Insallah Bende veririm112 kilo ile basladim canim 5-6 ayda falan verdim ve ben oyle yemek konusunda kendimi cok sıkmadim verirsin canim sen de onemli olan azim ve kararlilik gerisi gelir
AAAA diyorum başkada bir şey demiyorum ayollGün boyunca sık sık tartılmak kilonuzla ilgili sağlıklı bir bilgi vermez.
Diyete başladığınızda her gün tartılma ihtiyacı hissedersiniz. İlk günlerdeki hızlı kilo kayıpları sizi motive eder ya da aksine yavaladığında tartıdaki takılmalara siz de takılı kalır, tartılmak adeta bir korkuya dönüşür ve salt bu yüzden diyetten vazgeçebilirsiniz. Diyetinizi aynen uygulayıp yürüyüşlerinizi muntazam sürdürdüğünüz halde tartıda kilonuzun gün içinde bile arttığını görebilirsiniz. Gün içerisinde sık sık tartılmak, size kilonuzla ilgili sağlıklı bir bilgi vermez. Vücut sıvısındaki değisime bağlı olarak, kilomuzda günlük dalgalanmalar olabilir. Günün her saatinde kilonuz farklıdır ve vücudunuzun agırlıgı doğal olarak gün boyunca çeşitli etmenlere bağlı olarak değişiklik gösterir. Bu durum hayallerinizi ve cesaretinizi kırmamalıdır. Günlük döngüde kilo dalgalanmalarına etki eden pek çok neden olabilir.
Besin tüketimi, sıcaklık ya da stres kiloya etki eder
Gün içinde sıvı, besin tüketimi, ortamın aşırı sıcaklığı gibi hava koşulları, günlük tempo ve stres gibi faktörlerden dolayı vücudumuzda kilo artışları yaşayabiliriz. Sizi yanıltan durumlardan biri de yemek yedikten sonra tartıya çıkmanızdır. Yemekten sonra mutlaka kilonuz fark edecektir ancak bu fazla kilo, vücudun tutacağı yağ oranının göstergesi değildir.
Su içmezseniz vücudunuz kısa sürede su tutar
Vücudunuzun yüzde 60-65'inin sudan oluştuğunu düşünürsek, su ile ilgili dalgalanmaların ortaya çıkması normal karşılanmalıdır. Kilodaki dalgalanmalar çoklukla vücutta sıvı (retansiyonu ) birikmesi ile oluşur. Hormonal durumlara bağlı olarak adet öncesinde sıklıkla yaşanır. Yeterli su içmediğinizde de vücudunuz su tutar. Özellikle yeteri kadar su içilmiyorsa, vücudun kendini koruma mekanizması harekete geçer ve ilk alınan suyu ödem olarak belirli bölgelerde depolamaya başlar.
Yediklerinize bağlı olarak vücudun su oranı artar
1 gram karbonhidrat yanında 3 gram su ile birlikte depolanır. Karbonhidratlardan sağlanan yakıt, glikojen karaciğer ve kaslarda depolanır. Glikojen basit şeker ve sudan oluşur. 1 gr glikojen vücutta 2.7 gr su tutar. Düşük karbonhidrat diyeti uygulandığında vücut rezerv ettiği glikozu kullanacağından vücuttan hızla su kaybı oluşur.Bu gerçek kilo kaybı değildir, vücut yağları yakmamış sadece suyu atmıştır.
Tuzu azaltın
Yüksek miktarlarda sodyum içeren besinler tükettiğinizde ve tuzu fazla kullandığınızda vücudunuz su tutacaktır. Eğer çok fazla tuz yerseniz, vücudunuz tuzu etkisiz hale getirmek için su tutma eğiliminde olur. 1 gram tuz, vücutta 200 ml su tutar.
Stres iştahınızın artmasına neden olur
Uykusuz geçirdiğiniz bir gece veya yoğun stres yaşadığınız bir gün nedeniyle de kilonuzu değişebilir. Geceleri uyku sırasında terleme ile de vücut su kaybeder, sabah tartıldığınızda, daha düşük kiloda olabilirsiniz. Stres aynı zamanda iştahınızın artmasına da neden olur. Tersine bir durum ise yoğun bir egzersiz sonrasında veya saunaya gittiğinizde ter ile kaybettiğiniz durumda meydana gelir, bu defa da kilo kaybetmiş gibi gözükürsünüz.
Ne zaman tartılmak daha doğrudur?
Haftada 1 veya 2 kere, aynı baskülde, aynı kıyafetlerle, sabah saatlerinde ve kahvaltı öncesi, tuvalete gittikten sonra tartılmalısınız. Evde bulunan basküllerin doğru ölçtüğünden emin olamazsınız, tüm tartılar aynı sonucu veremeyecektir. Önemli olan sürekli aynı baskülü baz almaktır. Diğer bir yandan baskülün hangi zemin üzerinde bulunduğu da sıklıkla dikkate alınmalıdır. Halı ve parke üzerinde yapılan iki farklı ölçümün de uyumsuzluk göstermesi olasıdır.
Bende smdi istanbulda olsamda dogma buyume izmirliyim aslinda annemler orda akrabalarim falan seviom Izmir I ama az kaldi gelcez oglusumla insallqhevet canım izmirdeyim..
