Bebek Beslenmesi Bebeği 1 yaşında olanlar sabah,öğle,akşam neler veriyorsunuz bebeklere

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

adescik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
131
0
96
İstanbul
selam benim kızım 1 yaşında oldu çorba ve yogurttan başka birşey yemiyor ve anne sütü alıyor..gelişimi iyi fakat artık ben çeşitli beslensin istiyorum yemek ve meyve vermekten yoruldum çünkü yemiyor.. siz neler yediriyorsunuz bebeklerinize bir günlük menünüz nasıl ??

benim kızım 11 ayını yeni bitirdi.. bu aya kadar yoğurt sevmedi hiç. sonra bi gün hazır yoğurt verdim biraz tedirgindim ama burada ki anneler sağolsun yardımcı oldular ve artık yiyor:) ama çoooookkk hareketli olduğu için bi türlü kilo almıyor.hala 9 kilo
bi günlük menümüz: ( öyle aman aman bişey yemiyor benim kız)
------ sabah uyanınca 2-3 dk emziriyorum
2 saat sonra ü.hero baby kahvaltı saati veya normal kahvaltılıklardan
sonra yine 2-3 dk emzirme ve uyku
--------öğlen etli sebze çorbası veya 1-2 köfte veya evde hangi çorba varsa
2-2,5 saat sonra bir kavanoz mamasından az yoğurt veya meyve
sonra emzirme ve uyku
--------akşam 1 çay kaşığı tereyağında 2 tatlı kaşığı irmik hafif kavuruyorum.ocağı kapatıp ılık su ekliyorum iyice ezip 1 tatlı kaşığı pirinç unu ekleyip tekrar pişiriyorum
muhallebiyi bitirmediği zaman 2 saat sonra kalanına 1 kaşık pekmez ekleyip veriyorum, bitirdiyse 2-3 kaşık yoğurt yiyor.
sonra da yine emzirme ve gece uykusu

canım benim kızımda mayıs doğumlu
bir günlük menümüz şöyle
sabah 180 ml süt
bir saat sonra kahvaltı peynir ceviz bebe bisküvisi süt o anda ne mevcutsa
öğleden sonra çorba
arada meyva
akşamda ne pişirdiysem onu yiyor
yatmadanda sütünü üçüyor

haftada bir gün balık yediriyorum ayrıca çorbalarının içine kıyma ekliyorum

teşekkür ederim canım, dikkat ettim sanırım sende ev yemeği vermeye başlamamışsın acaba geçmi kaldık diyorum..akşam öğünlerinde yemek yesin istiyorum ama olmuyor yoksa benmi acele ediyorum..

tşk ederim sen akşam yemek vermeye başlamışsın ne tür yemekler veriyorsun ve kadar yiyiyor bir ölçün varmı? birde merak ettiğim emzirmiyorsun sanırım yatmadan önce kaç cc süt içiyor gece yine süt istiyormu?( günlük en az 500 cc içmeli diyorlar) meyva ne kadar yiyiyor mesela bir şeftali bitiriyormu? çok sordum ama benim kızım kilo almamaya başladı bende yaşıtlarının ne kadar yediklerini merak ediyorum ona göre daha ısrarcı olucam...

canım ev yemeği haftada bir filan veriyorum. Malum yağı tuzu bizlere göre...Ama bazen tuzunu eklemeden kızıma ayırıyorum bi kase.Yavaş yavaş artıracağım. 1 ay sonra süt içmeye de başlayacak hayırlısıyla... senin kızın kaç kilo şuan. benimki yaklaşık 3 aydır sadece 250 gr.aldı. ne kadar yese de çok hareketli kilo tutmuyor ki bilmiyorumkismile

benimkiside çok hareketlendi 10 kğ şuanda ama bizdede kilo alımı durdu o yüzden daha iyi beslemeye karar verdim.. bende süte başladım zorla içirmeye çalışıyorum valla benimkisi herşeyi zorla yiyyor.. ne yapıcaz bakalım

