Bebek Beslenmesi Bebeğe çay verilirmi ???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

esteda

Batuhan & Bertuğ canlarım
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2007
3.498
13
643
39
İstanbul
bebeğime çay falan vermeyi hiç düşünmedim kahvaltısını hep meyve suyula veririm ama kayınvalidem falan kahvaltısını hep aynı verme çayın içine biraz peynir biraz ekmek koy karıştır ver dedi. bende nası yani çay mı daha kaç aylık bebek :ecrin_bebek:veremem dedim zaten bende çay içmem bide bebeğimemi vereyim dedim.oda biz verdikte ne oldu sanki dedi.gerçi tek kayınvalidem de değil annmelerde diyo arada çay ver diye-tatlicadiarzu-

siyah çay mı?
yok artık daha neler ya
tabi arada değişiklik iyi olur ama ıhlamur var, rezene var, papatya var
ben ıhlamurla hazırlıyorum kahvaltısını mesela

bizlerin kahvaltısını çayla hazırlıyormuş annelerimiz.o zamanlar zararlı olduğunu bilmiyorlardı.benimkilerde çay ver diyip duruyor ama ben vermiyorum tabi.
rezene ıhlamur verebilirisin arada..:)

valla bende anlamadım. tutturmuşlar çay ver diye.onlar bizi öyle büyütmüşler bize olmamış diyip duruyolar.
siyah çay vermeyi hayatta düşünmem

oldu yanina birde kek cirp kisirda yap altin gunu olsun ihlamur varken papatya,rezene milupanin sadece bebeklere ozel bitki caylari varken cay ha enteresan biraz buyusun kolada ver derler

of ya sorma bu kayınvalideler beni öldürecek benim kayınvalidemin asyaya neler vermek istediğini anlatsam şaşar kalırsınız örneğin kola, dondurma ,çay verme hayalleri kuruyor her yemeğine ısrarla tuz atmamı istiyor vallahi cıngar çıkarırım işe başlayınca o bakacak ve gözüm hep arkada kalacak bu yüzden bazen istifa etmeyi bile düşünüyorum.
ya kadın cahil cühela bişeyde değil emekli öğretmen niye böyle yapıyor anlamıyorum.arkadaşlar benim yerimde olsanız ne yaprdınız

inanamiyorum cayi hadi gectim kola inanilir gibi degil o kadar meyvanin suyunu taze taze verebilecekken kola kimi kimyasi bile belli olmayan kezzabi taze bir bedene vermek cahillik bu dr bosuna yirtiyor kendini tv ozaman kaynanalardan ders alsinlar sembarcim adina uzuldum bebege bakiyorsa kesin bunlari veriyordur baska bir bakim imkanin yokmu kres gibi yada annen gozun arkada calisman zor olur gercekten

valla hep dert kıslar ya gerçi ben yine bildiğimi okuyorum ya desinler

en guzeli o bebek senin ondan sen sorumlusun ona gereken herseyide en iyi sen bilirsin aklina yatmiyani okuyup arastirmadan birsey verilmemeli Allah once sabir sonra kolaylik versin sana

yok daha işe başlamadım bebeğime ben bakıyorum.annemin bakmasını çok isterdim ablam ve abimin çocuklarına bakıyor zaten çok yoruluyor 3.ye bakması imkansız.ya benim ne kadar pimpirikli olduğumuda biliyorlar eve kamera sistemi kurdurmayı bile düşünüyorum.işin kötüsü kayınvalidem asyaya bakacak diye onun evinin dibinden ev aldık.aslında çok iyi kalpli biridir çokta severim. resmen pisikopat oldum ne yapcamı şaşırdım

Çalışan annelerin işi gerçekten çok zor.Allah yardımcınız olsun.Ne kadar annane babaanne de olsa anne gibi kimse bakamaz.Şimdi herşey değişti anneler daha bilinçli yetiştiriyor bebeklerini ama bunları büyüklere anlatmak zor.Aslında çok eskiye gitmeye gerek yok.Ben 8 yaşında olan oğlumu bile hep sağdan soldan duyduklarımla besledim.Ve hala oğlum yemekte çok seçici,bazen acaba benmi sebep oldum diyorum kendi kendime.benneyaptımki Şimdi kızımı daha bilinçli yetiştiriyorum. Her ay dr kontrolümüzü asla ihmal etmiyorum.Dr ne derse yemeğini ona göre hazırlamaya çalışıyorum.internetinde tabiiki bilinçlenmememde payı büyük.Kızım şimdi daha 7 aylık ve ben ona çok keyifli yemek hazırlıyorum.Çünkü abisinden bile daha iştahlı yiyor.hihoyyyt
Bence büyükleriniz ne derse desin drların dediğini ısrarla söyleyin.Kızarlarmı,kırılırlarmı demeyin.Benim gibi acaba dememek için drlarınızın dediklerinden çıkmayın derim.
Bu arada biz kahvaltımızı ıhlamurla hazırlıyoruz.Zaten yemeye 6. ayı dolunca başladık.cokacimcoook

