Bayram Harçlığı Meselesi

Ben sizi gereksiz duyarlı gördüm. Teyzeniz ve enişteniz için uygunmuş ki vermişler. Pazarlık yapar gibi bir kısmını geri vermeniz bence çok kötü. Netice de onlar için sorun olacak olsaydı vermezlerdi. Annenizin yaptığıda bir nevi hırsızlık.

İşte bende tam olarak bunu diyorum. Benim cebimden çıkan bisey yok. İster torununuza verirsiniz ister oğlunuza ister komşu çocuğuna. İster başkasına. Bu öznel bir durum öznel bir tercih. Ben 18 yaşındaki kızıma vermedim Bayram harçlığı. Ama bu beni bağlar. Eniştesi de canı istemis vermiş. Neden bu kadar yenilmiş duyar kasilmis çok sacma geldi bana. Konuda laf edilecek bin tane şey varken bayram harcligi neden verildi? Canı istemis vermiş. Canı istemis almış?

Değilim ama alindiginiza göre siz de ne harçlığı bu yaşta diyenlerdensiniz sanirim. Fikrimi belirttim ama neden alındınız acaba duruma anlamadım
sonuçta 30 yaşında yetişkin bir kadının harçlık alması kendinisine çocuk muamelesi yapılması küçük görülmesidir bana göre ben de kendi fikrimi belirttim. Bana yapılsa gurur kırıcı olur. Annesi de vermemiş enişte yani ne alaka bir de. Annesiyle arasındaki soruna da odasına kapanıp küserek çözüm aramaya çalışıyor. Yani yetişkin bir birey olmamak için direniyor, ama bana sen sus Suriyeli minvalinde konuşunca ben vazgeçtim zaten ve 30 yaşında olmadığına emin oldum

Ben cevabımda zaten o vermiş siz de madem 300ü senin 200ü benim diye hesaplara girmeyin hepsini geri verin dedim.
Öznel olarak verdiği harçlık konu sahibini rahatsız etmiş çünkü ki birazını geri verme ihtiyacı duymuş.
Size beğenmeme atma kısmım 40 yaşında da olsa kızıma veririz dememdi. Siz de sordunuz o kısmı neden beğenmediğimi anlattım.

Odaya kapanmak falan saçma zaten parayı alıp geri bir kısmını iade etmek hatta anneye darılmak falan bu konuda yorumumu yaptım ama enişte neden lincleniyor yahu? Adamın içinden gelmiş vermiş. Karşıdaki 30 yaşında da olabilir 40 da. Belki adamcağız çok seviyor belki gönlünden kopmuş. Yani alirsin sonra ederinden bisi alirsin. Benim ananem verirdi mesela kocaman kadindim ben. Sonra gidip o paraya tatlı alirdim beraber yerdik. Yani konu sahibi linclenirken enişte de araya kaynadı aşırı sinir oldum. Zaten sigarayı bırakmışım ikinci günüm aşırı kızgınım .

Yani benim tekelimde o durum. İleride ister veririm ister vermem anlaminda. Yukarı da yazdim zaten. Ay biz başka bir hanımefendi üzerinden iletişim kuruyoruz resmen. Ben de o hanımefendiye yazdim zaten bi ustte

Yok be eniştenin harçlık vermesinde problem yok adamın içinden gelmiştir belki konu sahibinin ihtiyacı olduğunu düşünüyordur vs orda problem yok, ama konu sahibi 500 çok deyip bir kısmını geri veriyor yani kendisi de biliyor yaşına uymayan bir şey olduğunu, konuşup enişte teşekkür ederim gerek yoktu bu parayla atıyorum senin çocuklarına şunu alırız vs diyebilirdi, bana 200 yeter demek tuhaf bence, katılan olur katılmayan olur o ayrı, onun dışında eniştede zaten kabahat yok sigarayı bırakmakla da iyi ediyorsunuz ben de bıraktım geçen sene sinir stres oluyor ama değiyor ya insanın cildi enerjisi değişiyor resmen

