O kadar aradim ki burada gelişimsel kalça displazisi olan var mı diye =( siz de bizimle aynı sürecleri yaşamışsınız.
40 günlükken ilk ultrasonda tip2a dediler cift bez kullanin dedi cocuk doktorlari evet 2 cocuk doktoru da (bu yaziyi okuyacaklara söylüyorum çift bez diye bir uygulama literatürde yokmuş 40 günlükken bebeginize cift bez diyorsa cocuk doktorlari 1 ay sonra bir daha gelin diyorlarsa direkt ortopedi uzmanina gidin) 1 ay cift bez kullandik gittik yine tip 2a dediler ortopedi uzmanina sevkettiler, yaşadigim yer küçük biryer ortopedi uzmani bu benim uzmanlik alanim degil deyip üniversite hastanesine yönlendirdi orada doçente yalvardik bir de siz cekin ultrason diye, zannediyoruz ki birsey yok bu cocukta diyecek ne tip2a.sı direkt "d" dedi displazi. O yetmedi prof.a götürdüm ki hala iletisim halindeyiz. 1.5 ay full time pavlik bandaj, 4.ay prof iyilesmis 1ay daha 12saat tak 12 saat cikar ondan da bir ay sonra kontrole gel dedi. 6.ayda gittim yine dudak büktü, cok nadir de olsa gerileme olan hastalar var diye. Keske 6.aya kadar pavliğe ya da tubingene devam etseydik hic cikarmadan. 7.ay rontgen çekildi sınırların içinde ama sınıra cok yakin sol kalca. 10.ay bir daha röntgen istedi. Kesinlikle uzerine bastırma dedi ama kızım kendi tutunup kalkmalara başladı, nasıl engel olabilirim ki.
Bize doktorlar bile birsey soylemedi internette yazan;
Ilk bebegin kız olmasi
Kilolu dogum
Makat gelisli olmasi (ki ben sezaryenliyim)
Aile geçmişinde olmasi yazıyor (ki bizde yok)
Siz sormamiştiniz ama nedense ben yazıp icimi döktüm