• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başörtülü avukatların ağaç kadar hakkı yok mu?

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45

7 Haziran 2013

METİN ARSLAN - ANKARA
Başörtülü avukatlara serbestlik getiren Danıştay kararına direniş sürüyor. İki ay önce duruşmaya başörtüsüyle girdiği için Ankara 2. Aile Mahkemesi tarafından engellenen avukat Zübeyde Kamalak, dün de benzer bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Ankara 11. Aile Mahkemesi hâkimi Mustafa Kocadağ, duruşma tutanağına avukatların davanın görüldüğü mahkemenin ve hâkimlerin tabi olduğu kurallara uymak zorunda olduğunu yazdırdı. Kocadağ, Kamalak’ın müvekkiline başı açık bir avukat tutması için iki hafta süre vererek duruşmayı erteledi. Hâkim Kocadağ’ın, tutanağı düzenledikten sonra Kamalak’a dönerek, “Ya başörtüsünü çıkar duruşmaya öyle katıl ya da müvekkilin kendine başı açık avukat tutsun.” dedi. Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapmak isteyen Zübeyde Kamalak ile eşi Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek veren Ankara Barosu’na üye bazı avukatların tacizine uğradı. Eşinin kolundan çekiştirilmesine ve açıklama yapmasının engellenmesine tepki gösteren Mustafa Kamalak şöyle konuştu: “Anlamadan dinlemeden bağırdılar. O özgürlükse bu özgürlük değil mi? Hayvanların, ağaçların hakkı var da başörtülü insanın hakkı yok mu? Mahkemenin, Danıştay’ın kararına uyması gerekiyordu. Ağaçlar kadar başörtülüler de değerlidir. Avukatlar kendi kendilerini provoke ettiler.”

Gerçekten insanları anlamaya çalışmaktan yoruluyorum bazen.
Yok anlam veremiyorum, kadın- erkek insanlar çalışsın, sosyal ortamı artsın ki her anlamda refah yükselsin.
Toplumun psikolojisi rahatlasın.
Böyle saçma sapan davaları güdüyorlar hala, mesaiye yazık.
İnsanın enerjisine yazık.
Emeğine yazık.

7 Haziran 2013

METİN ARSLAN - ANKARA
Başörtülü avukatlara serbestlik getiren Danıştay kararına direniş sürüyor. İki ay önce duruşmaya başörtüsüyle girdiği için Ankara 2. Aile Mahkemesi tarafından engellenen avukat Zübeyde Kamalak, dün de benzer bir baskıyla karşı karşıya kaldı.

Ankara 11. Aile Mahkemesi hâkimi Mustafa Kocadağ, duruşma tutanağına avukatların davanın görüldüğü mahkemenin ve hâkimlerin tabi olduğu kurallara uymak zorunda olduğunu yazdırdı. Kocadağ, Kamalak’ın müvekkiline başı açık bir avukat tutması için iki hafta süre vererek duruşmayı erteledi. Hâkim Kocadağ’ın, tutanağı düzenledikten sonra Kamalak’a dönerek, “Ya başörtüsünü çıkar duruşmaya öyle katıl ya da müvekkilin kendine başı açık avukat tutsun.” dedi. Duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapmak isteyen Zübeyde Kamalak ile eşi Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek veren Ankara Barosu’na üye bazı avukatların tacizine uğradı. Eşinin kolundan çekiştirilmesine ve açıklama yapmasının engellenmesine tepki gösteren Mustafa Kamalak şöyle konuştu: “Anlamadan dinlemeden bağırdılar. O özgürlükse bu özgürlük değil mi? Hayvanların, ağaçların hakkı var da başörtülü insanın hakkı yok mu? Mahkemenin, Danıştay’ın kararına uyması gerekiyordu. Ağaçlar kadar başörtülüler de değerlidir. Avukatlar kendi kendilerini provoke ettiler.”

