- 11 Mart 2013
- 398
- 253
Merhabalar musait oldugunuz da bana ozelden yazar misinz size soracaklarim var konuyla alakalibenim oğlum doğduğunda geçirdi,doğum esnasında olabiliyomuş,antibiyotik bir şurup kullanmıştık,doktorumuz sünnet yaptırmamızı önerdi,sünnet derisinin altında bakteri ürüyormuş,boşun ilaç içmesin sünnet yapılınca geçer dedi,gerçekten de sünnet yaptrıdık,geçti.Belirti olarak da kilo alamıyosa enfeksiyon geçmemiştir demişti,tabi tahlil de yapıyorlar,hem idrar tahillii hem de kültür,kızlarda iş daha zor,onlarda idrar kanalı daha kısa olduğundan daha riskliymi,geçmesi biraz zaman alan bir hastalık,anne sütü alıyosa bebek bol bol emzirilmeli ki bol çiş yapsın,mama veriyosanız zaten mutlaka su vermelisiniz yoksa kabızlık çeker bebek.ilk 6 ay su vermemek sadece anne sütü alan bebekler için geçerli
Merhabalar bizde ayni dertten muzdaribiz bana ozelden musait oldugunuz da yazar misinix size soracak larim var
İyi sksamlar ozelden msj atamıyrm atabilmem icin baya bi yorum yazmam gerek :) siz atabilirseniz yardımcı olurum elimden geldigi kadar
Benim oğlum şuan iki aylık 15 günlükken ilk idrar yolu enfeksiyonunu gecirdi suan 7 aylık 2 ayına kadar 3 kere gecirdi sünnet yaptr kesin cozum enfeksiyonu %100 kadar geciriyo olma olasılıgını dedi 2 aylıkken cocugumu sünnet ettirdik 1 ay sonra tekrar enfeksiyon oldu doktor bidaha olursa koruyucuya baslicaz dedi ve bidaha oldu 4 aylıkken koruyucu bactrim e basladk ve doktormz 6 aylıkkn sondalı ultrason dedi 4 hafta once aylık rutn kultr yaptırdık klipsealla diye bi mıkrop üremiş ilk defa sondalıya giricez die ilac kullandk temizlendi sondalıya girdik sag bobrekte 2 derecede kacak oldugunu ogrndk cok cok üzüldm bu kendi kendinede gecebiliyoms 4 5 derecen kacak olrsa cerrahı mudahale gerekiyms neyseki korunn ıyısı cıktı bizim icn sndalıdan cıkalı 3 hafta oldu gecen hafta tamamn kendi istegimle bakmak icin idrar verdim ogluma 1 ahlk kontrolleri 2 haftada bir yapmak ıstedıgım ıcın ınanırmısınz sndalıdan ckalı daha 2 hafta oldu ve oglumda 100.00 koloni e.coli mikrobu üremiş şuan tekrar ilac kullanıyrm bugun bu işin ehli bir doktora gittim kendi doktorumu tanıyoms nefroloji doktorumuda ıkısınınde gayet iyi doktorlar olsuunu ve idrar yolu enfeksiyonunda antibiyotk kullanmann sart oldugunu soyledı yani kızlar minik meleklerinize dikkat edin bnm oglmn hıc bir enfeksiyonnda ne kusması ne atesi oldu sadece asırı sglıyoru 15 günlükkn ılk yakalandıgını cok sanslıyım ki ogrendm o gn mısafır vardı evde gazına aglıydr dediler hic dinlemedm gazıysada gofurucem doktora dedim ki iyi ki götürmüşüm ki oglumn en bastan hastalıgnı tespit ettik.bizim idrar testi temz. Cıkıyodu enfeksiyon oldugunda kültür enfeksiyonlu cıkıyodur eger coxugunz 1 kere bile gecirdiyse enfeksiun 1 ayda bir kültr verin baktırın derim. Belki millet icin basit bi hastalık ama bni üzüntüden kahrediyo sabah aksam yatıp 6 ay enfeksiyon olmasn gecsn kacak diye dua ediyrm ve bol bol arastırıp care arıyrm engelleyebilirim belki die smdi 9 aylık oldugunda dmsa ya grcez idrarın bobrege versigi zarar varmı dıe
