• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Başkası olmak istemek

Lizbonlu

Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2013
67
0
6
Trabzon
Kızlar merhaba.

İnsan başkası olmak ister mi ? Neden başkası olmak ister ? Kendini sevmediğinden,kendine güvenmediğinden,kendini beğenmediğinden mi ? Sahip olamadıkları şeylere başkasının sahip olduğunu görmek onu bu duyguya mı iter ? Kendinden memnun olmadığı için 'kendini değiştirme'arzusu mudur yoksa? Sizin başkasının yerinde olmayı istediğiniz anlar oluyor mu ? Belki de o başkası da 'başkası'olmak istiyordur ya da bir başka kişi 'sizin yerinizde'olmak istiyordur..Yeterince güzel mi değilsiniz ? Zengin ?
Yoksa kendinizden memnun musunuz ? Her hatama her yanlışıma kendimde eksik ya da kötü gördüğüm şeylere rağmen ben yine 'ben'olmak isterdim mi diyorsunuz ?

Kızlar merhaba.

İnsan başkası olmak ister mi ? Neden başkası olmak ister ? Kendini sevmediğinden,kendine güvenmediğinden,kendini beğenmediğinden mi ? Sahip olamadıkları şeylere başkasının sahip olduğunu görmek onu bu duyguya mı iter ? Kendinden memnun olmadığı için 'kendini değiştirme'arzusu mudur yoksa? Sizin başkasının yerinde olmayı istediğiniz anlar oluyor mu ? Belki de o başkası da 'başkası'olmak istiyordur ya da bir başka kişi 'sizin yerinizde'olmak istiyordur..Yeterince güzel mi değilsiniz ? Zengin ?
Yoksa kendinizden memnun musunuz ? Her hatama her yanlışıma kendimde eksik ya da kötü gördüğüm şeylere rağmen ben yine 'ben'olmak isterdim mi diyorsunuz ?

Başkası olmak istemek değilde başkasına özenmek veya baskalarında gördügü seylerin kendisinde olmasını istemek bu bence herkeste olan bişey ve normal bisey yoksa herkes kendinden memnun olsaydı gelişim degisim ilerleme diye birşey olmazdı. Ben sahsen baskalarına ozendigim veya keske soyle olsam soyle yapsam dedigm oluyor ama tamamen baskasi olmak istemek yanlıs cunku o zaman ben olmam ki :/ kendimde rahatsız oldugum veya degistirmek istedigim seyler olabilir bu cok normal ve gerekli ama tamamen başkası olmam olamam :)

insan kendisi olamazsa başkası olmaya başlar zamanla o yüzden prensib ve değerlerimize sahip çıkmalıyız.insan inandığı gibi yaşamazsa yaşadığı gibi inanmaya başla birde bakmışsnki başkası oluvermiş....

Kızlar merhaba.

insan neden başkası olmak ister, bir kişiyi belirler ve keşke onun yerinde olsaydım der ?

o imrendiği kişi muhakkak istediği bir başarıya ulaşmıştır ve hiç kılını kıpırdatmadan o isteğinin gerçek olmasını umar, bekler bakar ki oturduğu yerden koca poposunu daha da büyütmek dışında bir atraksiyon yok, boş boş hayal kurar keşke onun gibi olsam, keşke ben de başarsam, keşke keşke keşke... (yanlış anlaşılmasın bu kişi benim, kendime kızdım da birden :9:)

kalk, hareket et, çalış, hareket olmadan hayal kurmak neye yarar...

başkası olma kendin ol
böyle çok daha güzelsin :8:

yillar gecip baba evinden gercek hayata girince insan,ailesinin ogrettigi herseyin gerkec dunya ile ne kadar zit oldugunu,basari ve mutluluk icin kendini bastan egitmesi gerektigini anliyor,bunu yaparken ailesinden anlayis ve destek goremediginde, keske diyor baska bir ailede,baska bir birey olarak bugun ogrenmek istediklerimi bana en bastan ogretecek bir cevrede dogsaydim,zaman kaybetmeden,kimseyi kirmadan olmak istedigim birey olabilseydim.sekil degil ama ruh ve sosyo kulturel anlamda baska biri olmak istemek bireyin ozuyle yetistigi ortamin catismasindan kaynaklaniyor bence.yani ozde olmak istediginiz insansiniz ama bunun dis dunyaya yansitabilmek,gorunur kilabilmek icin yanlis yerde dunyaya gelmissinizdir.cogu insan cocuklarina yansitir bu ozellillerini,icindeki kimligi cocuklari tasir cunku o vazgecmistir baska biri olmak denilen ozdeki kisiligini ortaya cikarmaktan.

başkası olmayı istemek biraz zor çünkü başkası olduğunda başka şekilde düşünecektin. daha zekisi vardır ama çirkin olabilir veya daha güzeli vardır ama aptaldır. sonuçta başkası olduğunda beynin, hayatı çiziş şeklin de başka oluyor. benim özenebileceğim hiçbir şey yok çevremde. yığınla aptal yığınla çirkin yığınla kötü kalpli yığınla kötü veya mutsuz aile vs. ama belli bir yere özenden ziyade başka olabilirdi diyorum. ailem, ama yerine kimi koysam? kimseyi sevmiyorum ki diyeyim içimden keşke annem bu kadın babam bu adam olsaydı. bir yerde kavgalarıyla mutsuzluklarıyla benim ailem. görsel açıdan diyelim mesela sokakta tv de gördüğüm kimse için yerinde olmak isterdim demiyorum. benden güzel olabilir ama benim gibi mi düşünüyor? hayır. benim kalbime mi sahip hayır. insan değiştirebileceği memnunsuzlukları değiştirmeli. değiştiremedikleriyle sevmeli kendini. çünkü senden başka sen yok. teksin. ve yaşayabileceğin tek bir hayat var. kıymetini bilmeli.

Son düzenleme:
simciiik yas kac bakeemm :27: 25 yasina kadar bu sorularin sadece ergenlik belirtileri oldugunu ve zamanla gecicegini soyleyebilirim..

Herles kendi hayatının başrol oyuncusudur
Bu benim hayatım demeli insan, baskasi gibi olsaydim diye simdiye kadar hiç demedim , ama imrenmek olabilir . Bu herkesin hayatinda vardir .Bazen disaridan görüp imrendigimiz seyleri kendi hayatimiza sokariz Ama tamamen baskasi gibi olmak istemek kendimize yapacagimiz en büyük haksizlik ve en büyük kötülük olur.Bizi biz yapan bizim sahip olduğumuz değerlerdir.

Back
X