Bebek Beslenmesi Bebeği emmeyi reddetip, tekrar emmeye başlayan bayanlar lütfen yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

arzucan80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2009
73
1
86
Ankara
Merhabalar,

4 aylık Bebeğimi 15 gündür emzirmeye çalıştığımda çığlıklar atıyor. Sadece uykuda ve geceleri emiyor hatta bazen gecede emmiyor. Bu durum başına gelipde çözebilmiş bayanlardan acil yardım bekliyorum. Çok çaresiz kaldım. Lütfen tekrar nasıl emzirebileceğim konusunda bana yardım edin. Teşekkürler.

Canım aynı şeyi benim bebeğimde yapıyor gündüzleri emmek istemiyor uyurken ya da geceleri emziriyorum .Gündüz emmediği zamanlarda sağıpta veriyoru ne yapayım ama zoroluyorşallah tekrar emmeye başlar bebeklerimiz

canım dediklerinin aynısını nyaşadım belkide daha kötü...

oğlumu uyutup emziriyordum başka türlü resmen o küücük elleriyle beni itiyordu...

açlıktan ağlıyor ama emmiyordu üstelik sütümde çok boldu...

yapman gereken öncelikle çok sabır canım...

sabret ve yılmadan usanmadan emzir istemeyince 2 dakka sonra tekrar sonra ene almazsa 5 dakka sonra ama sakın biberon verme ve dışardan besleme...

bi zaman sontra göreceksinki sadece seni emmek isteyecek bu sefer dışardan ek gıdayı reddedecek...

benim bebeğim şu an 8,5 aylık ve sadece emzirsem hayır demez...

yesin diye emzirmiyorum yemeğini yiyip öyle emziriyorum

oğum 6. aydan sonra bana bağımlı oldu resmen bununiçin ben bişey yapmadm sadece sık sık emzirmeye çalışıp pes etedim yılmadım sende öyle yap yoksa brakır allah korusun

Canım verdiğin bilgiler için çok sağol. Biraz daha cesaretlendim inşallah normale döner benim oğluşumda.

canım öncelıkle allah kolaylık versın benım oglum 4aylıkken gunduz emmeyı bıraktı sadece gece ve arabada emmeye başladı kendıme cok guvendım asla bırakmaz dedım 3 doktora gıttım bu bırakacak dedıler ve bıraktı ben inanamıyorum nasıl olur ben neyle beslıycem cok kucuk onun busute ihtıyacı var dıye kendım yedım kendımı sucladım benı istemıyor dıye kendımı cok uzdum ama bıraktı 4ay sagdım makınayla gecelerı sızlerdı gosum emmez ben acı cekerdım neyse sag sag benım gosum iptal oldu annelık ya kanardı ucu kapacak duruma geldı ben hala bı damla olsada verecem dıye....annemlerden saklıyordum yaraları bıgun kardeşim gordu şok oldu benı oldurceklerdı kendıme ezıyet olarak gorduler nese sagmayı bıraktım8aylık olmuştu şimdı 13 aylık gosun 4ayda ancak kendıne geldı iğleştı cok şukur.sana tavsıyem gunduz ac bırak bışeyverme dayanabılırsen baktın hala olmıyor bıtmıştıi oiş gecmış olsun. şuan hala iştahsız iştahsız

benimde ikizlerimden biri tam dört aylıktı aynı senin dediğin gibi memeye kafasını çeviriyordu...sadece gece uyurken emmeye başladı...benim şansıma diğer kızım iyi emdiği için sütüm azalmadı...bana herkes bırakacak emmez bu dedi ama şimdi 7 aylık ve hala emiyor..ben şöyle yaptım asla sağıp vermedim zaten biberonla mama alıyordu sütü benden emmesi gerekirdi. resmen aç bıraktım canım..ağladı ağladı götürdüm odaya bıraktım ağlamasını görmemek için. o ağladı ben ağladım ve hep bu ağlamaların sonunda pes etti ve emdi..annem çok kızdı bağırdı bana...belki bazılarına çok gaddarca gelebilir ama bu sütü almak zorunda..epi topu zaten 1sene sonra istesede olmayacak...sonra kendiliğinden düzeldi ve emmeye başladı...şimdi maşallah çok güzel emiyor. ama hiç almazsa mecbur sağıp vereceksin..Allah yardımcın olsun...

