• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebege ikinci isim olarak yabanci isim koymak

Umudunukaybetme30

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2017
332
182
23
36
konu kapanmadan bikac yorum alsam ? yasadiginiz ulke ye bir ihtimal daha kolay uyum saglasin diye Ben asla oyle dusunmuyorum, Boyle dusunen esim cocuga yabanci bir ism vermek dogru mudur? musluman turk isimleri nin suyumu cikti ? onca musluman irki yasiyor yurtdisinda olduklari ulkenin ismini verseler cocugun irki millet dinimi degisecek ? yabanci olacak her zaman o ulkede. ve caiz oldugunuds sanmiyorum dinimizce . Fikirlerinizi merak ediyorum

konu kapanmadan bikac yorum alsam ? yasadiginiz ulke ye bir ihtimal daha kolay uyum saglasin diye Ben asla oyle dusunmuyorum, Boyle dusunen esim cocuga yabanci bir ism vermek dogru mudur? musluman turk isimleri nin suyumu cikti ? onca musluman irki yasiyor yurtdisinda olduklari ulkenin ismini verseler cocugun irki millet dinimi degisecek ? yabanci olacak her zaman o ulkede. ve caiz oldugunuds sanmiyorum dinimizce . Fikirlerinizi merak ediyorum

Benim annem yabancı, babam Türk. İki ismim var, nereden geldiğimi unutturmuyor bana. Annemin köklerini de biliyorum babamınkini de. Ayrıca bunu da saçma buluyorum. Kullandığımız bütün isimler öz Türkçe değil, Arap kökenli olan var, Fars kökenli olan var. Çocuklar Arap olmuyor sonuçta. Hatta Almıla ismini koyanla dalga geçiyorlar artık, oysa ki öz Türkçe isim. Caizliğini değilliğini bilemem o inancınıza bağlı. Arar Diyanet'i sorarsınız.

Benim annem yabancı, babam Türk. İki ismim var, nereden geldiğimi anlatıyor bana. Annemin köklerini de biliyorum babamınkini de. Ayrıca bunu da saçma buluyorum. Kullandığımız bütün isimler öz Türkçe değil, Arap kökenli olan var, Fars kökenli olan var. Çocuklar Arap olmuyor sonuçta. Caizliğini değilliğini bilemem o inancınıza bağlı. Arar Diyanet'i sorarsınız.
ama Sen in annen zaten yabanci . Kendi kulturunden isim koymasi abes degil .esim e gore buranin isimlerinden koyalim cocuk zorluk yasamasinmis. bir isimden bizim burda yabanci olusumuz degisnez veya buranin vatandaslari el ustunde tutmaz .turkiyede dogan yabancilar turk ismimi koyuyor .

Yakup isa bünyamin meryemvs
Bunların hepsinin yabancı dilde karşılığı mevcut
Ya bukadar da cehalet pes doğrusu

Çocuğuna Türk ismini layık görmeyip de yabancı isim koyanlara irite oluyorum. Nokta.

Özentilik!!!!
bende sevmem ne gerek var. bir turkce bir yabanci isim koyalim diyor karsiyim kesinlikle .musluman ve turkuz .ne gerek var Boyle biseye . oldu cocuk kiliseyede gitsin aman alissin mi diyecegiz

Eşiniz istiyorsa koyabilir sonuçta baba olarak hakkı var.

david = davud
harun = aaron
nuh = noah
solomon = süleyman
yusuf = joseph
mikail = michael
cebrail = gabriel

gibi seçenekler var mesela.

ama Sen in annen zaten yabanci . Kendi kulturunden isim koymasi abes degil .esim e gore buranin isimlerinden koyalim cocuk zorluk yasamasinmis. bir isimden bizim burda yabanci olusumuz degisnez veya buranin vatandaslari el ustunde tutmaz .turkiyede dogan yabancilar turk ismimi koyuyor .

Oraya göre rahat söylenen bir isim seçebilirsiniz, mesela atıyorum ABD'desiniz. Katie koymazsınız da Eda koyarsınız, Türkçe'de de var İngilizce'de de var, rahat söylenen bir isim.

Allah aşkına hangi Türk çocuğun ismi türk ismi ki?
Etraf dora'lardan tara'lardan lina'lardan geçilmiyor.
Konuya kendi bakis acimla bakarsam şimdiye kadar yakın olduğum bir kiz ismi vardı o da ursula. Kuzey Avrupa'da kullanılan bir isim. Kucukken Tarkan filmlerinde izlerdim,sonra sevdiğim bir yazarın ismi falan..ne bileyim. Hep samimi gelmişti.
Bu sene Norveçli biriyle arkadaş oldum, ursula ismini sordum disi ayi-yavru şirin ayı demekmiş! :işsiz:
Böyle bir hadise yaşamasam belki de ben de koyardim. Sorana da cennette yaprak rüzgarı falan denir, günümuzde her ilginç isim cennette birşey zaten :rapci:

Bence aşırı saçma. Türk çocuğunun ismi neden yabancı olsun. Koyun Türk ismi ama telaffuzu da mesela onlara uygun da olabılır. Bı tanıdığım da yurt dışında yaşıyor Deniz koydu ısmıni hanı dönis seklınde de soyleyebılsınler dıye. Defne mesela daphne ama kesınlıkle Türk ismi koyun

Arapça isimlerde bize gayet yabancı.. biz türküz böyle bi takıntınız varsa türkçe isim koyun tabi.. ben mesela arap ismi koymaktansa ingiliz ismi koymayı tercih ederim bunun da özentilikle alakası olduğunu düşünmüyorum.. neyi sevip sevmediğimizle alakalı.. bana da ensar ebrar afra gibi sonradan türeyen isimler garip gelir ama önemsemem herkesin kendi tercihi sonuçta..

Allah aşkına hangi Türk çocuğun ismi türk ismi ki?
Etraf dora'lardan tara'lardan lina'lardan geçilmiyor.
Konuya kendi bakis acimla bakarsam şimdiye kadar yakın olduğum bir kiz ismi vardı o da ursula. Kuzey Avrupa'da kullanılan bir isim. Kucukken Tarkan filmlerinde izlerdim,sonra sevdiğim bir yazarın ismi falan..ne bileyim. Hep samimi gelmişti.
Bu sene Norveçli biriyle arkadaş oldum, ursula ismini sordum disi ayi-yavru şirin ayı demekmiş! :işsiz:
Böyle bir hadise yaşamasam belki de ben de koyardim. Sorana da cennette yaprak rüzgarı falan denir, günümuzde her ilginç isim cennette birşey zaten :rapci:
anlami guzel turkce isim de olur arapcada . Ben dikkat ediyorum Boyle seylere .

Bence aşırı saçma. Türk çocuğunun ismi neden yabancı olsun. Koyun Türk ismi ama telaffuzu da mesela onlara uygun da olabılır. Bı tanıdığım da yurt dışında yaşıyor Deniz koydu ısmıni hanı dönis seklınde de soyleyebılsınler dıye. Defne mesela daphne ama kesınlıkle Türk ismi koyun
bir turk bir yabanci isim diyor Ben iki isim istemiyorum benim iki isim var kiziminda iki ismi var bu beebgmin tek olsun istiyorm daha kolay tek isim kullanmak

Back
X