- 22 Mayıs 2012
- 10.743
- 29.660
- 798
İşte bende tam olarak bunu diyorum. Benim cebimden çıkan bisey yok. İster torununuza verirsiniz ister oğlunuza ister komşu çocuğuna. İster başkasına. Bu öznel bir durum öznel bir tercih. Ben 18 yaşındaki kızıma vermedim Bayram harçlığı. Ama bu beni bağlar. Eniştesi de canı istemis vermiş. Neden bu kadar yenilmiş duyar kasilmis çok sacma geldi bana. Konuda laf edilecek bin tane şey varken bayram harcligi neden verildi? Canı istemis vermiş. Canı istemis almış?40 yaşındaki kişiye de bayram harçlığı verilmez çünkü şu “evlat”kısmını fazla büyütüyorsunuz.
Evlat büyür yetişkin olur. O,benim hep miniğim kısmı kavram karmaşasına yol açıyor.
Eşim 39 yaşında annesi harçlık versekalırım.
Torunumuz varsa ona veririz çok şık durabilir öyle.
sonuçta 30 yaşında yetişkin bir kadının harçlık alması kendinisine çocuk muamelesi yapılması küçük görülmesidir bana göre ben de kendi fikrimi belirttim. Bana yapılsa gurur kırıcı olur. Annesi de vermemiş enişte yani ne alaka bir de. Annesiyle arasındaki soruna da odasına kapanıp küserek çözüm aramaya çalışıyor. Yani yetişkin bir birey olmamak için direniyor, ama bana sen sus Suriyeli minvalinde konuşunca ben vazgeçtim zaten ve 30 yaşında olmadığına emin oldumDeğilim ama alindiginiza göre siz de ne harçlığı bu yaşta diyenlerdensiniz sanirim. Fikrimi belirttim ama neden alındınız acaba duruma anlamadım
Ben cevabımda zaten o vermiş siz de madem 300ü senin 200ü benim diye hesaplara girmeyin hepsini geri verin dedim.İşte bende tam olarak bunu diyorum. Benim cebimden çıkan bisey yok. İster torununuza verirsiniz ister oğlunuza ister komşu çocuğuna. İster başkasına. Bu öznel bir durum öznel bir tercih. Ben 18 yaşındaki kızıma vermedim Bayram harçlığı. Ama bu beni bağlar. Eniştesi de canı istemis vermiş. Neden bu kadar yenilmiş duyar kasilmis çok sacma geldi bana. Konuda laf edilecek bin tane şey varken bayram harcligi neden verildi? Canı istemis vermiş. Canı istemis almış?
Odaya kapanmak falan saçma zaten parayı alıp geri bir kısmını iade etmek hatta anneye darılmak falan bu konuda yorumumu yaptım ama enişte neden lincleniyor yahu? Adamın içinden gelmiş vermiş. Karşıdaki 30 yaşında da olabilir 40 da. Belki adamcağız çok seviyor belki gönlünden kopmuş. Yani alirsin sonra ederinden bisi alirsin. Benim ananem verirdi mesela kocaman kadindim ben. Sonra gidip o paraya tatlı alirdim beraber yerdik. Yani konu sahibi linclenirken enişte de araya kaynadı aşırı sinir oldum. Zaten sigarayı bırakmışım ikinci günüm aşırı kızgınımsonuçta 30 yaşında yetişkin bir kadının harçlık alması kendinisine çocuk muamelesi yapılması küçük görülmesidir bana göre ben de kendi fikrimi belirttim. Bana yapılsa gurur kırıcı olur. Annesi de vermemiş enişte yani ne alaka bir de. Annesiyle arasındaki soruna da odasına kapanıp küserek çözüm aramaya çalışıyor. Yani yetişkin bir birey olmamak için direniyor, ama bana sen sus Suriyeli minvalinde konuşunca ben vazgeçtim zaten ve 30 yaşında olmadığına emin oldum
Yani benim tekelimde o durum. İleride ister veririm ister vermem anlaminda. Yukarı da yazdim zaten. Ay biz başka bir hanımefendi üzerinden iletişim kuruyoruz resmen. Ben de o hanımefendiye yazdim zaten bi ustteBen cevabımda zaten o vermiş siz de madem 300ü senin 200ü benim diye hesaplara girmeyin hepsini geri verin dedim.
