Yaşadığım yerde durumu ve dersleri kötü olan çocuklar için ücretsiz, gönüllü yaz okulu çalışması yapmaya başladık 3 haftadır devam ediyor. türkçe matematik ingilizce müzik yüzme dersleri var okulumuzda. bugün canımı sıkan bir durum yaşandı ders saatimin gelmesini beklerken uzaktan bi çocuğun çalıların arkasından bizi izlediğini gördüm öyle dikkatli bakıyordu ki ve çok sevimliydi hemen seslendim ve çağırdım önce adını öğrendim cılız bir sesle _ ben Mehmet dedi. kaçıncı sınıfa gidiyorsun dedim 1. sınıf dedi sonra duraksadı ve ben aslında sınıfta kaldım dedi neden peki dedim öretmen bıraktı dedi içim acıdı derslerimize katılmak istermisin dedim gözleri ışıldadı ve kafasını salladı. hadi koş kalemini defterini getir kitaplarınıda al gel dedim cevap bile vermeden koştu 5 dak oldu olmadı geri geldi ama eli boş. sordum bulamadım öretmenim dedi. olsun hadi bugünlük sende dersi dinle abilerin ablalarınla dedim ve derse geçtik öyle dikkatli dinliyordu ki anlatamam oysa hiç bir bilgisi yoktu belki anlattıklarımla ilgili çünkü herkes ondan yaşça büyüktü. dersin bitmesine yakın bir kadın yaklaştı sinirli sinirli ve mehmete bağırmaya başladı ağza alınmayacak küfürlerle öyle bi hışımla çektiki onu aldı götürdü. diğer çocuklar olduğu için hiçbir şey söylemeden hemen çocukların dikkattini başka tarafa çektim ve derse devam ettik. ders bitimi kadının evini buldum komşularına beni görmesi gerektiğini söyledim. neyse yarım saat bekledim geldi hanımefendi. neden dedim önce neden böyle yaptınız sustu. peki mehmet dedim onun durumu nedir aslında 3. sınıfa geçmesi gerekiyor ama hala 1 de dedi anlamıyor kafası basmıyor demeye başladı sohbet derinleştikçe anladım anne baba kavgası kayınvalideyle oturma ve mehmetin astim krizleriydi bu sınıf tekrarlarının sebebi abisi ablası var mı dedim hayır 3 tane kardeşi var dedi o kadar kızdım ki kadınla ayrıldıktan sonra eve kadar yürüdüm yarabbim neden dedim neden emanetlerine bizim gibi iyi bakıcak insanlara değildi lüzumsuzlara nasip ediyorsun. sonra sustum düşündüm ve yoluma devam ettim......:çok üzgünüm: