• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi beb bisküvisi kullananlar....zararlı deniliyo...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
meraba şöyle bişey dicem cicibebe zararlı değil tabikide faydalı ama bazı bebeklere benim kızımın mamasına atıyordum allahallah mamayı bitiriyor hemen arkasından kaka yapıyo doktora söyledim bana nededi biliyomusunuz cicibebe kabız bebeklere veriyoruz normal kakasını yapan bebeklere tavsiye etmiyoruz dedi neden dedim onun içinde birsürü vitamin ve lif var ve oda bebeğin ishal olmasını sağlıypo dedi ozamandan beri ben kullanmıyorum valla

ilk kez duydum ya.
epey bi müddet kahvaltıda verdim ve çok arkdas verdi hiç böyle bi şeyden yakınmadık.

kızlar benim kızım 7 aylık yaklasik 2 aydir ek besin veriyorumm.şu yogurtişini paylaşmak istedim.doktorum bana kendi yaptigin yogurt demişti.amane çare ne yaptiysam tutmadi.açtımdedim doktor böyle böyleolmuyor dedim..oda bana pınarın ve danonenin dogal yogırtlarindan verebilirsin ozaman dedi.2 aydir veriyorum gayette güzel bişey olmuyor merak etmeyinyerimsenibenbu aradada bi yogurt çıktı 6.aydan itibaren sütaşın babymix diye şimdi onu veriyorum.elmalisi falanda var.onlardanda verebilirsiniz.ayrica bende bebe bisküvisi veriyroum arada.cokda incelememek lazim.biz bebişlerimizizaten kötü beslemiyoruzki..ondan anneler ne yapacaklarini biliyorlaryerimseniben

kızlar benim kızım 7 aylık yaklasik 2 aydir ek besin veriyorumm.şu yogurtişini paylaşmak istedim.doktorum bana kendi yaptigin yogurt demişti.amane çare ne yaptiysam tutmadi.açtımdedim doktor böyle böyleolmuyor dedim..oda bana pınarın ve danonenin dogal yogırtlarindan verebilirsin ozaman dedi.2 aydir veriyorum gayette güzel bişey olmuyor merak etmeyinyerimsenibenbu aradada bi yogurt çıktı 6.aydan itibaren sütaşın babymix diye şimdi onu veriyorum.elmalisi falanda var.onlardanda verebilirsiniz.ayrica bende bebe bisküvisi veriyroum arada.cokda incelememek lazim.biz bebişlerimizizaten kötü beslemiyoruzki..ondan anneler ne yapacaklarini biliyorlaryerimseniben

canım ben kendi mayaladığım yoğurdu yedirmeyi tercih ediyorum.ben bebelac tan yapıyorum yoğurdu biraz sulu oluyo ama napalım. içinede meyeve eziyorum al sana meyveli yoğurt.

ben karisyim hem mamaya hem buskuviye arastirirsaniz icindeki katki maddelerini nekadar zararli oldugunu gorebilirsiniz normal buskuvi yapip ufalayin bence hicbir zarari yok

normal bisküvvi nasıl oluyor canım anlatırmısın.
bende karşıyım ama yapabilecek bişey yok canım. biz nasıl büyüdük mamayla beslenmedik ama bisküvi muhallebi pirinç unu vb. şeylerle.
şuan bir yaşına kadar inek sütü vermeyin diyen doktorlar muhallebi ve pirinç ununun nasıl yapıldığını unuttular sanırım. anneme dediğimde ise ben 5 tane büyüttüm hanginizde anormallik var dedi üstelik annem inek besliyordu.

sırf mamalar satılsın diye bence. bide dikkatimi çeken bişey var. dr.lar anlaşmış gibi hep pahalı mamaları öneriyolar.ben mesela bebelac kullanıyom. zararlıysa hepsi zararlı napalım.
derya baykalın bi reklamı var.inek sütü hakkında. bence köylülerin ayağa kalkması lazım . resmen kötülüyolar ya. bakteriden bahsediyo ama eve ayakkabı ile giriyo6.

E ile başlayanlar genelde koruyucu oluyor ama ne vericez peki elimizden geldiğince kaçmaya çalışsak benim kızım anne sütü alıyor ben yediğimde ona geçiyor o zaman peki ben hiç biskivi yemiycerkmiyim canım çekmiycekmi

banada öyle geldi hero babynin. kolayca eriyor evet.
ben mamaın içine 1-2 tane atıyorum. bide mamanın içinde 5-6 tane koyup ezilip püre şeklindede veriliyomuş ama ben daha vermedim.

benim başım yoğurtla belada. yapamıyorum. siz nasıl yapıyonuz ya.........?

