• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeği ile bebek bekleyen anneler !

mysterious

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2009
33
0
86
Ankara
Merhaba

Ben yaklaşık 27 haftalık hamileyim, 9 yaşında bir kızım 15 aylık bir oğlum var. Başlıkda da belirttiğim gibi bebeğimle bebek bekliyorum. Yaklaşık 3 ay kaldı doğuma, ama küçük bebekle cidden kolay değil. Şükür hamilelikle ilgili bir sıkıntım yok ama küçük bebekle hamile olmak ayrı bir olaymış. Meğer diğer hamileliklerimde ne kadar rahat kendime vakit ayırabilmişim. Şimdi dinlenmek bir yana oğlum kucağımdan indiğinde bile şükrediyorum nihayet ikna oldu diye. Günde iki uyutmaya gücüm yetmediği için artık gündüz uykularımız bile bire indi. Benimle aynı durumda olan anneler sizlerde durum nasıl ?

benimde oğlum 1 yaşına giriyo yarın bende 27 haftalık hamileyim evet gerçekten çok zor bebekle uğraşıyosun ilgiye ihtiyacı var karnımızdaki bebişimizde öyle işimiz zor allah yardımcımız olsun sizin doğumunuz nasıl olmuştu benim sezeryan olmuştu allaha şükür sorun yaşamıyorum başlarda korkmuştum ama allah yardım ediyo

Merhaba Kestane, Maşallah oğluşunun yaşı uzun olsun işallah, siz bizden bi 3 ay daha küçükmüşsünüz, ama onun dışında pek çok şey aynı neredeyse, bu durumda seninle biz daha çok yazışacak gibiyiz zaten.Merak ediyorum acaba hangimiz daha önce doğum yapacağız:17: Ama sanırım sen daha önce yapacaksın, çünkü sezeryan 2 hafta kadar erken oluyor normalden sanırım. Doktorun eski dikişlerin için ne diyor, benim bi arkadaşım 2 sene arayla yapmıştı da 3 hafta erken alalım eski dikişler zarar görmesin diye demişti doktoru. Ben ikisinde de normal doğumla yaptım, işallah bir aksilik olmazsa bunu da öyle yapabilmek istiyorum, hayırlısı işallah. Benim doğum tarihi aslında 21 Mart ama doktorum iki doğumun arası az olunca 14 ü civarı gelir diyor, sağlıkla olsun da hayırlısı artık.

Hep ayağımda sallayarak uyutamadığımdan şikayet ediyordum, tam oğluşum alıştı ayakta sallanmaya ama bu sefer benim gücüm kalmadı sallamayla uğraşmaya. Acayip de tekmeliyor ayağımda tutmaya çalışırken. Bir de yeni doğum yaptğım için midir nedir karnım bayağıca aşağıda, o da zor oluyo sallarken. Artık yanıma yatırıyorum ama 1 saatten aşağı da sürmüyor uyuma seramonisi.

Bir de kucağımdan hiç inmiyor, 2 aydan fazla bi zamandır yürüyor ama beni görünce illa kucak geliyor aklına. Bazen 3. numara içerdeyken mi yoksa çıkınca mı daha rahat olacağım diye düşünüyorum. Ne diyelim Allah hepimize sağlık afiyet versin idare edicez.

amin allah yardımcımız olsun benimkide tekmeliyo valla bazen yanına yatıpta uyutuyom bazen kucakta bazen ayağımda dıruma göre değişiyo doktorum dikişler hakkında bişey demedi 10 gün önce alırız dedi mart 10 gibi olur heralde

benim de 14 aylık bir kızım var ve ikizlere hamileyim. ilk hamileliğim çok rahattı ama ikiz gebelik berbatmış:19: 21. haftadayım en zor kısım şimdiye geçmeliydi aslında ama ne mümkün en ufak kokudan banyoya koşuyorum hala allahtan annem hep yanımda yoksa aç kaldık kızımla ancak yanına oturup oyun oynayabiliyoruz kucakçı benim kızımda cok ve bana cok düşkün ben olmadan uyumuyordu ama ilk zamanlar ben onu uyutcam yanına yatıp derken kendim uyudugumdan alıştı anneannesile uyumaya allah hepimize kolaylıklar versin:7:

canım aynu durumdayız bende 3. çocğumu doğurdum

doğum yaptığımda büyük oğlum7 yaşında ortancamda 2 yaşındaydı berbat bi durum

miniğim 1 yaşına girecek ama bi gram rahatlama olmadı

hamileliğim zaten ayrı problemde 3 ü de sezeryan olduğu için sonuncuda mahvoldum hatta son ayımda dr dedi sakın wc de ıkınma iç dikişlerin açılır bu sırada henüz 2 yaşını doldurmamış olan ufaklığım sürekli kucaklamamı istiyo uzansam yere otursam hemen karnımın üstüne oturmak için koşuyodu

şuan bile hala kardeşine eziyet ediyo her fırsatta sıkıştırıyo

Hepimize birden denilebilecek tek şey Allah yardımcımız olsundan başka birşey değil. Annesiyle aynı şehirde yakın oturanlar tabii çok şanslı bu durumda ama ikiz hamilelik de zor Allah kolaylık versin. Ancak dimple2 nun dedikleri doğrusu beni biraz korkuttu. Bana hep 3 yaş altı olanlar kıskanma bilmiyor derlerdi, demek küçük de olsa kıskanıyo. Hepsi erkek mi sizin. Peki doğum sonrası nasıl yatırdınız, ayrı odalarda sanırım, hangisine kim baktı geceleri, eşiniz mi?

