• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi bebeği kabız olmayıp kaka yapmayan var mı

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
10 güne kadar yapmasa yinede olailir
öyle bir sIkinti vardi bi ara doktor öyle demisti
ayrica kabiz olmadigindan nasil eminsiniz:)=

kabız değil 3, 5 aylık ama kaka hergün yapmıyor 3 4 günde bir var mı böyle olan

var cnm benim oğlumun bugün tam bir hafta oldu.evet kabız değiller herhangi bir ıkınması sıkıntısı yok sadece yapmıyor.yaptığı zamanda öyle sert falan değil cıvık.doktoruna dün sordum anne sütü alan bebeklerde normal bir sıkıntısı olmadığı sürece sorun değil ek gıdaya geçince düzelir dedi.

bebeğin tam olarak karnının doğmadığını düşünüyorum cnm peki bezi çişle yeterince doluyor mu?

dr da çişini yapmazsa yeterşnce beslenmiodur demişti ama çişde problem yok sorunumuz kakasıyla yaptığını görünce sevinçten bezi çerçeveleyip odama asasım geliyo :) :(

cnm ben anne değilim amavçocukgelişim okuyorum o yüzden yardımcı olmaya çalışıyorum elimden geldiğince şimdi midesi besinleri sindiremediği için posa bırakamıyor yada bağırsakları bebişin yeterince çalışmıyor diye düşünüyorum:26::26:

ya neredeyse öğürene kadar doyuruyorum alamayacak hale gelio daha mama ozaman bırakıorum beslenmesini bu dönemde dr bu normal dedi kendi kendine yapmayı öğrenecekmiş ama kakası yok değil yaptığı zamanlarda da bezden taşıyo aslında bağırsakları dolu ama kendisi yapmıyo

Doktor ne derse o tatlım uyarılmaya belki ihtiyacı vardım dıycem ama alıskanlık yapınca kotu oluyormus sık sık yapmamak gerekır yanı ama doktor normal dedıyse bır sorun yoktur endıselenme :))

kabız değil 3, 5 aylık ama kaka hergün yapmıyor 3 4 günde bir var mı böyle olan

Benim kızımda mama ağırlıklı olarak anne sütü alıyordu. Kakasını 1 hafta yapmadığı oldu. Evet benimki de kabız değildi. Çünkü ıkınma, sert kaka v.s. gibi belirtiler yoktu. Doktor normal olduğunu soylese de fitil kullanabilirsiniz demişti. Ben sık sık olmamak kaydıyla kullanmıştım. Sonra sadece mama ile beslenmeye başladı. Ve günde 1 kere yapmaya başladı. meğer yavrum doymuyormuş, dolayısıyla yapamıyormuş :) mama miktarını arttırınca onceleri çok sıvı yapmaya başladı. Şimdi bir iki gündür mamanın markasını değiştirdim, normale donmeye başladı.

ne kullanıyodunuz hangi markaya geçtiniz

Başlarda milupa kullansakta uzun zamandır Bebelac kullanıyorduk, Ülker Hero Baby'e geçtik. Bugün ilk defa "bir günde 3 kere kaka yaptı",
hemdee normal kıvamda :9: Bu arada bebelac kullanırken ishal şeklinde yapıyordu, bezi hem sırtından taşıyordu hemde ilaç gibi kokuyordu. mamayla birlikte bezide değiştirdim (primadan baby star'a) artık oyle bir sorunumda kalmadı çok şükür.
mama ve bezi değiştirmemin asıl sebebi Türk malı kullanmak istememdi. Zira aylık tüketimi oldukça fazla ürünler bunlar, paramız yabancıya gitmesin.. İyi ki de değiştirmişim. Benimle aynı sorunları yaşayanlara tecrübelerimin faydası olur umarım..

doymamasını ya da doymasını artık mama içmek istememekle ölçüyorsak doyuyor başka türlü doyup doymadığını nerden anlayabilirm ki zorla içiremem ya ama işte 3 4 günde bir kaka yapıyor

benim doktorumun söylediği bebek 5 gün kaka yapmazsa kabız demektir ve beşinci gün fitil kullanmak gerekir. ve bebekler anne sütü ya da mama aldığı için zaten katı bir şekilde kaka yapmaz. bence yeterince beslendiğini düşünüyosan senin bebeğin kabız olabilir. ben mama ve anne sütü veriyorum benim bebeğimde 4-5 günde yapıyordu. bi kaç kez fitil kullandım. ama sürekli fitil kullanmakta iyi değil. sonra mamasını değiştirdim ve kayısı suyu verdim şimdi hergün bir kez yapıyor.

benimde 3 aylık kızım var mama ağırlıklı besleniyoruz.anne sütünü almıyor.malesef sadece uyurken anne sütü alıyor.mamayıda zorla yiyor.şimdiye kadar bir problem yoktu bu hafta kakasını yapmamaya başladı.2 gün yapmadı sonra 3. gün biraz zorlanarak yaptı.bugün yine yapamadı bende doktorumu aradım fitil önerdi onu kulandım sonunda yaptı.zaten beslenme problemimiz vardı birde bu çıktı çok üzülüyorum yaaa:((((

Back