailelerde varmıydi allah yardimcin olsun inşallah yanlış sonuçtur ,
Canım sonuç belli oldumu pku varmiymis bebeğin nasıl inşallah hayırlı haber verirsin
Inşallah hiçbişey yoktur canım bizim ülkede malesef hersey geç ilerliyor umarım sonuç çabucak çıkar daha fazla beklemezsiniz hayırlı haberler gelir insYarın tahliller Ankaraya gideli tam 1 hafta olcak sağlık ocağı 1 hafta sonra haber gelir demişti bakalım bekliyoruz sabırsızlıkla. Bebeğimde bi sıkıntı goremiyorum inşallah yanılmıyorum da bakıcaz artık..
O
Inşallah hiçbişey yoktur canım bizim ülkede malesef hersey geç ilerliyor umarım sonuç çabucak çıkar daha fazla beklemezsiniz hayırlı haberler gelir ins
Merhaba benim kizumda pku sormak istedigin bisey varsa sorabilirsin. En basta uzulme bunun tedavisi var cocugun normal bir cocuk gibi yasamini surdurebilecek. Bu hastaligin asamalari var. Klasik, hafif, hiper, klasik en agir evresi ama yinede cocukta bir sorun olusmuyo sadece omur boyu diyeti oluyo yani hayvansal hicbir besin tuketemiyor. Hafif kuvan diye bir ilac kullaniyor ya diyetinde esneklik oluyor yada diyetinde esneklik oluyor. Hiperde gecici olabiliyor. Baska sormak istedigin birsey varsa esengul-53@hotmail.com faceden ekle beni canim. Arti facede yine pku ıçin bir tarifte sen paylas orayada uye ol canim. Uzme kendini cocugunda hic bir sorun olmayacak. Sadece dikkat gerekli sabir gerekli.
Benim sormak istediğim bişey var pku gebelikte belli oluyormu yani bi test falan varmı yoksa mutlaka doğumdan sonrami belli oluyorMerhaba benim kizumda pku sormak istedigin bisey varsa sorabilirsin. En basta uzulme bunun tedavisi var cocugun normal bir cocuk gibi yasamini surdurebilecek. Bu hastaligin asamalari var. Klasik, hafif, hiper, klasik en agir evresi ama yinede cocukta bir sorun olusmuyo sadece omur boyu diyeti oluyo yani hayvansal hicbir besin tuketemiyor. Hafif kuvan diye bir ilac kullaniyor ya diyetinde esneklik oluyor yada diyetinde esneklik oluyor. Hiperde gecici olabiliyor. Baska sormak istedigin birsey varsa esengul-53@hotmail.com faceden ekle beni canim. Arti facede yine pku ıçin bir tarifte sen paylas orayada uye ol canim. Uzme kendini cocugunda hic bir sorun olmayacak. Sadece dikkat gerekli sabir gerekli.
Çok sevindim canim olabiliyo bazen oyle ilk degeri yuksek cikabiliyo onemli olan 2. Kandir aramadiklarina gore bi sorun yok demkki. Hadi gozunuz aydin Allah kimseyi dusurmesin. Zor bir durum bu hastalikta olan cocuklar hayvansal gida ve hayvansal gidalarla yapilan vs yiyecekler. Kuru baklagiller. Kuru yemisler hic birini yiyemiyorlar. Cikolata vs yasak. Bazi ozel urunleri var yurt disindan getirtilio belirli noktalarda satisa sunuluyorlar. Onlarda cok pahali. Bu hastalik ozellikle klasik turu çok zor ömur boyu diyet yapiyo kesinlikle yazdiklarimdan hic birini tuketemiyo. Ailenin maddi imkani varsa cocuk icin iyi oluyo yoksa gerisini sen dusun. Çok şukurki benim kizim hafif ilerde diyeti komple birakma imkanimiz var Allah'ın izniyle. Sana çok gecmis olsun. Çok sevindim Allah tekrarini yasatmasin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?