bu ülkede dini yaşamanın dışında herşeye hakkın var ama inançlı mısın senin hiç degerin yok bazı açık kardeşlerim hariç bazı kesim öcü gibi bakıyor biz günlerdir sokaga çıkmaya korkuyoruz izmirde başı örtülü bir bayanın başındaki örtüyü çekip dövmeye kalkmışlar tayyipi siz getirdiniz başa diye bumu demokrasi sizi ne ilgilendirir isteyen açık isteyen kapalı olsun ama zaten bunu yapanlar başı açık kardeşlerim degil biz kolkola gezen insanlarız bunu yapan hz. hasan ve hz. hüseyin efendilerimizi şehit edenlerin torunları

şimdi bunun için de protesto yapılsın bakalım ama herkes kendi özgürlüğünün derdinde olunca işler güç savaşına döndü.............

Herkesin insanca yaşamaya hakkı vardır, büyük bir saygısızlık, ama..
Aması da şu, artık baş örtüsü sadece dini bir değerden ziyade siyasi bir kimliğe de büründü, aksesuar gibi oldu.
İnsanların karın ağrısı bu maalesef.
Kaldı ki bir çok insan hakkınızla eylem yapın derken kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğu halde okulun başından beri baş örtüsüyle geliyor öğretmenler, haksa bu da haktır.
Biz okulumuzda 3 öğretmeniz, biri erkek, biri ben (açığım), biri de kapalı öğretmenimiz. Müdür yetkilimiz benim de fikrimi aldı öğretmenimizi baş örtüsü ile almak konusunda (ki kendisi çok çok çok dindar bir insandır), ben sorun çıkarmadım. Bir insana "başını aç" demek çok çirkin bir şeydir bana göre, insan çıplak ve savunmasız hisseder adeta(arkadaşlarımdan biliyorum).
Zaten baş örtüsü kılık-kıyafet olarak değerlendirilmemeli, bir akseuar olarak görülmemeli. Dine saygısı olmalı insanların, mini etekle baş örtüsünü kıyaslamamalı.
Ancak insanlar da siyasete alet ederek onun anlamını kirletmemeli...

Son düzenleme:
Dini siyasete alet etmek zaten günehtır ama başörtüsü de farzdır. Ben üniversitede başörtümün üzerine peruk taktım...............

üstelik başörtüm tamamen görünüyordu............. Okadar komik bir görüntüydü ki............ Peki ne yapmalıyudım..........evde mi oturmalıydım..........

Cumhuriyetin en güzel kazanımı bence kadınlara istihdam alanı tanınmasıdır..............isteyen içki içer isteyen mini eteğini giyer siteyen başını örter........

Herkesin özgürlüğü başkasına karıştığı yerde biter................

basortusu dendigi zaman sus pus oluyor hak savunucularicapulcular hic lafimi esirgemicem yaziklar olsun diyrm sehit edicek kdr kin guden insan namzetleri bize ocu gibi bakiyirlar laflariyla yeterince yipratyrlar yorulduk artik.ben tbmmye ozel dilekce yazdim arkadaslar birlik olalim sizde tbmm dilekce komisyonuna dilekcekerinizi sunun kamuda heryerde serbest olsun amacimiz bu yilmayalim onlarin sesi cikiyorsa bizde susmayalim ...ben bimere bile yazdim yilmicam elbet bizide duyan olucak

Bence her şey diplomatik yollardan çözülmeli zaten şu anda birçok kurumda serbest şu anda

basortusu dendigi zaman sus pus oluyor hak savunucularicapulcular hic lafimi esirgemicem yaziklar olsun diyrm sehit edicek kdr kin guden insan namzetleri bize ocu gibi bakiyirlar laflariyla yeterince yipratyrlar yorulduk artik.ben tbmmye ozel dilekce yazdim arkadaslar birlik olalim sizde tbmm dilekce komisyonuna dilekcekerinizi sunun kamuda heryerde serbest olsun amacimiz bu yilmayalim onlarin sesi cikiyorsa bizde susmayalim ...ben bimere bile yazdim yilmicam elbet bizide duyan olucak

Gezi eylemcilerinin baş örtüsüne karşı olduğunu düşünmeniz inanılmaz komik.
Anlamışsınız ama tamamen yanlış anlamışsınız:9:

Onlar dediğiniz kim? Ben açık olduğum halde "başörtüsü için de direnmeye hazırım" yazmaya gelmiştim ama biz zaten "onlar"mışız. Neyse...

