• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram Hediyeleri

Kızlar malum bayram yaklaşıyor. Memleketime de gideceğiz, aileme hediye götürmem gerekir diye düşünüyorum, evlendikten sonra ilk defa gidiyoruz bu arada.
Eşimin de 3 tane yeğeni var ufak onlara da 50'şer tl veririz bayram harçlığı niyetine...Az mı olur bilemedim ama?
Sorun kayınvalidemlere ve görümcemlere falan da bir şey almam gerekir mi? Kayınvalidem kesin bir şey alır, kayınbabamın da adeti kızlarına-oğullarına çorap verir:) Ufak da olsa bir şeyler yapmalı mı? Yapmalıysa ne alınmalı? Fazla vakit yok hafta sonu orada oluruz çünkü.

merhaba
bu bizde görev halinde hatta sadece kv değil anane ve teyzelere de alıyoruz mecburen o alınca bende kendi dayılarıma alıyorum bu sefer ipin ucu kaçıyor bizi maddi olarak sıkıntıya sokuyor bayram hediyeleri eşimin ailesinde bu durum anayasanın ilk üç maddesi gibi değiştirilemiyor ve değiştirilmesi teklif dahi edilemiyor.
şimdilik bir yeğeni var ona hediye alıyoruz genellikle kv bana alır mutlaka hediye alamadıysa da para verir alamadım sen kendin al diye
Yani bayramlar bize pahalıya patlıyor :50:

Enişteye aldın, halaya, amcaya yazık değil mi
Sonracıma dayıya, yengeye de yazık..
Liste yap cicim sen 7 sülaleye al evliyken ilk bayramın diye
onların hala, amca falan yok öyle yakın neyse ki:D işte bakarsak 7 sülale giriyor işin içine nerede dursam bilemiyorum:D

daha uyguna hediye bakabilirsiniz.500 çok fazla.yeğenleri kaç yaşında?50 tl çok geldi bana.
ayrıca kendi ailenizle çok sık göreşemediğiniz için onlara aldığınız hediye
farklı olabilir.

çocukların biri 3, ikisi 10 yaşında.

corap toptancısına git...
birde mendil al topdan corapla beraber
medilin arasına corap birazda cikolata serpiştir... al sana masrafsız hediye.
amcana.halana teyzene bile verirsin:27:

aslında en güzeli, ben de mi çorap alsam acaba çok mu komik olur:27:

Kızlar malum bayram yaklaşıyor. Memleketime de gideceğiz, aileme hediye götürmem gerekir diye düşünüyorum, evlendikten sonra ilk defa gidiyoruz bu arada.
Eşimin de 3 tane yeğeni var ufak onlara da 50'şer tl veririz bayram harçlığı niyetine...Az mı olur bilemedim ama?
Sorun kayınvalidemlere ve görümcemlere falan da bir şey almam gerekir mi? Kayınvalidem kesin bir şey alır, kayınbabamın da adeti kızlarına-oğullarına çorap verir:) Ufak da olsa bir şeyler yapmalı mı? Yapmalıysa ne alınmalı? Fazla vakit yok hafta sonu orada oluruz çünkü.

şaka bir yana canım hediyeleşmek sünnettir tamam ama bayramda çocukları sevindirin derler.Yani yaşı senden küçük olanları.Yani alsan da olur sadece yiğenlerine para versende..Bizde adettir bayram çikolatası gider büyüklere.Yok mu evlerinde en alası var ama adettir:34:.Bilgin olsun çikolata da götürebilirsin. Şeker bayramımız bu bizim:16::16:

Haydi hatunlar o zaman hep beraber Eminönü'ne herkese benden bir hediye:27::27:

onların hala, amca falan yok öyle yakın neyse ki:D işte bakarsak 7 sülale giriyor işin içine nerede dursam bilemiyorum:D

çocukların biri 3, ikisi 10 yaşında.

aslında en güzeli, ben de mi çorap alsam acaba çok mu komik olur:27:

O kadar abartmayın bence

Çok yakın gördüklerinize alın

Hatta çocuk sevindirmek daha güzel çocuklara alın sadece

Buyuklere de bir cikolata yeter

Bende uzakta oldugum için annemlerden alıyorum gıderken

Ama teyze hala da neymıs

Hangı bırıne ne alacam

İlk gittiğimde de sadece annemlere ve anneanneme almıstım buyuk dıye

Eşime sordum mesajla, konuşmayı yazıyorum:
+Hediye alacak mıyız ailelere?
-Hayır, sadece çikolata.
+Bizimkilere alacak mıyız peki?
- Sen bilirsin almak istiyorsan al. Akşama püre yiyelim mi?

