Çocuk Hastalıkları Bebeği idrar yolu enfeksiyonu geçiren kimler??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Teşekkür ederim cevabınız için bizimde idrar yolu enfeksiyonu çıktı. Çok şükür iyileşti. Kilo kaybımız oldu ama şimdi toparlıyoruz çok şükür

Benim oğlum şimdi 5 aylık. 40. günümüzde ateşlendi. İdrar yolu enf. olmuş. sonra iki haftada bir tekrarladı. üniv. hastanesine prof. a götürdük. antibiyotik tedavisi oldu. Hoca "sünnet yaptırın da onu çıkaralım aradan" dedi. Sünnetten sonra bir defa tekrarladı sonra bir daha olmadı.
Eğer oğlunuz varsa bir an önce sünnet yaptırın. Nefrologlar bunu söylüyor.

Biri de benim malesef bebegimde var bu hastalik..cok inatci bi hastalik bu kusma ile kendini gosterio
Artik her kususunda yuregim agzima geliyr.idrar torbasindan idrar almak da bi iskence

Çok Zaman gecmiş aradan inş kaçak kapanmıştır bitmiş gitmiştir sizden benım kızımda da var koruyucu kullanıyoruz sizi merak ettım

ÖERHABALAr benim bebeğimde de idrar yolu enfeksiyonu var şimdi 4 aylık d 40 günlükken yine enfeksiyon vardı bir hafta hastane de yattık Doğduğundan beri sürekli kusan bir bebek reflü ilaçları kullandım hiçbir faydası olmadı acaba enfeksiyonu hiç geçmedi diye mi kusması hiç geçmedi şimdide yine enfeksiyon var doktora götürdük bir haftalık iğne verdi kullandık bugün bitti 2 gün sonra da ultrasyon çekeceğiz ve tekrar idrar tahlili yapacağız böbreklerinde bir sorun olmsından çok korkuyorum sürekli temizliyorum hiç bezini bekletmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz sizde nasıldı

Kizlar, bu idrar yolu enfeksiyonuyla ilgili cok onemli bisey solicem size.

Bebegim 1,5 aylikken idrar tahlili ve kulturu yapildi, tahlil temiz, ama kulturde 100 bin ureme cikti. Doktorumuz cok kucuk oldugu icin nefrolojiye yonlendirdi bu aralikta da antibiyotige basladik.

Nefrolojiye gittik, koskoca profesor, bizi dinledi dinledi muayene etti ve dedi ki gelin ben size durumu anlaticam. Bir kagida bobregin mesanenin idrarin cikisini baya cize cize anlatti.

2 aydan kucuk bebeklerde ates varsa be idrar tahlilinde 10 lokositten fazla lokosit varsa kultur yapilir, ancak posetle kultur yapilmaz, sonda ile mesaneden alinarak yapilir. Posetle bebeklerde asla kultur yapilmaz. Eger kultur gerekliyse ya kasiktan girilerek enjektorle idrar alinir ya da sonda ile alinir. Bu durumda sizin bebeginizde idrar enfeksiyonu filan yok. Cocuk doktorlari hep bu hataya dusuyor. Tahlil temiz ise enfeksiyon yoktur posetle kultur yapilmaz!

Ayni sey 3 gun once yine basimiza geldi, bebegim ateslendi sebebi arastirilirken idrar tahlili yaoildi, tahlil temiz cikti ( cunku domuz gribiymis) 3 gun sonra idrar kulturu de yapmislar sonucunu verdiler tekrar ureme cikmis, doktora kulturu gostermedim bile cunku yine antibiyotik verecek, gereksiz bobrekleri yoracak...

ya benim bebeğimde kusuyor bu belirtiler var doktora götürmeyi düşünüyorum acaba idrar yolu enfeksiyonu mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bebeginiz 27 gunluk idrar yolu enfeksiyonu varken tedavisi i icin hastanedemi yatirildi yoksa kendinizmi evde antibiyotik kulandiniz

Benim kizimda 4 aylikken idrar yolu enfeksiyonu gecirdi yuksek ates kusma sikayetiyle hastaneye goturdum direk yogun bakima aldilar 1 ay boyunca 5 dk gorup cikiyodum Allahima sukur simdi iyi Allahim kimseyi cocuguyla sinamasin insallah

Merhaba. Nerede oturuyorsunuz. Hangi Nefroloji uzmanına gittiniz. İsmini verir misiniz

Merhaba. Nerede oturuyorsunuz. Hangi Nefroloji uzmanına gittiniz. İsmini verir misiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…