• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeği kendi kendine uyuyan başarılı anneler yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

samimikxixz

Guru
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2008
337
4
296
42
Ankara
benim 5 ayını doldurmuş bi kızım var ve uykusuzluktan perişan haldeyim.tecrübeli annelerden yardım istiyorum.kızım gece uyumuyor gündüz uyuyor bu ilk sorun.gündüz uyutmamayı da çok denedim ama bişi farketmiyo.sabah 5-6-7 o aralar uyuyo.öğlen 1 gibi uyanıp 2 saat daha uyuyo.neyse ikinci sorun da emerek yada kucakta gezerek uyuyo.dolayısı ile yerine koyunca uyanıyo uyanmasa bile çok kısa aralıklarla emmek için kalkıyo.kendi kendine uyutmaya alıştırmak için çok mu geç kalmışım.artık olmaz mı.ferber yöntemi var duymuşsunuzdur ağlatarak uyutma.ona hiç dayanamam.o yüzden denemiyorum.siz nasıl uyutuyorsunuz bebişleri.kendi kendine uyuyan bebek anneleri çok şanslı ve başarılı brncr.kıymetini bilin bunun

Son düzenleme:
merhaba öncelikle kolay gelsin uyumayan çocuk çok zor.. sana yardımcı olacak bir kaç fikir verebilirim.. gerçi bunları hep duymuşsundur ama madem sordun yazayım..
öncelikle gündüz 3 saatten fazla uyutmamaya çalış. uyursa uyandır besle..
gündüz seslerini ve ışığını engelleme. mesela tv ya da süpürge sesiyle uyanmasın diye kapısını çekme..
geceleri ise tam tersine mümkün olduğu kadar karanlık sessiz bir ortamda olsun uyumasa bile..
yatmasını istediğin saatte banyo yaptırmak çok faydalı oluyor.. ayrıca bebeklerin iç saati çok iyidir. hergün aynı saatte yapılan bir banyo ve arkasından emzirme ve karanlık bir odada yatırmak çok faydalı olacaktır..
ben eğer uyumakta zorlanırsa yatağında yatarken poposunu pışpışlıyorum.. bazen çok yorucu oluyor ama sonunda uyuyakalıyor..

inşallah faydalı bulursun. bebişin ve senin için sağlık ve mutluluk diliyorum..

Bebek kendi kendine uyuma alışkanlığına 4. ayda başlarmış bundan sonra alıştırmak zor olurmuş ağlatmak gerekirmiş doktorumuz söylemişti. Ben tam 4. ayda bu alışkanlığı kazandırdım ama işe dönünce kayınvalidem beceremedi ayaktya sallamaya başladık. Senin bebeişin gece ile gündüzün farkını bilmiyor şuan ilk sorun o gibi gündüz yatırdığın yer ile gece yatırdığı yer farklı olmalı arkadaşın söylediği gibi gündüz gün ışığı gören gürültülü bir ortam gece ise karanlık ve sesiz bir ortamda uyuması gerekir.

gece gündüz farkını biliyor ve uyumak için gündüzü bekliyor sanki cadı:)gündüz tv li odada uyuyor.gece uyanınca ışığı açmayım yatak odamızda kalalım diyorum ama 3-4 saat uyumadığı için o da bende sıkılıyoruz.mecbur geliyoruz oturma odasına tv açıyoruz gülüyoz oynuyoz.gece bunları yapmamam lazım biliyorum ama yapmazsam da ağlıyor oyalayamıyorum.düşünsenize 5 saat karanlıkta ne yapabilirizki.yarım saat uyuyo mesela gece 11 de kalkıyo ama nasıl enerjik gülerek konuşarak.uykulu bi hali olmuyo hiç.bende enerjik olmak zorunda kalıyorum:(

bende hiç uyumazmışım annem karanlıkta sırtımı kaşırmış saçımla oynarmış öyle uyurmuşum :) hala da çok severim :)

bende hiç uyumazmışım annem karanlıkta sırtımı kaşırmış saçımla oynarmış öyle uyurmuşum :) hala da çok severim :)

seninki kolaymış yine:) ahhh ahhh annelerin kıymeti anne olunca çok daha iyi anlaşılıyormuş.darısı başına inşallah.öyle bi sevgi ki başka türlü bunca sıkıntıya dayanılmaz valla

seninki kolaymış yine:) ahhh ahhh annelerin kıymeti anne olunca çok daha iyi anlaşılıyormuş.darısı başına inşallah.öyle bi sevgi ki başka türlü bunca sıkıntıya dayanılmaz valla

annem hamile olduğumu duyunca dedi ki inşallah sana benzemez :60:
şimdi olayın pek farkında değilim ama mutlaka öyledir tahmin edebiliyorum. sizin bebeğinizi de Allah bağışlasın.