canım ben bu sorunu kızımda yaşadım,henüz altı aylıktı ,ve bir hafta boyunca ben inat ettim o inat etti...o kadar ki emmemek için kucağıma yatmıyordu bende oturtarak emzirdim...bir haftanın sonunda pes etti. ve bir altı ay daha emdi...
sakın pes etme...dünyanın en kaliteli,en ucuz en zahmetsiz gıdası anne sütü,elinden geldiğince yararlanmaya bak...

ben deniyorum ama olmuyor uykulu iken emiyor ancak uyanıksa veremiyorum bi türlü allahım düzelir inşallah.hiç bi yere gidemiyorum çünkü emmiyor ve sağmam gerekiyor çok bunaldım çok.Arzucan senin bebek emmeye başladı mı?

Canım maalesef hala uykulu emiyo bugün tam 18. gün hiç bir ilerleme yok. Yoruldum artık, psikolojimde bozuldu. Bazen gecede emmiyor. Ben sağıp kaşıkla yediriyordum artık onuda yapmıycam. Emene kadar başka yolla beslemiycem. Düzelir diye umutlanmaktan başka çare yok dr günlük kilo alımı 15 gr altına düşmezse mamaya başlamayın dedi.

canım yediklerine dikkat et acı yoğun baharatlı gıdalar, lahana karnabahar gibi kokulu yiyeceklerden yediğin zaman emmek istemez..bende 2 kez yaşadım..bu gıdaları tüketmedim fazla..ve sabrettim uykuluyken emzirdim sağdım ve anne memesini taklit eden biberonla içirdim..biberonu alıp beni reddediyordu bende önce biberonu ağzına veriğ çaktırmadan çekip göğsümü veriyordum çok yol denedim..olacak bunlar büyüyene kadar neler görüyoruz-göreceğiz..bazen bi göğsümü emer diğerini emmezdi hala sağ göğsümü sol göğsüme tercih ediyor..sende pes etme bi şekilde sütünü sağki kesilmesin..sabır sabır diyorum bebeklerimiz her şeye değer di mi

arzucan bebeğin emmeye başladı mı beninki hala aynı gündüzleri sağıp veriyorum geceleri emziriyorum

Maalesef canım benimkide aynı. Gündüzleride bir yol buldum. Önce sallıyorum sersemliyo iyice uyumadan hemen veriyorum. Belki her zaman almıyo ama çoğunlukta alıyo sende bi dene istersen.

Arkadaşlar benim durum daha kötü.Bebeğim 4.5 aylıkken bazen bi 5 dk emiyor sonra bırakıyordu istemiyordu,genelde gündüzleri yapıyordu sanırım sütüm azdı.Sonra çayları denedim sütüm arttı ssevindim normale döndü diye.Bende mide ağrıları başladı iki büklüm geziyordum defalarca acile kaldırdılar sonra safradan olduğu anlaşıldı 1 hafta önce safra kesemi aldırdım.Hastaneden sonra bebişim emmemeye başladı sadece uykuda o da binbir zorlukla emiyor günde 1 veya 2 defa gündüz biberonla aptamil veriyorum.O kadar üzülüyorum ki ne yapacağımı da bilmiyorum.Şimdilik makina alıp sağmayı deneyeceğim çünkü günde bikaç kez emince sütte azaldı manuel pompalar sağmıyor fazla makina ile sağan varsa bilgilendirirse sevinirim.Allah kimseye vermesin çok zor ben dikişli halimle zorla kucağıma alıyorum memeye yaklaşınca sanki ateşe yaklaşıyormuş gibi kaçıyor.Umarım bırakmaz bıraksa bile makina işe yarar inşallah sütüm kesilmez.