ben yoğurdu kendim mayalıyorum genelde, bazen mamadan bazen sütten, uzun süredir marketlerde baby mix arıyodum ama bulamıyodum, bebeğim onu daha çok seviyo, hem onun kıvamı da da ha güzel, iki gündür baby mix veriyorum ama öncesinde mayaladığım yoğurda yarım muz ezip veriyodum, içine de 1 mama kaşığı gece tahılllarından koyuyordum, kıvamını tutturmak için, mamadan yapılan biraz daha sulu oluyo çünkü, eğer istersen bebeğine baby mix verebilirsin, 6. aydan sonra veriliyo, elmalısı ve sadesi var, benimkisi sadesini seviyo, elmalı biraz daha ekşimsi, ben meyve püresini ayrı yoğurdun ayrı veriyorum, zaten hemen acıkıyo, yediği yoğurt ne kadar şey ki bikaç saat sora yeniden beslenmek istiyo, günde 1 muz veriyorum, yarısı yoğurda yarısı meyve püresine, onlar ara öğün zaten, asıl öğünler kahvaltı öğle yemeği ve akşam yemeği şeklinde, ana öğünlerin sonrasında da 120lik mama veriyorum ben, hiç emmiyoruz çünkü :gitme: bebe bisküvisi meselesine gelince, kocaaaa bi paket eti cici bebe aldık ama ben yiyom kaydirigubbakcemile3 benim sıpa sevmedi bebe bisküvisini, zararlı diye annem de duymuş ama herşey zararlı yvrum, hem böyle şeyler sağlık bakanlığının onayıyla üretilmiyomu, bana kalırsa bebe bisküvisiyle falan doldurma midesini, daha besleyici şeylerle doyur bebeğini, bebe bisküvsi fos kilo yaapabilira.s

teşekkür ederim canım.dün akşam mayaladım ben ama 3 ölçekten.biraz sulu gibi oldu.

canım zaten mamadan yapılan yoğurt sulu oluyo, normal yoğurtlar gibi olmuyo, önemli olan yoğurttaki kültürü alması, eğer yoğurt tadı varsa olmuştur, kıvamını tutturmak için benim yaptığım gibi yapabilirsin

normal bisküvvi nasıl oluyor canım anlatırmısın.
bende karşıyım ama yapabilecek bişey yok canım. biz nasıl büyüdük mamayla beslenmedik ama bisküvi muhallebi pirinç unu vb. şeylerle.
şuan bir yaşına kadar inek sütü vermeyin diyen doktorlar muhallebi ve pirinç ununun nasıl yapıldığını unuttular sanırım. anneme dediğimde ise ben 5 tane büyüttüm hanginizde anormallik var dedi üstelik annem inek besliyordu.

canım inek sütünü kansızlık yaptğıı için tavsiye etmiyolar, bunu daha önce de bi topicde yazmıştım, bebeğin için gerekli besinler inek sütünde yeterli miktarda yok ve içeriğindeki bazı madddeler yüzünden kanszlığa neden oluyo, yoksa öldürmüyo tabi, eskiden mama mı varmış sütü sulandırıp verirlermiş doğru söylüyosun, ama artık teknoloji var, çeşit çeşit mamalar kavanoz mamaları vs var, ben bebeime muhallebi pek yediremedim sevmedi ama verdiğim zamanlarda da milupanın hazır muhallebisini almıştım, suyla karıştırıp yapıyosun, pirinç unuyla yapmaktansa ondan yapmayı tercih ettim, sonuçta onlar da inek sütünden yapılıyo ama inek sütü işleniyo, eksik maddeler ekleniyo fazla maddeler çıkartılıyo vs, sonuç itibariyle bebeğinin ihtiyacı şekilde düzenlenerek tüketicie sunuluyo, hiç pirinç unundan muhallebi yapmadım dediğim gibi, milupanın yada başka markaların muhallebileri bence daha besleyici,

sırf mamalar satılsın diye bence. bide dikkatimi çeken bişey var. dr.lar anlaşmış gibi hep pahalı mamaları öneriyolar.ben mesela bebelac kullanıyom. zararlıysa hepsi zararlı napalım.
derya baykalın bi reklamı var.inek sütü hakkında. bence köylülerin ayağa kalkması lazım . resmen kötülüyolar ya. bakteriden bahsediyo ama eve ayakkabı ile giriyo6.

hehe du bu yazıya da bi cevap veriiim, canım bende hem bebelac hem de milupa aptamil var, mama olarak aptamili kullanıyorum, yoğurt yaparken de bebelacı, hiç dikkat ettinmi bilmiyorum ama 100 ml bebelacda 70 kaloru 100 ml aptamildeyse 320 kalori var a.s velhasıl kelam daha besleyici bana göre, eşimle geçenlerde de konuşmuştuk bu mevzuyu, işyerinde bi arkadaşının bizden 17 gün büyük bebeği var, onlar hero baby kullanıyolarmış, bana niye aptamile bu kadar para veriyoruz niye daha uygun marka almıyoruz dedi, ben de ısrarla aptamil kullanmak istediğimisöyledim, bana göre aptamil daha kaliteli, haa onlar da bebek gıdası sonuçta, kötü bişey yok içlerinde, onlardan da kullanılabilir, herkes bütçesine göre tabiki de ama ben aptamilin hepsinden daha kaliteli olduğunu düşünüyorum, ki aralarındaki kalori farkından dabu belli oluyo zaten, tabi yine de sen bilirsin, benim bebeğim de hemen hemen senin bebeğin kadar bişey, öyle iri yarı bi bebeğim yok, haa çok iri bi bebeğim olsa belki bebelac kulanırdım biemiyorum ama zaten normal cüsseli bi bebeğim var, milupa kullanmak daha mantıklı bana göre a.s

Back