Bu bebişlerin saatleri saatini tutmuyor benim oğluş geceleri uyumuyor bazende sabaha karşı uyuyor öğleye kadar karnı acıkınca uyanıyor emzirince yine uyuyor ben ortasını bulamadım gece uyumayab bebek babasını sevmezmiş ama bu durumda madur olan anne :) bebişimi yıkadım küçüklüğünde işe yaradı sonraları oda alıştı duruma dünyayı tanımaya başlayınca uyumuyor gece gündüzü arkadaşım da sölemişti deniyeceğim

Bu bebişlerin saatleri saatini tutmuyor benim oğluş geceleri uyumuyor bazende sabaha karşı uyuyor öğleye kadar karnı acıkınca uyanıyor emzirince yine uyuyor ben ortasını bulamadım gece uyumayab bebek babasını sevmezmiş ama bu durumda madur olan anne :) bebişimi yıkadım küçüklüğünde işe yaradı sonraları oda alıştı duruma dünyayı tanımaya başlayınca uyumuyor gece gündüzü arkadaşım da sölemişti deniyeceğim

evet ya biz naparsak yapalım o kendi düzenini kuruyo sanki.bana herkes babasını sevmiyo demekki diyo ama mümkünse babayı sevsin lütfen.gerçi böylede ben gündüz rahat ediyorum işe güce bakıyorum ama gece uykusu uyumayınca insan kendine gelemiyor.bu sabah 6 da uyudu hanımefendi hala uyuyo.tabi arada emmeye kalkıyo.neyse daha öncede denedim ama bugün yine deniycem şimdi uyanınca akşam 9 a kadar yarım saat bile uyku yok ona:) 9 da bi banyo sonra yatış.bakalım bu gece napcak

evet ya biz naparsak yapalım o kendi düzenini kuruyo sanki.bana herkes babasını sevmiyo demekki diyo ama mümkünse babayı sevsin lütfen.gerçi böylede ben gündüz rahat ediyorum işe güce bakıyorum ama gece uykusu uyumayınca insan kendine gelemiyor.bu sabah 6 da uyudu hanımefendi hala uyuyo.tabi arada emmeye kalkıyo.neyse daha öncede denedim ama bugün yine deniycem şimdi uyanınca akşam 9 a kadar yarım saat bile uyku yok ona:) 9 da bi banyo sonra yatış.bakalım bu gece napcak

inşallah işe yarar uzmanlar siz uymayın o size uysun diyor ama nerde :50:

benım oglumda 8 aylık bızde 6 aylık olana kadar neler cektık bır allah bır bız bılıyoruz.oglum 6 aylık ıken bırgun esım ben oglanın karnını douyrdum esıme bıraktım cocugu bende mutfaga gıttım 15 dk sonra salona gırdım oglum yuz ustu yatıyo ve uymuş.esım sole yapmış yuz ustu yatırmış poposuna bıraz pış pış nınnı soleyerek uyutmuş.ve ogun bugundur oğlum bole uyuyo.hiç sallamıyrum yuzustu yatırıp bıraz pış pışla ve her zaman aynı nınıyı soleyerek uytuyorum.sızelde deneyebılırsınız ama tabı her cocuk farklı.

benım oglumda 8 aylık bızde 6 aylık olana kadar neler cektık bır allah bır bız bılıyoruz.oglum 6 aylık ıken bırgun esım ben oglanın karnını douyrdum esıme bıraktım cocugu bende mutfaga gıttım 15 dk sonra salona gırdım oglum yuz ustu yatıyo ve uymuş.esım sole yapmış yuz ustu yatırmış poposuna bıraz pış pış nınnı soleyerek uyutmuş.ve ogun bugundur oğlum bole uyuyo.hiç sallamıyrum yuzustu yatırıp bıraz pış pışla ve her zaman aynı nınıyı soleyerek uytuyorum.sızelde deneyebılırsınız ama tabı her cocuk farklı.

bende 6 aydan sonra düzene girmeye başlar diye umut ediyorum ama 6 aya da bişi kalmadı.başkalarından da duydum bebeklerin yüzüstü çok rahat ettiğini.kolik sancılarımız varken denemiştim ama yakın zamanda denemedik.şimdi oyun olarak görüyo yüzüstü yatmayı ama onu da deneyim bakalım.akşam 10 buçukta uyudu.az önce 1 buçukta uyandı.yine 5 de uyuycak galiba.valla bizi parmağında oynatıyo.nasıl kendimize uydurcaz bilmiyorum

benim kızımda 2 aylık sanki benimkini anlattınız,hergün sabaha karşı 5,6,7 g,b, uyuyor öğleden sonra 4 e 5 e kadar aralarda emmeye kalkar.sonrada uyuduğu en fazla 45 dk. herşeyi deniyorum ama banamısın demiyor.

emzik vermeyi denedin mi hiç?

benim kızım orjinal biraz:) ne kadar uğraştım anlatamam emzik almadı.biberon almadı.mama almadı.her marka mamayı kaşıkla vermeye çalıştım almadı.belki mama alsa daha uzun ve kolay uyurdu.ama ismindeki nazı koymasamıydık acaba diyorum.fazla nazlı çıktı

benim kızımda 2 aylık sanki benimkini anlattınız,hergün sabaha karşı 5,6,7 g,b, uyuyor öğleden sonra 4 e 5 e kadar aralarda emmeye kalkar.sonrada uyuduğu en fazla 45 dk. herşeyi deniyorum ama banamısın demiyor.

bizimki 2 aylıkken daha iyiydi valla.o zamanlar daha uzun uyudukları için büyük kısmı geceye denk geliyordu.ama üzülme seninki daha çok küçük.düzeni daha çok değişir.ama benimki 6 aylık olacak.iyice yerleşecek bu düzen diye korkuyorum

bence bir an önce geceleri muhallebi vermeye başla. gece muhallebisi bebeklerin kesintisiz uyumasına yardımcı oluyor. uzun süre tok tutuyor.

Back