• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazı saçlar neden kıvırcıktır?

efsun12

Hayalim*1*Yumuşak*Yastık
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3
Puanlar
316
Yer
Diğer
Saç telindeki proteinler arasında sülfür bileşiminden oluşan bağlar vardır. Bu bağlar ne kadar çoksa saç da o kadar kıvırcık olur.

Saç kökündeki kesecikte gelişen KERATİN adlı protein, saçın ana yapı taşını oluşturur. Bu kesecikte başka proteinler de üretilir ve bunlar saç telinin bir parçasını meydana getirir. Bu proteinlerde sülfür maddesi atomları bulunur. Bu atomlardan ikisi birleşince "Disülfid" adlı bağ meydana gelir. Aynı protein içindeki sülfür atomları belli mesafeden birleşince protein de kıvrılır. Dolayısıyla saç kıvırcık hale gelir. a.s.

benim saçlarımda kıvırcık ama ben hep düz saçlarım olsun isterdim..............

ilginçmiş benim saçlarım düzdür kızımında kıvırcık bana söylenir hep neden seninki
düzde benimki kıvırcık diye bunu okututam ona kaydirigubbakcemile

bende bi kere saçlarımın alt kısmını kazıtmışdım
özlem tekin modası
sonra ordan lüle lüle çıkmaya başladı
normalinde saçlarım dalgalıdır

benimkide kıvırcık hemde sık bıktı valla bir modele girmiyor ben sevmiyorum

benımkılerde dalgalı
bıde kabarıyolar hıc sevmıom saclarımı
dumduz olsalar çoookkaydirigubbakcemile5 gusel olurduuu

Benimde benimde kıvırcık..
Kşeke düz olsalardı ayrı mevzu

Saç telindeki proteinler arasında sülfür bileşiminden oluşan bağlar vardır. Bu bağlar ne kadar çoksa saç da o kadar kıvırcık olur.

Saç kökündeki kesecikte gelişen KERATİN adlı protein, saçın ana yapı taşını oluşturur. Bu kesecikte başka proteinler de üretilir ve bunlar saç telinin bir parçasını meydana getirir. Bu proteinlerde sülfür maddesi atomları bulunur. Bu atomlardan ikisi birleşince "Disülfid" adlı bağ meydana gelir. Aynı protein içindeki sülfür atomları belli mesafeden birleşince protein de kıvrılır. Dolayısıyla saç kıvırcık hale gelir. a.s.
bunları düzleştirmek mümkünmü pekib)

Back