Öznel olarak verdiği harçlık konu sahibini rahatsız etmiş çünkü ki birazını geri verme ihtiyacı duymuş.
Size beğenmeme atma kısmım 40 yaşında da olsa kızıma veririz dememdi. Siz de sordunuz o kısmı neden beğenmediğimi anlattım.
Yok be eniştenin harçlık vermesinde problem yok adamın içinden gelmiştir belki konu sahibinin ihtiyacı olduğunu düşünüyordur vs orda problem yok, ama konu sahibi 500 çok deyip bir kısmını geri veriyor yani kendisi de biliyor yaşına uymayan bir şey olduğunu, konuşup enişte teşekkür ederim gerek yoktu bu parayla atıyorum senin çocuklarına şunu alırız vs diyebilirdi, bana 200 yeter demek tuhaf bence, katılan olur katılmayan olur o ayrı, onun dışında eniştede zaten kabahat yokOdaya kapanmak falan saçma zaten parayı alıp geri bir kısmını iade etmek hatta anneye darılmak falan bu konuda yorumumu yaptım ama enişte neden lincleniyor yahu? Adamın içinden gelmiş vermiş. Karşıdaki 30 yaşında da olabilir 40 da. Belki adamcağız çok seviyor belki gönlünden kopmuş. Yani alirsin sonra ederinden bisi alirsin. Benim ananem verirdi mesela kocaman kadindim ben. Sonra gidip o paraya tatlı alirdim beraber yerdik. Yani konu sahibi linclenirken enişte de araya kaynadı aşırı sinir oldum. Zaten sigarayı bırakmışım ikinci günüm aşırı kızgınım.
Valla benim herkesi dövesim var ya. Instada herkesle kavga ettim buraya geldim kskskzksk ay bugün beni idare edin bacılar. Hem kim sana suriyeli dedi. Isim ver isim.. isim ver alayım aklını onunYok be eniştenin harçlık vermesinde problem yok adamın içinden gelmiştir belki konu sahibinin ihtiyacı olduğunu düşünüyordur vs orda problem yok, ama konu sahibi 500 çok deyip bir kısmını geri veriyor yani kendisi de biliyor yaşına uymayan bir şey olduğunu, konuşup enişte teşekkür ederim gerek yoktu bu parayla atıyorum senin çocuklarına şunu alırız vs diyebilirdi, bana 200 yeter demek tuhaf bence, katılan olur katılmayan olur o ayrı, onun dışında eniştede zaten kabahat yoksigarayı bırakmakla da iyi ediyorsunuz ben de bıraktım geçen sene sinir stres oluyor ama değiyor ya insanın cildi enerjisi değişiyor resmen
HahahaValla benim herkesi dövesim var ya. Instada herkesle kavga ettim buraya geldim kskskzksk ay bugün beni idare edin bacılar. Hem kim sana suriyeli dedi. Isim ver isim.. isim ver alayım aklını onun
Yazdim seni konu sahibi listeye.. Yarın da onla kavga ederiz yarına kalsın lazım.olcak kskzkzkHahahabizim konu sahibi işte, ama harbi Suriyeli olsam o zaman kırıcı olurdu hiç sevmem foşik foşik ithamları
Ee beğenmemek de benim tekelimde.Yani benim tekelimde o durum. İleride ister veririm ister vermem anlaminda. Yukarı da yazdim zaten. Ay biz başka bir hanımefendi üzerinden iletişim kuruyoruz resmen. Ben de o hanımefendiye yazdim zaten bi ustte
E merak ettim neden beğenmediniz diye?nasıl begenmezsiniz ne haddinize mi dedim?neyini begenmediniz dedim? Gayet normal bir soru ??Ee beğenmemek de benim tekelimde.
