• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

basur mu?

angelmiracle

polaris✯
Kayıtlı Üye
4 Mart 2017
9.241
2.109
153
arkadaşlar aranizda yasayan vardır mutlaka benim ilk kez basima geliyor ya da daha once ben mi fark etmedim bilmiyorum iki gün ust uste acı yedim bugun buyuk tuvalete çıktığımda zorlanma olmasa da biraz acı çektim yanma oldu
daha sonrasinda banyo yaparken makatımın içinde küçük mememsi bir sey oldugunu fark ettim basur oluyor sanirim, internetten arastirdim ameliyat falan diyor
korktum acikcasi, kendi kendine geçer mi acaba yoksa bi tedavi olmam mi gerekiyor
size de oldu mu bir sure sonra kaybolur mu napmam gerekiyor? :(

Ciddi boyutta degilse ameliyat olmuyor ama yediginize ictiginize dikkat edin. Bol lifli gidalar ve bol su icerseniz sanirim fazla sorun kalmaz. Boyle basit duzeydekilere sanirim krem de veriliyor ama kendi kendine gecip geri gelen bir sey :)

Ciddi boyutta degilse ameliyat olmuyor ama yediginize ictiginize dikkat edin. Bol lifli gidalar ve bol su icerseniz sanirim fazla sorun kalmaz. Boyle basit duzeydekilere sanirim krem de veriliyor ama kendi kendine gecip geri gelen bir sey :)
yani cok buyuk degil kucuk bir boyutta
cok tesekkur ederim cok sagolun :)

yani cok buyuk degil kucuk bir boyutta
cok tesekkur ederim cok sagolun :)
Boyut olarak degil de agri vs olarka kastettim. Arkadasim mesela tuvalete cikarken agliyor dahasi basuru azinca oturamiyordu. Simit gibi bir aparat var onunla oturabiliyordu. Kanamali falan da oluyor aslinda bayagi problemli bir sey ama sizinki kendi kendine gecer gibi.

Ayyy ne kötü bende de var malesef :( berbat bişey. Yediğine içtiğine dikkat et, bir de eğer ağrı varsa sıcak suya otur derler ağrıyı alıyor ve birkaç gün içerisinde o şişlik geçiyor

cok tesekkur ediyorum yardimci olduğunuz icin
yani korkulacak bir sey degil degil mi hemen ameliyat falan olmayacagim yani :D

Korkma. İğrenç bi durum ama geçiyor kronik değilse. Kabız olmamaya dikkat et, yeme içme çok önemli. Biraz zaman ala bilir ama geçecek.

baharatli yiyecekler yemeyin soguk su ile temas ettirmeyin bide bi iki saat sicak su yaparsaniz kucultur.ama dr ye gidip krem yazdirin iki gune geciyor.

Bende belki yanlış olmasın ama 10 yıldır vardır ağrısı yok kabı olunca çıkıyor bazen kanıyor falan iğrenç bir şey doktor bana katı yersen .ıçamazsın tabiki dedi :-)geçmiş olsun ağrı yoksa ameliyat yok

Polip gibi bir şey deniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Doktor kontrol ettikten sonra söyler ne olduğunu, basur ise krem veriyor kullanmanız için. Ikınmamanız gerektiğini söylüyor. Ama mutlaka gidin doktora, çünkü içerde de çatlak varsa büyük tuvalet esnasında kan görüp korkma ihtimaliniz var. Geçmiş olsun.

arkadaşlar aranizda yasayan vardır mutlaka benim ilk kez basima geliyor ya da daha once ben mi fark etmedim bilmiyorum iki gün ust uste acı yedim bugun buyuk tuvalete çıktığımda zorlanma olmasa da biraz acı çektim yanma oldu
daha sonrasinda banyo yaparken makatımın içinde küçük mememsi bir sey oldugunu fark ettim basur oluyor sanirim, internetten arastirdim ameliyat falan diyor
korktum acikcasi, kendi kendine geçer mi acaba yoksa bi tedavi olmam mi gerekiyor
size de oldu mu bir sure sonra kaybolur mu napmam gerekiyor? :KK43:

Başlangıçtan ameliyat edilmiyor. Fitil ben kremle tedavi ediliyor. En önemlisi yediklerine dikkat etmen gerek. Baharatlardan uzak durmak gerek. Dikkatini çekerim sadece acı değil genel anlamda baharatlardan. Ekmek pirinç patates gibi yiyecekler yemek yok. Sebze çorba ve bol su... kabız olmaman gerekiyor

İstersen bi genel cerrahiye görün. Geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda acısı sızısı geçer :dua:

Makatınızın içindeki şeyi nasıl farkettiniz anlamadım:KK22:

Acı yedikten sonraki günlerde tuvalete çıkınca bana da oluyor hatta hemen geçmiyor, sızlamaya ve ağrımaya devam ediyor. Oturamıyorum, daha çok ağrıyor diye.

Ama hiç kontrol etmedim popomuo_O

Makatınızın içindeki şeyi nasıl farkettiniz anlamadım:KK22:

Acı yedikten sonraki günlerde tuvalete çıkınca bana da oluyor hatta hemen geçmiyor, sızlamaya ve ağrımaya devam ediyor. Oturamıyorum, daha çok ağrıyor diye.

Ama hiç kontrol etmedim popomuo_O
banyo yaparken yikanirken bir sertlik hissettim sonrasinda kontrol ettim :)

Benim eşimdede vardı doktora gitmişti doktor orada hemen iğne yapıp uyuşturmuş ve o küçük baloncuğu kesmiş hiç acımadı dedi normal eve geldi akşamüstüydü zaten yattı sabah işine gitti hiç ağrı sızı çekmedi zaten krem vermişti doktor onu sürdü geçti dahada olmadı ameliyaat falan değil 5dk.lık bişeymiş çok ağrı sızı veriyosa doktora görünüp hemen orada kurtulabilirsin :)

Back