Cilt Bakımı Ürünleri Bayanlar paylaşmak istedim...!

Cilt Bakımı Ürün Tavsiyeleri

bburcuu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2011
46
1
Merhaba bayanlar...yeni katıldım aranıza paylaşmak istediğim ve birebir denediğim halen devam ettiğim ve yararını görüp kendi yaptığım cilt bakımı tarifim var e artık bizde araştırmaktan ince eleyip sık dokumaktan profesyonel olduk gözatmak istersiniz diye düşündüm...Benim karma bir cildim var çillerimde var seviyorum ben onları ama siyah noktam yok ama strese bağlı hava koşullarına bağlı ve gösterdiğim özene göre farklılık gösteriyor cildim tabiki.İnanın bana ürünlere yatırdığım paryala daire alırdım kendime ama yok olmadı ne denediysem kredi kartı batırdım düşünün bu yüzden önem veriyorum çünki cildime amaaaaaa kendi maskemi kendim yaptım çokta basit farklı karışıımlarım var neyin neye iyi geldiğini çok iyi biliyorum.bazen bakıyorumda bayanlar çok karıştırmış bu işi hiç kafanızı bulandırmayın aman oramda bu var şuramda bu var o mu olsa bumu iyi gelir diye relaks...Bu işin ana kraliçesi kil arkadaşlar ve içersine eklediğiniz belli yağlar,makyajla uyumamak katiyen,olay yüz temizleme jeli,bol su tüketmek,uyku düzeniv.s v.s neye ihtiyacı olduğunu keşfetmek çok önemli cildinizin geçici değilde kalıcı bişeyler yapmak gerekli..Dilerseniz kendim için neler yaptığımı paylaşabilirim....görüşmek üzere sevginin altın anahtarı bayan arkadaşlarım...

bu aralar cildimi fln düşündüğüm yok askerlerimizi ve kendi askerimi düşünmekten ama merakta ettim açıkcası formulunu paylaşmak istediğin şeyi neler yapıosun cildin için

Sadece düşünüyoruz sıkıntı burda zaten !!!!! umarım üzüleceğin bir durum yoktur yada olmaz.İstersen kendini daha iyi hissettiğinde tekrar yazışırız...

evet haklısın sadece düşünüyoruz... keşke... keşke elimizden daha fazlası gelse bişiler yapabilsek... yaz canım sen ağlamaya biraz ara veririm hiç olmazsa. çok şükür kendi askerim için üzüleceğim bişi yok ama hepsi benim askerim sonuçta öyle dimi...

Tabiki öyle...Cildim için neler yaptığımı yarın ayrıntılı yazacağım senin sormak istediğin şeyler olursa elimden geldiğince cevaplayabilirim bilgim varsa birebir cildinle ilgili.

benimkide seninki gibi karma tatlım adetime yakın çıkarlar sivilceler lekelerini bana bırakıp giderler sadece çenemde çoook yoğun değil ama can sıkıo yinede

canım ya benim cildim acayip kuru ne süreceğimi şaşırdım hele şu son 1 haftadır pul pul dökülüyor krem sürsem belli oluyor kuru yerler geçmiyor bana ne önerebilirsin canım?

canım ya benim cildim acayip kuru ne süreceğimi şaşırdım hele şu son 1 haftadır pul pul dökülüyor krem sürsem belli oluyor kuru yerler geçmiyor bana ne önerebilirsin canım?

Tatlım biliyorsun bu pullanmalar strese bağlı yada hava değişimindede olabiliyor normalde cildin kurumu bunu daha sonra yazarsan bana ona göre yardımcı olabilirim belki şuan pul pul dökülen yerlere avokado yağı sürebilirsin pul pul dökülen cilde birebirdir.Gül yağıda sürebilirsin rahatlatır ve yumuşatır.Zaten geçicektir hayatım.Gün içinde evdeysen kullan dışarıda oluyorsan gece sürersin.öptüm.

benimkide seninki gibi karma tatlım adetime yakın çıkarlar sivilceler lekelerini bana bırakıp giderler sadece çenemde çoook yoğun değil ama can sıkıo yinede

Canım üzüm çekirdeği yağı lekelerin renklerini açabiliyor.Maske tarifimi akşam yazıcam gözatarsan belki fikrin olur.öptüm.

Karma bir cildim var...Arınmaya ihtiyacı olan sürekli temizlik isteyen canlanması gereken ve elastikiyetini kaybetmemesi gereken lekelenmeye karşı korumam gereken ince mimik çizgilerinin oluşumunu ve oluşanları daha gergin bir hale getirmem gereken son olarakta neme ihtiyacım olan bir cilde sahibim...Evde hazırladığım maske tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum...

