Baybymix

yoğurdu neden tutturamadın ben de birazdan yapacağım, babymiksi ben hiç denemedim, belki sonra denerim ama benim derdim de şu oluyor, hazır aldığım keçi sütünün tamamını yoğurt yapıyorum çünkü kalırsa bozuluyor, o yaptığım yoğurt 1 hafta falan gidiyor, ama dolaptan yiyeceği kadar çıkardığım ve ılımaya bıraktığım zaman ekşiyor bebeğim de böylece ekşi yoğurdu sade yemiyor içine bişeyler katmak zorunda kalıyorum

canım ılıması için dışarda bırakma bende öyle yaptım ekşiyor evet
yiyeceği zaman çıkar sıcak suyun içinde ılıt ben öyle yapıyorum
hem bence yoğurda bişeyler katmayın kendi tadına alışsınlar
sonradan sade yoğrut yedirmek zor olur

100cc mamaya 2 çay kaşıpı yoğurtla mayalım 4.5 saat sonra buzdolabıma koydum ertesi gün bi açtım iğrenç bi ekşi kokuyo tadıda tuhaf döktüm tabi...
zaten hiç mayalanmamış sadece mama kavonozda duruyo gibiydi..
danino olmaz dediniz kendim yapınca tutturamıyorum bende baybmiks düşündüm alsammı diye..

100cc mamaya 2 çay kaşıpı yoğurtla mayalım 4.5 saat sonra buzdolabıma koydum ertesi gün bi açtım iğrenç bi ekşi kokuyo tadıda tuhaf döktüm tabi...
zaten hiç mayalanmamış sadece mama kavonozda duruyo gibiydi..
danino olmaz dediniz kendim yapınca tutturamıyorum bende baybmiks düşündüm alsammı diye..

yapamıyorsan al canım yoğurt yesinde hazır yesin

yoğurtun neden tutmadığını ben çözdüm. sütü mayalarken hazır yoğurt kullanıyoruz bu yüzdende yoğurt sünüyor. Arkadaşımın annesinden yoğurt aldım kadın herzaman kendisi mayalar yoğurtu. onun verdiği yoğurtla mayalayınca yoğurtum harika oldu .

evet kumru önemli bir noktaya değinmişsin
hazır yoğurtlarda ticari mayalar kullanılıyor ve maya fabrikaları da sürekli kendilerinden maya alınsın diye aynı hibrid tohumlarda olduğu gibi kısır mayalar üretiyorlar
yani etkili bir şekilde yoğurt mayalamak çok da kolay değil hazır yoğurttan

ben de babymix veriyorum çınara
yoğurt olarak yemediğinden sulandırıp biberonla ayran gibi veriyorum babymixin yarısını alıp 100 ccye falan tamamlıyorum ilk önce nazlanıyor ama sonra bir dikişte bitiriyor hem su içmiş oluyor hem de yoğurt yemiş oluyor

selam kızlar bizde artık yoğurda başlıycaz ve doktorumuz dediki kendi hayvanınız varsa onun sütünden mayala dedi yani inek sütünden mi diye ısrarla sordum evet dedi şaşırdım bende öyle yapıcam pastörizelerde sağlıklı diyemem en iyisi kendi bildiğini yap imkanın varsa dedi

altunhan mamadan değil de bir de sütten yoğurt çalmayı denesene...ben bugün keyfi olarak babymix verdim çok sevdi benimki hepsini yedi maşallah

yoğurdu yine tutturmadım bende baybymix aldm kızıma ilk günler gayet güzel yerken şimdilerde öğürerek zorla yiyiyo ve ardından çok geçmeden kusuyo kusmuğuda çok ekşi kokuyo.. yoğurt olayında takıldım ne yapsam?

ya yarın doktora sorayım şu yoğurt işini. hazır meyveli yoğurtlar nasıl olur acaba. babaymixi de sorucam

sordum. babaymix verebilirsin, evde kendin de yapabilirsin dedi. hazır meyveli yoğurt olmaz dedi. onun yerine kendin karıştırsan meyve püresini yoğurda. o zaman yemez mi senin afacan?

Bence babymix verma sanki tadında tuz var gibi kokusu ağır ve ekşi ben almıştım tadını ben bile beğenmedim hele meyveli yoğurt olayına bence hiç girme şu yaz gününde taze taze meyveler varken kimbilir ne zaman yapıldı içine neler katıldı hiçbirimiz bilmiyoruz boşuna bebeklerimize katkılı şeyleri vermeyelim derim ben arkadaşım benim dr um hazır yoğurt bile verme kendin evde yap dedi

baybymix yedikten sonra kusmuğu çok ekşi kokuyo normalmi bilmiyorum ama zaten hemen kusuyo..
evde kendim denedim yoğurt yapmayı ama tutturamadım çok sulu oldu..kıvamı biraz katı olmalı dimi?
sanki kavanozda sadece süt duruyo gibi..

benim oğlumda babymix yedikden sonra evde mayalanmış yoğurdu yemiyor babymixi severek yiyor bizde ona devam ediyoruz yoğurt yesinde ne olduğu pek farketmez

X