Bebek Beslenmesi bebeği biberonla beslenenler kaç yaşına kadar beslediniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

beren34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
509
11
96
38
Diğer
arkadaşlar benim bebeğim yemek yemeyi reddediyor ve büberonla beslemek zorunda kaldım devam mamaları kullanıyoduk 13 aylık bu arada kızım şimdi geceleri sütlü bisküvi içiyor bazen sabahta veriyorum birtek severek yediği o çünki ama ben dişleri çürür diye korkuyorum bebeğinde biberon kullanalra kaç yaşına kadar biberonla beslediniz ve dişlerine zarar geldimi?

bende merak ediyorum bu konuyu benim oğlum da kaşıkla yemeyi reddediyo herşeyini çorbasından tut da muhallebisine yoğurduna kadar biberonla veriyorum koyu kıvamlı yapıyorum hepsini biberon emziklerini değiştirdim koyu kıvamlar için olanlardan aldım çok güzel yiyo 150-200 arası çorba,muhallebi ve yoğurt içiyo günde..devam maması da veriyorum bisküvüli ama onu sevmiyo pek bazen içiyo..ilk kaşıkla deniyorum her seferinde 3 kaşıktan sonra ağzını sımsıkı kapatıp mümkün deği açmıyo..zorlayınca ağlamaya başlıyo biberona geçiyorum bende..şuan 6.5 aylık nezamana kadar böle devam edicez die düşünüyorum ama aç kalmasına da gönlüm el vermyo kilo alımı da durdu o yüzden şimdilik böle gitsin diyorum..ilerde alışır mı ve nezaman alışır?bu konuda bilgisi olan varsa paylaşabilir mi çok korkuyorum kaşığa alışamicak die..bu arada daha dişimiz yok çıkınca acaba daha mı kolay olur?

Hergün iki kaşık üç kaşık da olsa kaşıkla besleyin. Doymuyorsa tabi ki emzirin ya da devam sütü verin ama normal yemekleri biberonla vermeyin. Çok zorluk çekersiniz ileride. 6. ayda ek gıdalara geçilmesinin bir sebebi o aydan sonra anne sütünün yetmemesi ise bir sebebi de nörolojik olarak 6. ayda çiğneme ve yutkunmanın bebeklerce öğrenildiği ay olması. Bu ayı kaçımayın.
Şimdi siz ilk kez ek gıdaya geçiyor gibi, önce bir iki gün sadece anne sütü ve devam sütü ile besleyin. Kaşık denemelerinizi tamamen unutturun ki eski inadı depreşmesin. Sonra ilk kez ek gıdaya başlar gibi bir iki kaşık - bir iki kaşık ile başlayın ve bu süreci iki üç haftaya yayın. Asla zorlamayın. Ama denemekten de vazgeçmeyin. Bu arada bebek yemeklerini mutlaka sizin de yemek yediğiniz zaman yesin. Dün bir bebek beslenmesi uzmanı vardı televizyonda şöyle dedi: Bebek sözle değil görerek öğrendiği içni o yemek yerken sizin de yemek yiyor olmanız onu teşvik eder. O nedenle mutlaka bebeğinizle birlikte sofraya oturun, yok eğer mecbursanız ayrı yedirmeye siz de onunla birlikte birşeyler atıştırıni hiçbirşey yapamazsanız bir sakız atın ağzınıza sizin de çiğnediğinizi görsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…