batına 1 haftadan az kalanlar buyrun...

Canim uzuntu ve stresten olmustur bak vucudun bile isyan ediyo artik stres yapma uzulme diye

Insallah oyledir canim mantar neden olur ki ya bi bilgin var mi

Valla canim tam bi bilgim yok ama bizim oralarda hep derler ayaklarin tam kurumadan corap giyme mantar olur wcden tam kurulayip oyle cik mantar olursun falan islaklik ve nemle alakali galiba sen bi doktora gorun belki mantar degil ciddi biseydir ihmal etme

Kizlar ben kacarrr kahvalti yapip dogruuu sonuclarimi almaya gitcez :)

Insallah oyledir canim mantar neden olur ki ya bi bilgin var mi

canım beyaz akıntı bende de vardı doktora gittim iltihap var dedi yanlış bilmiyorsam eğer mantar olduğunda kaşıntıda oluyor ben şuan ilaç kullanıyorum ve bu ay hamile kalmam yasak birde bir ara tv de bir dr dan dinlemiştim sen ne kadar titiz olursan ol dokunduğun bir yerden bile mikrop kapabiliyorsun ve oda böyle şeylere neden olabiliyormuş

Canım geçmiş olsun.. Mantar sıcaktan ve nemden olur. Belki ıslak kalmıştır belki de çok sıcaklayıp terlemiştir ondan olmuştur. Kaşıntı da varsa ve mantar olduğuna eminsen eczanede kremler satılıyor mantar için onlardan kullan hemen geçer. Ama bebişe zararı var mı bilmiyorum:44::44:

Kizlar ben kacarrr kahvalti yapip dogruuu sonuclarimi almaya gitcez :)

Hadi canım güzel haberler bekliyoruzz heyecanla..

arkadaşlar iki ayrı yerden alıntı yaptım belki biraz faydası olur diye inş. işinize yarar

SERVİKAL SIVI

Rahim ağzında bulunan bezlerden östrojen hormonunun etkisiyle üretilen sıvıdır. Bu sıvının çok önemli fonksiyonları vardır. Spermlerin canlılığını korumak ve rahim içine ulaşmaları için rehberlik etmek, vajen asiditesinin spermlere zarar vermesini önlemek ve bir filtre görevi yaparak normal olmayan spermlerin rahim içine girişini engellemektir. Adet kanaması ve hemen sonrasındaki birkaç gün mukus üretimi yoktur. Daha sonra yumurtanın olgunlaşmaya başlamasıyla birlikte gittikçe artan östrojen hormonu, mukus üretimini başlatır. Daha önce bahsettiğim hormonal uyarıma bağlı değişiklikler gözlenir. Mukustaki bu değişiklikleri tespit edebilmek için, eller iyice yıkanıp kurulandıktan sonra parmakuçlarınızla vajen içindeki servikal sıvıyı hissedip alın. Yumurta akı kıvamında ve 8-10 cm.?ye kadar kopmadan uzayabiliyorsa yumurtlama dönemindesiniz demektir. Aşağıdaki şekli bu testi yorumlayabilmeniz için veriyorum. Bu testi idrar yapmadan önce uygulanmalısınız, çünkü idrarın verdiği ıslaklık hissi sizi yanıltabilir. Aynı şekilde sürekli akıntıya neden olan vajinal bir enfeksiyon tedavi edilmediği sürece yanılgıya neden olabilir. Vajinal enfeksiyonlarda genellikle kokulu, kirli sarı-yeşil sürekli bir akıntı söz konusu olduğundan mukus salgısındaki artışı ve kıvamındaki değişiklikleri tespit etmek pek de mümkün olmaz.
Östrojen etkisiyle, yumurtlama dönemi yaklaştıkça servikal kanalda genişleme olur. Hatırlayın, burası yani serviks, rahim ağzıydı. Servikal bezlerde mukus salgısı artar, salgının akışkanlığı artar ve daha saydam, berrak bir akıntı halini alır. Bu salgının protein ve glikoz miktarı fazladır. Bütün bu değişiklikler yumurtlama döneminde spermlerin rahim içine geçişini kolaylaştırmak içindir. Progesteron hormonu etkisiyle bütün bu değişiklikler ters yönde işlemeye başlar ve mukus salgısı azalır, akışkanlığını yitirir, daha koyu bir kıvam alır. Servikal kanalda daralarak spermlerin geçişine olanak sağlanmaz. Östrojenler memelerde süt kanallarını geliştirirken, progesteron hormonu da süt bezlerini süt salgılamaya hazır hale getirir. Özellikle yumurtlama sonrasında artmış kan akımıyla birlikte memelerde ödem (sıvı birikimi), gerginlik, ağrı ve ağırlık hissi oluşur. Adetle birlikte bu bulgular kaybolur. Progesteron hormonunun etkisiyle bütün vücutta su ve tuz tutulumu olur. Buna bağlı olarak, bütün vücutta ödem ve bir-iki kilo kadar vücut ağırlığında artış görülebilir. Progesteron bağırsak hareketlerinde de yavaşlamaya neden olduğundan, yumurtlama dönemi ve sonrasında karında şişlik, aşırı gaz ve kabızlık sık karşılaştığımız şikâyetlerdir.

