Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
slm kızlar 6 ay 21 günlmük bebeğim var. günde bir sefer sebze çorbası bir sefer muallebi bir seferde meyve püresi veriyorum .bazen sabahlarıda kahvaltı yapıyoruz. Kalan zamanlardada bebelac masası veriyorum. sık ve az yiyor hemen hemen 1,5 saat arayla. kilosu normal ama .yanlışmı yapıyorum bilmiyorum.
mamasının içine bebe bisküvisi koysam nolur... zararlı diye duydum..
:ecrin_bebek:
-
$Görüntü060.jpg 92,8 KB · Görüntüleme: 532
Allah bağışlasın bebeğinin kilosu gayet iyi.Oğluma bebek büsküvisini kendim yapıp veriyorum. Bence 3 öğüne erken geçmişsin gibi.. Bu yorumu yapmak benim haddim değil bence seni en iyi doktorun yönlendirir.
benim çocukluğumda bile vardı bebe bisküvileri şimdi mi zararlı olduğu ortaya çıktı her gün yeni bişey valla o zaman su içmeyelim ekmek yemeyelim onlarda da kansorejen madde var
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
Allah bağışlasın bebeğinin kilosu gayet iyi.Oğluma bebek büsküvisini kendim yapıp veriyorum. Bence 3 öğüne erken geçmişsin gibi.. Bu yorumu yapmak benim haddim değil bence seni en iyi doktorun yönlendirir.
kız üç oğün değil. muhallebi sebze çorbası kahvaltının arda kalan kısımlarında mama veriyorum. mamanın içine bisküvi koyabilirmiyim onu diyorum.
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
benim çocukluğumda bile vardı bebe bisküvileri şimdi mi zararlı olduğu ortaya çıktı her gün yeni bişey valla o zaman su içmeyelim ekmek yemeyelim onlarda da kansorejen madde var
evet yani bende şaşırdım ama aklıma takıldı işte.
mamanın içine koyabilirsin cnm hemen erir zaten
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
etinin var cici bebe onumu kullanıyosunuz
arkadaşım
benim de kızım 5 buçuk aylık bende sebze çorbası yoğutr muhallebi meyve püresi veriyorum yani ben dört öğün veriyorum çünkü sütüm az olduğu için veriyorum
bebe bisküvisine gelince bende iki gündür bebe bisküvisini yoğurta karıştırp veriyorum bir kaç gündür ama herkes gibi tedirginim ama kızım çok seviyor ne yapsam bilmiyorum
eti cici bebe kulanıyorum
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
sebze çorbası yoğutr muhallebi meyve püresi veriyosunya
meyve püresini öğün olarakmı veriyon.kız benimki doymaz meyveden sonra acıkıyo gene...ben öğün olarak muhallebi ve sebze çorbası veriyom kalan zamandada mama veriyorum.. benimki obur ama göstermiyo velet....:)
meyve püresini bazen yoğurta karıştırp bazen de ayrı veriyorum çünkü yoğurt boş olunca yemiyor
eti cicibebe yi de denedim,ülker gogly bisküvi de denedim,ülker hero baby de denedim.bence en iyisi hero baby nin bebe bisküvisi.hem daha hızlı eriyor hem daha lezzetli
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
eti cicibebe yi de denedim,ülker gogly bisküvi de denedim,ülker hero baby de denedim.bence en iyisi hero baby nin bebe bisküvisi.hem daha hızlı eriyor hem daha lezzetli
banada öyle geldi hero babynin. kolayca eriyor evet.
ben mamaın içine 1-2 tane atıyorum. bide mamanın içinde 5-6 tane koyup ezilip püre şeklindede veriliyomuş ama ben daha vermedim.
benim başım yoğurtla belada. yapamıyorum. siz nasıl yapıyonuz ya.........?
banada öyle geldi hero babynin. kolayca eriyor evet.
ben mamaın içine 1-2 tane atıyorum. bide mamanın içinde 5-6 tane koyup ezilip püre şeklindede veriliyomuş ama ben daha vermedim.
benim başım yoğurtla belada. yapamıyorum. siz nasıl yapıyonuz ya
ben yoğurdu devam sütüyle yapıyorum kızım 5 buçuk aylık olduğu için ölçüye göre suyu kaynatıyorum devam sütünden koyup ılık bir şekldeyken 3 çay kaşığı yoğurt köuyuyorum 5 saat dinlendirip buzdolabına kouyuyorum ertesi gün yediriyorum
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
ben tutturamıyom. tarif edermisin canım.
meraba şöyle bişey dicem cicibebe zararlı değil tabikide faydalı ama bazı bebeklere benim kızımın mamasına atıyordum allahallah mamayı bitiriyor hemen arkasından kaka yapıyo doktora söyledim bana nededi biliyomusunuz cicibebe kabız bebeklere veriyoruz normal kakasını yapan bebeklere tavsiye etmiyoruz dedi neden dedim onun içinde birsürü vitamin ve lif var ve oda bebeğin ishal olmasını sağlıypo dedi ozamandan beri ben kullanmıyorum valla
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
meraba şöyle bişey dicem cicibebe zararlı değil tabikide faydalı ama bazı bebeklere benim kızımın mamasına atıyordum allahallah mamayı bitiriyor hemen arkasından kaka yapıyo doktora söyledim bana nededi biliyomusunuz cicibebe kabız bebeklere veriyoruz normal kakasını yapan bebeklere tavsiye etmiyoruz dedi neden dedim onun içinde birsürü vitamin ve lif var ve oda bebeğin ishal olmasını sağlıypo dedi ozamandan beri ben kullanmıyorum valla
aa ilk kez duydum valla.bende mamasına veriyom arada bir.
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
senin bebiş kaç aylık canım
gülçiçek61_67
arkadaşım yoğurt için bir su bardağı suyu kaynatıyorum ılık hale geldğinde içine bebelacın devam sütünden 5 ölçek katıyorum karıştıruyorum sonrada içine 3 çay kaşığı köy yoğurtu koyup karıştıryorum bir havluyla sarıp 4 saat dinlendiriyorum sonrada dolaba kaldıryorum eretsigün yediriyorum
...Hayat Güzeldir...
Kayıtlı Üye
teşekkür ederim canım.dün akşam mayaladım ben ama 3 ölçekten.biraz sulu gibi oldu.
benim kızım biberon mama sı yamiyor içine bebe bisküvisi koysam yermi acaba