Yeşil kil (derinlemesine temizlik) (arada beyaz kil canlılık veriyor)
Gül suyu (rosense)
Buğday özü yağı (5 damla)
Lavanta yağı ( cildin yatışmasını sağlıyor)
E vitamini (ampül çok çok çok iyi gelir)
istersenniz üzüm çekirdeği yağı da ekleyebilirsiniz (lekelenmelere iyi geliyor)
Bu karışımı sürmeden önce
Kuru papatya ile buhar uygulaması yapılmalı( kirden ter yöntemiye arınıyor ve duruluyor)BU KESİNLİKLE YAPILMALI HER BAYAN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BENCE HER NE MASKESİ YAPIYORSANIZ YAPIN)
Daha sonra OLAY markasının yüz temizleme jeliyle yüz yıkanır ve kurulanır ardından verdiğin maske tarifi yapılıp sürülür.Sürdükten sonra çeneyi yukarıda tutucak şekilde uzanıp kuruması gerekiyor.Çabuk kuruyan yerler nemsiz kalmış bölge kurumayan yerler kuru kalmış bölgedir hepsi kuruyana kadar beklemek gerek.Beklerken mimik yapmamalı konuşmamalısınız böylelikle çatlama yapmaz gerginliği zaten hissedersiniz.Ilık suyla çıkardıktan sonra buz kaplarına koyduğunuz soda yı buz haline gelmişken yüzde yüzünüz kızarana kadar gezdirin yani kan dolaşımını hızlandırın kuruması için beklemeyin havlu v.s ile silmeyin devamında ister kendi nemlendiricinizle nemlendirin ister nar çekirdeği yağı sürün v.s nem kazandırıcak her hangi bir yağda olabilir.
İşte bu kadar ben inanılmaz faydasını görüyorum sadece 30 45 dk alıcaktır belkide daha az bir süre.Cildiniz arınıcak parlicak ve nem kazanıcak farkı o an görüceksiniz.Haftada bir uygulamanız yeterli.Ben peeling yapılması taraftarı değilim yapmıyorumda çok yoğun değilse siyah noktalar.Cilt çok yağlıysa limon ekleyebilirsiniz.
Ayrıca bu olay ürünü benim hayatımın buluşu resmen.Bu kadar arkadaşlar.İsterseniz başka şeylerdede fikrimi sunarım...

merhaba arkadaşlar,ben de kendi deneyimlerimi paylaşiim,geçen sene ilk defa ve gerçekten kaliteli markalardan aldığım peelingleri kullanana kadar gözenek nedir bilmiyodum,ne akla hizmet kullandım bilmiyorum,ve o gözeneklerin de geçici çözümleri var sadece.bu arada doktorumun dediğine göre de tonik kullanmanın cilde bir etkisi yokmuş,o da 5-10dk.gözenek sıkılaştırıyomuş -ben de bi yararını görmedim şu ana kadar açıkçası:) -ve bazı insanlar var ki ciltte kalan makyaj artıklarını son bi gayretle tonikle temizlemeye çalışıyolar,çok yanlış bir uygulama maalesef,eğer makyajınızın tam olarak çıkmadığına inanıyorsanız bir kere daha temizleme sütünüz ya da jelinizle geçmelisiniiiiiz,ben böyle yapıyorum ve ellerimi hiç bi zanman yüzüme sürmüyorum gün içinde,bazen farkında olmadn yıyodum artık o alışkanlığı kazandım,temiz tutuyorum,makyajla yatmıyorum,cildim düzeldi:)

teşekkürler bilgiler için.maskeyi deneyeceğim ama kilin ölçüsünü yazarsanız sevinirim.
birde buhar banyosu cilt ir temizleyici ile temizlendikten sonra yapılırsa daha güzel oluyo

Son düzenleme:
ayrıca her zaman ılık suyla banyo yapıp yüzümüzü de ılık suyla temizlemeliymişiz,buhar banyosu ne kadar sık yaparsak o kadar çabuk ve bir o kadar geniş gözeneklerimiz olurmuuuş :) yaniii sıcak suya hayır! :)

canım çok sağol cavabın için nasıl desem kış gelince hep kreme ihtiyaç duyuyorum ama yazın sadece yüzümü yıkayıp güneş kremi sürdüğüm için normal oluyor ama kışın daayanılmaz oluyor,her abdest aldıktan sonra kremleme ihtiyacı duyuyorum.mesela 2 hafta banyo yapmasam saçlarım hayatta yağlanmaz o zaman bu demek oluyorki cildim kuru dimi ellerim falanda çok kötü oluyor kozmetik kremlerden kullanmak istemiyorum. peki şu bebak acı badem kremini önerirmisin ben doğal olsun istiyorum dediğin yağları deneyeceğim tekrar sağol canım

Hayatım ben kozmetik ürünlere alıştırmak taraftarı değilim cildi kırışıklık kremleri v.s binbir çeşit krem var hiç gerek yok yüzü alıştırmayalım bunlara.Senin günlük nem ihtiyacını karşılayacak bir krem yeterli eğer kullanmak istiyorsan söylediğim yağları dene istersen hergün sürmesen bile kullan derim.

peki bu yağları kullnırken seyretmem gerekir mi ? suyla falan

Arkadaslar marakesh marka argan yagini siddetle tavsiye ediyorum.sabah erkenden sizlere bildirmek icin yaziyorum.saclarim icin kuaforden almistim 75tlye 2gundur yuzume kullaniyorum derin cizgiler bile gitti cilt hemen emiyor kadife gibi oluyor artik sacima kullanmiyorum,ayrica birkac yil once tca ile yuzumu soymustum gecici olarak iyi gelmisti.korumama ragmen leke kaldi.su anda neo strata glikolik asitli kremi kullaniyorum.oda farkinda olmadan kotu goruntu olmadan yavas yavas micro duzeyde soyuyor.arkadanda argan yagi kullaniyorum.sonuc harika.