• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BDP: İki ilde özerklik uygulaması başladı

Elbette, para mı vereceklerdi:ssz:
İstanbul'da bu dediğim yer, meşatlık, çamlık olarak bilinen biryerdi, dava açıldı bildiğim kadarıyle Ermeniler davayı kazandı ve çamlık onlara devredildi.

Bunu senden duyuyorum Mune:50: Asıl istedikleri yer Ağrı Dağı aslında:ssz:

Bunu senden duyuyorum Mune:50: Asıl istedikleri yer Ağrı Dağı aslında:ssz:

Eğer bu konu haberlere yansımışsa linkini mutlaka paylaşırım, bu bizim yöre halkının bildiği birşey, haberlere konu oldu mu inan bilmiyorum, o yüzden de dedim zaten elimde belge yok, çok konuşamam diye.

Valla benim ailem doğulu, müslümanım, Atatürk'e minnettarım, ülkemi çok seviyorum, bunları yazıyorum, her seferinde belirtiyorum, zira ne ırkçılıkla, ne Atatürk'e tapmakla, ne de mezhep vs düşmanlığı yapan biri olarak yaftalanmak istemiyorum, hepimiz gibi bir insanım, bu ülkeyi seven, uğrunda şehit olmuş insanlarımıza duacı olan biriyim ve yaşayacaklarımızdan korkuyorum.

Endişe etmek kötü birşey değil, kalkıpta ortalığı ayağa kaldırmıyoruz, ortada bir gerçek var, birşeyler yaşanıyor, ona dikkat çekmek suç mu? Yarın Allah göstermesin birşey olursa en azından vicdanım rahat olsun isterim, benim vicdanım rahat.
Ben kimseye ne düşmanlık yaptım ne felaket tellallığı yaptım ne de olmayan birşeyi oluyor gibi gösteriyorum.

Mune hatırlarsın kürdistanın selamlanması diye bir konu acılmıstı burada
biz o kadar cok tepki verdik ve endişelendik ki ama bizim tepkilerimizle bile alay edildi
ne diyorsunuz ne bölmesi ne kürdistanı diye.

aslında daha öncesinden bile biz endişelerimizi dile getirdik o zaman da aynı şekilde tepki aldık.

ha ne olacak özerklikten sonra bagımsızlık verildiğinde vardır elbet adamların bir bildiği diyecekler.
benim de vicdanım rahat ama içimiz yanıyor bu ülkeye, o da kimse için bir şey ifade etmiyor.

Ben su konunun ortasina bir basortusu mevzusu acayim, hepsi kosup gelir...:52::52: Ulke satilmis, PKKya peskes cekilmis, bolunmus, parca parca olmus... Kimin umurunda? Artik basortusu ile okula gidebiliyorlar ya... En onemli sey o... Allah raaaazi olsun basbagandan:52: Sayesinde cennete bir adim daha yaklastik.. Yani ben... ben... ben... Vatan mi? O da ne? Yenir mi?

Eğer bu konu haberlere yansımışsa linkini mutlaka paylaşırım, bu bizim yöre halkının bildiği birşey, haberlere konu oldu mu inan bilmiyorum, o yüzden de dedim zaten elimde belge yok, çok konuşamam diye.

Mune BDP 25 bölge diyor bide ben orayı anlamadım:44:

Son düzenleme:
Ben su konunun ortasina bir basortusu mevzusu acayim, hepsi kosup gelir...:52::52: Ulke satilmis, PKKya peskes cekilmis, bolunmus, parca parca olmus... Kimin umurunda? Artik basortusu ile okula gidebiliyorlar ya... En onemli sey o... Allah raaaazi olsun basbagandan:52: Sayesinde cennete bir adim daha yaklastik.. Yani ben... ben... ben... Vatan mi? O da ne? Yenir mi?

Evet her konuda oldugu gibi konu basligina hic uymayan bir konuyla devam et.:))
Konunun gercek basligini unutalim basortusu berkin diye birbirimize laf sokalim..
Bak ben alta ne yorum yaptim sen neler yazdin bu konu icin.

Ama bunu yaparken de akp son dakikaya kadar bekledi.......sonra serbest bıraktılar........milletteki bu konuya olan hırs başka hiçbirşeyde yok.......aferin kim düşünmüşse iyi düşünmüş

Ama bunu yaparken de akp son dakikaya kadar bekledi.......sonra serbest bıraktılar........milletteki bu konuya olan hırs başka hiçbirşeyde yok.......aferin kim düşünmüşse iyi düşünmüş

hakikaten de bizden siyasetçi olmaz mesela.
biz böyle işleri asla denk getiremeyiz. bizim hayretle baktılarımızı onlar çoktan düşünmüş oluyor

saf mıyız neyiz:ssz:

Eee.. uyanik adam... Ne diyor erdogan? Halkimdan onay almisim, kimseyi takmam... Istedigimi yaparim demiyor mu? Onayi alma yontemi ve en etkilisi de maalesef din somurusu bu ulkede..

Evet her konuda oldugu gibi konu basligina hic uymayan bir konuyla devam et.:))
Konunun gercek basligini unutalim basortusu berkin diye birbirimize laf sokalim..
Bak ben alta ne yorum yaptim sen neler yazdin bu konu icin.

