Tatlım Benımde Nısanlım ve aılesı Tokatlı. Merkezde oturuyorlar ama koydede evleri var. Anlattığın gıbı değiller ben sok geçirdim hareketlerini anlatınca. Yalnız annene bacım dıye hitap etmesi dogru. Mesela benım annem x dünürum dıye seslenir kayınvalıdem x bacım. Ama annem sabırla x dunurum dıye hitap ede ede kayınvalıdemde alıştı aynıbsekılde demeye. Bacım demeleri onların şive oyle canım. Ancak diger bahsettıklerını ben ne kayınvalıdemden ne kayınoederımden görmedim.gayet saygılı nazik dusuncelıler. Yalnız Nısanlım sunu der Tokat'ın geneli biraz kaba. Sen sanırım öylesine denk gelmıssın[/QUO
Tatlım evet anneme de gülay bacıı diyorlar bize yazın geldiklerin de de babaannemle aynı yaştalar bhemen hemen ebe ebe diyorlardı.
tokat zileden aramızda mezhep farkıda var kültürel olarak da bizim maddi bakımdan da farklıyız siyasi bakımdan da hepsi köy hayatını çok seven insanlar ben köy de 1 gece zor durabilen bir insanım.
erkek arkadaşım köyden vazgeçemiyor yazın gidip 1 hafta kalmak istiyor. herşeyi anlaıyorum ama çok kabalar yani bize ilk tanışmaya geldiklerinde
sanki bizim memleketten bir akraba gelmişte muabbet ediyormuş gibi.
kaynanam olucak nişanlı iken kocasına nasıl kaçtığını,
en büyük oğullarının nasıl kız kaçırıp evlerinde sakladıklarını köylerındeki kaçırma hikayelerını
kayınbabam olucak kişinin oturuş şekli bacağının ayağının altına alıp diğer ayağınında onun üstüne atıp poposunuda kaykılarak oturması
tüm gece babamdan kendi gömleğinin cebinde sigara olmasına ragmen babam sigara uzattıkça çok içtik yaaaaaa diyerek sigara içmesi
arada küfür kaçırması (babaannem varken)kısacası herşeylerini döktüler hiç gizli saklı birşeyleri yoktu. tuhftı..
annem ikram ettikçe kaynanam olacak kadın çok yediler demesinler valla gülay bacıda ( annem) getiriyor sürekli diyor kayınbababam olucakta getirsin biz buruya yemeye içmeye geldik diyor..
kendi kültürleri (dini) ile çelişmeleri apartmanın içinden eve gelirken hayırlı akşamlar diye bağırmaları,
2. akşamda geldiklerinde herkesin başına gelebilir tabi felç geçirmiş engelli zor yürüyen görmeyen abilerini de getirmişler evimiz büyük diye
( gelebilir ama ilk tanişmada bunlar yapılırmı) 2. akşamda çağırdık uzak yerdeler birşey anlamadık ilk akşam gene aynı sorunların olması annemleri ve beni çok düşündürdü.
davranışları cok rahattı saygısızlıkta vardı. hiç biz hayırlı bir iş için geldik falan demek yok bu söz işini ne zaman yapıyoruz çok uzutmasak dedi. sanki hemen vericekmişiz gibi
bize göre br aile değil ama erkek arkadaşım onlardan apayrı nasıl olmuş onlardan anlamıyorum çook düzgün biri onu nasıl bırakcam bilmiyorum