:27:

Ben de hediyelesmeyi cok severim. Mesela kv ve gorumcem memlekette. Yanlarina her gittigimde az da olsa bir sey gotururum, 7 yıldır evliyim her yil giderken gorumcemin çocuklarına bir seyler alirim, muhtemelen esim de bayramda harclik verecektir. Cocuk sevindirmek guzel sey. Ayrica kv ve gorumceme de hediye alirim, illa cok pahali seyler olmak zorunda da segil o zaman butceme ne uyarsa.
Bu arada bu yasa geldim hala babam bayramda harclik verir bana da esime de almayiz ama o yolunu bulur.
Bir sey daha bence cocuklar icin 50 tl biraz fazla geldi bana yaslarini da hesaba katarsak. 20 ser liranin yeterli oldugunu dusunuyorum, cunku 2 ay sonra bir bayram daha var ve eger siz simdi 50 verirseniz bundan sonra bunun altina dusemezsiniz

yeni evlendin borcun var harcın var, evin yok araban yok dermişim yani bir çikolata yeter alıştırma.

aynen çok hoşuna gider eminim. Bİr kere body shoptan set almıştım ona, parfümüydü duş jeliydi vs... Çok hoşuna gitti aldı parfümü hemen "bir parçacık sıkayım" diye triplere girdi, çocuklaştı:52:

Al sen al ufak tefek bişeyler, mutlu olsun kadıncağız. Ben çok sevdim senin kayınvalideyi. Manevi gelini olabilirim her an ;)

yeni evlendin borcun var harcın var, evin yok araban yok dermişim yani bir çikolata yeter alıştırma.
aynen ailelere birer kutu çikolata alayım en iyisi... ama bizimkilere almak istiyorum yine de :D uzaktan gidiyorum el öpmeye:16:

Al sen al ufak tefek bişeyler, mutlu olsun kadıncağız. Ben çok sevdim senin kayınvalideyi. Manevi gelini olabilirim her an ;)

seve seve kabul eder:) hele minicik şortları, süslü püslü elbiseleri giyip ortada salınırsan al bak sana şort buldum, geçen gezerken bu bluzu gördüm diye başlar almaya :D

Bu bayramda hediye alma seysi yeni mi cikti ya?? Evet corap mendil verilirdi eskiden ama buyukler kucuklere verirler..el opme karsiliginda..bence en uygunu ya yarim kilo baklavadirya bir paket cikolata…50 tl de yeter bence…bende kardeslerime 50 tl kadar vericem..zaten iki tane kardesime veririm birde gelinimize…yani kisi basina 50 tl dusuyorda bana 150 tl ye patliycak...yeterli bence..maksat hatirlamak diyelim tatliya baglansin (:

aynen ailelere birer kutu çikolata alayım en iyisi... ama bizimkilere almak istiyorum yine de :D uzaktan gidiyorum el öpmeye:16:

seve seve kabul eder:) hele minicik şortları, süslü püslü elbiseleri giyip ortada salınırsan al bak sana şort buldum, geçen gezerken bu bluzu gördüm diye başlar almaya :D

Ovv en sevdiğim kayınvalide modeli. Bayılırım zaten şorta elbiseye. O alsın ben salına salına gezerim ;) bi çıtlat bakalım yeni gelin ister miymiş:27:

Ovv en sevdiğim kayınvalide modeli. Bayılırım zaten şorta elbiseye. O alsın ben salına salına gezerim ;) bi çıtlat bakalım yeni gelin ister miymiş:27:

İster ister:52: öyle hediyeleşsin, konuşsun, süslü püslü otursunlar, kahveler yanında lokumlar, taze kurabiyeler:9::9:
yedik yedik şiştik hadi pilates yapalım diye süslü püslü spora gitmeler:27:

Cömertlik iyidir de fazlası zarar
Ablamdan biliyorum
Evde bişey bırakmadı kapısını tıklatan dilenciye verdi resmen :1:
Sen 1.ayında coştun Allah eşine yardım etsin

Hediyeleşmek güzel bir şeydir
Gücün varsa herkese ufak tefek bir şeyler yap ne olacak
Yok alışmasın falan kirletme böyle şeylerle içini
Gönül almak iyidir, küçücük şeyler düşünüldüğünü gösterir, mutlu eder insanı

İster ister:52: öyle hediyeleşsin, konuşsun, süslü püslü otursunlar, kahveler yanında lokumlar, taze kurabiyeler:9::9:
yedik yedik şiştik hadi pilates yapalım diye süslü püslü spora gitmeler:27:

Haha çok süper gönder onu bana hemen gönder. Sen de hediye derdinden kurtulmuş olursun ;)

Back