Bayram Harçlığı Meselesi

waylander

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2023
33
12
3
32
Merhabalar İyi bayramlar diliyorum herkese,Her bayramda bu problemi yaşıyorum. Eniştem her bayram 500 lira bayram harçlığı veriyor .Bende 30 yasındayım ailem ile yaşıyorum evli değilim çoçuğum falanda yok. Ailemin durumu da iyi para ile alakalı problem yaşamıyorum. Eniştemin kurban kesmediğini , yeğenimin de iş aradığını ögrendim .Evden çıkarken teyzemi kenara çektim ve bu paranın bana çok olduğunu 200 TL' nin bana yeterli olacağını , kalanını geri alması gerektiğini söyledim (hepsini verseydim ayıp olucağını düşündüğüm için böyle birşey yapmak istedim). Ramazan bayramı'nda 500 TL verdiklerini, 300 TL geri teyzeme verdim (zorla cebine koydum almak istemedi ) buraya kadar problem yok. Onlar evden çıkarken annemin teyzemden benim fazla oldugunu söyleyip geri verdiğim parayı teyzemden tekrar aldığını gördüm(cebinden cekti birden teyzemle konusurken oda yanımızdaydı ).Onlar gittikten sonra neden böyle bişey yaptını sorduğumda bana "kızım zaten onlar bana geri verirdi " tarzında aklımın almadığı bir cümle kurdu. Bu durmu kabullenemiyorum. Kendimi odaya kapattım. Bu durum belki sizlere saçma gelebilir ancak evdekileri görmek istemiyorum. Odamdan çıkmak içimden gelmiyor. Annemle konuşmıyoruz. Odama gelip kapımı çalıyor türlü bahanelerle yolluyorum.

Valla iyi yapıyorsun. Hakketmiş annen de olsa bak benim annemde bu kafada değişmiyor ne yaptıysam değişmedi

Çok tuhaf olaylar silsilesi enişte neden 30 yaşındaki bir kadına harçlık veriyor, anne nasıl lönk diye o parayı teyzenin cebinden çekip alabiliyor
küçüklüğümden beri veriyor cok sever beni kendi oğlundan cok
durumlarıda iyi bu aralar biraz problemler var galiba

Çok saçma ve anlamsız bir olay örgüsü olmuş.

30 yaşında bir yetişkine hiiç eniştesinin harçlık verdiğini duymamıştım. çok garibime gitti. Yani parayı geri vermeye kalkmanız ayıp. Yeğene ya da ablaya ya da evlerine 500 liralık hediye alırdınız yakın zamanda konu kapanırdı. Uzatılacak bir şey değil.

savunması o kadar sacmaydıki anlatamam . üzücü
ilk yiğenim doğduğunda mesailerimle biriktirdiğim takıyı anneme vermiştim ben gelemiyorum sen tak diye tamam demişti 2yalına gelince çoçuk tesadüfen annemin takıyı takmadığını öğrendim ve savunmasıda karsı taraf takmadı ki ben takıyım oldu. Ve o dönem kızkardeşim maddi zorluk çekiyordu.

her bayramda veriyor. dediğim gibi kendi oğlundan cok sever beni.sülalede tek kız cocuk benim. paranın hepsini vermedim 300 verdim 200 bendeydi sizin gibi düşündüğüm için :)

konuşmuyorum cahil cahil hariketler hataları kabul etmıyorlar babama anlatmıs olayı oda onaylıyor ne olcak versin tabi nasıl anlatıysa artık

Enişteye bak maşallah bizimkiler de anca bizi yesin

Siz geri vermissiniz sizi bağlayan bisi yokki. Kız kardeşi. İster cebinden alır çekip ister bin lira geri verir ister o 300 üstüne bana 200 daha ateşle bacım der. Sanki kaynananizin cebinden almis gibi trip atmanız saçma. Odaya kapanmak ayrı saçma. Ustune bir de savunmasi saçmaydı falan. Savunma açıklama yapmak zorunda değil ki neden savunma yapmış anlamadim bile. Yetişkin kızım var valla bana yapsa aynı şeyi elime terlik alırdım sana ne diye. Bi sakın kafa ile düşünün. Ben çok iyi düşünceli biriyim modundasiniz ama çıkın o moddan. Aileniz sizin. Onlar da kardeş. Sizden daha önce tanismislar daha samimiler

Dip not: annemin yegenime verdiği bayram harçlığı ile kandirip elinden alip dondurma aldım. Kardeşime yakalandim kapıda. O da benle gizli gizli bahçede yedi. Yarın çikolata alicaz yeğenime söz verdik küçüğe kocaman hem de.

30 yaşında koca kadın hala harçlık alıp, garip annesi geri verdiği kısmı resmen çalınca küsüp odaya kapanıyor. 30 değil de yaş 13 olmasın
Sen bana laf sok diye açmadım bu konuyu beni rahatsız eden bi durumu sizlerle paylaşmak için açtım. Boş konuşmaya geldiysen memleketine suriyeye dön :) (calmadı gasp etti ) keske çalsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…