• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı seslere hiç tahammülüm yok:(((

zizuzen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
6
0
36
İstanbul
mrb kızlar ben de siteye yeni üye oldum ve sizinle bi durumum paylaşmak istiyorum. şmdi benim ağızdan çıkarılan belli seslere karşı tahammülüm hiç yok yani konuşmak dışında çıkarılan seslere ki özellikle tahamul edemediğim belli sesler war ki gerçekten duyduğum anda çok kötü oluorum böle ağlayasım falan gelio sinirden napcağımı da bilemiorum lütfen bi akıl verin :sinifsinif:

yok kahkaha değil yani iletişim amaçlı kullanılan sesler değil mesela böle ağızdan garip garip çıkarılarn sesler nası anlatsam bilemedimki:S evet ya çoook fena oluyorum nasıl gelcem üstesinden bilemiyorum:(

Aklını ilgini başka bi tarafa çekmeyi dene mesela o ses çıktığında başka birşeyle uğraş bence eğer çok rahatsız oluyorsan bir doktora görün genede sen bilirsin :1closedeyes:

benim eski patron bişey düşünürken falan dudaklarını böle sıkıp cıks cıks sesler çıkartıyodu tee diğer odadan duyardım bazen bi kaptırırdı yarım saat sürekli yapardı kafamçokkarıştı

bu tarz şeyler alışkanlık tik vs artık ne deniyorsa. kimseye bu yüzden sert çıkamayız belki bizim bile farkında olmadığımz şeylerimiz vardır kimbilir.

bende kaşık çatalın tabağa çok fazla çarptırarak yemek yenmesine hasta oluyorum çaaat çaat ses eşliğinde resmen kafam şişiyor ayy yeteeer diyesim geliyo :D

Bahsettiğin sesler ne gibi sesler, biraz daha açarmısın? birde bu takıntıların hergün devamlı oluyormu, yaşam kaliteni düşürüyormu? nedir biaraz daha açabilirmisin?

ewt hergun dewamlı oluo ve inanılmaz kötü oluorum bende bu gdişle bi doktora görünmenin en mantıklı karar olduğunu düşünüorm ya sinir olduğum ses hani böle yemekten snra bazıları dişlerini temzlemek amacyla sesler çıkarrlar ya o tur sesler(biraz iğrenç bi durum kusura bakmayın) ve en kötüsü annemle babam çok çıkarıyolar bu sesi en çok bu yusden etkileniorum ama tutamıorum kendimi hiç onlarla oturamıorum hep odada saklanıorum onlarada söleyemiorum yanlış anlayıp kırılmalarından korkuorum kaldım öle arada işte:/

Mesela onlarla otururken önemli birşey üzerine çalışıyormuş, okuyormuş, odaklanıyormuş gibi yap. Onlar bu sesleri çıkarırken "ay çok dikkatim dağıldı şimdi siz böyle yapınca" de kibarca, o sırada sessiz olmaya çalışırlar. Belki sonraları da dikkat ederler demek ki dikkat dağıtıcı tiklerimiz varmış diye.

Ben de bazı insanlar nasıl bu kadar gürültücü olabiliyorlar diye merak ediyorum. Kimi tik olarak kendi kendine ses çıkarıyor, kimi yüksek sesle müzik dinliyor, kimi elindeki kalemle anahtarlıkla sürekli ses çıkarıyor, kimi eşyaları yerlerinden alırken-koyarken aşırı gümbürtüyle yapıyor işini, kimi tabak çataldan ses çıkarıyor, kimi çok yüksek sesle konuşuyor, kimi sürekli yüksek sesle kahkaha atıyor, kimi yemek yerken ağzı açık şapır şupur çatır çatır yiyor..

İnsanları nasıl rahatsız ettiklerini anlamıyorlar. Ben mesela kedi gibiyimdir, asla aşırı ses çıkarmam, dikkat ederim, hareketlerimi ölçülü tutmaya çalışırım vb. Bazılarının nasıl oluyor da bu kadar rahatsız edici şeyler yaptığını anlayamıyorum.

bende "yemek yerken cikarilan seslere" karsi tahammülsüz var.
icimde sanki bi volkan var her an patladi patlicak... duydukca o sesleri deliriyorum
sapurdatma, kasigin dise degmesi falan...

uzaklasiyorum o ortamdan baska care yok bilmiyorumkismile

Pamuğu iki parmağımızın arasına aldığımızda çıkan o gırç gırç sesine hiç tahammülüm yokkk dişlerim acır hemen eyvahedigeldismile

çok uğraştım onlarla otururken duymazdan gelmeye kendimi ikna etmeye falan ama nafile gittikçe deliriorum bunların yanında yemek yerken çıkarılan seslere de tahammulsuzluk war bilmiorum böle nereye kadr gitcek bıqtımmmmmafoldumben

Birkaç mesaj önce yazdığım gibi onları "dikkatinin dağılığını" söyleyerek kibarca uyarabilirsin. Yoksa rahatsız olmaya devam etmekten başka çaren yok..

Aynı sorun kardesımle bendede var yemek yerken babamın agız sapırtmasına tahammulum yok coktur ac sofradan kalktıgım bazen sınır oluyorum tv sesını acıyorum yada aklıma baska seyler getırıyorum.

bende de var bunlar mesela komşudan gelen elektrikli süpürge sesi beni deil ediyor.
ve üst kattan gelen yürüme sesi sırf bu yüzden üst katta oturuyorum bu seferde aşagının süpürge sesi ve yürüme sesi geliyor. çoculkarı bile topuklarına vura vura yürüyorlar. bende o kadar sesiz birisiyimki sanırım seslerden rahatsız oldugum için ses çıkarmıyorum.

bayanlar bı bi psikolojik durumdur. kısaca takıntıdır.ne kadar duymamaya çalışsa bile insan sinirleniyo bende önce ağlama susturma çabası (dalgasına artıtırlardı) sonrasında şiddet( daha doğrusu önmde ne varsa karşımda o sesi çıkarana fırlatrdm) ama çözemedm bu sorunumu hep uyarn en azndan biraz yararı olur ( tabi sizin çevrenizdekiler bu yaptıklarının üzerine gitmezler umarm )

ayyyyy bende öyleyim ve sinir krizi bile geçirebilirim mesela ağızını şapırtısı gıcırtısı crıkkkkkk vırrık sesler ay ne biliyim sakız çiğnerken çıkan ses ve bunun gibi birsürü var ve çok kötü oluyorum yemeği bi an önce bitirip kalkmak istiyorum kötü bişey ya :(

aynı dert bendede var yemek yerken çıkarılan ses birde yüksek sesle sakız çiğnenmesi yanımda...bütün hücrelerim ayağa kalkıyo hele sakız çignenmesi uyarıyorum bi müddet sonra aynı şekilde yine başlıyolar.böle ağlıyorum sinirden remen fırlatıyorum herşeyi

Back