Poğaçalar Bayatlamayan pogaca tarifi

biitoosum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2009
8.183
0
61
kolay ve lezzetli bir tarif

yogurma kabina suyu koyun icerisinde mayayi,sekeri eritin sivi yagi,yogurdu,tuz yumurtanin akini ve alabildigince unu katin kulak memesi yumusakliginda yogurun üzerini kapatip yaklasik 1 saat kadar mayalandirin.

1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
2 su bardagi ilik su
1 paket yas maya (42 gr)yada 1 corba kasigi kuru maya
tuz,1 cay kasigi seker,1yumurta,alabildigince un.

mayalandigi zaman dilediginiz gibi sekil verip yumurta sarisi sürün isteyen susam serpebilir,istege göre icine
peynirde koyabilirsiniz,180 derecede pisirin.

not:malzemeleri bu oranla sabit tutarak yarisini yada iki katini kendiniz cogaltip azaltabilirsiniz afiyet olsun.

Son düzenleme:
deneyecem emegıne saglıkramazndan sonra baya mısafır olayı benı beklıyor hayırlısıyla

deneyecem emegıne saglıkramazndan sonra baya mısafır olayı benı beklıyor hayırlısıyla
afiyetler olsun seherim canim allah kolayliklar versin opuyorumnanaktan
ellerine sağlık canım ilk fırsatta deniycemm
afiyetler olsun bitanem
akannehir yumurtanın tamamı mı yoksa sadece sarısı mı akannehir

canim aki icine sarisi üzerine sürülecek afiyetler olsunnnnnopuyorumnanaktan

ellerine sağlık bitoşumcokacimcoook
keşke resminide koysaydın
senin yaptığın şey
senin kadar güzeldir
inanıyorum.öptüm canım.:1hug:kaydirigubbakcemile3

Merhaba ben bu tarifi denedim güzel oldu ama 4 gün sonra bozuldu gibi bir şey oldu , çok fazla maya kokmaya başladı ben bozuldu sandım kedilere verdim acaba bozulmadı mı?niye böyle koktu?kaç gün bayatlamıyor?

Hmm deneyeyim bakalım gerçi 1 saat bekletmek zoruma gider. Ne kadar dayanıyo cnm?
iki gün kadar duruyor bitanem bende hemen bittigi icin fazla durmadiopuyorumnanaktan
Merhaba ben bu tarifi denedim güzel oldu ama 4 gün sonra bozuldu gibi bir şey oldu , çok fazla maya kokmaya başladı ben bozuldu sandım kedilere verdim acaba bozulmadı mı?niye böyle koktu?kaç gün bayatlamıyor?
canim bir iki gün icinde tüketilse daha iyi olur bence en fazla üc gün opuyorumnanaktan
cnm 1 çay kasıgı seker yetiomu cidden yani tadı geliomu?

bende o kadar koydum canim fakat sen istersen bir tatli kasigi koy opuyorumnanaktan

X