Baybymix

Ben senin fikrine katılmıyorum ne yerse yiyeceğine hiç yemesin daha iyi bence bakalım o babymix in kokusunu okadar ağır yapan içindeki hangi katkı maddesi hiçbirimiz içeriğini bilemiyoruz ki arkadaşım bence sabır eninde sonunda evde yapılan yoğurdada aloşacaktır elbette insanoğlu çabuk alışyor herşeye ki bizimkiler daha minicik biraz sabırla bence evinde yapılmış içinde ne olduğunu bildiğin sağlıklı şeyleri yedirmiş olursun tabii bu benim fikrim katılan olur yada olmaz bilemem..

altunhancım bu yoğurt işi biraz karışık benim dr değil babymix danone falan normal kalite hazır yoğurtlardan bile verme kesinlikle ev yoğurdu ve her günm muntazam bir öğün dedi daha önceki konulardada anlattım belki sen okumamışsındır kıvam önemli değil zaten tadı yoğurt tadında olsun yeter şu içine melemin katılma olayları katkı maddelerinden dolayı bebeklerinizi hazır gıdalardan tutabildiğiniz kadar uzak tutun dedi ve dr um şunu ekledi benimde 6 buçuk aylık kızım var daha hazır hiç bişey vermedik biz herşeyi evde doğal hazırlıyarak veriyoruz dedi ve bunu söyleyen akdeniz ünüversitesi tıp fakültesinde hoca ..anlatabildimmi hayatım
Varsın kıvamı biraz cıvık olsun çok önemli değil tadı yerinde olduktan sonra yapa yapa zamanla seninde elin alışır emin ol.Birde sütün ısısı parmağını sok içine 7 ye kadar say elini hafiften yaktı yakmadı arası bir sıcaklıkta olsun süt öyle mayala bakalım birde böyle dene nası olacak hayatım inşallah tutturursun arkadaşım bebeğine bol iştahlı günler...

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Normal yogurt alıp içine meyve rendelesen? daha sağlık olur şimdi her meyve var yaz ayını değerlendir 4.ay ek gıda için erken anne sütü yokmu?

bende hemen hemen 2 aydır babymix veriyorum sadesini beğenmedi elmalısını veriyorum yiyor.benim doktorumda rahatlıkla verebilirsin dedi şimdi ben kime inanayım ne yapayım böyle önemli bir konuda şaştım kaldım of.

evet kızlar ben her gittigimdedoktoruma ısrarla babymix soruyorum yoğurdu tutturamadıgımı ve babymix verdigimi söyledim için rahat olarak verebilirsin dedi yararlı dedi ve bebeginin beslenmesi gayet iyi gidiyor böyle devam et dedi bence doktorunuzu dinleyin ben doktoruma güveniyorum....a.s.

Arkadaşım bebeğin sağlıklı oluşu yada kilo alması demek zarar vermediği anlamına gelmiyor bence bıçak değilki bu anında kessin ilersinin ne göstereceği belli olmaz bu katkılı şeyler çıktığından beri hastaneler minicik yaşta diyabet kanser diyalize bağlı vs küçücük canlarla dolu şimdi zarar vermiyo gibi gözükebilir vücudunda toksit madde yada herhangi bir organına hasar verebilcek katkılar olabilir tertemiz evde yapmak varken niye katkılı şeyleri alıpta minicik bedenleri içinde ne olduğunu bile bilmediğimiz şeylerledolduralım ki kısa vadede bebeklerimiz kilo alabilir ya sonrası?
Bilmiyorum ama bu benimfikrim yaz gününde bir sürü çeşit çeşit meyveler var yap evde yoğurdunu mis gibi temiz temiz içine koy değişik değişik her gün bir çeşit meyve gönlün rahat al sana meyveli yoğurt içine sine sine yedir bebişine ben şahsen böyle düşünüyorum

bende bege katılıyorum kızlar 2 kez danone verdim ama pişman oldum şimdi vermiyorum kendim mayalarsam veriyorum yoksa vermiyorum
elinizden geldiği kadar hazır şeylerden uzak durun
begin dediği gibi ilerde belli oluyor
ayrıca gerkete yok cıvık olsun katı olsun önemli olan taze ve içimizin rahat olmaası

herkesin görüşü fikiri ayrı bence herkes kendi doktorunu dinlesin ben doktorum ne derse onu yapıyorum içine sinmeyen evde hazırlasın hazır vermek isteyen hazır versin benim içim rahat yoğurdu hariç herseyi kendi elimle yapıyorum doktorumda kötü bir seyi bebegime tavsiye etmez bunu biliyorum...:nazar:

kızmasana kız serap bizde düşündüklerimizi sölüoz
ne kızıonnnnnnnnnnnnnnn :eek:klava:
iş çocuk olunca kim neye kime innanıcak şaşaırıyoz tabi
en iyisi olsun diyoz
böle paylaşıcaz canım burda düşüncelerimizi

