• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeği kendisi yatağında uyuyanlar dışarıda nasıl uyutuyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar oğlum 10 aylık oldu. yatağına alıştı uzun zamandır sallamayı bıraktım. hala ara sıra ağlıyor kucağımda sallıyorum ama bi yere gidemiyorum bu sefer. gittimiz yerde karyola olmadığı için uyumuyor. normalde kendi karyolasında dışarı çıkamadığı için uyuyup kalıyor bi şekilde. uyamasa yatağında sallıyorum vs. gezmeye gidince nasıl çözüm bulacam bilemiyorum. kaç aydır biyere gitmiyorum nerdeyse. ayağıma alıp sallayarak tekrar alıştırmak hiç istemiyorum. memlekete bile gitmedim bu yüzden. önümüzdeki ay mecburen gidecez iznimiz var. ozaman ne yapacam? bana fikir verin nolurr...evde hapis kaldım :(((

benim kizim da dogdugundan beri sadece kendi yataginda yatar,ama 2 ayliktan beri de arabasiyla duzenli disari cikartip gezdirdigimden disardayken de arabasinda uyumaya alisti.Hatta evde bile gunduz uykusuna dalmak icin illa arabasina bindirip evin icinde bir iki tur atmamiz lazim.Ne sallanmak ne pispislanmak ne de baska bir sey onu uyutuyor,illa arabasinda uyuyacak,ondan sonra yatagina aliyorum.Ben de gittigimiz her yere arabasiyla gidiyorum,tekerlerini guzelce temizleyip iceri aliyoruz arabasini ve uyuyacagi zaman da yatiriyoruz.Evdeyken dene bakalim,bu sekilde uyuyabiliyorsa arabasini gotur memlekete,rahat edersin.

benim kizim da dogdugundan beri sadece kendi yataginda yatar,ama 2 ayliktan beri de arabasiyla duzenli disari cikartip gezdirdigimden disardayken de arabasinda uyumaya alisti.Hatta evde bile gunduz uykusuna dalmak icin illa arabasina bindirip evin icinde bir iki tur atmamiz lazim.Ne sallanmak ne pispislanmak ne de baska bir sey onu uyutuyor,illa arabasinda uyuyacak,ondan sonra yatagina aliyorum.Ben de gittigimiz her yere arabasiyla gidiyorum,tekerlerini guzelce temizleyip iceri aliyoruz arabasini ve uyuyacagi zaman da yatiriyoruz.Evdeyken dene bakalim,bu sekilde uyuyabiliyorsa arabasini gotur memlekete,rahat edersin.

benim kız da arabasını çok seviyo ama daha hiç dışarı çıkmadık evin içinde turluyoruz. Bu dışarı çıkıp eve girince tekerlek temizleme zahmetli olur ama:)

benim kız da arabasını çok seviyo ama daha hiç dışarı çıkmadık evin içinde turluyoruz. Bu dışarı çıkıp eve girince tekerlek temizleme zahmetli olur ama:)

disarda kullandigimiz arabamizin tekerlekleri cikiyor,bir yere gidince de 2 dk lavaboda yikayip kuruluyoruz.Sansimiza 2 tane arabasi var kizimin,birini surekli evde tutuyoruz,onu ev icinde kullaniyoruz ama bir yere giderken disari arabasini kullaninca da tekerleklerini cikarip yikiyoruz gittigimiz yerde.Deli misiniz niye 2 tane araba var derseniz de :) o da cok uzun hikaye.