Valla benim herkesi dövesim var ya. Instada herkesle kavga ettim buraya geldim kskskzksk ay bugün beni idare edin bacılar. Hem kim sana suriyeli dedi. Isim ver isim.. isim ver alayım aklını onun

Valla benim herkesi dövesim var ya. Instada herkesle kavga ettim buraya geldim kskskzksk ay bugün beni idare edin bacılar. Hem kim sana suriyeli dedi. Isim ver isim.. isim ver alayım aklını onun
Hahaha bizim konu sahibi işte, ama harbi Suriyeli olsam o zaman kırıcı olurdu hiç sevmem foşik foşik ithamları

Yani benim tekelimde o durum. İleride ister veririm ister vermem anlaminda. Yukarı da yazdim zaten. Ay biz başka bir hanımefendi üzerinden iletişim kuruyoruz resmen. Ben de o hanımefendiye yazdim zaten bi ustte
Ee beğenmemek de benim tekelimde.
Neden özel olarak neden beğenmediğimi soruyorsunuz ki o zaman?
Bence tüm yorumlar kendine özel olmalı zaten isteyen beğenir isteyen beğenmez isteyen de kahkaha atar.

Ee beğenmemek de benim tekelimde.
Neden özel olarak neden beğenmediğimi soruyorsunuz ki o zaman?
Bence tüm yorumlar kendine özel olmalı zaten isteyen beğenir isteyen beğenmez isteyen de kahkaha atar.
E merak ettim neden beğenmediniz diye?nasıl begenmezsiniz ne haddinize mi dedim?neyini begenmediniz dedim? Gayet normal bir soru ??

benim paranın bir kısmını vermem hem senin gönlün olsun hem benim gönlüm olsun mantıgında verdim . orda yanlıs anlamıssınız :) zaten problemi cözdüm her bayram verdiği harclıga hediye alıp vericem .feneryumdan forma aldım hediye paket fılan yaptırdım denk geldımızde taktim edicem:) kendimi böyle daha iyi hissedicem

şimdide gelmıs sen böyle yapınca gitim parasını geri verdim geldim diyor :) ben ınanmıyorumda bu dahada ayıp neyse
Annenizle yeni mi tanıştınız? Belli ki kadın böyle yani,madem huyu böyle o zaman teyzenize vermek yerine sizden küçükse teyzenin çocuğu, sizde ona verseydiniz birazını. Yada anneniz görmeden verseydiniz.
Aslına bakarsanız baştan sona tuhaf herşey.
Bayram harçlığı çocuklara verilir genelde,size hala veriliyor olması tuhaf, çalışmıyor,genç kız bir eksiğini alsın niyetiyle verilmiş olduğunu düşünüyorum böyle bakınca olabilir tabi. Ama anneniz 300 lirayı neden kadının cebinden cekip aldı inanın anlamadım. Siz bu yaşınızda durumları kötü zorlanmasınlar diyerek geri vermeyi akıl ederken,annenizin o şekilde parayı çekip alması çok tuhafıma gitti benim.
Yerinizde olsam anneme küsmek yerine" anne bu para bana verildi,bende bir kısmını geri vermeyi uygun gördüm sen neden karışıyorsun ben 30 yaşındayım benim kararlarıma saygı duymalısın,yaptığın şeyden cok rahatsız oldum,ihtiyacımız da yoktu üstelik lütfen bir daha bu şekilde müdahil olma"tarzinda bir konuşma yapın.
Kocaman kadınsınız,kızım böyle uygun görmüş demek ve karışmamak çok zor olmamalı.

Anlamadım,teyzeniz fark etti mi annenizin aldığını? Ne kadar ayıp etmiş anneniz.Eniştenize de gelecek olursak ne kadar eli bol.Kendi eli dar olduğu halde fazla fazla vermiş.Ayrica konu sahibi kaç yaşındasınız da size bayram harcligi veriliyor anlamadım.Ben en son sanırım, üniversite okurken falan almıştım bayram harçlığı.

Bunun samimiyetle ne alakası var,annesi resmen saçmalamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…