Başın sağolsun canım çok üzüldüm
Allah sabır versin...gerçekten zor.
ben şuan 36 haftalık hamileyim.ilk bebeğim karnımda 2 aylıkken öldü ve buna bağlı olarak kromozom testi yaptılar.yani genetik tarama.eşimden ve benden kan alıp incelediler.her ikimizde de kromozom sorunu çıktı.
bebeğin down sendromlu olmasına neden olan bir kromozom bozukluğuydu bendeki.o zaman çok araştırdım,
tüp bebek yöntemiyle sağlıklı bir gebelik elde edilebileceğini öğrendim.PGD diye bir yöntem var. "PGD (veya PGT); tüp bebek uygulaması sırasında embrioların genetik testi yapıldıktan sonra yalnızca sağlıklı olanların seçilip anneye transfer edilmesi işlemidir."
nette bu konuda araştırma yaparsan her türlü bilgiyi bulabilirsin.ben bu yöntemin Türkiye'nin her yerinde uygulanmadığını,ıstanbul Ankara gibi şehirlerde olduğunu biliyorum sadece.
ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN CANIM..
(ben normal yoldan hamile kaldım 2. bebeğime.2 li testim kötü çıktı ama buna rağmen amniosentez yaptırmadım.3 lü testim iyi ALLAHA şükür ve ultrasonda normal.Ben yavrumu ALLAHA emanet ettim...ınşaallah sağlıkla alırım kucağıma,ve inşaallah Yüce mevlam sana da sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder.dularaım sizinle...)