Katılıyorum. 20 yaşında yaptırdım çok ağrı çektim. Meme dokusu olmayınca veya çok küçük olunca silikon inanılmaz baskı yapiyor. Çünkü o deri gerim gerim geriliyor. Orda vücudun hiç bi zaman alışık olmadığı bir ağırlık ve baskı var. Ama mesela 30 yaşında 2 çocuk doğurup da göğüsleri zamanında süt dolmuş bir kadın benim yaşadığım ağrıları da yaşamaz. Meme dokusu zaten var, içi bosalsa bile artık yumuşamış, silikon göğsü zorlamaz.Bence iki çocuk doğurmuş biriyle 20 yaşında birinin vücudunun vereceği tepki bir olmaz. Ben yaptırdım çok acı çektim ama hiç çekmeyenlerde var. Ama bana kalırsa siz kolay atlatırsınız gibi geliyor
Burda birçok etmen var tabi kas ve deri onceden bi emzirme dogurma islemleri yasadiysa silikon konunca pek bi sıkıntı olusturmaz ama misal ben hic dogurmadim oldukca zayifim ve sifir meme dokusuyla ameliyat oldum. Olmadan once cok korkuyordum agri esigim cok dusuk bi de alerjik bir bunyem var. Ameliyat sonrasi sadece 2 saat bi agri cektim haftasinda ise dondum kollarimi bile ameliyat aksami rahatca kullanabiliyordum bu biraz sansa kalmis bir durm galibaEVET NEDENI NEDİR? BIR DOKTOR ZATEN MEMEN IKI ÇOCUK SONRASI GEVSEMIS BIR MEME SEKLI OLURMUŞ DOJU OLMASA DA DEMISTI.GENC KIZLAR HIC BOYLE BIRSEY YAŞAMADIĞI IÇIN DERI ILK DEFA GERILDIGINDEN MI ÇOK ACIYOR DIYENLER. ACI NEYE GÖRE DEGISIYOR? YA DA EMZIRME DONEMI GECIRMIS BIR KADIN ALACAĞINDAN FAZLA BÜYÜK KOYULUNCA MI ÇOK ACIYOR? ACININ SEBEBI GERILME ISE TABI
Siz kime yaptirdiniz hangi sehirdeBurda birçok etmen var tabi kas ve deri onceden bi emzirme dogurma islemleri yasadiysa silikon konunca pek bi sıkıntı olusturmaz ama misal ben hic dogurmadim oldukca zayifim ve sifir meme dokusuyla ameliyat oldum. Olmadan once cok korkuyordum agri esigim cok dusuk bi de alerjik bir bunyem var. Ameliyat sonrasi sadece 2 saat bi agri cektim haftasinda ise dondum kollarimi bile ameliyat aksami rahatca kullanabiliyordum bu biraz sansa kalmis bir durm galiba
Konya mehtap karameseSiz kime yaptirdiniz hangi sehirde
bayan doktor ne güzel. memnun musunuzKonya mehtap karamese
Mrb. Şuan kaç sene olduKatılıyorum. 20 yaşında yaptırdım çok ağrı çektim. Meme dokusu olmayınca veya çok küçük olunca silikon inanılmaz baskı yapiyor. Çünkü o deri gerim gerim geriliyor. Orda vücudun hiç bi zaman alışık olmadığı bir ağırlık ve baskı var. Ama mesela 30 yaşında 2 çocuk doğurup da göğüsleri zamanında süt dolmuş bir kadın benim yaşadığım ağrıları da yaşamaz. Meme dokusu zaten var, içi bosalsa bile artık yumuşamış, silikon göğsü zorlamaz.