Konu basligina hic uymuyor mu? Tam tersine, konu basligina cuk diye oturuyor... Siz galiba forumu arada sirada takip ediyorsunuz... AKPnin her kabahatini karsi taraf boyle savunuyor... Onlara inanc ozgurlugu vermis, yeter.... Daha da bu ulke kimin elinde kalirsa kalsin, hic bir ehemmiyeti yok. AKPye gelince, onlar da her istediklerini yapabilmek icin halktan onay aldiklarini, kimin bir derdi var ise sandikta sormasini soyluyor... Iste onay aldigi kesim, iste icraatleri... Alaka var miymis, yok muymus?

Konu basligina hic uymuyor mu? Tam tersine, konu basligina cuk diye oturuyor... Siz galiba forumu arada sirada takip ediyorsunuz... AKPnin her kabahatini karsi taraf boyle savunuyor... Onlara inanc ozgurlugu vermis, yeter.... Daha da bu ulke kimin elinde kalirsa kalsin, hic bir ehemmiyeti yok. AKPye gelince, onlar da her istediklerini yapabilmek icin halktan onay aldiklarini, kimin bir derdi var ise sandikta sormasini soyluyor... Iste onay aldigi kesim, iste icraatleri... Alaka var miymis, yok muymus?

Amacin gercekten basortusunu elestirmekse tamam ama sen yorumunda igneleyici sekilde imada bulundun.

Bak dikkat edersen kesinlikle ben ne kapali ne acik ne alevi ne kurt katmiyorum... sadece berkinin olumunden bizi sorumlu tutamazsiniz diyorum ve hakliyim. Hic kimse kimseyi cocuk katili muamelesi yapamaz..

Bak biz basortusune siz berkine kafayi takinca diger olaylara verdigimiz tepki yok oluyor.
Biz amsterdamda teror dernegini kapatana kadar ugrastik.
Dogudaki harita hayali bir harita ve yeni cikmadi nerdeyse 20 yildir var.
Haaa egerki bu harita Turkiyeye kaymaya baslarsa haklisiniz.

Amacin gercekten basortusunu elestirmekse tamam ama sen yorumunda igneleyici sekilde imada bulundun.

Bak dikkat edersen kesinlikle ben ne kapali ne acik ne alevi ne kurt katmiyorum... sadece berkinin olumunden bizi sorumlu tutamazsiniz diyorum ve hakliyim. Hic kimse kimseyi cocuk katili muamelesi yapamaz..

Bak biz basortusune siz berkine kafayi takinca diger olaylara verdigimiz tepki yok oluyor.

Başbakanımız kendisi söyledi emri bizzat ben verdim diye.......elbette başbakanımız direk sorumlu.......buna hiç sesini çıkarmayanlar dolaylı yoldan sorumlu
Hayali bir harita değil o....Türkiye de çıkan yasalardan haberiniz var mı.........halkların kendi kaderini tayin etme hakkı akp gelir gelmez meclisten geçirdi....uluslarası af örgütünün taraf olduğu anlaşmadır ve bırak kürdistanı ankaradaki insanları yeterince tahrik ederseniz Ankara da ayrı bir devlet kurdurabilirsiniz.....ve devlet olarak hiçbirşey yapma hakkına sahip değiliz....ağzımızı açsak BM tepemize çöker..........neyse dediğimiz gibi başörtüsü serbest kaldı gerisi teferruat

Hayali?
Harita bugün çıkmadı zaten lakin hayali değil, hayali bir harita olsaydı, koskoca Türk ordusu komutanlarının önüne koymazlardı vakti zamanında, komutanlarımız o harita önlerine kondu diye toplantıyı bırakıp çıktılar.

Kaynak: http://www.netpano.com/romada-harita-skandali/

MOSSAD ve Barzani

Ortadoğu’nun karanlık bir kuyu olduğu her gün biraz daha anlaşılıyor.
Kanıtlanan son ilişki MOSSAD-Barzani ilişkisidir.
MOSSAD, İsrail’in gizli istihbarat örgütüdür.
Bu örgütün, Kürt lideri Molla Mustafa Barzani ile ilişkileri olduğu söylense daha önce kim inanırdı?

Barzani’nin CIA ile ilişkisi artık belgelendi.
Kimse bu ilişkiye, “Hayır olmadı” diyemiyor.
CIA-Barzani ilişkileri biliniyordu da MOSSAD-Barzani ilişkileri bilinmiyordu.
MOSSAD’ın Barzani ile ilişkileri Londra ve Sydney’de yayınlanan “Israel’s Secret Wars-A History of Israel’s Intelligence Services” adlı kitapta sergileniyor.
Kitap, İngiliz The Guardian gazetesinde 1984 yılından bu yana Tel-Aviv muhabirliğini yapan Ian Black ve Washington’daki Brooking Enstitüsü‘nde çalışan öğretim üyesi Benny Morris tarafından yazılmış.
Kitapta MOSSAD-Barzani ilişkileri, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve MOSSAD yazışmalarına dayanılarak açıklanıyor.
Önsözde, kitabın yayından önce İsrail ordu yetkilileri tarafından da incelendiği yazılıyor.

