Baskıcı aile evinden ayrılmak istiyorum

elips17

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2023
8
4
1
17 yaşındayım. 15 yaşından beri düzenli gittiğim bir iş yerim var. 3/4 aydır asgari ücret alıyorum.sigortalıyım. Kazandığım paranın neredeyse tamamını biriktiriyorum. 6 ay sonra 18ime gireceğim. O zamana kadarda elimde yeterli birikmiş para olacağını düşünüyorum. Ailem çok baskıcı. Yetmiyormuş gibi ebeveyinlerim şiddetli geçimsizlik içinde ( olayın vahimligini söyle anlatayım iki ebeveyiniminde intihar girişimi oldu, birbirlerine bıçak çektiler, bir kavga esnasında onları ayırırken yüzüme darbe aldim yüzüm k*n içinde kaldı beni hastaneye götürmek yerine evi terk ettiler vb) kendi sağlığım için evden ayrılmak istiyorum. Fakat tahmin edebileceğiniz üzere ebeveynlerim buna izin vermiyor. Bu evden evlenmeden ayrılamazmışım beni döve döve eve geri getirirlermiş. Sizlerden bir büyük gözüyle tavsiye istiyorum. 18 olunca eve çıkmalı mıyım?Çevremde bana tavsiye verebilecek bir akrabam yada büyüğüm yok.

Biriktirdigin parayla tek basina nasil yasayacaksin?
Gercekci olalim
Onlarin arasindaki kavgaya karisma hic
Gir odana kapini kilitle
Disarisi guvenli degil
Okul ne durumda? Lise bitti mi mesela?
Lise bitti. Üniversitede yüksek bir hedefim yok. Ama elbette okuyacağım. Çalıştığım yer iyi üniversite bitirmiş insanlari aliyor ama patronum yaşadıklarımı biraz bildiği için bana çalışmam konusunda destek oluyor. Ayrıca kapımı kilitleyip odama girdim. Ertesi gün kapı kilidimi söküp benim odamda kavga ettiler

Yeterli para dediğin su gibi llgider kira faturalar derken heleki bu zaman da bi sınır çay kaç lira olmuş oyke evde hesapla olmuyor dışarı hayati

Okulun ne durum da

Dünyanın en kötü ailesi de olsalar disardakilerden yine de iyilerdir

Daha çok küçüksün kaybolur gidersin

Biraz daha sabret daha kendini bildiğin de yeni hayat kurarsın

Yeterli para dediğin su gibi llgider kira faturalar derken heleki bu zaman da bi sınır çay kaç lira olmuş oyke evde hesapla olmuyor dışarı hayati

Okulun ne durum da

Dünyanın en kötü ailesi de olsalar disardakilerden yine de iyilerdir

Daha çok küçüksün kaybolur gidersin

Biraz daha sabret daha kendini bildiğin de yeni hayat kurarsın

Ailesi yollarmı bakalım. Birde orada ne ile geçincek burs filan çıkmazsa ki çıksa bile aldığı yurt masrafını ancak karşılar.
Evet gitmemi istemiyorlar aslında. İşe gitmemide onların gözetimi altında olduğum için beni daha kolay kontrol edebilecekleri için izin verdiler.

Evet gitmemi istemiyorlar aslında. İşe gitmemide onların gözetimi altında olduğum için beni daha kolay kontrol edebilecekleri için izin verdiler.
Yaşın daha çok küçük. Durumuna üzüldüm. Dışarısı kurtlar sofrası. Öyle senin düşündüğün kadar kolay değil maalesef hayat canım. Ama evde bir o kadar kötü senin için. En azından bir kaç sene daha sabret hem açıktan okulunu bitir. Hemde birikim yapmaya devam et. Sonra ayrı bir ev tutup kendi yoluna bakarsın.

Yaşın daha çok küçük. Durumuna üzüldüm. Dışarısı kurtlar sofrası. Öyle senin düşündüğün kadar kolay değil maalesef hayat canım. Ama evde bir o kadar kötü senin için. En azından bir kaç sene daha sabret hem açıktan okulunu bitir. Hemde birikim yapmaya devam et. Sonra ayrı bir ev tutup kendi yoluna bakarsın.
Teşekkür ederim tavsiyeniz uymaya çalışacağım

17 yaşındayım. 15 yaşından beri düzenli gittiğim bir iş yerim var. 3/4 aydır asgari ücret alıyorum.sigortalıyım. Kazandığım paranın neredeyse tamamını biriktiriyorum. 6 ay sonra 18ime gireceğim. O zamana kadarda elimde yeterli birikmiş para olacağını düşünüyorum. Ailem çok baskıcı. Yetmiyormuş gibi ebeveyinlerim şiddetli geçimsizlik içinde ( olayın vahimligini söyle anlatayım iki ebeveyiniminde intihar girişimi oldu, birbirlerine bıçak çektiler, bir kavga esnasında onları ayırırken yüzüme darbe aldim yüzüm k*n içinde kaldı beni hastaneye götürmek yerine evi terk ettiler vb) kendi sağlığım için evden ayrılmak istiyorum. Fakat tahmin edebileceğiniz üzere ebeveynlerim buna izin vermiyor. Bu evden evlenmeden ayrılamazmışım beni döve döve eve geri getirirlermiş. Sizlerden bir büyük gözüyle tavsiye istiyorum. 18 olunca eve çıkmalı mıyım?Çevremde bana tavsiye verebilecek bir akrabam yada büyüğüm yok.
Biraz daha para biriktir bence.Asgari ücretle geçinen çok zor.

Şu durumda sana devletten başka kimse yardımcı olamaz. Ya sosyal hizmetlere gideceksin ya da 18ini bekleyip kadın sığınma evine gideceksin. Kadın sığınma evlerinde izini bile kaybettirebilirsin. Hem birikim yapıp hem ailenden kurtulursun. Muhtemelen üni okumana izin vermezler. Gittiğin yeri bilseler rahat bırakmayabilirler. Birikim yapmadan da ayrı eve çıkmayı düşünme derim. Hayat çok pahalı.

Back
X