Dikkatli ve saglikli beslenirsen cogunlukla yag gider ama azda olsa su ve kas kaybi kacinilmazdir. Kas kaybini minimumda tutmak icin bol protein aliyoruz ya. Yumurta, tavuk, peynir, yogurt, balık gibiAA bilmiyordum ama sonra atılan şey sadece yağ olur değilmi
ayy haklısın gerçektendeDikkatli ve saglikli beslenirsen cogunlukla yag gider ama azda olsa su ve kas kaybi kacinilmazdir. Kas kaybini minimumda tutmak icin bol protein aliyoruz ya. Yumurta, tavuk, peynir, yogurt, balık gibi
Eğer halsiz kalmak istemiyorsan aç kalmıcaksın ama doğru şeyler yiceksinsabah:limonlu su 3 erik
kahvaltı:8zeytin-domates-salatalık-soğan 2şer parça -4 parmak kadar börek-çay
öğlen: 1küçük kase salata ve çorba
ara:1 uzun dilim kavun 1 kasik tulum peyniri
akşam:1 yumurta ayran büyük bardak 10 zeytin
artık inş karatay diyetine geçicem bu yaptım diyet beni halsiz düşürmeye başladı spor yapamaz hale geldim şekerim düşmüş gibi hissediyorum karatay diyetindede ayda 8 kilo veriliyormuş inş en kısa sürede geçeceğim
annecimm sağolsunEğer halsiz kalmak istemiyorsan aç kalmıcaksın ama doğru şeyler yiceksin
Mesela neden akşam yemeğini yemedin
Eğer meyve yemek istiyosan şeker oranı düşük meyvelerden yesen daha iyi olur
Bakalım bugün börekte 3.günümüz
Sen ne zaman vazgeçecen
Bidaha suyunu ve saatlerini yazarsan daha iyi olur kuzum
Valla tatlım bizde ne börekler ne tatlılar yapıyozda tadına bile bakmıyozannecimm sağolsunbörekleri güzeldir aynn çok kötü beslendiğimi şu an farkettim karatay diyrtine 2 gün içinde başlıcam inş daha sağlıklı çünkü
Tatlım bacağın zorluyosa yapma spor önce iyileşmene bakkızlar kusura bakmayın. yenı geldm eve baya yorucu bı gundu.. hadtaneye de ugradm mesaı bıtınce..
oncelıkle tesekkur ederm daha ıyıyım..
tek_ben hosgeldn canım..
muska77 gecmıs olsun canım umarm daha ıyısndnr..
menumu yazıym oncelıkle..
sabah 8 gıbı bı sımıtın 10da bırıbabam cok ısrar ettı yolda gıderken aldık santıyeye..
oglen 12 gıbı bı catal pırınc pılavı 3 tane kofte salatalık domates yogurt..
4 gıbı yolda gelrken aldık 1 tane kucuk armut
eve gelınce yanı 6 gıbı bıraz tavuk yedım haslanms yagsız tuzsuz.. yanında da bı ıkı elma dılım patates
suyum 2 ltreyı gectı.. spor yapamadm bacagmdan dolayı. terledıgmde ınanılmaz yakıyo bugun pantolon fena yaktı benı..
gel gelelım kılo meselesıne.. sabah uyandıgm an ustumu degstrıp gıttım tartıldm tabıkı ama lavaboya cıkmadan tartıldm gec kalıcam dıye afedersnz..
gecen hafta 76.1dı sanırm tam hatırlayamadım.. bugun hem regl hem kabızlık sorunu baya etkılemıs benı onu gordm.. 75.5yı gormusdm hafta ıcınde ama bugun 76.3 cıktm.. neyse bakalım bugun zorlada olsa leslıe 1 mıle yapıcam.. hatta 2 bıle olabılır.. + cıkmayı sevmedm hıc..
ay ablam çok zor birşey insanın gözü kalıyorrValla tatlım bizde ne börekler ne tatlılar yapıyozda tadına bile bakmıyoz
Hele benim baklavam meşhurdur burda
ınsallah ablacm.. pazartesıne bıle 75lerı fılan gorsem ıyı olucak yıne..Tatlım bacağın zorluyosa yapma spor önce iyileşmene bak
Menünde güzel hatta az olmuş
Şişliğin gidince haftaya kilon daha çok düşer
Dur kız az yavaş ol yetişemicem yoksa sanaınsallah ablacm.. pazartesıne bıle 75lerı fılan gorsem ıyı olucak yıne..
sıkmıyorum canımı cabuk alınan cabuk gıder.. bagırsak ve odem oldugnu adım gıbı bılıyorum..rahatım ama bu hafta 2 defa spor yapmama hakkımı kullandm zaten.. ayıptır soylemesı camasrmla yaparm tayt fılan cok yapısıyo bacagıma terledıgmde yanıyo canım onun dısında cok derın degıl zeten.. ıyı hıssedıyorum yanı.. kactm bıle.. 2 mıle
Doğru tatlım gözünde kalıyor aklındaay ablam çok zor birşey insanın gözü kalıyorr
bıtırdm bıle sporumu.. zannettıgm kadar zor olmadı.. yarın 3 mıle yaparm yıne muhtemeln.. ya abla benım bı problemım var.. yokmu soyle sıhırlı ıksırınDur kız az yavaş ol yetişemicem yoksa sana
Bende menu bildirimi yapiyim hemen
10:30 2 haslanmis yumurta domates salatalim peynir 1 dilim Ekmek
14:00 1 kase kabak yemegi yogurt salata
18:00 5 kofte izgara ayran azcik pilav 1 dilim Ekmek ( ekmekle pilav hic olmadi am farkindayim ama esim pilavi zorla tepti hem kg vermemi istiyor hem kiyamiyo)
3 lt su
2 ml kadar yuruyus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?