benim kızımda şu an 15 aylık....sabah 8 de uyanıyor, 8:30 gibi cicbebe,gün aşırı yumurta, peynir,bal,ceviz karışımını yiyor...sabah ilk uyandığında bir kaşık pekmez içiyor...10 gibi 200 ml süt içiyor ve uyuyor. öğlen 1 gibi çorbasını içiyor, çorbalarına ya tavuk veya kırmızı et mutlaka koyuyorum... bazen ona göre yemek varsa veriyorum. mesela bugün semizotu yemeği yedi...2:30 gibi bir kase yoğurt yiyor. 3:30 gibi de meyve saati meyvesi değişebiliyor bazen bir dilim karpuz yiyor bazen de üzüm veya kiraz,bazen üzüm suyu sıkıyorum...sonra gene uyuyor... akşam 6 da gene çorba içiyor bazen kıymalı makarna filan yapıyorum ona özel...7:30 gibi tekrar 200ml süt içiyor..yatmadan öncede muhallebi yapıyorum pirinçunu ve süt ile yiyo rve yatıyor... benimkinin iştahı maşallah iyi....ama tüm yemekleride yemiyor tabiii..seçtiği yemediği şeylerde var..bu arada en sevdiği yemek bamya...şu an kilosu yaşıtlarıa göre ileride maşallah...14 kilo...ama ben doğduğu günden beri öğünlerini hiç aksatmadım ama zorlamadım da ilk başlarda pütürlü yemek istemedi yavaş yavaş alıştı onada ısrar etmemek gerekiyo bebeklerde..onlar zamanı gelince yiyorlar nasıl olsa...

sabah 06.00 kalkıyor ve 50 cc su içiyor..
saat 07.30 da beblac yada milupanın kahavtılığından 2-3 yemek kaşığı su yada sütle karıştrıp
yanındada ya penir yada yumurta veriyorum..
öğlen yemeğine kadar ar yok (iştah kapanıyor öğleni yemiyor ondan)
Öğlen 1 kaseye yakın koyu kıvamda çorba
saat 14.30 da meyve
16.30 gini yarım kase yoğurt
alşam 18.30 da öğlenki çorbanın kalanı yada muhallebi
yatarken 20.00 de 200 cc süt içiyor..

Bu aralr çok iştahsız..suyu çok içiyoruz...
Gece yatmadan (ben) 24.00 gibi 200 cc süt
daha devam sütümüz kesilmedi doğum gününden sonra doktora gidecğiz bakalım ne diyecek..

maşşallah senin beslenme şeklin gayet iyi.. ama bebeğinde yiyiyor tabi oda çok önemli dikkatimi çeken bir şey yedikten 1 saat 1.5 saat sonra bile başka birşeyler yiyebiliyor...kilosuda oldukça yüksek aman maşşallah diyorum size.. benimkiside süt içmeye başladı ona seviyorum..anne sütü iyice azalmıştı zorluk çekiyorduk. akşamlarıda doyumluk yemiyor ama alışsın diye tadımlık yemeklere başladık.bir eksiğimiz var meyve

evet iştahsız geldi banada ama sıcaklardan etkileniyor bebişler.. sende yemeğe tam başlamışsın sanırım. akşamda çorba veriyorsun..

Evet canım akşam çorba yada muhallebi veriyorum...
arada bizim yediklrimizden de elimle veriyorum...

benim kızımda 11 inde 15. ayına girdi ve ağzını kapatıp açmama huyuyla tanıştı((sabah 6 da emiyor. 8.30 gibi parka gideceğiz diye kandırıp çavdar ekmeği, ceviz, yumurta, kaşar veya dil peyniri rendesi, bal ve süt karışımından küçük cam kasenin yarısı kadar yiyor. 10 gibi emip uyuyor. 12-1 gibi biraz yoğurt veya meyve. 4 gibi zorla 3-5 kaşık çorba ve 20.30 gibi yarım muz ve milupanın sütlü pirinçli veya ballı irmikli muhallebisi. tek iştahla yediği şey muzlu muhallebisi. bu sıralar sinir krizlerindeyim. yaşında 9.900 gibiydi, 13 aylıkken 10 küsür oldu. popişi uyku dışında hiç yer görmüyor ve yaz iştahsızlığı yaşıyor sanıırm kızım(

benim kızımda dokuz aylık ve 9 kilo ama çok hareketli bizimkide bundan sonra pek kilo alacağını zannetmiyorum. iştahi gayet iyi ama sürekli hareket halinde mama sandalyesine oturmaz. oyun oynarken peşinde koşturararak yemek yiyor oyun oynarken herşeyi yiyor. araba koltuğuna oturmaz gezme arabasına oturmaz tatilde kucağımda taşımaktan kollarım koptu.
sabah kalkınca anne sütü içinde yumurta,peynir,bisküvi karıştııryoruz
ara öğünde 125 cc anne sütü (sağıp bıraktığım sütlerden) ve uyku
uykudan kalkınca yoğurdun içine fındık,leblebi,ceviz ezip karıştırıyoruz. bazen meyve kurusu rendeliyorum.
öğlen kendimize pişirdiğimiz yemeklerden veriyorum. çorba, sebze yemeği, balık herşeyi yiyor.
öğleden sonra 125 cc anne sütü içiyor ve uyuyor.
kalkınca karışık meyve püresi ama yine gün içinde aralarda eline elma gibi sert meyveler veriyorum kemirmesi için üzümü çok seviyor. çekirdeğini çıkarıp hurma veriyorum eline çok beğenerek yiyor.
akşam eve gelince banyosunu yaptırıyorum emziriyorum bazen doymuyor 90 cc mama hazırlayıp içiriyorum uyuyor. akşam sekizde yatıyor gece dörtte emmeye kalkıyor.

