• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeği kendi kendine uyuyan başarılı anneler yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bence bir an önce geceleri muhallebi vermeye başla. gece muhallebisi bebeklerin kesintisiz uyumasına yardımcı oluyor. uzun süre tok tutuyor.

son umudum o kaldı zaten.benimle aynı sorunları yaşayan bi tanıdığım ben pirinçunu muhallebisine geçince rahat ettiim demişti.ilk defa kesintisiz 4 buçuk saat uyudu gidip nefesini dinledim bişeymi oldu çocuğa diye demişti.yavaş yavaş veriyorum ek gıdaları.yarın onu vercem.artık uyumak istiyorummmm

bence bir an önce geceleri muhallebi vermeye başla. gece muhallebisi bebeklerin kesintisiz uyumasına yardımcı oluyor. uzun süre tok tutuyor.

Doğru, bu aylarda bebeklere artık ihtiyaçları arttığı için gece süt az geliyor olabilir. Benim oğlumda böyle oldu. Bir önceki kontrolde doktor gece kaç saat kesintisiz uyuduğunu sordu her kontorlde olduğu gibi; ben de yine her kontrolde olduğu gibi gece uyanmadığını, deliksiz uyuduğunu söyledim. Bana "Artık bu ay gece uyanmaları başlayabilir, gece sütün az gelir bir süre sonra, telaş yapma ama gece yatmadan kaşık maması takviyesi ver. Eğer gece sık uyanır sürekli meme ararsa uykusuzluk ve stresten senin sütün azalır, biraz takviye yap ki ikiniz de rahat uyuyun, uyku önemli" dedi. Ve kontrolden iki hafta sonra dediği şey oldu. Birebir yaşadık. Ne deidyse çıktı. Güzelce emziriyorum, uyutuyorum, iki saat sonra hop uyanıyor. Gene emziriyorum, uyutuyorum hop gene iki saat sonra. E iki saatte bir uyanınca da gerçekten süt birkmiyordu. Sonuçta dinlenmeden süt olmuyor. Ben de şimdi kaşık maması ağır oluyor ama devam sütü ile takviye yapıyorum gece uykusuna yatırmadan önce. Gene kesintisiz uyku uyuyor bebikim.

Doğru, bu aylarda bebeklere artık ihtiyaçları arttığı için gece süt az geliyor olabilir. Benim oğlumda böyle oldu. Bir önceki kontrolde doktor gece kaç saat kesintisiz uyuduğunu sordu her kontorlde olduğu gibi; ben de yine her kontrolde olduğu gibi gece uyanmadığını, deliksiz uyuduğunu söyledim. Bana "Artık bu ay gece uyanmaları başlayabilir, gece sütün az gelir bir süre sonra, telaş yapma ama gece yatmadan kaşık maması takviyesi ver. Eğer gece sık uyanır sürekli meme ararsa uykusuzluk ve stresten senin sütün azalır, biraz takviye yap ki ikiniz de rahat uyuyun, uyku önemli" dedi. Ve kontrolden iki hafta sonra dediği şey oldu. Birebir yaşadık. Ne deidyse çıktı. Güzelce emziriyorum, uyutuyorum, iki saat sonra hop uyanıyor. Gene emziriyorum, uyutuyorum hop gene iki saat sonra. E iki saatte bir uyanınca da gerçekten süt birkmiyordu. Sonuçta dinlenmeden süt olmuyor. Ben de şimdi kaşık maması ağır oluyor ama devam sütü ile takviye yapıyorum gece uykusuna yatırmadan önce. Gene kesintisiz uyku uyuyor bebikim.

maşallah bebekine.allah bozmasın.yine gece yazıyorum ben gördüğünüz gibi.hergün saat değişiyo ama olayımız aynı.gece yatış.sürekli uyanarak 3 saat uyku.kalkış.3-4 saat oynama.sonra sabah uzun uykuya yatış.ama açlıktan uyansa kalkınca meme istemezmi.şimdi 3 de uyanınca meme verdim almadı.neyse yinede mamadan umutluyum.en azından daha uzun süre uyur.yatma saatini de bi ara düzene koycaz inşallah:)

evet ya biz naparsak yapalım o kendi düzenini kuruyo sanki.bana herkes babasını sevmiyo demekki diyo ama mümkünse babayı sevsin lütfen.gerçi böylede ben gündüz rahat ediyorum işe güce bakıyorum ama gece uykusu uyumayınca insan kendine gelemiyor.bu sabah 6 da uyudu hanımefendi hala uyuyo.tabi arada emmeye kalkıyo.neyse daha öncede denedim ama bugün yine deniycem şimdi uyanınca akşam 9 a kadar yarım saat bile uyku yok ona:) 9 da bi banyo sonra yatış.bakalım bu gece napcak

oğlumun kız versiyonu bu bbişler bizi parmaklarında oymatıyorlar :emir_bebek: allah sağlık sıhhat versin hepsine

bencede bu bizim alıştırmamızla değil mesela bazı bebekler sallanmayı sever bazılarıda hiç sevmez.benim kızım kendi alıştı ben bişey yapmadım.ama eltimin kızı var o tam bi gece kuşu gece uyanık oda ne yaptıysa olmuyo bu çocuğun alışmasına değil istemesine bağlı..ama bi arkadaşım var onun kızı 4 yaşında geceleri sabaha kadar oturup tv izliyo çokk zor bi durum ve çocuk doğduğundan beri böyle siz şanslısınız :)

herhalde benim kadr şanslı anne yoktur benim kızım doğduğundan beri uskusu çok düzenli hep saatli saati saatine şu an 9 buçuk aylık halada öyle sizlee tavsiyemgece yatmadan önce bebişlerinize yoğur yedirin görüceksizinnasılda iyi uyuyacak

Back