• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan BAYRAM yaklaşıyor, gelin kızlara neler yapılır...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sssccc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2010
2.510
2
66
İstanbul
merhaba kızlar. malum 1 ay sonra kurban bayramı. kayınvalidem sözlüme çarşıya götürelim kızı demiş. sizlere bayramlarda neler yapıldı, ne alındı. Alınan kıyafet ya da hediyeler ne şekilde verildi. bayramda size mi geldiler yoksa siz bayramlaşmaya gittiğinizde mi verildi. damada da bizim birşey yapmamız gerekir mi. tecrübelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum.

Ramazan bayramında kayınvalidem kıyafet alacaktı biz eşimle gidip ikimiz aldık birbirmize.Kayınvalidemde bileklik aldı bana bayram hediyesi.Zaten şehir dışına gittiler sonrada ramazan bayramında burada değildiler yani.
Yılbaşında beyaz güzel bi tavşan kürkü aldı.
Kurban bayramındada koçumu getirdiler.Arefe günü.Bayramın 2.günüde biz sağ arka butu alıp birde bir tepsi baklavayla ziyaretlerine gittik.3.günün akşamıda onlar geldiler.
Bizde bu şekilde ilerlemişti prosedürler.

ben yeni evliyim,hiç öle bilezik falan almadılar bana sadece eşim benim ısrarımla giysi alıyodu.sizler şanslısınız valla:)))))

Ramazan bayramında bana kıyafetim ayakkabım çantam terliğim falan alındı birde kayınvalidem mendile para koyup verdi.
Kurbanda da yine kıyafetim mantom çizmem çantam alınacak.Bu bayram altın takı takacaklar gibime geliyor :) Takmasalarda canları sağolsun zaten yapmaları gerekenden çok daha fazlasını yapıyorlar opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
böyle şeyler içten gelinip yapılıyorsa gerçekten çok güzel ama olmayınca da olmuyor. insanları konuşturup, laf dinleyeceğine yapılması daha iyi.

ben çok utanıyorum bu durumdan senden habersiz alsalar zevkine uymaz seni alıp alışverişe götürseler aşağlayıcı bi durum,hayır yapıyolarmış gibi.

bilezik filanda çok gereksiz şeyler ben takı sevmeyen biriyim mesela,takının benim gözümde hiçbir maddi değeri yok organizasyondan sonra hepsini kutusuna koyup kaldırıyorum boşa yayıntı.

ben çok utanıyorum bu durumdan senden habersiz alsalar zevkine uymaz seni alıp alışverişe götürseler aşağlayıcı bi durum,hayır yapıyolarmış gibi.

bilezik filanda çok gereksiz şeyler ben takı sevmeyen biriyim mesela,takının benim gözümde hiçbir maddi değeri yok organizasyondan sonra hepsini kutusuna koyup kaldırıyorum boşa yayıntı.

kesinlikle senden habersiz alınırsa beğenmem ihtimalin çok yüksek, bir de alışverişe aile ile gidince rahat rahat bakamazsın gibime geliyor. biz sözlümle birlikte gitmeye karar verdik bayram alışverişine.

valla bana kayınvalidem tek bir iğne almadı,nişanda da takmadı.biliyor ama bilmemezliğe geliyor,paracıkları gitmesin tabi.ben de bişey demedim,ne diycem,kendi ayıbı.okuyorum k.validem bayramlık aldı,mendil verdi vs...gözlerim doldu,benim niye beni kızı gibi düşünen,3 kuruş olsun ama bişey olsun veren bir kayınvalidem yok

diğer konuya gelince evet sana sormadan alınması zor,arkadaşıma kayınvalidesi nişanda set taktı ve kız onu beğenmedi,düğünde d ebaşka takmadılar,eşi değiştirip başka almasına da iizn vermedi

Son düzenleme:
valla bana kayınvalidem tek bir iğne almadı,nişanda da takmadı.biliyor ama bilmemezliğe geliyor,paracıkları gitmesin tabi.ben de bişey demedim,ne diycem,kendi ayıbı.okuyorum k.validem bayramlık aldı,mendil verdi vs...gözlerim doldu,benim niye beni kızı gibi düşünen,3 kuruş olsun ama bişey olsun veren bir kayınvalidem yok

diğer konuya gelince evet sana sormadan alınması zor,arkadaşıma kayınvalidesi nişanda set taktı ve kız onu beğenmedi,düğünde d ebaşka takmadılar,eşi değiştirip başka almasına da iizn vermedi

çok haklısın tabi almayınca insanın gücüne gidiyor benim kayınvalidemde tam tersi sürekli bişeyler alır,kendine alışverişe çıkar bana alır.ama işte ozamanda hiçbizaman giymeyeceğim şeyler oluyo dolapta

enazından düşünüyor seni, bırak zevki uymasın,içinden geliyor ya.ona alışveriş yapmaa çıktık geçen,bana tek bir iğne almadı.akraba düğünü vardı,anneli kızlı kuaföre gidip saçlarını yaptırdılar benim de başka kuaföre gideceğimi biliyolardı teklif eder insan ben vereyim der ya da bizle gel der.kendi anne babandan ayırmayınca değer görmüyosun,biraz eli maşalı ol senden değerlisi yok.bi de hiçbişey istemeyen,tamaahkar gelin değersiz oluyormuş anladım.

esra son yazdığına gerçekten katılıyorum. çevremden arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla çok doğru bir teşhiste bulunmuşsun. birşey istemeyen, erkek tarafını düşünüp herşeyin uygununa giden kız değersiz oluyor nedense. oysaki çok saçma geliyor bu.

benim sözlümde bana sordu bayramda varmı herhangi bi adetiniz yapalım felan diye benmi diycem Allah aşkın bana şunu al bunu al diye hadi erkek diyelim düşünemedi bilmiyo adet felan annesidemi bilmiyo onun duyarlı olması lazım gerkmezmi nerde bende o şans gerçi gelmedi daha bayram ama bilmiyorum yani...:1closedeyes:

biz geçen sene kırban bayramında sözlüydük bayramda giyceğim kıyafetleri aldılar tam takım
bizde onlara tatlı yapıp götürdük birde nişanlıma bayramlık aldık
daha sonra o tatlı tepsisi bize geri geldi :jeyyar: içine çamaşır pijama yemeni falan koymuşlardı birde altın vardı

bu sene nişanlıyız bayramlık kesin alınacak ama başka ne yaparlar bilmiyorum
ama büyük ihtimalle bilezik ya da kurban gelir

biz bayram alışverişine heniz gitmedik. sözlüme yalnız gidelim ben rahat bakamam dedim. dün almak isteidğim şeyleri beğendim. haftayada sözlümle gidip alacağız. ama altın bilezik falan olmayacak sanırım sonrasında. sadece kıyafet alacağız.

Back