Ben baş örtüsüne karşı değilim ben Ermeni Yahudi herkes dinini yaşasın kafasını isteyen kapatsın isteyen içsin kimse kimsenin ırkına laf etmesin mutlu mesut yaşasın istiyorum evet bu bugün zor ama istiyorum. sen o baş örtüsünü siyasi hale getirmişsin benim ninemin büyüklerimin de başı kapalıydı ama açık fikirli insanlardı yobaz değillerdi.islam sosyalist gurubuda yürüyüşlerdeydi ve başları örtülüydü kimse onları yadırgamadı.Neyse bazen insanın nefesi tükeniyo anlatmaktan parmakları yoruluyo

Son düzenleme:
Şu barodaki avukatların ismi açıklanmalı... Bana pek gerçekçi gelmedi açıkçası... Böyle bir olay yaşanmışsa da ayıp etmişler.

Keşke sizde o eylemlere başörtünüz için katılsaydınız. Kimsenin sus pus olduğu yok. Ayrıca katıldığım eylemde başı kapalılarda vardı.

Başörtüsü siyasi kimlik olarak kullanılmadığı sürece kesinlikle serbest bırakılmalı...

not: Kapalı değilim hatta ateistim. (umarım kafanızdaki bi kaç ön yargıyı böylece aşarsınız)

bir siyasi simgedir gidiyor,başörtüsü siyasi simge olarak nasıl kullanılır biri bana açıklarmı ? bir kısım insan bunu öyle görüyor diye milyonlarca örtülü kadın okuma,çalışma vs. haklarından mahrummu kalacak.

bir siyasi simgedir gidiyor,başörtüsü siyasi simge olarak nasıl kullanılır biri bana açıklarmı ? bir kısım insan bunu öyle görüyor diye milyonlarca örtülü kadın okuma,çalışma vs. haklarından mahrummu kalacak.

Türbanlılar belirli bir partiyi destekliyorlar mesela.
Misal benim okulumda iki öğretmen var benden farklı görüşte. Başı örtülü öğretmen öğrencileri en az yarım saat daha erken çıkartıyor müdür yetkili hiç bir şekilde uyarmıyor. Ama ben bir gün dersten çıkıp tuvalete gitsem hemen uyarı geliyor. Birbirlerini kolluyorlar yani.
Henüz etrafımda kapalıların farklı siyasi görüşe sahip olduğunu görmedim. İstisnasız hepsinin belli partiyi desteklemesi çok ilginç.
Kimse hakkından mahrum kalmasın diyoruz biz de zaten, o Allah ile onun arasında.

Misal benim okulumda iki öğretmen var benden farklı görüşte. Başı örtülü öğretmen öğrencileri en az yarım saat daha erken çıkartıyor müdür yetkili hiç bir şekilde uyarmıyor. Ama ben bir gün dersten çıkıp tuvalete gitsem hemen uyarı geliyor. Birbirlerini kolluyorlar yani.
Henüz etrafımda kapalıların farklı siyasi görüşe sahip olduğunu görmedim. İstisnasız hepsinin belli partiyi desteklemesi çok ilginç.
Kimse hakkından mahrum kalmasın diyoruz biz de zaten, o Allah ile onun arasında.