ya bizimkinin uykusu çok hafif. üstünü örterken bile hemen uyanıyor hatta tık ses duysun hemen ayağa kalkıyor. arabasında uyutup yatağına yatırırken uyanır kesin. dışarıda uzun uzun sallamadan uyumuyor. bir iki kez öyle uyuttum ama memlekette uzun kalırsak bu sefer huydeğiştirir. eve geldiğimizdede sallanmak ister. buna nasıl bi çözüm bulacaz bilmem :((

benim kızım 1 yaşında ve kendi yatağında yatmaya alıştı.birde sürekli dönerek yatak içinde gezinerek uyuyor ve bu yüzden bende bir yere gidemiyorum.geceleri kendi yatağı dışında uyumakta zorlanıyor ne yapıcam bilemiyorum.bu konuyu okuyunca yalnız olmadığımı gördüm.ama nasıl halledicemiz konusunda bir fikrim yok:59:

ayni benim kizim!:) donerek dans ederek kafasini oraya buraya carparak deli divane uyuyor. baska yataklarda da uyuyor zorla da olsa - ama mutlaka cevresinin sarili olmasi lazim. normal bir yatakta etrafini yastiklarla doseyip uyutabilecegimi dusunemiyorum bile. dusup kendini yaralamazsa, iner ve terk ederek uyku mahalini:)

benim kızım 1 yaşında ve kendi yatağında yatmaya alıştı.birde sürekli dönerek yatak içinde gezinerek uyuyor ve bu yüzden bende bir yere gidemiyorum.geceleri kendi yatağı dışında uyumakta zorlanıyor ne yapıcam bilemiyorum.bu konuyu okuyunca yalnız olmadığımı gördüm.ama nasıl halledicemiz konusunda bir fikrim yok:59:

ayni benim kizim!:) donerek dans ederek kafasini oraya buraya carparak deli divane uyuyor. baska yataklarda da uyuyor zorla da olsa - ama mutlaka cevresinin sarili olmasi lazim. normal bir yatakta etrafini yastiklarla doseyip uyutabilecegimi dusunemiyorum bile. dusup kendini yaralamazsa, iner ve terk ederek uyku mahalini:)

başka yataklarda da uyuyor ama ona uyumak denirse.sürekli dönüyor, kalkıyor oturuyor,kızımda bende uykusuz kalıyoruz başka yerde uyuyunca.demekki tüm bebekler etrafı böyle yastıklarla dolu sıkış sıkış yatmayı seviyor.

ben doğumdan önce okumuştum bununla ilgili bir tavsiye. ben de kendimce modifiye ettim. şimdi rahatım.
önceleri ayakta sallamaya şiddetle karşıydım ama çok hafifçe olunca zararı olmuyormuş. ben de ev dışında uyutabilmek için ara sıra da ayakta salladım. beşiğinde sallayınca da uyuyor. bir de anakucağında da salladık uyuttuk.
ilk iki ay sadece yatağında sallamadan da uyuyabiliyordu ama sonra büyüdükçe kendi kendine uyumamaya başladı ve yatağına alışmaya başladığını anladık çünkü 1 haftalığına memlekete gitmiştik ve rahat uyumamıştı. sonrasında, ev dışında uyku problemi yaşamamak için farklı yöntemlerle uyutum. şimdi, arabada, bebek arabasında, kucağımda, ayakta, orda burda :))
Şıp diye uyumuyor ama diretmiyor da. sanırım sürekli aynı yöntemle uyutmamak gerek ama eğer kendi kendine dalabiliyorsa ne mutlu, müdehale etmeye de gerek yok bence.

benim kızımda yatağında kendi uyur sallanarak falan cok nadirdir uyuduğu..annanesinde ve halasında da park yatağımız var onlarda kalabiliyoruz..gündüz gezmeye gideceksek.. mutlaka bir uyku yaptırıp öyle cıkıyorum düzeni bozulmasın diye

benim kizimin yatagi benim valla ben sirtusu uzaniyorum o da ustumde misil misil uyuyor birde ara sira uyanip kendisi agzina alip emiyor ama biryerlere gidince bende zorluk cekiyorum farkli ortamlar gorunce uykuya dalmiyor etrafini inceliyor bu yuzden eveden cikmaz oldum.bir tek kendi odamizda inceleme yapmiyor gozu alistigi icin her halde yoksa baska odalarda uyutunca da ayni sorunu yasiyorum

tabiki de battaniye ya da çarşaf gibi bir şeyin içine bebişi koyup iki kişi karşılılıklı sallayarak :))
ama tabi evde sallanan bir şeyiniz olmalı ki döndüğünüzde yine sallanarak uykuya dalabilsin. yoksa bu şekilde sürekli uyutabilmek çok zahmetli hemen dalıyor fakat yatağa yatırırken hemen uyanıyor..epey uğraşıyoruz yani..fakat oğluşumu başka türlü uyutamadık, hep yatağını aradı .. ahh hayırlısıyla evimize bi kavuşabilsek ...

