• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Battaniyede ki kötü koku

limonludoondurma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
219
223
53
Kızlar merhaba. Yoğurt mayalarken kullandığım bir polar battaniyem var. Geçen akşam yine yoğurt mayalayıp sararken yanlışlıkla battaniyeye dökülmüş. Yoğurdu açarken farkettim hemen battaniyeye yıkadım astım ama kuruyunca felaket kötü bir koku olduğunu farkettim. Böyle süt kesiğimi gibi iğrenç bir koku. Nası geçer bu ? Geçmezse hic ugrasmadan doğru çöpe atayım

30 dk yikadim kisa mi geldi ki acaba ? Islakken mis gibi yumusatici kokuyodu kuruyunca aman Allahim resmen igrenc
1.5 saatlik varsa 1.5 saatte yıkayın 40 derecede en fazla yarım saat kısa gelmiş olabilir,yumuşatıcıyı durulama anında dökün çamaşırın çıkmasına kısa süre kala.

Buyuk battaniye mi
Yatak yorgan battaniye koltuk gibi oluşan koku kokularda ter dokulen bisey gibi bol bol karbonat serp beklet .. sigacak leğen kova yada dusakabinde sirkeli su yap icine karbonatta koy oylede bekletip normal yikama yapabilirsin ve yerin zamanin yoksa makineye sirke ve karbonat koy oyle yika ...

Küvete sicak su doldurun baya sıcak olsun. Bol da deterjan dökün battaniyeyi bekletin içinde 2 saat kadar, sonra suyunu sıkıp makinaya tekrar atın.
Yazık günah israfa girer atarsanız, koku çıkar illa ki :)

Ozellikle beyaz sirke favorimdir .yumuşatıcı kullanmam sirke koyarim sirke hem yumuşatır hemde deterjan kalintilarini giderir beyazları daha beyaz parlak yapar ve koyu renk yada renkli çamaşırı ilk yikamadan önce sirkeli suda bekletirim icine tuzda koyarim renkleri sabitler solmasini engeller... herseye yariyor beyaz sirke karbonatla birlesince özellikle

Valla içine süt dökülen araba bile zor satılır derler. Kolay kolay kokudan arındırılamazmış. Öyle biliyorum.

Leğen varsa makina yerine onda yıkayın.ılık su ile,az biraz bulaşık deterjanı da koyun.ayakla biraz ezin.son dyrulama suyuna Yumoş koyun,öyle çıkarın

Benimde basim cok gekdi bende polar battaniye kullaniyorum , makineye atmadan once deterjanla citileyin gecer :)

Buyuk battaniye mi
Yatak yorgan battaniye koltuk gibi oluşan koku kokularda ter dokulen bisey gibi bol bol karbonat serp beklet .. sigacak leğen kova yada dusakabinde sirkeli su yap icine karbonatta koy oylede bekletip normal yikama yapabilirsin ve yerin zamanin yoksa makineye sirke ve karbonat koy oyle yika ...
Hayir buyuk degil. Bu diz battaniyeleri oluyorya onlar gibi bir sey. Deniycem tavsiyelerinizi tesekkurler umarim duzelir :)

Back
X