bu çok büyük bir iddia ve hoş değil
ben tesettürlüyüm ve hiçbir partiyi desteklemiyorum
çünkü siyasetlerini beğenmiyorum
genelleme yapmak aslında sizin önyargınızı gösteriyor
dersten erken çıkan öğretmenin örtülü ya da örtüsüz olması bu durumun kul hakkı olduğu gerçeğini değiştirmez
aynı yanlışı yapan açık bayanlar da var
bu kişinin vicdanına kalmış
lütfen böyle açık kapalı diye insanların arasına ayrılık sokmayın
bunu art niyetli yaptığınızı sanmıyorum ama yazdıklarıma kulak verin

canım zaten Türkiyede kaç parti var ki faal olan şu anda . bir zamnlar Anap vardı, Dyp vardı, Mhp çok faaldi. Sağolsun siyasetçileri yediler bu partileri .:ssz:

ayrıca aşkitoma katılıyorum. her başörtülü bir siyasi görüşe sahip tir diye bir şey yok

bu çok büyük bir iddia ve hoş değil
ben tesettürlüyüm ve hiçbir partiyi desteklemiyorum
çünkü siyasetlerini beğenmiyorum
genelleme yapmak aslında sizin önyargınızı gösteriyor
dersten erken çıkan öğretmenin örtülü ya da örtüsüz olması bu durumun kul hakkı olduğu gerçeğini değiştirmez
aynı yanlışı yapan açık bayanlar da var
bu kişinin vicdanına kalmış
lütfen böyle açık kapalı diye insanların arasına ayrılık sokmayın
bunu art niyetli yaptığınızı sanmıyorum ama yazdıklarıma kulak verin

Ne demek iddia?
Etrafımdaki kapalıların istisnasız hepsi belli partiden. Gördüğüm, bildiğim bir şey, benim çevrem böyle. Başkaları değildir bilemem. Ayrıca siz sormuşsunuz siyasete nasıl alet olduğunu ben de söylüyorum.
Aynı yanlışı yapan, farklı yanlışı yapan kısacası yanlış yapan çok fazla insan var zaten. Burada mesele aynı görüşteki iki insanın birbirinin açıklarını kapatması, zıt görüştekilere ise uyarı gelmesi. Kurumlarda da böyle olmuyor mu zaten? Baş örtüsü meselesinin bu kadar karışmasının sebebi de bu, siyasete alet ediliyor.
bence asıl siz beni bu şekilde "ayrılık sokmak" diye yargılayarak büyük bir iddia içindesiniz. Bir insanı değerlendirirken kendi görüşlerinize değil, onun görüşlerine göre değerlendirmeniz gerekir ki anlayasınız. Misal işe bu konuda yazdığım diğer "baş örtüsüne destek" mesajlarımı okumakla başlayabilirsiniz. Böylece yargılamadan önce bir fikriniz olur.

Son düzenleme:
Ne demek iddia?
Etrafımdaki kapalıların istisnasız hepsi belli partiden. Gördüğüm, bildiğim bir şey, benim çevrem böyle. Başkaları değildir bilemem. Ayrıca siz sormuşsunuz siyasete nasıl alet olduğunu ben de söylüyorum.
Aynı yanlışı yapan, farklı yanlışı yapan kısacası yanlış yapan çok fazla insan var zaten. Burada mesele aynı görüşteki iki insanın birbirinin açıklarını kapatması, zıt görüştekilere ise uyarı gelmesi. Kurumlarda da böyle olmuyor mu zaten? Baş örtüsü meselesinin bu kadar karışmasının sebebi de bu, siyasete alet ediliyor.
bence asıl siz beni bu şekilde "ayrılık sokmak" diye yargılayarak büyük bir iddia içindesiniz. Bir insanı değerlendirirken kendi görüşlerinize değil, onun görüşlerine göre değerlendirmeniz gerekir ki anlayasınız. Misal işe bu konuda yazdığım diğer "baş örtüsüne destek" mesajlarımı okumakla balayabilirsiniz. Böylece yargılamadan önce bir fikriniz olur.

niye kızdığını anlamadım
diyorum ki bir insanın yanlış yapması için başörtüsüne saçına bakılmaz
yanlış bellidir ve bunu yapan kişi kötü bir şey yapmıştır
bunun için parti, din, mezhep detayına girmeye gerek yok

Back