• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen gerçekten isyan etmek istiyorum... Ama....

asspirin

minik mucizem
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
3.283
0
116
İzmir
Yaşadığım yerde durumu ve dersleri kötü olan çocuklar için ücretsiz, gönüllü yaz okulu çalışması yapmaya başladık 3 haftadır devam ediyor. türkçe matematik ingilizce müzik yüzme dersleri var okulumuzda. bugün canımı sıkan bir durum yaşandı ders saatimin gelmesini beklerken uzaktan bi çocuğun çalıların arkasından bizi izlediğini gördüm öyle dikkatli bakıyordu ki ve çok sevimliydi hemen seslendim ve çağırdım önce adını öğrendim cılız bir sesle _ ben Mehmet dedi. kaçıncı sınıfa gidiyorsun dedim 1. sınıf dedi sonra duraksadı ve ben aslında sınıfta kaldım dedi neden peki dedim öretmen bıraktı dedi içim acıdı derslerimize katılmak istermisin dedim gözleri ışıldadı ve kafasını salladı. hadi koş kalemini defterini getir kitaplarınıda al gel dedim cevap bile vermeden koştu 5 dak oldu olmadı geri geldi ama eli boş. sordum bulamadım öretmenim dedi. olsun hadi bugünlük sende dersi dinle abilerin ablalarınla dedim ve derse geçtik öyle dikkatli dinliyordu ki anlatamam oysa hiç bir bilgisi yoktu belki anlattıklarımla ilgili çünkü herkes ondan yaşça büyüktü. dersin bitmesine yakın bir kadın yaklaştı sinirli sinirli ve mehmete bağırmaya başladı ağza alınmayacak küfürlerle öyle bi hışımla çektiki onu aldı götürdü. diğer çocuklar olduğu için hiçbir şey söylemeden hemen çocukların dikkattini başka tarafa çektim ve derse devam ettik. ders bitimi kadının evini buldum komşularına beni görmesi gerektiğini söyledim. neyse yarım saat bekledim geldi hanımefendi. neden dedim önce neden böyle yaptınız sustu. peki mehmet dedim onun durumu nedir aslında 3. sınıfa geçmesi gerekiyor ama hala 1 de dedi anlamıyor kafası basmıyor demeye başladı sohbet derinleştikçe anladım anne baba kavgası kayınvalideyle oturma ve mehmetin astim krizleriydi bu sınıf tekrarlarının sebebi abisi ablası var mı dedim hayır 3 tane kardeşi var dedi o kadar kızdım ki kadınla ayrıldıktan sonra eve kadar yürüdüm yarabbim neden dedim neden emanetlerine bizim gibi iyi bakıcak insanlara değildi lüzumsuzlara nasip ediyorsun. sonra sustum düşündüm ve yoluma devam ettim......:çok üzgünüm:

nice mehmetler var bu ülkede.. malesef...

bence çok iyi bir eğitimcisiniz ki o mehmet gözünüzden kaçmadı gördünüz önemsediniz ilgilendiniz ve peşine düştünüz. bu çok güzel birşey..
daha çok mehmetlerin sizler gibi eğitimcilere ihtiyacı var.

bana hep sorarlar 2. çocuk istiyormusun diye HAYIR derim çünkü bunu 4 4 lük yaşatmak eğitmek istiyorum elki oğluma haksızlık yapıyorum ama onun için he belki ileride durumum çok çok iiyi olur 3 kardeş olurlar ama olmazada 1 tane olsun herşeyi en gzel olsun diyenledenim nacizane

zengin bir iş adamı yolda yürürken dilenci bir kadın ve kucağında bir çocuk görür ve Allah neden bunlara yardım etmiyor böyle sefillik içinde yaşamasına izin veriyor diye düşünür. o sırada nerden geldiğini bilmediği bir ses duyar seni yarattım ya.
her şeyi Allaha verip ona isyan edeceğimize biz ne yapabiliriz diye düşünmeliyiz siz burada farkedip ilgilenmişsiniz çok güzel bir şey ve Allah zaten onu sizin karşınıza çıkartarak birşey yapmış.