kızmasana kız serap bizde düşündüklerimizi sölüoz
ne kızıonnnnnnnnnnnnnnn :eek:klava:
iş çocuk olunca kim neye kime innanıcak şaşaırıyoz tabi
en iyisi olsun diyoz
böle paylaşıcaz canım burda düşüncelerimizi

yok yelizcim neden kızıyım tabiki herkes düşüncesini söyliycek acemiyiz herkes bildiklerini yazıyo ama herkes bebeginin saglıgını düşünür bu konudada en iyi şeyi doktorlar söyler tabiki ev yoğurdu en iyisi ama tutturamıyoruz işte yemiyor benimkisi napıyım hiç yoğurt vermiyim mi en azından kalsiyum ihtiyacını karşılıyor keşke annem yada bir bilen yakınım olsada bana yoğurt yapsa ama yok o yüzden iyiki babymix var çok sükürde bebege yararlı diyor doktorum bende düşüncemi belirtmek istedim asla kızmam canım....a.s.a.s.

canım sevindim kızmadığına bizimkide yoğurt yemiyor bebeymix aradım bulamadım
sonra biri yazmış kokusu ağır diye vazgeçtim
bende evde yaptım cıvık oldu sonra yazın annem yaptı bardakta güzel oldu
yedide ama çok gaz yaptı hatta kabız oldu sonra vermedim bende
1 eylüle doktora gidince sölicem ver derse evde yapmayı düşünüyorum babymixide sölicem bakalım ne dicek
sütün ılık olması gerekiyor canım yoğurt yaparken hatta sıcağa yakın ılık olması gerekiyor

kızlar yoğurdu neyde mayalıyosunuz ben meyve kavonozlarında denedim bi iki kere tutmadı sulu oldu osnra bir ltrelik kavonozda yaptım yarısına kadar akşam oldu tuttu bsütün biraz fazla olması gerekiyo galiba ısıyı çabuk kaybetmemesi için tutturamayanlar bide biraz daha fazla mayalamayı deneyin bence bende iyi sonuç verdi ama arda yemiyo öğürüyo:eek:klava:
zorla kandıra kandıra veriyorum bi kaç kaşık zamanla alışır belki
hazırlara gelince babymix bende verdim onu yedi ama evde olduğum zmanlarda kendim mayalıyorum dışarda onu kullanıyorum oda bi kaç gün gidiceksem doktorumda güvenle verebilirsin dedi oyüzden içim rhat

canım sevindim kızmadığına bizimkide yoğurt yemiyor bebeymix aradım bulamadım
sonra biri yazmış kokusu ağır diye vazgeçtim
bende evde yaptım cıvık oldu sonra yazın annem yaptı bardakta güzel oldu
yedide ama çok gaz yaptı hatta kabız oldu sonra vermedim bende
1 eylüle doktora gidince sölicem ver derse evde yapmayı düşünüyorum babymixide sölicem bakalım ne dicek
sütün ılık olması gerekiyor canım yoğurt yaparken hatta sıcağa yakın ılık olması gerekiyor

canım hepsini denedim yaa devam mamasıyla mayaladım pastorize sütle mayaladım bbir iki kere tutturdum ama ağzını bile açmıyo benimki çığlık çığlığa yediremiyorum o kadar çok tarif denedim ki ama sevmiyo benimki babymix yedirebiliyorum en azından oda elmalısını yiyor sadesine gene ağzını açmıyor yok canım yaa ben kızmam burda ne olursa olsun herkes haklı bana göre hepimiz bebişlerimizin iyiliğini düşünüyoruz sagol canım tavsiyen ve inceliğin için tşk ederim....:nazar:

yelizcim bu arada bende fatoş canım ismim.....
Gerçekten herkesin fikri fakat hiçbir dr bir anne kadar olamaz bende dr ma güvenirim ama bir yere kadar o ayrı mesele heee yemiyorsa tabiki sende anne yüreği işte yesin diye veriyorsun senide anlıyabilkiyorum arkadaşım sakın kırılma... Hani ben bir tek babymix için demedim zaten çoğu hazır şeyler üzerine konuştum zaten ben mesela evime asla mayonez-ketçap-hazır çorba-etsuyu tabletleri m-margarin sokmam.Sanırım bu yüzden tepki verdim şu devirde kendimiz için bile her şeyden korkar olduk değilki minnacık bebişlerimiz...
Mesela kışın yaz sebzesi almam annelerimizin kışın domates aldığını hatırlamıyorum antalyada yaşıyorum kışın seracılık hat safada yinede almıyorum almamda yazın domateslerimi kabağımı salatalığımı mısırımı bile atıyorum dondurucuya bütün kış işimi görüyor.
Yani yelizcim işin açıkcası msadece babymix e ve sana yönelik söylemedim arkadaşım ben bebeklere verilen hazır pudink- danone-meyveli yoğurt - hazır çorbalar bu gibi şeylerin tümüne karşıyım..
Bebişine bol iştahlı günler inşallah

X