Bu arada ben doğum sonrası yardımcı olması için gündüzleri 5 gün kadın mı bulsam yoksa şu yatılı Gürcü bakıcı olayına mı girsem diye düşünüyorum. Evim aslında yatılı bakıcı için çok da uygun değil 3 oda bi salon ama nasıl yapsam bilemedim. Gürcü yatılı bakıcısı olan 2 arkadaşım var çok memnunlar, yerli bakıcılara nisbetle fiyatları da uygun. Nasıl yapsam bi bi karar veremedim doğrusu. Şimdi haftada 2 gün gelen bi yardımcım var, bebek gelince onunla 5 gün yapacaktım ama gece gündüz bir bakıcı da hiç fena olmazdı doğrusu. Ne dersiniz bu konuda bi fikri duyumu olan var mı ?

amin canım

evet 3 ü de erkek
yaklaşık 15-18 ay civarı ortancamla abisi aynı oda da yatmaya başladı zaten 2 numaram çok geceleri kalkmaz bazen suya kalkıyo ona babası kalkıyo miniğime park yatak aldık o hala bizim oda da stresli bi hamilelik geçirdiğim için (istenmeyen gebelik) çooooooooook huzursuz bi bebekti 40 ı çıkana kadar hiç rüya görmrdim sadece gözlerimi dinlendirebiliyodum uykuya dalma gibi bi olayım yoktu sonrada gaz sancıları şimdide diş çıkarma faslı başladı

ilk 2 çocuğum meğerse melekmiş bu bi acayip oldu yaa

kıskanma konusuna gelince şuan ortanca 3 yaşında ama bıraksak bi kaşık suda boğacak ilk başlarda pek bilmiyodu kıskanmak ufaklık hareketlenmeye başladı emekleme falan o zaman başladı kıskanmalar
bi seferinde bi ağlama sesine koştum ortancam miniğimi tuvaletin içine itip düşürmüştü

bakıcı iyi olur
ben haftada 2 sefer alıyorum ama birini bulsam hergün alıcam
bazen çıldırma noktasına geliyorum şöle şunları 2 saat birine bırakayım diyorum olmuyor maalesef

çok karamsar konuştum ama inanki iyi yazacak bişi bulamuyorum

aaaaa buldum gülüşleri bir ömre bedel kuzularımın

allah yardımcınız olsun..bebekle bebek beklemek çok zordur kesinlikle..ama rabbimin gönderdiği mucize onlar...allah bağışlasın kuzularınızı...

benimde 3 cocugum var ama benimkilerin 3 de isteyerek oldu.buyuk 7 ortanca4 kucukte 14aylik.beni de encok zorlayan bebegim 3 numaraydi gecen sene bu zamanlar cok zor gunler geciriyordum.3.biraz zorluyor bence benim bebek emmek istemedi cok zor gunlerdi ama gecti bazen cok bunaldigim zamanlar oluyor ama hayatta hic bir zaman hic birsey dort dortluk olmaz hayatin tadini cikarmaya bak allah baska dert vermesin saglikli hayirli evlatlar versin degilmi bence onemli olan o.

Öyle tabi, bu süprizi veren rabbim işallah kolaylığını da verecek. Ben şimdi nasıl yatıracağız, gece hangisine kim bakacak yada 2 bebek anneyi ne kadar meşgul ediyor onu tecrübeli annelerden öğrenmek istiyorum. Bir de bu ara yatılı bakıcı alan epeyce arkadaşım var onların tavsiyesi üzerine onu da düşünüyorum. Yatılı bakıcı acaba hayatımızı çok mu etkiler, evde eskisi gibi rahat olamaz mıyız diye düşünüyorum, neyse sağlık sıhhat olsun da gerisine bi çare düşünülecek işallah

merhaba bende aynı durumdayım..
5 yaşında oğlum var..
kızım 24 aylık
kızım 4 aylık

yalnız başınayım.. zorlanıyorum.. üçüde sezeryan oldu...gecem yok gündüzüm yok inanın...

ALLAH hepinizin yardımcısı olsun :52:
benimde 2 çocuğum var daha şimdiden yedim kafayı 3.cüyü düşünmek bile istemiyomm:31:

benim de paşam 1 yaşında, 3 aylık hamileyim.. spiralle hamile kaldım.. gerçekten zor günler bizi beklior.. Allah yardımcımız olsun..

Back