bu arada tek çocuğa karşıyım ve bunu bütün psikologlarda söylüyor tek çocuk o çocuğa yapılacak en kötü şey evet belki bu şekilde maddi olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz peki ya psikolojisi manevi ihtiyaçları ne olacak

gerçekten çok üzücü
peki bu çocuk için bişey yapabilecekmisiniz,
okuma yazma bilmiyo herhalde hala 1. sınıfa gittiğine göre
bu projenizde onunla da ilgli bişey yapabilrsiniz herhalde dimi
anneyi ikna etmek zor olsa da bence denemeye değer

gerçekten çok üzücü
peki bu çocuk için bişey yapabilecekmisiniz,
okuma yazma bilmiyo herhalde hala 1. sınıfa gittiğine göre
bu projenizde onunla da ilgli bişey yapabilrsiniz herhalde dimi
anneyi ikna etmek zor olsa da bence denemeye değer

anneyi ikna ettik sanırım yani çarşamba saat 10 da mutlaka mehmeti derse göndermesini söyledim eğer gelmezse evlerini en azından hangi sitede oturduklarını öğrendim gidip alıcam. bugün onun için kitap defter ve kalem alıcam ve elimden geleni yapıcam böyle azimli bi çocuğun anne babasının sorunları yüzünden helak olmasını, okuldan alınmasına izin vermiyicem.

mehmet dün derse geldi çalıştık güzelce zavallım daha sayıları bilmiyorum okuması çok kötü değil ama el yazısından dolayı harfleri seçemiyor 3 kere 1. sınıfa gitmiş ama hala 30 a kadar sayamıyor ama öyle dikkatli ki 3 saat hiç sıkılmadan 1 kere bile of demeden dinledi beni ve sayı saymayı öğrendi o kadar hoşuna gidiyorki yazmak okumak allahım ona yardımcı olsun inşallah. annesi geldi sonra, doktora götürdüklerini söyledi neden dedim sınıf öğretmeni bu çocuk özürlü özel eğitime götürün demiş ne kadar kızdım, onlarda oraya yazdırmak için götürmüş testler yapılmış özel eğitimde çocuğunuzun buna ihtiyacı yok normal okulda okuyabilir demiş. kime kızıcağımı şaşırdım gerçekten. bugün onun için kırtasiyeye gidicem abaküsü falan yok onları halledicem küçük bide hediye alıcam yarın sabah 9 da gelicek çoook mutluyum onun başarılı olduğunu görmeden bırakmıyıcam

mehmet dün derse geldi çalıştık güzelce zavallım daha sayıları bilmiyorum okuması çok kötü değil ama el yazısından dolayı harfleri seçemiyor 3 kere 1. sınıfa gitmiş ama hala 30 a kadar sayamıyor ama öyle dikkatli ki 3 saat hiç sıkılmadan 1 kere bile of demeden dinledi beni ve sayı saymayı öğrendi o kadar hoşuna gidiyorki yazmak okumak allahım ona yardımcı olsun inşallah. annesi geldi sonra, doktora götürdüklerini söyledi neden dedim sınıf öğretmeni bu çocuk özürlü özel eğitime götürün demiş ne kadar kızdım, onlarda oraya yazdırmak için götürmüş testler yapılmış özel eğitimde çocuğunuzun buna ihtiyacı yok normal okulda okuyabilir demiş. kime kızıcağımı şaşırdım gerçekten. bugün onun için kırtasiyeye gidicem abaküsü falan yok onları halledicem küçük bide hediye alıcam yarın sabah 9 da gelicek çoook mutluyum onun başarılı olduğunu görmeden bırakmıyıcam

Rabbim mehmet icin seni göndermis arkadasim....keske tüm egitimciler senin kadar duyarli ilgili ve alakali olsa...

Allah yardimcin olsun ki sende mehmetlere yardimcisi olabilesin....

Öpüyorum seni....Şeniz

yaptığınız şey çok güzel...helal olsun...
ama anlamadığım neye isyan etmek istediğiniz...
sizin bebeğiniz yok onların var ama bakamıyorlar buna sanırım...
yapmayın...
nefsinize ağır gelen sizin için hayırlıdır...
beni çok rahatlatır bu söz...sabredin...bu kadar iyilik karşılıksız kalmaz...

bu özverinden dolayi seni tebrik ediyorum arkadasim..
keske herkes senin kadar duyarli olabilse..
lütfen isyan etme..
Rabbim insallah zamani geldiginde senin icin en hayirli olani gönderecektir..
hepimiz farkli farkli sinavlardan geciyoruz..
ama gel gör ki nasipten öteye yol gitmiyor
o yüzden en hayirlisini dileyelim

çok duyarlı bir eğitimciymişsiniz....herkes öğretmen olabilir ama nası anneden anneye babadan babaya
fark varsa öğretmen olmak sadece o işi yapmak değildir....asıl önemli olan yaptığınız davranış bi çocuğu
hem de psikolojik sorunlar yaşayan bi çocuğu fark etmek ve eğitmek...
umarım Allah da yardımcınız olur...çabalarınız güzel sonuçlar verir....

Back