benim oğlum 4 ay civarında iştahı birdenbre kesilmişti mamasını çok çok az içiyodu aç kalsada ağlamıyodu 6 saat 7 saat. sonra bezinde turuncu şeyler olmaya başladı bunun nedenide susuzluk dra gittik mama içmiyor diye bezindeki turunculuğu söyledim aynı senin dediğin gibi toz drda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi idrara bakıldı bişey yok susuzluktan oluyomuş senink
ide ishalmiş çok fazla su kaybediyor ondandır yani şöyle düşün su içmediğimizde idrarımız nasıl koyu renkli ve kıvamlı oluyosa oda öyle artıkları fazla olduğu için bezin içine geçemiyo :26:
Çok Zaman gecmiş aradan inş kaçak kapanmıştır bitmiş gitmiştir sizden benım kızımda da var koruyucu kullanıyoruz sizi merak ettımBenim oğlum şuan iki aylık 15 günlükken ilk idrar yolu enfeksiyonunu gecirdi suan 7 aylık 2 ayına kadar 3 kere gecirdi sünnet yaptr kesin cozum enfeksiyonu %100 kadar geciriyo olma olasılıgını dedi 2 aylıkken cocugumu sünnet ettirdik 1 ay sonra tekrar enfeksiyon oldu doktor bidaha olursa koruyucuya baslicaz dedi ve bidaha oldu 4 aylıkken koruyucu bactrim e basladk ve doktormz 6 aylıkkn sondalı ultrason dedi 4 hafta once aylık rutn kultr yaptırdık klipsealla diye bi mıkrop üremiş ilk defa sondalıya giricez die ilac kullandk temizlendi sondalıya girdik sag bobrekte 2 derecede kacak oldugunu ogrndk cok cok üzüldm bu kendi kendinede gecebiliyoms 4 5 derecen kacak olrsa cerrahı mudahale gerekiyms neyseki korunn ıyısı cıktı bizim icn sndalıdan cıkalı 3 hafta oldu gecen hafta tamamn kendi istegimle bakmak icin idrar verdim ogluma 1 ahlk kontrolleri 2 haftada bir yapmak ıstedıgım ıcın ınanırmısınz sndalıdan ckalı daha 2 hafta oldu ve oglumda 100.00 koloni e.coli mikrobu üremiş şuan tekrar ilac kullanıyrm bugun bu işin ehli bir doktora gittim kendi doktorumu tanıyoms nefroloji doktorumuda ıkısınınde gayet iyi doktorlar olsuunu ve idrar yolu enfeksiyonunda antibiyotk kullanmann sart oldugunu soyledı yani kızlar minik meleklerinize dikkat edin bnm oglmn hıc bir enfeksiyonnda ne kusması ne atesi oldu sadece asırı sglıyoru 15 günlükkn ılk yakalandıgını cok sanslıyım ki ogrendm o gn mısafır vardı evde gazına aglıydr dediler hic dinlemedm gazıysada gofurucem doktora dedim ki iyi ki götürmüşüm ki oglumn en bastan hastalıgnı tespit ettik.bizim idrar testi temz. Cıkıyodu enfeksiyon oldugunda kültür enfeksiyonlu cıkıyodur eger coxugunz 1 kere bile gecirdiyse enfeksiun 1 ayda bir kültr verin baktırın derim. Belki millet icin basit bi hastalık ama bni üzüntüden kahrediyo sabah aksam yatıp 6 ay enfeksiyon olmasn gecsn kacak diye dua ediyrm ve bol bol arastırıp care arıyrm engelleyebilirim belki die smdi 9 aylık oldugunda dmsa ya grcez idrarın bobrege versigi zarar varmı dıe
ÖERHABALAr benim bebeğimde de idrar yolu enfeksiyonu var şimdi 4 aylık d 40 günlükken yine enfeksiyon vardı bir hafta hastane de yattık Doğduğundan beri sürekli kusan bir bebek reflü ilaçları kullandım hiçbir faydası olmadı acaba enfeksiyonu hiç geçmedi diye mi kusması hiç geçmedi şimdide yine enfeksiyon var doktora götürdük bir haftalık iğne verdi kullandık bugün bitti 2 gün sonra da ultrasyon çekeceğiz ve tekrar idrar tahlili yapacağız böbreklerinde bir sorun olmsından çok korkuyorum sürekli temizliyorum hiç bezini bekletmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz sizde nasıldıevet canım benim bebegim suan 1 yaşından 4 kere falan geçirdi idrar tahliliyle ögrendim hatta idrar enfeksiyonunu bikere bayagı agır geçirmişti ateş kusma falan vardı farkında olamadım malesef ilerlemiş oda basite alınacak bişey deil böbreklerede zarar veriyo şüphen varsa zaman kaybetmeden dr git bebegin nekadarlık bilmiyorum ama su vermeni tavsiye ederim geçmiş olsun canım
Merhaba. Nerede oturuyorsunuz. Hangi Nefroloji uzmanına gittiniz. İsmini verir misinizKizlar, bu idrar yolu enfeksiyonuyla ilgili cok onemli bisey solicem size.
Bebegim 1,5 aylikken idrar tahlili ve kulturu yapildi, tahlil temiz, ama kulturde 100 bin ureme cikti. Doktorumuz cok kucuk oldugu icin nefrolojiye yonlendirdi bu aralikta da antibiyotige basladik.
Nefrolojiye gittik, koskoca profesor, bizi dinledi dinledi muayene etti ve dedi ki gelin ben size durumu anlaticam. Bir kagida bobregin mesanenin idrarin cikisini baya cize cize anlatti.
2 aydan kucuk bebeklerde ates varsa be idrar tahlilinde 10 lokositten fazla lokosit varsa kultur yapilir, ancak posetle kultur yapilmaz, sonda ile mesaneden alinarak yapilir. Posetle bebeklerde asla kultur yapilmaz. Eger kultur gerekliyse ya kasiktan girilerek enjektorle idrar alinir ya da sonda ile alinir. Bu durumda sizin bebeginizde idrar enfeksiyonu filan yok. Cocuk doktorlari hep bu hataya dusuyor. Tahlil temiz ise enfeksiyon yoktur posetle kultur yapilmaz!
Ayni sey 3 gun once yine basimiza geldi, bebegim ateslendi sebebi arastirilirken idrar tahlili yaoildi, tahlil temiz cikti ( cunku domuz gribiymis) 3 gun sonra idrar kulturu de yapmislar sonucunu verdiler tekrar ureme cikmis, doktora kulturu gostermedim bile cunku yine antibiyotik verecek, gereksiz bobrekleri yoracak...
merhabaMerhaba. Nerede oturuyorsunuz. Hangi Nefroloji uzmanına gittiniz. İsmini verir misiniz