• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeği 1 yaşında olanlar sabah,öğle,akşam neler veriyorsunuz bebeklere

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benim kizim 14 aylik.
sabah kalkinca (bazen 6'da bazen 9'da, bir turlu duzene sokamadik) devam sutu iciyor.(miktari degisiyor, bazen 100cc bazen de 200cc olabiliyor.)
bunun disinda maalesef kahvalti yapmiyor.
3-4 saat sonra ogle yemegi yiyiyor. Pilav veya makarna, tavuk veya balik yaninda cacik ile.
arada meyve.
aksam yine pilav veya makarna, tavuk veya balik yiyiyor, yaninda salata ile.
ardindan meyve.
yatmadan bazen sut iciyor bazen icmiyor.
gece de 1 kez 100 cc kadar sut iciyor.

benim kizim 14 aylik.
sabah kalkinca (bazen 6'da bazen 9'da, bir turlu duzene sokamadik) devam sutu iciyor.(miktari degisiyor, bazen 100cc bazen de 200cc olabiliyor.)
bunun disinda maalesef kahvalti yapmiyor.
3-4 saat sonra ogle yemegi yiyiyor. Pilav veya makarna, tavuk veya balik yaninda cacik ile.
arada meyve.
aksam yine pilav veya makarna, tavuk veya balik yiyiyor, yaninda salata ile.
ardindan meyve.
yatmadan bazen sut iciyor bazen icmiyor.
gece de 1 kez 100 cc kadar sut iciyor.

demek katı gıdaları çok rahat yiyiyor salata yemesi şaşırttı beni maşallah diyeyim.. benimki hala sıvı gıdalar yiyiyor ve çok süt içiyor..14 aylığız bizde

canım bizimki 10 aylık oldu menüsüne akşam yemeği ekledik
sabah kalkınca emiyor
07.30 kahvaltı (menemen, bir dilim keke, kahvaltı karışımı bunladrdan biri arada çorba verdiğimde oluyor. bazende ayrı ayrı kahvaltı yapıyor ekmekle reçel elinde kaşar yemeyi sever)
kahvaltı sonrası 90 cc mama içiyor
10.00 125 cc anne sütü ve uyku
11.30 meyve ne varsa
13.00 çorba
14.30 125 cc anne sütü ve uyku
16.00 yoğurt içine fındık ve ceviz, çekirdek falan eziyoruz. dönüşümlü olarak meyve kurusu veriyorum. elinde incir kuru kayısı hurma falan yer
18.00 etli yemek (balık çorbası, köfte, tavuk haşlama veya mercimek çorbası yada nohut fasülye gibi yemekler)
20.30 emzirme 90 cc mama ve uyku
gece anne sütü

maşşalah sen iyi düzen kurmuşsun herşeyi yemesi de çok iyi darısı başıma..

mrblar benim oğlum şu anda 11 aylık ekim doğumluyuz 1 ay sonra inş. 1 yşına girecek,ama oğlumun iştahı pek yok zorla yediriyorum her şeyi menümüz şöyle

sabah kalktığında bi emer emmezse mama yaparım (devam sütü biberonda)
sonra yumurta haşlarım ve kaşık maması yapıp içine yumurta sarısı cic bebe pekmez koyup karıştırıp yediririm,
öğleğin çorba yapıyorum ona göre
ara öğün olarak işte ya meyve ya yoğurt
akşam da bazen biizizm yediğimiz yemeklerden yada yine çorbasından veriyorum
yatarknde yoğurda cici bebe ezip yediriyorum,
gece emiyor sabaha karşı yine devam sütü veriyorum

buna rağmen oğlumun kilosu çok düşük daha bi 9 kilo olamadı boyuda 74 cm

benim kızımda 1 yaşına yeni girdi

sabah 10 30 da; 1 bardak çayın içine,1 dilim eti kızartılmış ekmeği parçalayıp,yarım yumurta(beyazı dahil) beyaz peynir,1 tatlı kaşığı bal ve tereyağı ile karıştırıp yediriyorum.ayrı olara2-3 zeytin.
arada emziriyorum
öğlen 1-2 arası sebze yemeği(yoğurtla karıştırarak) ya da çorba
ikindi meyve ya da yoğurt
akşam yaptığım yemeklerden
gece uyumadan tahıllı mamayı 1-2 büskivi ile karıştırarak yedirip emzirerek yatırıyorum
biz henüz süte geçmedik ama bugün-yarın geçmeyi düşünüyorum

Back