Dr.Süleyman Tosun
Bahçeci Kliniği
************************************************************************************************************************************
Yumurtlamadan hemen evvel, vajinal akıntının şeffaf, yumuşak ve çiğ yumurta akı kıvamında olduğu fark edilebilir...
Yumurtlama sonrası ise, akıntı yoğun ve beyazımsı olup, kaybolur...
Bazı kadınlarda yumurtlama hafif kasık ağrısı şeklinde fark edilebilmektedir

Saolun kizlar ama benim dediklerim vajinamda degildi vucudumda cikiyodu gogus bolgelerimde bende dr gittim mantar dedi ilac ve krem verdi skinti ve sitres yapmis dedi uzuntu dışarı vurmus anlayacağınız offf offff

Saolun kizlar ama benim dediklerim vajinamda degildi vucudumda cikiyodu gogus bolgelerimde bende dr gittim mantar dedi ilac ve krem verdi skinti ve sitres yapmis dedi uzuntu dışarı vurmus anlayacağınız offf offff

gecmis olsun canimm stres yapma

benimde aynı göğüs bölgemde olmuştu stresten miş sadece merhem kullanmıştım sanırım ve hemen geçti bi daha da olmadı 4-5 yıl once olmuştu

benimde aynı göğüs bölgemde olmuştu stresten miş sadece merhem kullanmıştım sanırım ve hemen geçti bi daha da olmadı 4-5 yıl once olmuştu

Saol cnim benim d oyle hemen gecer insallah banada krem ve ilac verdi annemde et turu seyler yeme dedi sucuk salam vs. Gibi insallah faydasini gorurum ben bu ay inanilmaz cok uzuldum gece yarilarina kadar agladim ondan yapmis

kızlaaaaaaaarrrrrrrrrrrr minicik iki haftalık bebeğimin size selamı varrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

sLm kızlar bu topiğe şimdi bakıyorumda cahilliğimi hoş görün ne demek bu batına 1 haftadan az kalanlar ?

sLm kızlar bu topiğe şimdi bakıyorumda cahilliğimi hoş görün ne demek bu batına 1 haftadan az kalanlar ?

adetine 1 haftadan az kalanlar demek canım... bat adet demek, benimde 6 gün kaldı hiç umudum yok ama hayırlısı inş.

adetine 1 haftadan az kalanlar demek canım... bat adet demek, benimde 6 gün kaldı hiç umudum yok ama hayırlısı inş.

Tşk.ederim bu işlere yeni başladım da bazı kelimelere durumlara fransız kalıyorum 3-4 ay dır uğraşıyorum bende kısmet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…