Merhaba.darısı bize inan dogdugundan beri cok cok uzuldum ogluma rabbıme sukur olsun 2 aydır gecirmiyo 6 ayı tamamlamamız lazm kacagn kapanmadı ıcın enfeksiyonsuz 1 bucuk yasında tekrar sondalıya giricez ıns gecer die dua ediyorm.allahdan dmsa ter temz cıktıMerhabalar benim.kizimda gecirdi cok fazla derecede kusuyordu antibiyoruk tedavi ile atlattik sukir 7 yasinda hic tekrarlamadi
Merhaba.darısı bize inan dogdugundan beri cok cok uzuldum ogluma rabbıme sukur olsun 2 aydır gecirmiyo 6 ayı tamamlamamız lazm kacagn kapanmadı ıcın enfeksiyonsuz 1 bucuk yasında tekrar sondalıya giricez ıns gecer die dua ediyorm.allahdan dmsa ter temz cıktı
Amin arkadasim insalla iyi olcak bebegun
burda kk da bir arkadasim vardi ilk anlattiklarini kendsinden duydum
ilk idrar kulturunde cikti ve sebin anlattiklarin yapildu su an son durum.ne dir bilmiyorum
asiri huzursux bebekti ole anlasildi sizinde huzursuxluk oldumu
Evet 15 gnlükken basladı cok agladı o gun oyle boyle degıl herkez gazdr endıselenme doktora gerek yok gotrme dediler bu kadar abartma dediler iyi ki diyorum iyi ki dınlememdm ve gotrnusum bu cıktı altından ondan sonra 2 kere daha gecirince sünnet dediler sünnette penisinin ucunu zarın yıkadıgını cok az bi yerden ıdrarını yaptıgını ogrendım gozunun onunde kesti adam o zarı cok zor gunlerdi suan gene iyi o gunlere gore hıc ıstahsızlık ates hıc birşey olmadı bitek aglıyodu cok uyuyamıyordu arkadasım
Kiyamam yavruna ve sana nasil sancisi okuuordu kimbilir
ama neyseki arkasini birakmamissin gaz deyip gecmemissin farkli durumlar olabikirdi
sakaryada mi.oturuyorsun mrv takibi hamgi dr yapiyor
Sagol arkadasım.yok istanbulda oturuyorum.cocuk dr. Muz erdal yasar nefrolojı doktrumz faruk öktem cocuk dktru olarak enfeksiyonunu murat palayık da takıp ediyo.ck arastrdk en iyisi czm olsn die hepsndn ck memnunum allah binkere razı olsn gce gndz demedn en ufak sıkıntıda ulasabiliyrm.sen sakryada mı oturuysn
Sagol arkadasım.yok istanbulda oturuyorum.cocuk dr. Muz erdal yasar nefrolojı doktrumz faruk öktem cocuk dktru olarak enfeksiyonunu murat palayık da takıp ediyo.ck arastrdk en iyisi czm olsn die hepsndn ck memnunum allah binkere razı olsn gce gndz demedn en ufak sıkıntıda ulasabiliyrm.sen sakryada mı oturuysn
Boyle konularda dr cok onemli cok.sansliymissin benim.oglimda alerjik astim.hastasi ozel bakim.gerwkiyor dr umuz cok.iyi
ben sakaryada oturuyor 54 gorunce heyecanlandim
Merhabalar benim.kizimda gecirdi cok fazla derecede kusuyordu antibiyoruk tedavi ile atlattik sukir 7 yasinda hic tekrarlamadi
Merhaba arkadaşlar. Benim oğlum 28 aylık. 5 gün önce gün boyu kustu ne yediyse. Sonra ishale çevirdi. Islahı gitti ilk gece hafif ateşi vardı ilaçsız düsürdüm. Nefesi aseton kokuyor du. Netten araştırdım diyabet belirtisi yazıyordu. Doktora gittik. Iş hali ve kusma yı söyledim ama aseton kokusunu söyleyince hemen kan sekeri ne baktı acilen. Çok şükür normal çıktı. Ama idrar ında kına gibi rengi daha açık toz vardı. Ben şeker için endişelendiriyor um diye kan gazları denen genel durumla alakali bir test yaptırdı. Kanada da problem yok ama idrarda bakteri yani enfeksiyon çıktı. Oğlum çok idrara çıkmasına rağmen ishal le beraber günde 4 kere Cıs yapar oldu ben enfeksiyonu ya buna yada ishal le bulasabilecegine bagliyorum.