Biz oğluma katlanabilen, etrafı kumaşla çevrili bir yatak almıştık. Bir yere gittiğimizde o yatağı kullanıyorduk.

O tip bir yatak arasanız, fazla pahalı bir şey değildi bizimki ve 10 aylık çocuğun da rahar sışabileceği büyüklükte idi. İçine de gittiğiniz yerde bir iki minder, yastık uydurabilirsiniz.

park yatak aldık zaten ama ben gündüz günübirlik arkadaşıma vs. giderken uyutmakta problem yaşıyorum. ordada park yatak olsada yadırgıyor yerini yatmıyor. sallanmayada alışmadı sallasamda uyumuyor. zaten çok zor uykuya dalan bi bebek..

park yatak aldık zaten ama ben gündüz günübirlik arkadaşıma vs. giderken uyutmakta problem yaşıyorum. ordada park yatak olsada yadırgıyor yerini yatmıyor. sallanmayada alışmadı sallasamda uyumuyor. zaten çok zor uykuya dalan bi bebek..

Benim oğlum da öyle günü birlik yerlerde uyumazdı ve zor uykuya dalan bir bebekti. Sallamaya çok karşı olmama rağmen bir gün dayanamayıp sallamaya kalktım, bizimki uyumak şöyle dursun, bunu son derece komik bulup kıkır kıkır gülmüştü. Ondan sonra kendi haline bıraktım, bir yere gidince uyumadı, akşam erken yatırdım. Gerçi benim öyle fazla bir gezmem olmazdı, hafta içi çalıştığım için. Bir süre sonra da (1,5 yaşında falan) öğlen uykusunu tamamen bıraktık çünkü iyice isyan eder oldu. Akşam 9 gibi yatıp sabah 10-11 e kadr uyumaya başladı. Biz karı koca geç yatıp, geç kalkmayı seven tipler olduğumuz için çocuk da bize benzedi diye düşünmüş, fazla dert etmemiştik bu durumu. Belki sizin çocuğunuz da buna benzer bir seyir izleyecek.

Benim oğlum da öyle günü birlik yerlerde uyumazdı ve zor uykuya dalan bir bebekti. Sallamaya çok karşı olmama rağmen bir gün dayanamayıp sallamaya kalktım, bizimki uyumak şöyle dursun, bunu son derece komik bulup kıkır kıkır gülmüştü. Ondan sonra kendi haline bıraktım, bir yere gidince uyumadı, akşam erken yatırdım. Gerçi benim öyle fazla bir gezmem olmazdı, hafta içi çalıştığım için. Bir süre sonra da (1,5 yaşında falan) öğlen uykusunu tamamen bıraktık çünkü iyice isyan eder oldu. Akşam 9 gibi yatıp sabah 10-11 e kadr uyumaya başladı. Biz karı koca geç yatıp, geç kalkmayı seven tipler olduğumuz için çocuk da bize benzedi diye düşünmüş, fazla dert etmemiştik bu durumu. Belki sizin çocuğunuz da buna benzer bir seyir izleyecek.

bizimkisi günü birlik gezmede uyumasa da olur ama beni rahat bırakmıyorki. çok huysuzlanıyor, huzur vermiyor bana. uykusu varken böyle ama uyumuyorda.. sallıyorum uyusada ayağımı çekerken uyanıyor. :)

benim kız heryerde uyur, ayakta sallıyorum ama önce az bir kucakta gezmemiz gerekiyor. ve yer yatağı yapıyorum ki düşme tehlikesi olmasın diye.

Back