Canım geçmiş olsun. Ben gündüz emmediği zaman sağıp veriyorum ama sabah göğüslerim doluyken sağıyorum yoksa makina çok güzel sağmıyor. Bende medellanın ufak makinası var sağınca bir göğüsten 130 falan sağabiliyorum. Sabah tabi bu miktar. Gündüz fazla emmediği için bende geceleri sık sık emzirmeye başladım 1.5 saatte bi uyanıp emziriyorum. Senin bebişte uykuda alır büyük ihtimalle. Yada gündüzleri sallayıp iyice uyku haline getirip veriyorum ölede bazen alıyo bazen almıyo. Allah yardımcın olsun ben böle 1 aydır uğraşıyorum daha ne kadar sürer Allah bilir daha kötüye gitmesinde ben bunada razıyım.

Bu birkaç gündür nerdeyse hiç almıyor.Özellikle uykudayken alıyorum 10 15 dk uğraşıyorum alması için önce emzik veriyorum onu emiyor çıkarıp memeyi yaklaştırınca uykuda bile uzaklaşıyor memeden.Bunu defalarca yapıyorum ama bi türlü almıyor memeyi günde en fazla 2 3 kez emiyor o da birkaç dakika.Aptamil verince bile çok az içiyor.Bir öğünde 60ml yiyor bazen onu bile tam bitirmiyor şu an 5.5 aylık ve günde ortalama 300 ml aptamil ve taş çatlasa20 ml anne sütü alıyor.İştahı da çok az anlayacağın.Benim sütte azalmıştır iyice senin 130 ml maşallah çok iyi makina yarın elime geçecek bakalım bende ne kadar çıkacak.

papatya merhaba. aynı sorun bende de var. beni ancak uyurken emiyor yada uyanır uyanmaz. ayrıca biberonuda istemiyor. kaşıkla beslemeye çalışıyorlar ben işteyken. bebeğim henüz çok küçük 3 ay 5 günlük.durum böyle olunca sütüm azalmaya başladı.özellikle sol göğsüm hiç dolmuyor.20 ml ancak çıkıyor.diğeri dolsa da tek o yetmiyor. sen ne yaptın. sağarak artma gösterdimi sütün. cevap verirsen memnun olurum.

Aynı sorunu bende yaşıyorum ve sizleri çok iyi anlıyorum...ne yapsam olmuyor sadece uyku halinde emiyor ,gündüzleri de zorla ağlayarak veriyorum...ama bir süre sonra bırakıyor emmiyor...çok sinirli bir bebek oldu...4,5 aylık 5 girecek 14 ünde...doktora götürdüm kilosu çok düşük (6,5 kilo) ek gıdaya geç dediler ...yogurt ve meyve suyunu severek yiyor...aç bırakıncada kilo kaybediyor işte böyle ...amannn napim diorum bazen başka şeyler yesin yeterki kilosu düşük olmasın diyorum ama buda başka şeye benzemez ki ANNE SÜTÜ...BUNALIMDAYIM RESMENNN:95:

dikkatimi çekti yazınız 4,5 aylık ve 6,5 kilo bunun neresi çok az ki. üst seviye değil belki ama ortalama civarı.

1. merhabalar
  2. benim oğluşumda 1 yaşında çok şükür emmiyor ama bizde 4-5 aylıkken aynı sorunu yaşadık yanlız bizim yaz ayı idi çok sıcakdı emdiği an su içinde kalıyordu sanırım o yüzden gündüz emmek isdemiyordu geceleri emziriyordum gündüzde sağıyordum şimdi bebğim bir yaşında o kadar memeye düşkünki sağolsun isdiyor sürekli memeler dışarda kalsın emzin emmediği zamnalrda oynasın inanın bazen yılıyorum bende ileride nasıl bu çocuğu sütden kescem diyorum
  3. (banada bazı arkadaşlarım demişdi şimdi emmez ama ileride düşkün olur diye o yüzden hiç canınızı sıkmayın sütden kesilecek fikrinide kafanızdan çıkarın o zaman daha rahat oluyorsunuz
)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…