💓Efsaneler Fit Olma Yolunda 💓

Kizlar yeme islemi tamam iste menumm

SAAT 12.00 2 kkb.peynir 1 h.yumurta 5 zeytin 2.5 tbe cay kozde patlican

SAAT 15.30 4 cigkofte

SAAT 17.30 10 Adet mercimek koftesi acibiber cay

2 lt su 3 e tamamlarim dahada birsey yemicen

Yorumlarinizi tahmin ediyorummm

Mercimek koftesi olmasa bence daha iyiymis ben de bgn bazi yenmemesi gereken seylerden yedim malesef :-( kahvaltini hep gec mi yapiyosun canim

Canım benim hikayem ilk sayfada var ordan bakabilirsin ve halâ devam ediyorum
Sen dışardan söylenenlere kulak asma banada diyolar ama herkesin kendini iyi hissettiği kiloda olması lazım. Hatta ben o kadar şişkoluktan sıkıldımki normal olmak istemiyorum daha zayıf olmayı hedefliyorum
Seninde en az boyuna kadar düşman lazım hatta -5 bile olsa daha iyi olur
Normalde gençlerde boyundan -10 daha iyi duruyor
Tabi önemli olan kas yapısı bide yağ dağılımı
Yediklerine dikkat eder sporunuda yaparsan niye veremeyesin güzelim

Kuzum emzirirken acı biber yeniyormu, bi zararı olmasın

Üst üste olunca olmadı Emelim
Yoksa mercimek köftede yenir çiğ köftede
Hem dün hem bugün öğlen akşam

Menüm gelsinnn

Bugün saf Pro yaptım, öğlen alışverişte olduğum için yiyemedim

Sabah kıymalı 2 yumurta

Akşam fırında derisiz tavuk

Su 3 lt olur
Spor izinli

10:00 1 dilim yumurtali Ekmek
2 haslanmis yumurta
Domates
Salatalik
14:00 8 uzum
1 kase yogurt

17:30 tavuk gogsu
2 bardak ayran
Domates salatalik
30 dk step
2.5 su
Benimde gunum boyleydi
Hepsi çok güzel mügecim tebrikler

Zaman zaman spor saatini biraz artırabilirsin
Suyuda 3 lt ye tamamlamaya çalış gün içine paylaştırarak

Ne Yaptıysam Zayıflayamıyorum Diyenlere Mucize 5 Öneri
Şişmanlığa dirençli olmak zayıf kişilerin en büyük şansı. Doğuştan gelen bu şans sayesinde bazı kişiler fazla yediklerinde dahi enerji metabolizmasındaki mükemmeliyet ne yenirse yensin alınan kalorilerin vücutta depolanmadan hızlı bir şekilde yakılmasını sağlıyor. Buna karşılık birçok kişi de bu şanslı grupta maalesef değil. Şişmanlığa yatkın, sürekli kilo verip alan ve en fazla ne yaptıysa zayıflayamayanlar için vereceğim mucize niteliğindeki 5 öneri ile kilolara veda edebileceksiniz.

Bu önerilerime uyarak sağlıklı zayıflarsanız vücudunuzun kalori yakma kapasitesi kilolu olduğunuz döneme göre 2 kat artar. Böylece günlük kalori ihtiyacınızı da depo yağlarından kullanması öncelik kazanır. İşte hayatınızı değiştirecek 5 mucize öneri ile artık kilo veremiyorum fikrini rafa kaldırabilirsiniz.

1. Öğün Sayınızı Hemen Değiştirin: Sık yiyin ve metabolizmanızı çalıştırın hatalı bilgisinden hemen uzaklaşın. Yapılan araştırmalar düzenli ve öğün sayısının 3 ana 2 ara olması metabolizmayı canlı kılarken maalesef insülin tepkisi nedeniyle yağ yakmada fazla etkin olmuyor. Ne kadar az sayıda öğün tüketirseniz kilo vermeme durumundan hemen düzenli kilo verme periyoduna geçersiniz. Bu nedenle hiç zayıflayamıyorsanız 3 ana öğünde beslenmeye geçin. Uyandıktan en fazla 3 saat içinde kahvaltınızı yapın. Kahvaltınızı yaptıktan 5 saat sonra öğle yemeğinizi yiyin. Öğle yemeğinden 4 saat sonra da akşam yemeğini tüketmek zayıflamanızın birinci sırrı olacağını aklınızdan çıkarmayın. Bu üç ana öğün ile besin alımını belirli zaman dilimlerinde kullandığını algılayan bedeniniz günlük kalori harcamasını arttırarak zayıflamanızı tetikleyecektir.

2. Yemeği Azaltmayıp Aktivitenin Süresini Arttırın: Bilinenin aksine sık diyet yapmak metabolizmanızı yavaşlattığı ile ilgili bilimsel bir kanıt bulunmamaktadır. Hep az yedim daha da az yiyerek zayıflamam gerekir fikri her zaman işlememektedir. Bu nedenle yemeğinizi aynı porsiyonlarda yemeğe devam edin ama mutlaka fiziksel aktivite sürenizi uzatın. Uzun süren egzersizler sizin hedefinize daha kolay gelmenize yardımcı olacaktır. Mesela 2 km yürümeniz 1 km koşmanızdan 50 kalori daha fazla yakmanızı sağlar. Bu açıdan vücutta bölgesel yağların kütlesel olarak azalması için en iyi egzersizin uzun yürüyüşler olduğunu belirtmeliyim. En iyi yağ yakan ve kilo verdiren egzersiz sabah saat 6 - 7’de olmaktadır. Bu uyarılarıma uyan tempo ve zamanda yürüyüşünüzü yaparsanız gün boyunca vücudunuzun yağ yakımınız devam eder, sürekli zayıflarsınız.