Bunlardan ziyade acı eşiğiyle de alakalı benim acı eşiğim çok düşüktür
3 sene yeni bittiMrb. Şuan kaç sene oldu
Merhaba şuan evli mısınız çocuk emzirme durumunuzoldu mu beni bu konuda biraz korkuttular daMrb. Şuan kaç sene oldu
Meb ben de ağustosta ameliyat olacağım. Geceleri uyuyamiyorum. Eşim izin verdi ama ya başına bişey gelirse diyor yani bu konuda herkes gibi tek başınayım. Bi an altı-üstü deri altına bişey koyulacak olcak bitcek diyorum bian napiyorum ne gerek var diyorum. Çok kötü psikolojim. Bazıları sanıldığı gibi öyle kolay değil diyorlar. Ne güzel anlatmışsınız. Ameliyata kadar sadece bu yazınızı okuyup moral bulayım :) Sonra neyse başıma gelecek zaten:) Sezaryen düşünüyorum bazen kimi aman aman anlatiyo kimi.mesela ben çok.basit ağrısı olmayan bir ameliyat derim.Kisiden kişiye değişiyor iste. Siz kime nerde kaça oldunuz?Ben de 2 çocuk doğurdum ( normal doğumla) ve ameliyattan inanılmaz korkuyordum. 2 şer yıl emzirdim 2 yıl önce emzirdim en son göğüslerim emzirmeyi bıraktıktan sonra iyice küçüldü hiç kalmadı denecek kadar neredeyse dümdüzdü ve Acı ve ağrı çekmeyi göze alarak 5 gün önce 350 cc silikon taktırdım. İlk gün inanılmaz baskı hissettim göğsümde ve aşırı gerginlik, tabi dikişlerim de acıyordu kollarımı zor kullanıyor, yataktan zor doğruluyordum ertesi gün biraz daha azaldı Ağrı hissetmedim sadece gerginlik kaldı kollarımı kullanmaya başladım hastaneden çıkıp eve giderken bir yerde oturdum yemek yedim Ve eve yürüdüm İlk iki gün yatarken ve kalkarken acı hissediliyor ve ikinci gününden itibaren sadece gerginlik hissiydi ve göğsümde iki koca taş varmış gibiydi. İlk üç gün bu şekildeydi üç günün sonunda kaslarım dikişlerim vs hiç ağrı kalmadı 4. Gün işe gittim ve normal sağlıklı biri gibi aktiftim kimse anlamadı ameliyat olduğumu ve bugün 5. Gün inanılmaz iyi hissediyorum sadece sanki çok kalın destekli bir sütyen taşıyormuş hissi var göğsümde..
Mrb. Evet evliyim çocuğum var. Belki 5 6 seneye 3. çocuk da yapacağım. Emzirme sıkıntı olmaz umarım. Olmayacağını söylüyor doktorlar. Olursa da mama ile büyütmek zorundayım. Sonuçta meme ameliyatı olmayıp da emzirme sorunu yaşayan çok anne var. Elbette önceliğin kesinlikle anne sütü ama olmazsa büyütmeye de gerek yok ben de aman ile büyüdüm. Ben çok sıkıntı yapmam böyle şeyleri:)Merhaba şuan evli mısınız çocuk emzirme durumunuzoldu mu beni bu konuda biraz korkuttular da
TabikiiMrb. Evet evliyim çocuğum var. Belki 5 6 seneye 3. çocuk da yapacağım. Emzirme sıkıntı olmaz umarım. Olmayacağını söylüyor doktorlar. Olursa da mama ile büyütmek zorundayım. Sonuçta meme ameliyatı olmayıp da emzirme sorunu yaşayan çok anne var. Elbette önceliğin kesinlikle anne sütü ama olmazsa büyütmeye de gerek yok ben de aman ile büyüdüm. Ben çok sıkıntı yapmam böyle şeyleri:)
Meb ben de ağustosta ameliyat olacağım. Geceleri uyuyamiyorum. Eşim izin verdi ama ya başına bişey gelirse diyor yani bu konuda herkes gibi tek başınayım. Bi an altı-üstü deri altına bişey koyulacak olcak bitcek diyorum bian napiyorum ne gerek var diyorum. Çok kötü psikolojim. Bazıları sanıldığı gibi öyle kolay değil diyorlar. Ne güzel anlatmışsınız. Ameliyata kadar sadece bu yazınızı okuyup moral bulayım :) Sonra neyse başıma gelecek zaten:) Sezaryen düşünüyorum bazen kimi aman aman anlatiyo kimi.mesela ben çok.basit ağrısı olmayan bir ameliyat derim.Kisiden kişiye değişiyor iste. Siz kime nerde kaça oldunuz?
Meb ben de ağustosta ameliyat olacağım. Geceleri uyuyamiyorum. Eşim izin verdi ama ya başına bişey gelirse diyor yani bu konuda herkes gibi tek başınayım. Bi an altı-üstü deri altına bişey koyulacak olcak bitcek diyorum bian napiyorum ne gerek var diyorum. Çok kötü psikolojim. Bazıları sanıldığı gibi öyle kolay değil diyorlar. Ne güzel anlatmışsınız. Ameliyata kadar sadece bu yazınızı okuyup moral bulayım :) Sonra neyse başıma gelecek zaten:) Sezaryen düşünüyorum bazen kimi aman aman anlatiyo kimi.mesela ben çok.basit ağrısı olmayan bir ameliyat derim.Kisiden kişiye değişiyor iste. Siz kime nerde kaça oldunuz?
kalin sutyen takiyormus hissi nezaman gececekHiç korkmayın psikolojinizi de bozmayın istediğiniz göğüslere kavuşacak olmanın heyecanı olsun sadece.. ben de yalnızdım evli değilim zaten anneme de söylemedim kimseye söylemedim bir arkadaşımla beraber gittik hastaneye benimle kaldı bir gece o yardım etti herşeye.. ameliyattan sonra ağır kaldırmamak en büyük şart.. onun dışında ilk günden sonra her şeyi yapabilir durumdaydım.. şu an silikonların zamanla yerine oturup gerçek şeklini ve yumuşaklığını almasını bekliyorum heyecanla