yasemin dr.un veridiği ne gibi bilgilerden faydalanıyorsun bizimle paylaşır mısın?bebeğin de ne güzel iştahlıymış şanslısın

bende internetten okadar çok bebek mönüsü çıkardımki sayfalarca yemek tarifleri var bebkler için.çeşit çeşit çorbalar,kahvaltılar, etli, sebzeli yemekler ve çok besleyiciler.elimden geldiğince herşeyin en iyisini vermeye çalışıyorum

yasemin dr.un veridiği ne gibi bilgilerden faydalanıyorsun bizimle paylaşır mısın?bebeğin de ne güzel iştahlıymış şanslısın
Evet canım gerçekten kızımda biraz şanslıyım,oğlumu nasıl büyüttüğüm senağlamaaklıma gelince bunu daha iyi anlıyorum.
Benim kızım şimdi 8.ay içinde ve ben dr dediğinden pek çıkmadım.Mesela sütüm iyiydi ve çok iyide kilo alıyordu o yüzden 6.ayını doldurduktan sonra eklere başladım.Tabii çok az tattırdım ama o kadar.
6.ayı dolunca ilk, ikindi yoğurt ile başladım.her yeni çeşidi birer hafta ara ile vermemi söyledi.Yoğurttan sonra öğleye doğru meyve,Sonra kahvaltı ve öğlen sebze çorbası.Sebze çorbasını önce patates,havuç,pirinç ile başladım.bir hafta sonra kabak ve maydanoz,sonraki hafta bir kaşık zeytinyağ ve bu haftada bir kaşık kıyma ekledim.
haftaya kontrolümüz var dr yeni bir tarif vereyim demişti.Bakalım neye geçeceğiz.
gece yatarken mama veriyorum.Vermezsem gece canımı çıkarıyor.emmek için daha sık kalkıyor.Mama yerse 2-3 kere kalkıp emip uyuyor.
Ben oğlumu sağdan soldan duyduklarımla büyütmüştüm.Pek hasta olmadığı içinde dr çok seyrek gitmiştimAma 8 yaşının içinde ve hala yemek yemiyor.O konuda çok çekiyorum..Şimdi kızımı daha bilinçli yetiştirmeye çalışıyorum.Bakalım o büyüyünce nasıl olur bilmem.Ama oğlum kızım gibiykende yemezdi.Ağzını kilitler zorla verdimmide çıkarırdı.Ama kızımın maaşallahı var. İnşaallah kızımın yemesinden azıcık rahat olurum diyorum.:Saruboceq:Yemeyen çocuk zor büyüyor.Dışarı çıktınmı aç kalıyor ve burnundan getiriyor.O yüzden nereye gitsem,oğlum için yanımda hep süt ve bebe bisküvisi olurdu.
o yüzden bakalım kızımı da dr tavsiyesi ile büyütüyorum.hihoyyyt

bu büyükler zaten hep en iyisini bilirler hatta dr lardan bile ii klava:
ıhlamur verebilirsin hem soğuk algınlığı içinde yakalanmasını önler
sen kimseyi dinleme canım hatta de bu benim çocuğum ben nasıl istersem öle yetiştircem de

yok ya şaka yapıyordur,hem de öğretmen.
9.aydan sonra az tuza başlanabiliyor zaten.
biz de bakıcıya veriyoruz,Allah'a emanetler.hepsinin + sı - si var.bakıcıya daha rahatız,en kötü ihtimalle değiştirirz,kötü olmadan.seninki de kaynanan.torunu sonuçta,aynı kan.
dün kaynanam bizdeydi,uykusu geldi kızımın mızırdanıyordu,ben mutfaga gittim,sussana demiş bizim kıza,bastı yaygarayı,5 dakka ağladı.hemen bakıcıya topu atıyor,azara alıştırmış filan diye,insanın içine kurt düşürmesi bir yana,kendi bakmadı o bir yana,üfff üfff.
kadın erkek eşittir,kadın çalışmalıdır,çocuk da yaparım kariyer de,bunlar hep safsataymışşş.

Son düzenleme:
şulecim bende hep şaka yaptığını sanıyordum taki kayınbabam asya 1 aylıkken ağzına dondurma sürene kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…