3. Proteinli Yiyeceklerin Yanına Taze Sebze Yiyin: Öğün sayınızı azalttınız ve aktivitenizi de uzun süren yürüyüşler halinde planladınız. Size önereceğim menüleri öğünlerinizde yerseniz zayıflamama için hiçbir nedeniniz kalmaz. Öğünde sağlıklı protein kaynakları yanına çiğ ve taze tüketilen sebzeler, öğün sonrasında 60-120 kalori daha fazla vücudun harcamasına olanak sağlıyor. Özellikle hiç kilo veremeyenler için bu kombinasyonlar mükemmel bir yol göstericidir. Ana öğünlerde yenilebilecek mucize etkileşimle zayıflamayı hızlandıran öğün kombinasyonlarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Az peynirli yumurtalı omlet + fırında pişirilmiş biber ve domates dilimleri

Tam yağlı sert peynir + kurutulmuş domates ve taze maydanoz

Izgara tavuk göğsü + ızgara kabak dilimleri

Zeytinyağlı yeşil mercimek yemeği + karışık mevsim salata

Izgara hindi göğüs + közlenmiş domatesli patlıcan salatası

Kıymalı nohut yemeği + semizotu salatası

Izgara levrek + roka – havuç salatası

Izgara somon + taze dereotlu çoban salatası

Zeytinyağlı kuru barbunya yemeği + karnabahar salatası

Izgara köfte + kırmızı lahana salatası

Fırında bonfile + çiğ kereviz salatası

Kuşbaşı şiş + közlenmiş soğan dilimleri

4. Ara Öğünde Yoğurt ve Taze Meyve Yiyin: Sağlıklı bir zayıflama sürecinde bir ara öğünün maksimum 150 kalori olmasını isterim. 150 kaloriye eş değer her yiyeceği ara öğünde kullanma zayıflama sürecinde sevdiğiniz her besini tüketmenize yardımcı olacaktır. Ancak hiç kilo veremiyorsanız bu çeşitlilikten ara öğün için vazgeçmenizi tavsiye ederim. Kilo verme süreci tetiklenene kadar ara öğününüzü 1 çay bardağı ev yapımı ya da pastörize edilmiş güvenilir markaların yoğurtlarından yiyin. Yanına da lif içeriği yüksek armut, kivi veya elma tercih edin. İsterseniz yoğurdunuzu mutfak robotunda bu taze meyvelerle çırpıp muhallebi kıvamında da yiyebilirsiniz.

5. Metabolik Denge Sıvısı Tüketin: Metabolik Denge Sıvısı benim geliştirdiğim özel bir içecek. Aroması lezzetli olan bu özel sıvının gücü içerdiği baharatlardan geliyor. Tok tutan, bağırsakları çalıştıran ve yağ yakımını hızlandıran içeceğimi oda ısısında günde 3 ana öğün ardından 1 büyük bardak içmenizi tavsiye ediyorum. Tencereye 2 adet yeşil elma ile 1 adet taze limonu kabuk ve çekirdekleri ile dörde bölerek koyun. 1 tatlı kaşığı tane karanfil, 1 tatlı kaşığı tane çekilmemiş karabiber, 1 adet rulo tarçını da koyup kaynatın. Karışımı süzün veserin bir yerde saklayın. 2 Lkarışım bittikçe yenisini hazırlayın

Selahattin dönmezden alıntı

herkese iyi akşamlar
bugün girmeye pek fırsatım olmadı yatırılacak faturalarım vardı.
menümü paylaşayım sonra yazdıklarınıza bakarım
menüm
sabah 11.00 3 ince dilim tam buğday ekmeği
2kibrit kutusu kadar peynir
1 yumurta
saat 15.00
1 haşlanmış mısır
1 elma
akşam 19.00
1 tabak az yağlı taze fasulye
suyum 3 litre olmuşdur ve 20 dk yüzdüm

elamm
Ben de menü vereyim, pek iç açıcı olamasa da
Sabahı yazmak istemiyorum, eltimler bizde.haliyle hazırlıyoruz baya bişey. çok karışık ve cıslı oldu
Ara: 2 meyve
Öğlen: 2 dilim ekmek 1 ceviz peynir
Ara:1 avuÇ taze fındık 1 bardak ayran
Akşam: fırında 5 küçük köfte, 5 dilim patlıcan 1 kase cacık

Bizimkiler çerez ve karpuz yicek şimdi, ama ben yemicem

Öğleden sonra da aşağıya indik komşularla mini çaplı bir piknik yaptık. Kurabiye kömbe poğaça vardı, ısrar ettiler ama hiç yemedim. Biraz fındık yedim şekersiz çayla

İnşaAllah herkes istediği kiloya iner, çevre baskısından, değişik bakışlardan uzak kendini seven, kilosundan, halinden memnun birer birey olur
Sevgiler hayırlı akşamlar

sabah kahvaltın güzel cnm
yalnız mercimekli köftelerin tanesi 72 kalori :)
güzel su içmişsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…