• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayram Bayram kv

Fazla tezcanlı, Fazla iyiniyetli ve karşısındaki de annesi olunca

Şöyle söylim benim kardeşim bir sene bizde kaldı eşim sayesinde bu yüzden benim üçüncü kişiyle yaşamak istemediğim düşüncesini de bilir aslında
Kardeşimiz 1 yıl kaldida 5 ay annesimi sığmıyor altı üstü 1 tabak fazla koyacaksınız sofraya

Kardeşimiz 1 yıl kaldida 5 ay annesimi sığmıyor altı üstü 1 tabak fazla koyacaksınız sofraya
Kusura bakmayın konu sahibinin annesi gelsin gelmesin ayrı ama eve 5 ay yatılı misafir gelmesi sofraya bi tabak fazla konmaktan ibaret bi durum değil.. o dediğiniz tabir akşam yemeğine gelecek misafir için anca söylenebilir...

Kızlar moralim çok bozuldu bir akıl verin biz eşimle ailelerimizden ayrı şehirlerde yaşıyoruz eşim üç erkek kardeşin en küçüğü ikimizde devlet memuruyuz eltiler arasında tek çalışan benim ve bunu yazıyorum ki durumu anlayın, biz haliyle şuan bayram gezmesindeyiz. Neyse konuya gireyim eşimin babası bir sene önce vefat etti kv onun maaşıyla ve ondan kalan evde kalıyor. 65 yasında tutturmuş ortanca elti anne kredi çek de şu mutfağını yaptıralım kadının eline geçen 1000 tl maaş dedik anne çekme sakın geçinemezsin falann filan derken kv dedi para biriktiremiyorum elektrik, su, doğalgaz saydı eşimde hiç bana sormadan direkt anne kışın gel beş ay bizde kal paranı harcama biriktir mutfağını yaptır 2000 tl de biz veririz dedi baktım kv de bu teklifi bekliyormuş sanki hemen olur gelirim demeye başladı ben şok oldum bide kv yanında benden onay istedi şimdi
1. Bizim 20.000 tl kredi borcumuz var o ne olcak
2. Ben hem çalışıp hem kv hizmet edeceğim millet evinde çoluk çocuğuyla mutlu mesut kv de para biriktirecek ben mal gibi bir oraya bir buraya koşturacağım bide üstüne para vereceğim

3. Bu durumda siz napardınız??

Not: bebeğimiz olmuyor yakında tüp bebek tedavisine geçecektik üsteliko
Bence bebek mevzusunu ertelemelisin. Sana fikrini sormadan annesini evine davet eden insanla çok zorlanrsın.

Kızlar moralim çok bozuldu bir akıl verin biz eşimle ailelerimizden ayrı şehirlerde yaşıyoruz eşim üç erkek kardeşin en küçüğü ikimizde devlet memuruyuz eltiler arasında tek çalışan benim ve bunu yazıyorum ki durumu anlayın, biz haliyle şuan bayram gezmesindeyiz. Neyse konuya gireyim eşimin babası bir sene önce vefat etti kv onun maaşıyla ve ondan kalan evde kalıyor. 65 yasında tutturmuş ortanca elti anne kredi çek de şu mutfağını yaptıralım kadının eline geçen 1000 tl maaş dedik anne çekme sakın geçinemezsin falann filan derken kv dedi para biriktiremiyorum elektrik, su, doğalgaz saydı eşimde hiç bana sormadan direkt anne kışın gel beş ay bizde kal paranı harcama biriktir mutfağını yaptır 2000 tl de biz veririz dedi baktım kv de bu teklifi bekliyormuş sanki hemen olur gelirim demeye başladı ben şok oldum bide kv yanında benden onay istedi şimdi
2. Ben hem çalışıp hem kv hizmet edeceğim millet evinde çoluk çocuğuyla mutlu mesut kv de para biriktirecek ben mal gibi bir oraya bir buraya koşturacağım bide üstüne para vereceğim

Tüp bebek tedavisinde ihtiyacınız olmayacak mı birine, kv yardım etsin işte, ha yardım etmezse pisleşirsiniz ama şimdilik faydalanın derim.
Bu arada eşiniz büyük ayıp etmiş size danışıp öyle söylemeliydi hatta anne tedaviye başlayacağız sen x e yardımcı ol hem de masrafların azalır para biriktir demesi lazımdı ama nerde o kocalarr

Benim kv öyle biri olsa öper başıma koyarım gözleri görmez, yaptığı yenmez girdiği yerden hayır gelmez hiçbiryere tek yollamaz illa bende gelicem der
Gözlerinde ne problemi var peki gözleri görmüyor mu.

1000 lira yetiyor mu peki kayınvalidenize,herhangi bir sağlık problemi var mı var ise yetmeyebilir,ilaç parası,hastane parası maaşından kesilir,kışında faturalar yüksek geliyorsa anca yetiyordur,kışın faturaları ödemeyi teklif edebilirsiniz mesela buda bir çözüm.Mutfak alışverişi için yardımda bulunabilirsiniz.