Doktor 3 adet antibiyotik iğne verdi ikincisi bugün yapıldı bitince tekrar test yapılacak. Bu arada henüz sünnete olmadı.
Biz genital bölgeyi baya sabunla yıkıyoduk meğer ne büyük hataymış. Ben ilk bulgulara rota virüsten şüphelendim ama doktora gittiğimiz gün hiç kaka yapmadı bugün 1 kere yine yaptı yine ishal. Normalde çok iştah lı dır. Ama hiç bişey yediremiyorum. Doktor aseton kokusu yeteri kadar besin almadığından olabilir dedi. Bakalım hayırlısı ile enfeksiyonudan kurtulunca yıne nefesi koşarsa tekrar test yaptiricam.
Her hastalık kötüdür elbet ama doktorda şeker testi sonucunu beklerken aglamaktan helak oldum. Idrar yolu enfeksiyonu diyince okadar küçük geldiki gözüme.tabiki riskleri var ama kesin tedaviside var.
Birde oğlum idrarını yapınca sarı bir toz beyin üstüne yapışıyor bunu gören başka anne varmı
cok cok gecmıs olsun arkadaşım dedıgın gıbı bu kadarla kalsım enfeksıyon elbet hallolur bızde kzımda yasadık antıbıyotık ıle gectı
ıstahsızlıga gelınce gectıgımız gnler trt 1 de çocuk dr u dınledım dedıkı vucuttakı mıkrop daha cabuk buyup beslenmemesı ıcın beyın hemen yeme olayını kesmeyı komut verırmıs
en buyk belırtıde mıde bulantısıdır ınsalla rahatsızlığı son bulunca oda bıtıcektır ınsaal
asetın kokusu genız etı vb oalbılır
benim oğlum 4 ay civarında iştahı birdenbre kesilmişti mamasını çok çok az içiyodu aç kalsada ağlamıyodu 6 saat 7 saat. sonra bezinde turuncu şeyler olmaya başladı bunun nedenide susuzluk dra gittik mama içmiyor diye bezindeki turunculuğu söyledim aynı senin dediğin gibi toz drda idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi idrara bakıldı bişey yok susuzluktan oluyomuş seninkMerhaba arkadaşlar. Benim oğlum 28 aylık. 5 gün önce gün boyu kustu ne yediyse. Sonra ishale çevirdi. Istahi gitti ilk gece hafif ateşi vardı ilaçsız düsürdüm. Nefesi aseton kokuyor du. Netten araştırdım diyabet belirtisi yazıyordu. Doktora gittik. Ishali ve kusma yı söyledim ama aseton kokusunu söyleyince hemen kan sekeri ne baktı acilen. Çok şükür normal çıktı.
Ama idrar ında kına gibi rengi daha açık toz vardı. Ben şeker için endişeleniyor um diye kan gazları denen genel durumla alakali bir test yaptırdı. Kandada da problem yok ama idrarda enfeksiyon çıktı. Oğlum çok idrara çıkmasına rağmen ishal le beraber günde 4 kere Cıs yapar oldu. ben enfeksiyonu ya buna yada ishal le bulasabilecegine bagliyorum.
Doktor 3 adet antibiyotik iğne verdi ikincisi bugün yapıldı bitince tekrar test yapılacak. Bu arada henüz sünnete olmadı.
Biz genital bölgeyi baya sabunla yıkıyoduk meğer ne büyük hataymış. Ben ilk bulgulara rota virüsten şüphelendim ama doktora gittiğimiz gün hiç kaka yapmadı bugün 1 kere yine yaptı yine ishal. Normalde çok iştah lı dır. Ama hiç bişey yediremiyorum. Doktor aseton kokusu yeteri kadar besin almadığından olabilir dedi. Bakalım hayırlısı ile enfeksiyonudan kurtulunca yıne nefesi kokarsa tekrar test yaptiricam.
Her hastalık kötüdür elbet ama doktorda şeker testi sonucunu beklerken aglamaktan helak oldum. Idrar yolu enfeksiyonu diyince okadar küçük geldiki gözüme.tabiki riskleri var ama kesin tedaviside var.
Birde oğlum idrarını yapınca sarı bir toz bezin üstüne yapışıyor bunu gören başka anne varmı