benım kızım da 14.ayın içinde sabah kalsik kahvaltısını yapıyo 11 gıbı meyve soyuyorum onu yıyo.öğlen de akşam da evde ne yemek varsa ondan yıyo yoğurtla beraber.bazen çorba yapıyorum ona ama sıcaklardan pek vermıyorum.bız ne yersek onu yıyo kızım da.ama o da maalesef henuz pütürlüye alışamadı.rondodan gecersem yıyo.gecede yatmadan 260cc süt içiyo.ya aptamıl junıor verıyorum ya da gunluk sutlerden.

bizde 16 temmuz doğumluyuz 13 aylık benim oğlumda sabah uyanınca iki dilim bebe ekmeği 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı labne ve 1 çay kaşığı tereyağına bazen günlük sütle bazen devam mamasıyla yiyoruz..11.30 gibi 1 muza 150 cc devam sütüyle yiyor ve 12 :00 gibi yatıyoruz..13.30 gibi kalkıyor ve sebze yemeği yoğurtla veriyorum veya ona özel çorba bende ya kıyma yada tavuk mutlaka ekliyorum..onu yiyoruz ..16.30 gibi yine meyve veya 180 cc devam sütü içiyoruz..ve 18 :00 gibi yatıyoruz 19 da kalkıyoruz..20:30 da ya bizim yemeklerden yada muhallebi veya milupa kaşık maması her akşam değişiyor yiyoruz ve 21:30 22:00 gibi bol su içip yatıyoruz..gecede 4 gibi 210 ml devam maması yiyor ..genellikle böyle ama bazen ağzını kapatıyor başını çeviriyor ozamnda zorlamıyorum..
son iki ay 800 -850 gr aldık ufak ufak yürüyoruz..ve uyku dışında sabit hiç oturmaz..:))

Son düzenleme:

Sebze yemeğini ezip mi veriyorsun? Ve ona özel mi yapıyorsun yoksa kendinize yaptığnızdan mı veriyorsun? Elmayı , hurmayı felan nasıl yiyor? Bizimki inceliyor ağzına alıyor felan o kadar. 8 aylık, dişleri de çıkmadı henüz.

Selam benim kızımda maşşallah güzel kilo aldı bunu süt içmeye başlamasına borçluyum.. zorlarken bir alıştı nerdeyse günde 800 cc sütü içiyor.. ama 1 kğ aldı.. birde meyveye başladık, hala yemek yemiyor verdiğimde öğürüp diliyle atıyor...

bizimde genelde şöyle

sabah 10:00 gibi emiyor( malesef kahvaltıda etmiyor)
öğle 12:00 çorbasını içiyor ( hergün değişiyor sebze,yogurt,domatez,tavuk çorbası,kıymalı oluyor)
arada uyuyor
ikindi 15:00 kalkınca emiyor( emiyor diyorum ama 30 cc anca gelir iyice azaldı)
hemen ardından 1 su bardağı yogurt (200 cc)
arada 16:30 iki adet meyve karışımı rendelenmiş

akşam 19:00 150 cc süt (uyuyor)
20:30 kalkınca emiyor ve ardından çorba
22:30 emiyor
00:30 200 cc süt uyuyor
04: 00 150 cc süt
06:00 100 cc süt
08:00 emiyor saat 10:00 da uyanıyor

canım bizimki 10 aylık oldu menüsüne akşam yemeği ekledik
sabah kalkınca emiyor
07.30 kahvaltı (menemen, bir dilim keke, kahvaltı karışımı bunladrdan biri arada çorba verdiğimde oluyor. bazende ayrı ayrı kahvaltı yapıyor ekmekle reçel elinde kaşar yemeyi sever)
kahvaltı sonrası 90 cc mama içiyor
10.00 125 cc anne sütü ve uyku
11.30 meyve ne varsa
13.00 çorba
14.30 125 cc anne sütü ve uyku
16.00 yoğurt içine fındık ve ceviz, çekirdek falan eziyoruz. dönüşümlü olarak meyve kurusu veriyorum. elinde incir kuru kayısı hurma falan yer
18.00 etli yemek (balık çorbası, köfte, tavuk haşlama veya mercimek çorbası yada nohut fasülye gibi yemekler)
20.30 emzirme 90 cc mama ve uyku
gece anne sütü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…