* * *

Kitapta 1967 Arap-İsrail Savaşı’ndan sonra, MOSSAD’ın Kürtlerle ilişki kurduğu (sh.327), Mısırlı ünlü gazeteci Hasan el-Heykel’in İsrailli subayların Kürtler aracılığıyla Irak’tan radyo bağlantıları kurduğunu 1971 yılında açıkladığı anlatılıyor.

1969 yılı Mart ayında Kerkük petrollerine yapılan saldırının da İsrail tarafından yapıldığı açıklanıyor. 1972 yılında imzalanan Sovyet-Irak Dostluk Antlaşması’ndan sonra İran Şahı ABD Başkanı Nixon ile gizli görüşme yapıyor; bu gizli görüşmeden sonra CIA tarafından “Kürdistan Demokratik Partisi”ne üç yıl içinde 24 milyon dolar gönderiliyor.

Barzani’nin Irak rejimine karşı ayaklandığı yıllarda, ABD-İsrail-İran üçlüsü bu ayaklanmayı destekliyor. Barzani-ABD ilişkileri, ABD Dışişleri eski bakanı Henry Kissinger eliyle yürütülüyor.

MOSSAD-Barzani ilişkileri de İsrail’in Tahran’daki askeri ateşesi Yaakov Nimrodi (MOSSAD Ajanı) aracılığı ile gerçekleşiyor.

Nimrodi’nin üstlendiği görev ilginç:
Nimrodi Sovyet silahlarının Barzani’nin eline geçmesinde rol oynuyor. (sh. 328-329)
Kitapta, MOSSAD’dan Kürtler’e 50 milyon dolar para verildiği, ABD kaynaklarına dayanarak açıklanıyor. (sh.328)

* * *

70’li yıllardaki bu ilişkiler bugün sürüyor mu?
Kitaba göre sürüyor.
“Körfez Savaşı” sırasında Irak’ın attığı Scud füzelerinin Tel-Aviv’e düşmesi üzerine bu ilişkiler yeniden başladı. (sh.521)
Baba Molla Mustafa Barzani ile kurulan ilişkiler, şimdi de oğul Mesud Barzani ile sürüyor.
MOSSAD, Barzani’ye Avrupa kahvelerinde çekler vererek bu desteği sürdürüyor.
Kitapta, Mesud Barzani’nin İsrail’e gizlice giderek yardım istediği yazılıyor.
Bu ilişkiler sürüyor ve anlaşılıyor ki daha da sürecek...
Gizli yollarla sürecek, açık yollarla sürecek...
İlgi belli...
İlişki de belli...
Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD’ın Kürtler arasında?
Yoksa CIA ve MOSSAD, antiemperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değil mi?

Uğur MUMCU, ( Cumhuriyet, 7 Ocak 1993)

Hayali?
Harita bugün çıkmadı zaten lakin hayali değil, hayali bir harita olsaydı, koskoca Türk ordusu komutanlarının önüne koymazlardı vakti zamanında, komutanlarımız o harita önlerine kondu diye toplantıyı bırakıp çıktılar.

Kaynak: http://www.netpano.com/romada-harita-skandali/

Harita Turkiye icinde resmi bir kurulusta yer alabilmismi simdiye kadar peki?
Olaylar almanya italya gibi bir dolasimda.
Amac destek toplamak zaten.

Harita Turkiye icinde resmi bir kurulusta yer alabilmismi simdiye kadar peki?
Olaylar almanya italya gibi bir dolasimda.
Amac destek toplamak zaten.

Bu haritanın bizim askerimizin önüne konması bile cüretkarlıkta son noktadır, resmi bir kuruluşta yer alırsa iş işten geçmiş demektir.

Bu haritanın bizim askerimizin önüne konması bile cüretkarlıkta son noktadır, resmi bir kuruluşta yer alırsa iş işten geçmiş demektir.

Insanlara ülkenin durumunu anlatıyorsunuz ki ellerinin altında internet var.........hala bıdı bıdı bıdı bıdı mıç mıç mıç

Son düzenleme:

Ataturkun amasya protokollerinde verdigi sozleri ismet inonunun yok saymasi sonucu ortaya cikan isyanlar bunlar.
Asla Turkiye sinirlari icine giremicek olan haritalar.
Ayrica buna destek veren halk Kurt halki degil bolucu orgutlerdir.
En yakin kuzenimi ornek verdim mesela.
Kiz almanya dogma buyume ailenin soyunda en ufak kurt kokeni yok
Ama teror orgutune uye...

Insanlara ülkenin durumunu anlatıyorsunuz ki ellerinin altında internet var.........hala bıdı bıdı bıdı bıdı mıç mıç mıç

Ben size bidi bidi mic mic gibi kelimelerle karsilik vermiyorum degilmi??
Elimden geldigi kadarda neyi nasil farkli goruyorum aciklamaya calisiyorum. Hosunuza gitmiyosa muattap olmadiginiz gibi dalga amacli mic mici kullanmazsiniz

Back