Neden özel olarak neden beğenmediğimi soruyorsunuz ki o zaman?
Bence tüm yorumlar kendine özel olmalı zaten isteyen beğenir isteyen beğenmez isteyen de kahkaha atar.
Annenizle yeni mi tanıştınız? Belli ki kadın böyle yani,madem huyu böyle o zaman teyzenize vermek yerine sizden küçükse teyzenin çocuğu, sizde ona verseydiniz birazını. Yada anneniz görmeden verseydiniz.şimdide gelmıs sen böyle yapınca gitim parasını geri verdim geldim diyor :) ben ınanmıyorumda bu dahada ayıp neyse
Anlamadım,teyzeniz fark etti mi annenizin aldığını? Ne kadar ayıp etmiş anneniz.Eniştenize de gelecek olursak ne kadar eli bol.Kendi eli dar olduğu halde fazla fazla vermiş.Ayrica konu sahibi kaç yaşındasınız da size bayram harcligi veriliyor anlamadım.Ben en son sanırım, üniversite okurken falan almıştım bayram harçlığı.Merhabalar İyi bayramlar diliyorum herkese,Her bayramda bu problemi yaşıyorum. Eniştem her bayram 500 lira bayram harçlığı veriyor .Bende 30 yasındayım ailem ile yaşıyorum evli değilim çoçuğum falanda yok. Ailemin durumu da iyi para ile alakalı problem yaşamıyorum. Eniştemin kurban kesmediğini , yeğenimin de iş aradığını ögrendim .Evden çıkarken teyzemi kenara çektim ve bu paranın bana çok olduğunu 200 TL' nin bana yeterli olacağını , kalanını geri alması gerektiğini söyledim (hepsini verseydim ayıp olucağını düşündüğüm için böyle birşey yapmak istedim). Ramazan bayramı'nda 500 TL verdiklerini, 300 TL geri teyzeme verdim (zorla cebine koydum almak istemedi ) buraya kadar problem yok. Onlar evden çıkarken annemin teyzemden benim fazla oldugunu söyleyip geri verdiğim parayı teyzemden tekrar aldığını gördüm(cebinden cekti birden teyzemle konusurken oda yanımızdaydı ).Onlar gittikten sonra neden böyle bişey yaptını sorduğumda bana "kızım zaten onlar bana geri verirdi " tarzında aklımın almadığı bir cümle kurdu. Bu durmu kabullenemiyorum. Kendimi odaya kapattım. Bu durum belki sizlere saçma gelebilir ancak evdekileri görmek istemiyorum. Odamdan çıkmak içimden gelmiyor. Annemle konuşmıyoruz. Odama gelip kapımı çalıyor türlü bahanelerle yolluyorum.
Bunun samimiyetle ne alakası var,annesi resmen saçmalamış.Siz geri vermissiniz sizi bağlayan bisi yokki. Kız kardeşi. İster cebinden alır çekip ister bin lira geri verir ister o 300 üstüne bana 200 daha ateşle bacım der. Sanki kaynananizin cebinden almis gibi trip atmanız saçma. Odaya kapanmak ayrı saçma. Ustune bir de savunmasi saçmaydı falan. Savunma açıklama yapmak zorunda değil ki neden savunma yapmış anlamadim bile. Yetişkin kızım var valla bana yapsa aynı şeyi elime terlik alırdım sana ne diye. Bi sakın kafa ile düşünün. Ben çok iyi düşünceli biriyim modundasiniz ama çıkın o moddan. Aileniz sizin. Onlar da kardeş. Sizden daha önce tanismislar daha samimiler
Dip not: annemin yegenime verdiği bayram harçlığı ile kandirip elinden alip dondurma aldım. Kardeşime yakalandim kapıda. O da benle gizli gizli bahçede yedi. Yarın çikolata alicaz yeğenime söz verdik küçüğe kocaman hem de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?