bazı psikolojik rahatsızlıklar genetik

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.477
1.488
merhabalar konum uzun olabilir okuyacak herkese teşekkurler şimdiden. benim babam bir ilaç kullanıyor bipolar mı yoksa şizofreni için mi kullandığını bilmiyorum internette araştırınca bunun gibi rahatsızlıklar nedeniyle kullanıldığını gördüm. isminide burada veremiyorum. baya uzun süredir kullandığı bir ilaç. ne için kullandığını söylemiyor. kendisi aynı zamanda epilepsi hastası. kucukken sadece 1 atağına şahit olmuştum ama epilepsi mi başka hir nöbet mi bilmiyorum. çok üşüyordu titriyordu ve babamın eşi üst üste yorganlarla falan örtmüştü sarılmamızı istemişti babamda hatta. eşi bana ben şaşırınca bu durumu yansıtmamaya çalıştık hep ama baban böyle oluyor bazen demişti. bu kadarını hatırlıyorum.

kendi rahatsızlıklarımı düşününce ve psikiyatri psikolog araştırması yaparken bir anda aklıma geldi benim böyle oluşumun sebebi belki genetiktir diye. küçüklüğümden beri psikiyatri psikolog gezdim hep ama net bir teşhis yok elde. sadece şüphesi var. o da en günceli bipolar yada borderline olabileceğim yönünde. küçükken ise neyim vardı veya hallolamadığı için ilerledi bilmiyorum. gerçi bazı psikolojik rahatsızlıklar ve kişilik bozuklukları 20li yaşlarda kendini göstermeye başlıyor.

sanırım benimde her neyim var ise ilerlemiş durumda. güncel şikayetlerim depresyon hayattan zevk alamama dikkatimi tek bir yerde toplayamamak veya aynı anda bir kaç şeye birden odaklanamamak ile ilgili. bir yenisi ise bu ara hiç olmadığı kadar paranoyalarım artmış durumda. eskidende kuruntulu biriydim ama artık bu paranoyalar öyle bir boyuttaki gerçekle örtüşemeyecek kadar garip şeyler. daha çok kendimle ilgili ve insanların benimle uğraştığı gibi şeyler. bundan cok derin ve detaylı bahsetmek istemiyorum. benim korkum bu tür şeylerimin dahada ilerlemesi. açıkçası bundan 2 sene öncede bir kez psikoz geçirmiştim gaipten sesler duymak gibi. korkmuştum baya. ilk ve son kez yaşadım o durumu bir daha hiç olmadı. belkide sorunum sadece psikoterapi ile duzelemiyordur. kendim için savaşmak ve iyi olmak zorundayım çünkü benim için bunu yapabilecek kimse yok. belki doğru teşhis ve tedavi ile daha iyi olabilirim ve önüne geçebilirim ilerlemesinin. biliyorum doktor önerisi için bdv ye konu açılmamalı ama derdimi detaylı anlatmışken bunuda sormak istiyorum izmirde önerebileceğiniz çok yüksek fiyatlı olmayan bir psikiyatri var mı hem psikolog hem psikiyatri yani hem uzun dinlemesini hemde ilaç yazmasını istiyorum. önerilerinizi bekliyorum. 😞

Burada doktor önermek yasak diye biliyorum, kendniz için en iyi doktoru siz seçebilirsiniz. Fakat özel muayene yerine özel hastaneler daha uygun fiyatlı olabiliyor, teşhis konulana kadar da psikolog değil psikiyatristle görüşmenizi tavsiye ederim, psikologların tanı koyma yetkisi yok çünkü. Sizin durumunuzda psikiyatrist daha önemli, uygun doktoru bulduğunuzda ilaç tedavisi ve gerekirse psikoterapi için yönlendirecektir. Artık birçok psikiyatrist terapi de yapıyor zaten.

Evet, bazıları genetik. Babanız hangi ilacı kullanıyor bilmiyorum ama ilacın prospektüsü sizi yanıltmasın. Bende anksiyete ve okb tedavisi alıyorum senelerdir. Kullandığım ilaçların prospektüsünde şizofren, bipolar, depresyon gibi rahatsızlıkların da ismi geçiyor.
Bir an önce psikiyatr gidin, eğer maddi imkanınız varsa terapi de alın.
Hemen geçmesini, rahatlamayı beklemeyin. Antidepresanlar 3-6 aydan önce etki etmiyor. Sabır gerektiriyor maalesef.

Burada doktor önermek yasak diye biliyorum, kendniz için en iyi doktoru siz seçebilirsiniz. Fakat özel muayene yerine özel hastaneler daha uygun fiyatlı olabiliyor, teşhis konulana kadar da psikolog değil psikiyatristle görüşmenizi tavsiye ederim, psikologların tanı koyma yetkisi yok çünkü. Sizin durumunuzda psikiyatrist daha önemli, uygun doktoru bulduğunuzda ilaç tedavisi ve gerekirse psikoterapi için yönlendirecektir. Artık birçok psikiyatrist terapi de yapıyor zaten.

eski üyeyim ama bunu bilmiyordum üzgünüm. bazı konularda doktor önerisi çok gördüğüm için düşünemedimde bende sormak istedim. ama yönlendirmeleriniz için teşekkür ederim

Evet, bazıları genetik. Babanız hangi ilacı kullanıyor bilmiyorum ama ilacın prospektüsü sizi yanıltmasın. Bende anksiyete ve okb tedavisi alıyorum senelerdir. Kullandığım ilaçların prospektüsünde şizofren, bipolar, depresyon gibi rahatsızlıkların da ismi geçiyor.
Bir an önce psikiyatr gidin, eğer maddi imkanınız varsa terapi de alın.
Hemen geçmesini, rahatlamayı beklemeyin. Antidepresanlar 3-6 aydan önce etki etmiyor. Sabır gerektiriyor maalesef.

prospektüs değil aslında daha çok babamın tanık olduğum bazı olayları gözümü korkutuyor. bazen gördüğü halüsinasyonları gerçek sanar ve anlatır aslında o da bir emin olamaz gerçek olup olmadığından. dalgada geçer kendiyle. onu ben hep ciddiye alarak dinlerim kendini kötü hissetmemesi için. hep böyle değil bu arada nadiren atakları tutuyor. onun dışında sıradan herhangi birisinden farkı yok. ama onun için aslında ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. şu an eşi var, bir ailesi var, gelirleride var. ben dahil yaşlandığında yanında olabilecek çocukları var. en basitinden çalışmak zorunda değil. ama ben onun yaşına geldiğimde bu şanslara sahip olamayabilirim. o yüzden kaygılıyım. sabır edeceğimede artık eminim yetişkin olma yolunda yalnız bir kadın olarak yürüyorum bu yolu. yeterki iyi olayım iyi olacağımı bileyim en szından bu kaygı silinsin benden.

X