Eğer mutfağı çok kötü ise 3 kardeş birleşip yaptırabilir çok uyguna hazır mutfaklar var mesela.

Çalışıyorsunuz üstelık eltiler evde diye bende kalmasın dıyorsanız eltılere haksızlık. Sonucta sız paranızı kazanıyorsunuz onlar calısmıyor dıye hızmet etmek zorunda degıller(eğer bu dusuncedeysenız dıyerek yazıyorum)
Bır kısıde 5 ay kalacagına her bırınıze 1.5 aylıgına gelsın gıtsın sonra yıne evınde kalsın. Hem nıye sadece sız yardım edıyorsunuz. 2bın sız verecegınıze 650ser 700er her bırı versın. Eltınıze ne hem mutfagın yapılmasından. Kaynananızın aklına soktuysa parayı odemeyı de bılsınler. Uzun kalması mantıklı degıl. Benım kp 2000 maas alıyor evı yenı sıfır. Gelıp bızde kalıyor kredı kartından yıyoruz hep(zırnık koklatmaz). Bu nereye kadar ustelık kıra da verıyorum kredı odemem de var. Bebek yapmak ıcın tedavı durumunuz kredınız de varmıs oyle mantıksız hareket mı olur. Ben eşime resti çektim k bakmasın kimse kimsenin hizmetcisi degıl sız calısmayıp evde keyif yapsanız da aynı dusuncedeyım. Ha size mal mülk verdıyse işin boyutu degısır kv beklentıde olabılır boyle bır sey olduysa

Tüp bebek sürecindeyseniz daha huzurlu bir ortamda olmanız gerekir. Bence eşinizle konuşup bu süreçte uzun süreli misafir ağırlamanın sizi gereceğini anlatabilirsiniz. Ayrıca neden 5 ay boyunca para biriktiriyor anlamadım. Zaten ayda 1.000 TL alıyormuş. 5 ayda 5.000 ediyor. Çok büyük bir rakam değil. Yardım etmek istiyorlarsa 3 kardeş birleşip anneleri için mutfağı yaptırabilirler.

Eğer siz 2000 tl verecekseniz diğer kardeşler de o kadar versinler mutfak parası çıkmış, kayınvalide de evinden olmamış olur. Veya 2 şer ay bir çocuğunda kalsın. Bu sürenin tamamı boyunca çalışan gelinde kalmak eşinize hiç saçma gelmemiş mi?

Kayınvalideye kaç metrekarelik mutfak yaptırılacak da hem kışın birikim yapıyor hem 2000 lira veriliyor? Gidin yapı marketlerden fiyat alın 3 kardeş yaptırın olsun bitsin. 9 taksit de yapıyorlar. 3 ayrı kredi kartından çektirirsiniz oldu bitti.

Haa ama oturduğunuz evde, düğününüzde ya da dar zamanınızda kayınvalidenizin emeği-parası varsa o zaman iş değişir.

Kv ile ilişkiniz nasıl bilmiyorum ama benim hoşuma gitmeyen eşinizin sizin fikrinizi sormayisi oldu. Bu hiç hoş değil ikinizin evi sonuçta. Beş ay çok da uzun bir süre değil kalabilir. Çok hasta değilse bir problem olmaz tedavi sürecinde de size yardımcı olur. Ama sırf mutfağın yapılması içinse bütün kardeşler birleşip mutfağı yaptirsin bütün sorumluluğu siz yüklenmeyin. Ayrıca annesine yardım etsin canım yazık bin liraya cidden gecinilmiyor. Ben eşime hep derim annenin ihtiyacını sor para gönder diye. Annesine vereceği para sizi sarsmaz. Dediğim gibi hoşuma gitmeyen sizin fikrinizi sormadan balıklama dalmasi oldu. Anne hallederiz bir şekilde deyip sizinle istişare ettikten sonra bir çözüm sunmaliydi.

o mutfak eskiyse cürümüsse falan ayip zaten 3 oglu varsa yaptirip anneler gunu hediyesi gibi odesinler bi zahmet 3 cocugu buyuten kadin yipraniyor ömrü cocuk doyur giydir düşünle geçiyor annelik cok zor..
Diger gelinlerin calismamasi sizi baglamaz tabi ki 5ay kabul.etmeyin calisan gelinde kalmak gelin evde yokken saçma ..Tüp bebek tedavinizin boyutu ne bilmiyorum ama sorun kucukse bile 10bini bulacak bu süreç ..Malesef karı koca calisanlar zengin zannediliyor..Gelip 15 gun kalir gider o ayri ama esinle otur konuş mutfak 6bini gecmesin oglan basina dusen 2bini verin gitsin o da evinde yeni mutfaginda kahveler icsin mutlu mesut..
Kimse kabul etmiyor para vermeyi biriktirsin diyorlar tabiki bende

Back
X