Hamur İşleri Bazlama (Resimli)

pinaripekci

pinaripekci.blogspot.com
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2009
3.830
14
358
45
İzmir
harika..

Ilık suda şeker ile maya eritilir. Tuz ve elenmiş un ile yumuşak ele yapışmayan hamur yoğrulur. İki misli kabarana kadar mayalandırılır.

4 su bardağı ılık su

6 tatlı kaşığı kuru maya

aldığı kadar un

4 tatlı kaşığı tuz

2 tatlı kaşığı şeker

Mayalanan hamur tekrar yoğrulur. Büyük bezelere ayrılır. Hamurların her biri 1 cm kalınlığında açılır. Üzeri örtülerek tekrar mayalandırılır. Yağlanan ve ısıtılan teflon tavaya birer birer konur. Ağzı açık şekilde pişirilir, kabarınca ters çevrilir. İki tarafta pişince tavadan alınır. Hemen yenecekse arzuya göre tereyağ sürülebilir.

bazzzz.jpg

bazlamayı ilk defa antalyada yedim ve çok beğendim ne zamandır canım istiyodu denesem iyi olur ama ben kuru mayayla yapılan tarifleere pek güvenemiyorum çok kabarmıyo gibi geliyo bu sizin sık yaptığınız bişeymi hep böyle mi yaparsınız

bazlamayı ilk defa antalyada yedim ve çok beğendim ne zamandır canım istiyodu denesem iyi olur ama ben kuru mayayla yapılan tarifleere pek güvenemiyorum çok kabarmıyo gibi geliyo bu sizin sık yaptığınız bişeymi hep böyle mi yaparsınız

mayanın tarihi geçmemiş ve nemlenmemişse sorun olmaz cnm..ben bunu ilk defa dün yengemle birlikte yaptım..ama onlar sürekli olarak yapıyorlar..hiç problemsiz..hatta hamurun kabarmış halini de koydum resme..istersen bir dene btnm..opuyorumnanaktan

ellerine saglik pinarim
bakiyorumda yine döktürmüssün masallah
süpersin sen ya 10 parmaginda 10marifet arkadasim benim
buarada bazlama ekmek olarak geciyo dimi?

canım benim bazlama bizim ekmeğimizdir.ocukken annem sürekli yapardı.bazlama bitsede çarşı ekmeği alsak derdik.şimdide bazlama olsada yesek diyoruz

ellerine saglik pinarim
bakiyorumda yine döktürmüssün masallah
süpersin sen ya 10 parmaginda 10marifet arkadasim benim
buarada bazlama ekmek olarak geciyo dimi?

evet tatlm bazlama ekmek..bunu dün yengemle yaptık..onun annesi biliyor yapmayı..bize öğretti..hatta onun sayfasına ekleyecektik ama henüz 18 mesajı var diye foto eklenmedi en az 100 mj gerekiyor diye yazıyordu ingilizce olarak niyeyse bu yüzden bnm sayfamdan ekledik..konu tekrarı oldu ama..sorun olmaz inşallah..acayip güzel oluyor bu ekmek yumuşacık ve sağlıklı..tavada yapılıyor olması da yine artı bir özellik..tavsiye ederim bitnm..a.s.

canım benim bazlama bizim ekmeğimizdir.ocukken annem sürekli yapardı.bazlama bitsede çarşı ekmeği alsak derdik.şimdide bazlama olsada yesek diyoruz

ekmeği yaptığımız gün biz de konuştuk bu konuyu inan..artık hepimiz bir arayış içerisindeyiz..nasıl daha doğal yaşarız diye..bu da bir parçası..mümkün olduğunda bu tarz şeylerle uğraşmak hem bedene hem ruha yarar bence..teşekkürler ediorm güzel yorum içinopuyorumnanaktan opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Back
X